ARTICOL MISTO - Jos Cenzura

ce-a fost pe Muzici o data

ARTICOL MISTO - Jos Cenzura

Mesajde LoveVerde » Dum Iun 06, 2004 8:34 pm

A inceput difuzarea (deocamdata pe Atomic si MTV) a clipului Jos Cenzura, in care grupul de ceterasi de dupa blocuri, numit PARAZITII, se agata de lantul gros, de WC, atasat la audiovizualul romanesc, incercand sa traga apa peste o mentalitate basinoasa, care refuza, cu incapatanare bovina, sa ia act la realitatea necoapta, neepilata si cu par pe la sfarcurile gandirii. Ajutati de Mircea Toma, Andrei Gheorghe, Radu Moraru si altii, baietii de la PARAZITII cer dreptul legal la a injura pe cine vrea glula lor, fara a fi cenzurati, dreptul de a spune lucrurilor pe numele de botez, fara ca pixul gandurilor sa tremure de frica cenzurii, ca pacientul in fata frezei dentare. Notabil este si faptul ca Larry Flynt, cunoscut pentru intransigenta sa la adresa celor care juganesc fuduliile dreptului de exprimare, se adreseaza romanilor direct si la obiect, cerand respectarea dreptului fundamental la libera opinie. Chiar daca versurile nu au incarcatura emotional-genitala a celor din clipurile precedente, Jos Cenzura! este de apreciat pentru atitudinea sa transanta si pentru simtul civic de care dau dovada baietii de la PARAZITII care cer, in numele unei generatii mult mai lucide si agresive (in sensul bun al cuvantului), dreptul de a gandi fara teama ca li se vor indesa izmele in gura. Piesa poate fi ascultata si la casti si de membrii organizatiei de tineret a PSD care joaca hora pe la petercerile de partid si de stat si au invatat de mici ca o limba zemoasa plasata pe fesa puterii poate netezi drumul spre o cariera de succes. Bravo baieti! Pe ei, pe mama si pe matusa lor.
(revista STAR. numar de acum vreo doua sapt)
LoveVerde

Soseaua De Cenzura

Mesajde LoveVerde » Lun Iun 07, 2004 3:32 pm

In taxiuri, autobuze, limuzine, la colt de strada, in birouri capitonate se asculta Parazitii. In campania anti-cenzura muzica e prima voce ...
Acum 5 ani, in redactia in care lucram, toata lumea canta Parazitii: versurile LP-ului Nici o problema ne cucerisera. In `99 Parazitii au promulgat un principiu in care ne regaseam: sa nu iti pese intr-o lume in careia nu-i pasa. Anii au trecut, in redactia in care lucrez si in lumea in care traiesc principiul se aplica in continuare. Parazitii insa s-au maturizat: implicarea lor civica, inceputa de pe albumul Irefutabil s-a concretizat intr-o piesa considerata de ei productie nu neaparat muzicala, cat sociala. N-am vandut niciodata zeci de mii de CD-uri, n-am cantat in fata a mii de oameni, n-am avut senzatia ca pot fi privit ca un model; probabil ca implicarea apare si se dezvolta dupa ce treci printr-o asemenea experienta. Fiindca una din marile calitati ale Parazitilor e ca plac tuturor. Muzica lor se aude si la tarabele din Piata Sudului si in boxele de la computerele creativilor din agentiile de publicitate. Unii retin injuraturile, altii inteleg. Ziaristii sunt morti dupa ei. Chiar daca au site si mape de presa profesionale, nici un jurnalist n-a patruns cu adevarat in universul lor. Coperta acestui single a fost considerata socanta pt aceiasi crestini care au savurat povestea snitelului numit The Passion of Christ. Asta inseamna ca e o coperta reusita. Revenind la campania anti-cenzura, cu toata pretuirea si respectul pe care o am pt ei, nu cred ca au vreo sansa sa miste ceva. Nu in anul electoral 2004. E adevarat ca muzica e prima voce, dar pana la transformarea intr-un cor e cale lunga, cam cat o sosea de centura care ar inconjura Romania. Daca, totusi, in 2010 va fi mai bine ne vom aminti ca in urma cu 6 ani, o trupa de hip hop a strigat JOS CENZURA! iar videoclipul, in care cu mandrie a jucat si autorul acestor randuri, realizandu-si un vis vechi, va ramane in istoria industriei muzicale. Si, daca e sa ma gandesc la momente bune care ma asteapta in viitor, aparitia unui album Parazitii este, cu siguranta, unul dintre ele.

Jean Lorin Sterian
LoveVerde

Mesajde Onu@Pac » Joi Iul 29, 2004 2:57 pm

Da sunt de aceasi parere cu tine :)
I was born not to make it , but i did
Onu@Pac
Junior Member

mi s-a parut foarte interesanta chestia asta

Mesajde LoveVerde » Sâm Sep 04, 2004 6:02 am

The Freedoms of Speech and Press are the necessary Conditions for the Enlightenment of Human Life, which again is the only Thing, that can save Peoples and Nations, and Experience teaches, that where these Freedoms exist, one will find comfort from much other
Burdensomeness and Unpleasantness; but where it is not, and in particular where one feels deprived from it, the People either descends to the Beast or cut up rough like the Wild Animals, and in both Cases it is indeed the End to Human Life."

