Inca un an este spre final - un moment bun sa tragem linie si sa ne gandim la cele mai bune albumele scoase in decursul sau.
Dupa mine, 2004 a fost destul de slab in comparatie cu 2003: doar cateva albume care merita atentie, si cateva deziluzii..
Sa incep cu cele cu adevarat bune:
- Interpol - Antics - baietii astia confirma ca sunt o trupa a anilor 2000. Desi unii critici considera "Antics" mai slab decat "Turn on the Brigh Light", mie imi pare superior: piesele sunt mai bune, mai bine aranjate (ornate), productia este mai buna - un clar pas inainte
- Franz Ferdinand - Franz Ferdinand - multa vreme nu am vrut sa iau albumul asta: ascultasem la radio "Take me Out" si mi se pareau mediocrii. In final l-am luat si nu imi pare rau. Sunt niste urmasi bravi ai celor de la Pulp, dar cu o atitudine mai sanatoasa si cu un brit-pop impanat cu influente de peste ocean (vezi Interpol). Cele mai bune bucati de pe album nu sunt, bineinteles, *nu* cele difuzate la radio sau pe MTV, ci "40 ' ", "Darts of Pleasure" sau "Come on Home"
- The Fiery Furnaces - Blueberry Boat - albumul asta a fost o revelatie: l-am luat la misto si in final nu mi-a venit sa cred cu ce bijuterie m-am ales din pura intamplare. Flacaii astia, (de fapt sunt un el si o ea - frati, pe bune, nu ca White Stripes) iau muzica celor de la Can sau Faust si o proiecteaza in anul 2004. Music for your brain - Albmul anului (dupa mine)..
Alte albume care merita mentionate:
- Rufus Wainwright - Want Two - dupa dezastul numit Want One, albumul asta m-a linistit ca poate inca sa mai faca muzica buna..
- Tonny C and the Truth - Demonophonic Blues - muzica de nota 8, dar atitudine de nota 10 (in plus o voce pe care nu o uiti usor)
- Mission Of Burma - OnOffOn - veteranii se intorc - inca o data ii multumesc lui Aliosa pentru ca mi-a recomandat sa-i ascult (acu' vre-un an jumate - doi..)
Dezamagiri (ma asteptam la mai bine): Rammstein - "Raise, Raise", Ben Kweller - "On My Way"
-- Voi ce albume ati retinut din 2004 ?
Albume bune in 2004
6 mesaje
• Pagina 1 din 1
bobez, eu pe melodii de moment am mentionat cateva albume de anu asta si nu stiu cum sa fac sa le includ si aici pentru ca am de adaugat si altele :
Isis - Panopticon http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=337944&postcount=3631
Neurosis - The Eye of every storm
Mastodon - Leviathan
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=338551&postcount=3641
Arcade Fire - Funeral , Sonic Youth - Sonic Nurse , The Beta band - from Zeros to heros
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=341399&postcount=3656
Primele doua mentionate stau in topul preferintelor.
Am ascultat si ultimul Interpol dar nu m-a prins in mod deosebit (... pana acum) fata de primul care a fost o mica obsesie la momentul cand a aparut.
PS: m-am apucat de dwldat Mission of Burma.
Isis - Panopticon http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=337944&postcount=3631
Neurosis - The Eye of every storm
Mastodon - Leviathan
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=338551&postcount=3641
Arcade Fire - Funeral , Sonic Youth - Sonic Nurse , The Beta band - from Zeros to heros
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=341399&postcount=3656
Primele doua mentionate stau in topul preferintelor.
Am ascultat si ultimul Interpol dar nu m-a prins in mod deosebit (... pana acum) fata de primul care a fost o mica obsesie la momentul cand a aparut.
PS: m-am apucat de dwldat Mission of Burma.
"Against modern football."
-
Aliosha - Mesaje: 5042
albumul care imi pare cel mai reusit din tot anul 2004 ar fi (previzibil ma gandesc, hehe) Delirium Cordia si apartine trupei Fantí´mas
alte albume care mi`au placut tare mult ar fi urmatoarele :
Asfalt de la Luna Amara
Volume 3 The Subliminal Verses de la Slipknot
Medulla de la Bjí¶rk
Sonic Nurse de la Sonic Youth

alte albume care mi`au placut tare mult ar fi urmatoarele :
Asfalt de la Luna Amara
Volume 3 The Subliminal Verses de la Slipknot
Medulla de la Bjí¶rk
Sonic Nurse de la Sonic Youth
-
whatever - Mesaje: 2848
tin sa adaug Absolution - Muse . Mai slab decat Origin of Simmetry si poate chiar si Showbiz,dar este in continuare un album foarte bun . Epic , inaltator , zdrobitor . Si cam comercial 

-
screenager - Junior Member
pe langa cele mentionate mai sus(mai ales Franz Ferdinand - de mult nu am mai ascultat un album la care sa imi placa toate piesele, Muse, Luna Amara, Bjork, Interpol, The Fiery Furnaces, The Beta Band), dintre albumele de anul acesta mi-au placut urmatoare:
- romanesti:
Zob - Printre nori - in 2004 au aparut putine albume romanesti de rock alternativ bune, iar printre nori e unul dintre ele.
- straine:
The Go! Team - Thunder, Lightning, Strike - un amestec demential de rock alternativ, dance, funk, disco si sample-uri.
Green Day - American Idiot - unul dintre albumele la care mi s-au parut bune aproape toate piesele.
