Jack Off Jill

ce-a fost pe Muzici o data

Jack Off Jill

Mesajde whatever » Joi Oct 06, 2005 10:24 pm

Pana prin 2002 ascultam la greu o trupa (in mare parte de fete) pe numele sau foarte inspirat ales, Jack Off Jill De unde si pana unde numele asta ? Ei bine, din cate tin eu minte, o varianta (si singura de altfel pe care o cunosc) ar fi ca solista formatiei, Jessicka era in puscarie candva prin adolescenta, si a vazut scris pe un perete : "Jack and Jill went up a hill" si ea a adugat "and Jack shot a cop" Si se presupune ca se si masturba in timpul asta (Jack Off) si deci asadar si prin urmare a iesit un nume super fain.

Jack Off Jill s-au nascut in Fort Lauderdale, si au fost comparate (zic la modul feminin, pentru ca de-a lungul timpului in trupa, desi au fost si baieti, fetele au fost majoritare) de multe ori cu Marilyn Manson. De ce oare ? Poate pentru ca abordau un stil care tindea un pic inspre industrial comercial, machiaje de goth, dar aveau si multe piese punk, pentru ca mai tarziu sa evolueze inspre un metal foarte inspirat. Ce e de remarcat la JOJ e vocea lui Jessicka, care ar putea sa concureze cu vocea tipei de la Arch Enemy fara nici o problema. Pe majoritatea pieselor de la albumele JOJ (la care ajung imediat) avem alternari intre cantat melodic si urlete isterice. Primele casete JOJ au aparut pe la mijlocul anilor 90, majoritatea editii limitate de 1000 de exemplare si din alea (le am mp3 totusi, mersi bunei mele prietene din SUA, Lisa :D) si calitatea sunetului e oribila. Si prin 1997 a iesit primul lor album pe piata, si anume Sexless Demons And Scars. Absolut genial. Prima piesa ce o auzisem de la Jack Off Jill a fost coverul dupa Lovesong de la The Cure (cover mult mai bun decat originalul) asta prin 1999. Apoi am vazut o piesa cu un titlu cel putin interesant. Angels Fuck. Am facut rost de ea, am ascultat-o si am ramas blocat. Cred ca peste 3 ore a mers doar piesa aia pe repeat. Avem reteta clasica de la Jack Off Jill, si anume ritm de punk, si voce melodica (de multe ori la piesele lor in background se aud urlete, dar nu va ganditi la urlete din alea gen emo, care de multe ori suna aiurea rau de tot) coroborata cu urlete isterice. Versuri foarte reusite, e adevarat, uneori prea umflate si prea metaforice dar totusi ...

Componenta ideala pentru JOJ a fost cu Jessicka la voce, Robin la bass, Lauracett la tobe si Ho Ho Spade la chitara. Si asa au si scos al doilea album, numit Clear Hearts Grey Flowers (noa, pe asta l-am avut pe cd) Coperta e absolut geniala, cu cele 3 gagici din trupa desenate calare pe niste caluti din aia de Merry Go Round. Albumul e super fain, masterizarea e mult mai buna, versurile iarasi sunt mai reusite, aici avem interludii cu bassul si tobele, tot aici avem si piese mult mai lucrate decat asalturile punk de pe primul album, avem cea mai geniala balada de la JOJ, si anume Star No Star, avem o piesa de vis, cu probabil cele mai bune versuri ale lui Jessicka, Strawberry Gashes, tot pe albumul asta Jessicka urla cel mai tare, si canta cel mai bine in acelasi timp. Si aici avem piesa de la Jack Off Jill de care imi era frica atunci (da da, vorbesc serios) si inca imi e, si abia daca pot sa o ascult odata cap-coada. Ganditi-va la o piesa care sa caracterizeze filmul Blair Witch 1. Ei bine, piesa ar fi fara indoiala Witch Hunt. Din pacate dupa ce au scos Clear Hearts Grey Flowers, Jack Off Jill s-au destramat, si au lasat in urma lor si un EP super fain de remixuri breakbeat si drum'n'bass pe numele sau Covetous Creature.

Eu am ramas cu niste amintiri tare faine cu trupa asta, mi-au marcat intr-o mare masura perioada de 17-18 ani. Acuma le mai ascult, dar sincer sa fiu din an in paste. Oricum, fanii Jack Off Jill sunt tare rari, eu de atata vreme abia am gasit vreo 5. Noa, care de aici le-a ascultat ? Si ce parere aveti ?
whatever

Mesajde Voidship » Sâm Noi 05, 2005 2:50 am

Mie imi plac Jack Off Jill. Nu pot sa spun ca imi plac foarte mult, pentru ca nu am ascultat serios, pe albume, nu am dat search pe google pt fiecare tip sau tipa din formatie sa vad ce stie sa cante si prin ce trupe s-a preumblat. Ma voi interesa, pentru ca urechile au receptat placut ceea ce whatever, in marinimia sa, a binevoit sa reverse asupra mea din discografia JOJ.
Fetele ie tari, ca sa fim scurti si la obiect. Jessica are o voce de milioane. Atata doar ca primele 2 albume ori au fost copiate si distribuite la repezeala pe share, ori calitatea recordingului in sine lasa de dorit.
Voidship
Junior Member

Înapoi la De pe muzica