Niels Frederik 1845 (1773-1872)
LoveVerde

Mesajde sadox » Sâm Sep 04, 2004 10:33 pm

De cand am citit primu' post de pe acest thread m-am izbit fara sa tzin cont de un iz profund de jurnalism transpus in comentariu obiectiv.Tot ce s-a zis despre cenzura aici primeshte cate-o bila alba din partea mea insa ramane de vazut daca faza cu 2010 urmeaza sa se implineasca,pentru ca totushi daca este asha cum cred yo c-ar trebui sa fie vom fi nevoitzi nesilitzi de nimeni sa mai ashteptam sa se mai deschida mintzile shi akolo SUS pe la domnii de la CNA shi astah nu se va produce curand.Nu degeaba cu rabdarea treci marea,ori n-am yo dreptate aici?.PACE!
Singur cu mine
sadox
Junior Member

Mesajde LoveVerde » Dum Sep 05, 2004 1:54 am

in articol scrie "DACA" :))
LoveVerde

Mesajde LoveVerde » Dum Sep 05, 2004 1:58 am

Pe piata muzicala din Romania s-a lansat un maxi-single al trupei Parazitii, care deja a incins spiritele. "Jos Cenzura!" este un protest lansat impotriva cenzurii din audiovizual si din presa scrisa.
[ ... ]
Intrebat ce parere are in legatura cu acest nou maxi-single, Ralu Filip, presedintele CNA, a declarat: "ca impresie generala, consider ideea promovata de acest nou album ca pe o chestiune pur comerciala, pentru ca din alt punct de vedere este neacoperita in realitate. Initial, CNA a trimis o scrisoare posturilor de radio si televiziune prin care le-a rugat sa nu promoveze productiile muzicale care prezinta drogul ca o solutie de a depasi o problema e viata, drogul ca pe ceva pozitiv si util in viata omului. Ulterior, in urma dezbaterilor avute cu radiodifuzorii, Consiliul a modificat decizia privind protectia minorilor si a instituit o interdictie legala, interdictie care se regaseste si in codul de auto-reglementare al ARCA, pe care l-au semnat posturi de radio si tv din Romania. Amenda la care fac referire producatorii albumului este o insumare de amenzi date postului Prima, Atomic si MTV care, dupa ce s-a schimbat decizia noastra si dupa ce aceste posturi au semnat codul propriu de reglementare, au difuzat piese muzicale in care drogul era prezentat ca un lucru pozitiv. Procese care, de altfel, au rezistat in instanta, instanta ne-a dat castig de cauza. Pe de alta parte, cred ca toti cei care sunt legati de aceasta productie, in funte cu Andrei Gheorghe, Larry Flynt, Radu Moraru, Mircea Toma (si e de mirare la Mircea Toma) fac o confuzie in ceea ce priveste cenzura. Noi nu intervenim pe texte inainte de difuzare, nu schimbam unele lucruri cu altele. Aici este vorba de respectarea legii. O ultima observatie: acest efort ar fi meritat o cauza mai buna decat sa plangi de mila postului OTV, decat sa ceri libertate de exprimare ca sa inveti pustii ca drogul e un lucru bun, decat sa incluzi in libertatea de exprimare libertatea sexuala - "sa facem sex in public", a declarat Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului.
LoveVerde

Mesajde LoveVerde » Lun Sep 27, 2004 5:47 pm

Stire: AndreEA, in duet cu Omblandon de la Parazitii 20 Ianuarie 2004 Sursa: Libertatea
Ea a ramas cu obsesia duetelor, caci lucreaza la o piesa ce va aparea pe albumul solo al lui Omblandon, membru al celei mai populare trupe de hip-hop, Parazitii.

Nu punem 'lipeala' pe seama unei simpatii extraordinare intre cei doi (poate doar din punct de vedere al admiratiei reciproce), mai ales ca Parazitii n-au inregistrat niciodata alaturi de o diva. Care, culmea, vine din aria dance-ului, gen blamat de trioul hip-hop.

Mai mult ca sigur, colaborarea s-a realizat la dorinta directorului casei de discuri Roton, care-i reprezinta pe cei doi cantareti, motivul fiind de la sine inteles: promovarea Andreei.

(ce cacaturi au aparut prin ziare)
I don`t like to watch myself in the mirror cause i`m a narcississt,
I simply like to see myself exist.
LoveVerde

Mesajde nba_girl » Mie Mai 04, 2005 8:21 pm

LoveVerde scrie:Stire: AndreEA, in duet cu Omblandon de la Parazitii 20

(ce cacaturi au aparut prin ziare)

i agree! ... :rolleyes:
"Dragostea este sentimentul cel mai frumos numai pentru ca este sentimentul pe care-l putem stapani cel mai putin"
(Honore De Balzac)
nba_girl
Junior Member

Înapoi la De pe muzica