Melt-Banana

ce-a fost pe Muzici o data

Melt-Banana

Mesajde whatever » Joi Iun 01, 2006 2:42 pm

De ce imi plac mie Melt-Banana ? De ce ascult eu cu atata placere o formatie care prietenii si colegii mei de trupa nu o suporta ? De fapt, poate va si intrebati cine dumnezo sunt si Melt-Banana ???

Deci sa o luam rand pe rand, in ordine inversa. Melt-Banana sunt niste oameni din Japonia, care in muzica lor includ elemente de noise rock si punk. Bun, si ? Pai, mie imi plac super mult pentru ca. Unu la mana, avem o gagica la voce, care tipa ca dementa, baga si destule pasaje de rap cand e cazul, si colac peste pupaza are si accentul ala demential de japoneza :inimioara : (duuuuh) Si o cheama Onuki Yasuko in cazul in care intereseaza pe cineva. Doi la mana, in trupa canta si Agata Ichirou, un chitarist mai bine cunoscut sub numele de Agata. Care impreuna cu zee ultra-high-pitched screeches ale lui Yasuko, aduce sound-ul inconfundabil Melt-Banana, cu toate sunetele ce le scoate el din chitara. Imaginati-va un Tom Morello japonez, fan noise, cu 334 de efecte unite unul cu celalalt, si scotand sunete care mai degraba te duc cu gandul la nave spatiale, trenuri care deraiaza sau avioane supersonice decat la un riff dintr-o chitara normala.

Trei la mana. Bassul se aude. E o alta tipa la bass, Rika mm' (chiar faina as putea spune) si temele de bass (care se adud chiar foarte tare in piese, trebuie sa mai mentionez odata) sunt tare fain gandite, si de regula nu urmaresc nici un pattern, si nici macar nu merg impreuna cu tobele !!

Si ca veni vorba de tobe, aici e jihadul, avem ritmuri intregi bazate pe cinele care se pravalesc asupra ascultatorului. Si ultra rapide, am zis asta ? Nu ? Ei bine, muzica celor de la Melt-Banana e ultra rapida. Si ritmurile de pe ultimele albume au devenit tot mai complexe, trecand de la mitralierele de pe primele releasuri.

Mai are rost sa spun ca Steve Albini le-a produs o mare parte din cele 8 albume si 23 (!!!) de EP-uri ? Sau ca Agata canta frecvent cu Mike Patton, si ca poarta o masca de chirurg pe scena. Sau ca Melt-Banana au scos 2 split-uri (si nu Banana) cu The Locust si Fantí´mas. Si sound-ul pana la ultimele 2 albume e lo-fi, desi nu avem deloc de a face cu trip-hop.

Cam asta e. Eu sunt fan Melt-Banana si vreau sa ii vad live cat de curand. Poate o sa vina toamna asta prin Germania sau ceva, de genul, trebe sa ma uit la tour dates.
whatever

Înapoi la De pe muzica