Razboiul "Softuri profesionale - softuri de jucarie"

ce-a fost pe Muzici o data

Razboiul "Softuri profesionale - softuri de jucarie"

Mesajde Endo_ro » Mie Noi 16, 2005 12:27 pm

Deschid acest subiect din urmatoarele considerente :n: (ce inceput tare !!!)

Personal, lucrez in Nuendo sau Cubase la mixaje, WaveLab pentru masterizare, ici-colo Sound Forge pentru anumite bucatele de wav-uri si bineinteles anumite plug-uri pe care le gasesc utile, avand in vedere ca financiar e greu sa cumperi numa' scule si la un moment dat nici n-ai avea un'e sa le mai pui.

Inainte am mai lucrat prin Acid, Samplitude, Cakewalk si altele ca nu le mai tin minte. :x

Si mai inainte am butonat pe la un FruityLoops, Reason (o varianta mai vechiuta)

Nu mai zic de inceputurile stravechi cu E-Jay-urile..... A-)

Intrebarea ....

Unii sustin ca in afara de Cubase etc ... restu' sunt jucarele si ...."nu suna"
Altii spun ca daca le stapanesti bine iese ceva super chiar daca nu suna exact ca pe celelalte.

Eu mi-am adus aminte acum cateva zile, pe cand lucram la o piesa in Nuendo si ma chinuiam sa fac niste automatisme pentru efecte, cat de usor le realizam in FruityLoops de exemplu, ca la Reason nu ma pricep prea bine.
Ok am zis si am facut rost de un sinth hard cu butonase, ca sa trimit mesaje midi si sa le invart dupa pofta inimii, asa cum faceam inainte pe ecran.
Dar tot sunt chestii care nu-ti ies ca in programelele alea.
Daca stii exact ce vrei sa faci, sa zicem ca o mai scoti la capat.
Dar daca vrei sa faci chestiile aste real-time, in procesul de creare, de compozitie, de stoarcere creieri... parca e mai usor in alea, ca sa nu mai spun ca anumite smecherii nu iti ies in astea profesionale ori muncesti de-ti sar capacele ca sa iasa la fel.

E o dilema pentru mine si astept pareri .... mai ales contradictorii :n: :n: :n:
Endo_ro
Junior Member

FL studio

Mesajde puiu » Mie Noi 16, 2005 10:55 pm

Salut !!!!
Nici eu nu-s adeptul softului de jucarie dar......FL studio nu e de jucarie.
In ultimele variante care lucreaza ca VSTi se pot lucra piese civilizate.
Eu lucrez cu el si este una din primele alegeri ca si sampler tocmai datorita usurintei cu care iti raspunde la dorinte...... nu se aude ca alte samplere (ex. KONTAKT) dar isi face treaba si nu m-a tradat niciodata.
Altceva.....sunt artisti care au scos hituri din FL
Oricum nu este un E-jay, este un instrument folositor.
Am incercat versiunea 5 dar se pare ca nu are sound-ul lui 4 la care am ramas sa lucrez.

.......Parerea mea :tai:
Nu-ti fie frica de opozitie. Tine minte ca zmeul se ridica impotriva vintului, nu cu vintul. (Hamilton W. Mabie)
puiu
Junior Member

Înapoi la De pe muzica