Proclamati de crema revistelor muzicale online si offline din lumea intreaga drept autorii celui mai grozav album al anului 2006 (a se vedea Pitchfork), The Knife este o trupa suedeza compusa din una bucata frate si un bucatica sora. De felul lor sunt un pic cautat ciudati, in sensul ca apar in fata reflectoarelor numai cu diverse masti trase pe fata (ba sunt ciori, ba personaje manga), dar asta nu mi se pare a avea o atat de mare importanta. In fond, acesta este mai curand un inteligent truc de marketing menit sa sporeasca misterul unei trupe a carei muzica atrage tocmai prin latura ei fantomatica, misterioasa. Si, la drept vorbind, probabil chiar nu le face o prea mare placere sa apara in reviste alaturi de lenjeria intima a lui Britney Spears.
Intamplator, poate ati ascultat piesa Heartbeats preluata de pe anteriorul lor album de Jose Gonzales si care a ajuns una dintre cele mai downloadate melodii gratie reclamei la Sony Bravia. In acest mod indirect au fost si ei luati in colimator si au putut sa-si promoveze capodopera absoluta Silent Shout..
Un lung coridor intunecat, al sunetelor si rezonantelor ciudate interferand pe parcurs. Asta imi sugereaza mai orice piesa de pe Silent Shout. Mi-a placut foarte mult comparatia vocii sintetizate a lui Olof Dreijer cu cea pe care o produce o aspirator ragusit. Cat despre Karin Dreijer Andersson, vocea ei aduce putin cu cea a lui Bjork, cand misterioasa (Marble House) cand aproape isterica (We share our mother's health).
Intr-o singura idee: un electro de mare forta, amintind de sonoritatile Aphex Twin sau Boards of Canada. Nota 10/10
The Knife
2 mesaje
• Pagina 1 din 1
2 mesaje
• Pagina 1 din 1