TV on the Radio - Desperate Youth, Blood Thirsty Babes - Staring at the Sun e melodia care m-a cucerit, albumul e destul de bun.
The Hives - Tyrannosaurus Hives - nu la fel de bun ca Veni Video Vicious, un pic mai 'poppy'.
The Libertines - The Libertines - album inregistrat inainte de 'telenovela' cu Pete Doherty. are cateva piese de umplutura, dar e unul dintre cele mai bune ale anului.
Prodigy - Always Outnumbered, Never Outgunned - desi la inceput mi s-a parut un mare esec, piese ca 'Girls' sau 'Spitfire' mi l-au mai ridicat in ochi
Razorlight - Up All Night - album ascultat in asteptarea 'The Libertines'. un pic cam lung si la un moment dat mi se pare ca piesele au aceeasi structura. totusi are piese ca 'Vice' sau 'Up All Night'...
Blonde Redhead - Misery Is a Butterfly - cam ciudat, imi aduce pe alocuri aminte de Sigur Ros, desi e cam altceva.
!!! - Louden Up Now - funk/post-punk. ceva nou pt mine la momentul acela.
The Killers - Hot Fuss - o jumatate de album geniala cu piese ca 'Mr. Brightside' si 'Somebody Told Me' si o jumatate mai putin reusita. ar fi putut fi albumul indie al anului.
Morrissey - You Are The Quarry - o reintoarcere reusita. 'America Is Not The World', 'Irish Blood English Heart', 'First of the Gang to Die' sunt foarte bune.
Prince - Musicology - un alt come-back reusit.
The Streets - A Grand Don't Come For Free - Mike Skinner se intoarce cu un album conceptual la fel de bun ca 'Original Pirate Material'
Scissor Sisters - Scissor Sisters - un album fun cum nu prea se mai fac acum.
Modest Mouse - Good News For People Who Love Bad News - o alta reintoarcere reusita.
Snow Patrol - Snow Patrol - l-am luat pentru 'Spitting Games', nu e excelent, dar are piese bune
The Cribs - The Cribs - desi au fost acuzati ca seamana prea mult cu The Strokes (ceea ce mie imi convine), The Cribs imi place foarte mult.
Norah Jones - Feels Like Home - excelent, linistitor. l-am ascultat de multe ori inainte sa ma culc.
peseu: lista e facuta dand un search prin catalogul de cduri. s-ar putea sa mai fie albume care sa nu aiba id3tag.
- romanesti:
Zob - Printre nori - in 2004 au aparut putine albume romanesti de rock alternativ bune, iar printre nori e unul dintre ele.
- straine:
The Go! Team - Thunder, Lightning, Strike - un amestec demential de rock alternativ, dance, funk, disco si sample-uri.
Green Day - American Idiot - unul dintre albumele la care mi s-au parut bune aproape toate piesele.
TV on the Radio - Desperate Youth, Blood Thirsty Babes - Staring at the Sun e melodia care m-a cucerit, albumul e destul de bun.
The Hives - Tyrannosaurus Hives - nu la fel de bun ca Veni Video Vicious, un pic mai 'poppy'.
The Libertines - The Libertines - album inregistrat inainte de 'telenovela' cu Pete Doherty. are cateva piese de umplutura, dar e unul dintre cele mai bune ale anului.
Prodigy - Always Outnumbered, Never Outgunned - desi la inceput mi s-a parut un mare esec, piese ca 'Girls' sau 'Spitfire' mi l-au mai ridicat in ochi
Razorlight - Up All Night - album ascultat in asteptarea 'The Libertines'. un pic cam lung si la un moment dat mi se pare ca piesele au aceeasi structura. totusi are piese ca 'Vice' sau 'Up All Night'...
Blonde Redhead - Misery Is a Butterfly - cam ciudat, imi aduce pe alocuri aminte de Sigur Ros, desi e cam altceva.
!!! - Louden Up Now - funk/post-punk. ceva nou pt mine la momentul acela.
The Killers - Hot Fuss - o jumatate de album geniala cu piese ca 'Mr. Brightside' si 'Somebody Told Me' si o jumatate mai putin reusita. ar fi putut fi albumul indie al anului.
Morrissey - You Are The Quarry - o reintoarcere reusita. 'America Is Not The World', 'Irish Blood English Heart', 'First of the Gang to Die' sunt foarte bune.
Prince - Musicology - un alt come-back reusit.
The Streets - A Grand Don't Come For Free - Mike Skinner se intoarce cu un album conceptual la fel de bun ca 'Original Pirate Material'
Scissor Sisters - Scissor Sisters - un album fun cum nu prea se mai fac acum.
Modest Mouse - Good News For People Who Love Bad News - o alta reintoarcere reusita.
Snow Patrol - Snow Patrol - l-am luat pentru 'Spitting Games', nu e excelent, dar are piese bune
The Cribs - The Cribs - desi au fost acuzati ca seamana prea mult cu The Strokes (ceea ce mie imi convine), The Cribs imi place foarte mult.
Norah Jones - Feels Like Home - excelent, linistitor. l-am ascultat de multe ori inainte sa ma culc.
peseu: lista e facuta dand un search prin catalogul de cduri. s-ar putea sa mai fie albume care sa nu aiba id3tag.
there is no catharsis
cathartic media
cathartic media
-
catharsis - Mesaje: 1721
Albume bune...
Cu siguranta Absolution <Muse> dar sa nu uitam nici Folklore <Nelly Furtado>. Pe mine m-a terminat..
-
songbird - Junior Member
6 mesaje
• Pagina 1 din 1