Muzica Indiana

ce-a fost pe Muzici o data

Muzica Indiana

Mesajde dEpEchEmIND » Mar Noi 19, 2002 10:18 pm

Pe langa muzica obishnuita, in limba engleza, mai ascult si altfel de muzica: muzica Hindi.
Am un prieten indian caruia ii place astfel de muzica. La inceput mi se parea o porcarie. tatal meu este pasionat de filmele indiene muzicale de cand era mic. Inainte a gasit pe net cateva cantece mai slab inregistrate, apoi a gasit mai multe site-uri din ce in ce mai bune si a reusit sa-si faca o lista rezonabila. Deja incepuse sa ma intereseze din ce filme sunt melodiile acelea si cine le canta.
Stiu cateva nume de cantareti cum ar fi: Kishore Kumar, Rafi, Lata, Asha, Mukesh, etc.
Acum am cateva filme pe dvd.
Unele melodii din filmele anilor '70 au acelashi stil cu blues-urile anilor '60. Preferata mea este o astfel de melodie numita ,,Na jane kyun hota hai" dintr-un film numit ,,Chotti si Baat" tradus la noi ,,Timidul"....
Am shi din anii '50 filme ca ,,Awara" si ,,Shree 420" cu Raj Kapoor, cantecele cantate in mare parte de Mukesh si Asha...
Subscriu.

Oribilul Mosh is on your ignore list.
dEpEchEmIND
Junior Member

Mesajde catharsis » Sâm Noi 23, 2002 12:00 am

dEPECHEmIND si mie mi se pare o porcarie muzica hindi, dar tatal meu, crescut cu filme indiene, este pasionat de aceasta muzica...
unde se gaseste muzica din filmele indiene la o calitate? poate ii fac o bucurie...
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde dEpEchEmIND » Sâm Noi 23, 2002 5:27 pm

Site-uri nu prea mai stiu. S-au schimbat adresele de Web. dar potzi sa cautzi pe yahoo mp3-uri hindi.
In ultima vreme am tras muzica mai mult de pe DVD cu ajutorul unui program CoolEdit Pro.
Subscriu.

dEpEchEmIND
Junior Member

Mesajde bhuttu » Mar Noi 26, 2002 8:16 pm

Dupa umila mea parere, influentele muzicii indiene sunt extrem de vizibile in muzica tiganeasca traditionala (nu in manele). Indienii sunt inventatorii sitarului (un instrument cu corzi deosebit de complex), care a ajuns si in tarisoara noastra (ghiciti cum), unde a evoluat in tambal, care este un fel de intermediar intre instrumentele cu corzi si cele cu clape. Treaba care ma face sa ma intreb... sitarul o avea ceva legatura cu aparitia pianului?

PS: Catharsis, daca vrei muzica indiana, incearca Ravi Shankar. Se gaseste destul de usor prin magazine.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde dEpEchEmIND » Dum Dec 01, 2002 11:17 am

Muzica Indiana a ajuns in Romania datorita unei romance stabilita in India care canta dupa melodiile din filme, cu numele de scena Naarghita.
Subscriu.

dEpEchEmIND
Junior Member

Mesajde bhuttu » Dum Dec 01, 2002 3:10 pm

Io cred ca mananca lumea cacat si ca muzica indiana a ajuns in Romania acu' cateva secole bune, prin comunitatea pe care o stim si-o iubim cu totii: tiganii.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde SatyR » Dum Dec 08, 2002 2:40 am

Ascultati niste Oliver Shanti poate va schimbati parerea despre muzica asta indiana sau cu influente indiene.....

Shanti asta a compus si muzica chinezeasca/japoneza ,tot felul de chestii interesante merita

Va recomadn melodiile

1 Shaman
2 Four circles of life
SatyR
Junior Member

shankar

Mesajde Florin » Dum Dec 08, 2002 6:47 pm

nu facetzi confuzie intre muzica spirituala indiana,muzica initziatzilor,si muzica "de strada"
Florin
Junior Member

..Si eu vreau!

Mesajde UnCopilutz » Mie Dec 18, 2002 8:11 pm

Da,bun.Daca tot imi amintiti de muzica indiana,sa va spun ca imi place tare mult piesa "The next episode" in varianta indiana!Voi ati auzit-o? E cu multe zdranganeli...pe o limba pe care n-o inteleg dar e tare faina si mi-a ramas repede in cap!
UnCopilutz
Junior Member

Mesajde to_the_limit » Joi Feb 17, 2005 12:11 am

salut!

care dintre voi stie situri free de descarcat muzica indiana veche pls..??/
to_the_limit
Junior Member

Înapoi la De pe muzica