cantareti si compozitorii clasici

ce-a fost pe Muzici o data

cantaritii si compozitorii clasici

Mesajde zuza » Dum Oct 20, 2002 5:06 pm

Am fost joi la filarmonica si am ramas impresionata de frumusetea operei lui beethoven. Nu prea stiu eu multe despre el si nici despre multi altii. De aceea m-am gandit sa fac acest subiect.
Viata lui Paganini este singura pe care o stiu in detaliu. Despre ceilalti nu prea am idee.
Paganini a fost dupa parearea mea cel mai mare cantaret la vioara. Viata lui nu a fost incoronata cu flori dar totusi i-a fost recunoscut talentul.
La varsta de 7 ani tatal lui l-a descoperit si cu un egoism nemaipomenit la obligat sa cante la vioara pt a face bani. Daca nu stia ceva perfect nu primea mancare si nici apa.
La o varsta tarzie a reusit sa plece de la casa parinteasca lasandu-si familia singura datorita faptului ca acestia se oloseau de el. pt a-si acoperi datoriile.
TAlentul sau i-a adus si fericieri dar totodata barfele pe seama sa erau inevitabile. Se ajunsese sa se spuna chiar ca a fost inchis si acolo, in inchisoare a facut un pact cu diavolul astfel dobandindu-si talentul.
Intr-un tarziu a fost binecuvantat cu un fiu dat de sotia sa care l-a parasit datorita faptului ca biserica in considera eretic. Insa toate aceste barfe si injurii aduse la adresa sa nu ii opreau cu nimic succesul, ba mai mult oamenpii il apreciau din ce in ce mai mult
Moartea sa a fost zguduitoare pt fiul sau. Biserica nu a dorit inmormantarea sa intr-un cimitir si a cerut sume cutremuratoare pt a face acest lucru. Abia dupa zeci de ani de la moarte sufletul lui si-a gasit odihna.

Imi cer scuze ca nu am scris datele dar nu le am cu cifrele(si cica eu mai dau capacitatea si la istorie). Sper sa se scrie si despre alti mari cantareti.

PS pt moderatori: daca mai exista un subiect similar imi cer scuze si va rog sa nu il mutati pe muzica. Thanx
Cel mai frumos lucru care i se poate intampla unei persoane este sa fie iubit si sa invinga. Insa sa iubeasca si sa fie invins este al doilea lucru frumos care i se poate intampla
zuza
Junior Member

Mesajde onk » Lun Oct 21, 2002 8:54 am

imi permit sa atrag atentzia, aici si nu pe "de veghe" deoarece acolo intra putini oameni. As dori sa se incerce postarea cu o mai mare seriozitate pe forumul de stiinte deoarece, aveti idee ce naspa se vedea ieri titlul acestui thread pe pagina principala? cantaritzi... puah...

1. subiect de cantaretzi si compozitori pe stiinte?
2. se scrie cantaretzi, nu cantaritzi
3. "parearea" = parerea
4. "la obligat " = l-a obligat
5. "nu primea mancare si nici apa" = ori
nu primea mancare si apa, ori
nu primea nici mancare, nici apa
6. "se oloseau" = se foloseau
7. "fericieri" = fericire
8. "Sper sa se scrie si despre alti mari cantareti." = cum ar fi bhrams, mozart, nu?
9.10.11....ar mai fi cateva litere puse alandala, da renuntz.

Uitatzi care e problema mea: oameni buni, forumul de stiintze se considera a fi un forum serios. Putzina atentzie la postare, in mod special atunci cand creezi un thread nou n-ar strica.

Bun, am inteles ca este considerat un subiect de stiinta prin prisma ideii de "teleenciclopediei", de toate pentru toti. dar nu e corect. muzica, mai mult sau mai putin clasica, ocupa un loc important pe acest forum si nu ar trebui sa fie amestecata cu stiintzele.
onk

Înapoi la De pe muzica