ce difuzoare mi-ar trebui pentru un mic studio?

ce-a fost pe Muzici o data

ce difuzoare mi-ar trebui pentru un mic studio?

Mesajde guitarman » Dum Noi 02, 2003 1:38 am

mi s-a intamplat sa inregistrez cate una alta in micul meu studio de acasa am si masterizat cat de cat, dar am avut surpiza (neplacuta) sa constat ca se aude extrem de prost pe alte difuzoare..
ba se auzeau chitarile in fata, ba tobele..ba ala cu vocea iti spargea capul...
si mi s-a spus ca daca nu am niste difuri bune sa nu ma mai apuc de masterizari...
..ce inseamna difuzoare bune de studio si la cati bani ar trebui sa ma astept sa stric pentru asta....?
va rog sa va dati cu parerea...numai asa putem invata toti...
Music is the most fun I had... with my clothes on...
guitarman
Junior Member

Mesajde dadius » Dum Noi 02, 2003 11:35 pm

Presupun ca prin difuzoare te referi la Boxe cu totul? Nu o sa gasesti niciunde difuzoare liniare la bucata:rolleyes: cel putin eu nu am auzit de asa ceva. Daca te intereseaza ce fel de Boxe de studio (monitoare) ai nevoie vezi ca este un subiect dedicat.Citeste ce scrie pe acolo si ai sa te lamuresti.
Cat priveste pretul pot sa-ti spun ca sub 500 de Euro nu ai sa gasesti ceva PROFI.
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

...despre Monitoare de Studio.....

Mesajde dadius » Dum Noi 02, 2003 11:52 pm

Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Re: ce difuzoare mi-ar trebui pentru un mic studio?

Mesajde £ucas » Lun Dec 01, 2003 9:06 am

Initial trimis de guitarman
mi s-a intamplat sa inregistrez cate una alta in micul meu studio de acasa am si masterizat cat de cat, dar am avut surpiza (neplacuta) sa constat ca se aude extrem de prost pe alte difuzoare..
ba se auzeau chitarile in fata, ba tobele..ba ala cu vocea iti spargea capul...
si mi s-a spus ca daca nu am niste difuri bune sa nu ma mai apuc de masterizari...
..ce inseamna difuzoare bune de studio si la cati bani ar trebui sa ma astept sa stric pentru asta....?
va rog sa va dati cu parerea...numai asa putem invata toti...

Am impresia ca greseala aici tine de mixaj, de panoramari si multe chestii mici carora cred ca nu prea le-ai acordat atentie. Daca pe tine te satisface cum suna difuzoarele in general intr-un setup minim (cd player cu iesiri directe legat in mixer si mixerul legat la un amp fara corectii de ton) inseamna ca ai cat de cat un sistem de referinta adjustat "urechilor" tale. Este cel mai simplu sa reglezi totul luind ca etalon un cd care ti se pare tie ca suna asa cum vrei (bine). Mai mult ca sigur nu ai nevoie de difuri scumpe. Retine: inainte de fiecare inregistrare TREBUIE sa ai urechea "odihnita" deoarece aceasta are tendinta sa se acomodeze foarte rapid, pauzele dese sunt iar foarte recomandate pentru a pastra cat de cat impartialitatea necesara perceptiei sunetului.
£ucas
Junior Member

Înapoi la De pe muzica