De ce nu exporta si Romania Hip-hop-ul?

ce-a fost pe Muzici o data

De ce nu exporta si Romania Hip-hop-ul?

Mesajde tUdOrUK » Dum Feb 16, 2003 11:43 pm

Eu locuiesc in Londra si pana acum nu am vazut hh romanesc la nici un magazin. Defapt n-am vazut nici un pic de muzica romaneasca. Pana si turcii cu hh-ul lor de kkt au albume in Londra.
Care este problema?
tUdOrUK
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Dum Feb 16, 2003 11:55 pm

Tudor, daca ai gasi asa ceva in magazine, ai cumpara? Sau poate tu ai cumpara, dar ceilalti londonezi de exemplu?
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
AdevaRapper
Junior Member

Mesajde Raspopitu » Lun Feb 17, 2003 12:10 am

Alta intrebare......HH tucresc se vinde:>>?
Eu sunt nascut in alb-violet/Traiesc in alb-violet/Si port in suflet si in gand/Mereu un nume sfant/Caci alb imi este sufletul/Violeta inima/Si pentru POLI voi canta/Doar asta-i viata mea!
Raspopitu
Junior Member

Mesajde tUdOrUK » Lun Feb 17, 2003 12:26 am

Eu as cumpara...dar despre ceilalti nu stiu, nu le cunosc gusturile. Eu stiu ce vrei sa zici...ca nu se cumpara? Nu te insela, nu-s singurul roman cu hh in sange din Londra. Daca ar scoate Parazitzii mai multe melodii in engleza s-ar vinde bine aici si englezilor.
tUdOrUK
Junior Member

pt raspopitu

Mesajde tUdOrUK » Lun Feb 17, 2003 12:28 am

Da frate dar e de kkt mare. Important e ca il au in magazine pt. ca se cumpara.
tUdOrUK
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Lun Feb 17, 2003 10:28 pm

Initial trimis de tUdOrUK
Eu as cumpara...dar despre ceilalti nu stiu, nu le cunosc gusturile. Eu stiu ce vrei sa zici...ca nu se cumpara? Nu te insela, nu-s singurul roman cu hh in sange din Londra. Daca ar scoate Parazitzii mai multe melodii in engleza s-ar vinde bine aici si englezilor.

Eu zic ca Parazitii si-ar pierde tot farmecul (sau mare parte din el) in limba engleza, deoarece stilul lor (lirica) e facut sa "lucreze" doar pe argoul limbii romane!
AdevaRapper
Junior Member

Mesajde tUdOrUK » Lun Feb 17, 2003 10:39 pm

Nu cred ca si-ar pierde farmecul. Eu nu vroiam sa zic ca Parazitzii sau alte trupe ar avea succes daca ar canta DOAR engleza. Un englez, francez sau german, zic eu ar prefera sa cumpere un single in engleza decat in romana....
tUdOrUK
Junior Member

raspunsul meu

Mesajde n3aGabitz » Lun Feb 17, 2003 11:05 pm

de ce nu se exporta?:

a interesat pe cineva asa ceva pana acum? De exemplu pe Dan Popi sau Gianniny ia interesat kestia asta? sa-si exporteze produsele si in alte tari? Eu nu cred, si daca da, au zis lasa ca avem timp. De ce aici in america acum pe toate canalele tv si radio este t.a.t.u. ptr ca au un MANAGER bun kiar daca ptr mine personal trupa e de cacat! Nu e vina parazitiilor e vorba de cei care sunt promotion managers si a patronilor in sine. Cine are vointa sa=si promoveze marfa face tot posibilul sta pe telefon, trimite scrisori, nu este greu la nivel de patron, mai ales cum e Media SErvices licentiat Sony Music. Lor le-ar fii super usor sa obtina un contract de licientiere in orice tara unde este Sony Music. Dar nu ii intereseaza. Aici in America (si Canada) sunt o groaza de romani si localnici care vor sa cumpere muzica romaneasca fiindca le place, indiferent ca e hip hop sau manea. Ce fac cei in cauza? se duc la site-uri ca http://www.cd.ro sau http://www.romsky.com si comanda de pe net cd-urile. sau prin prieteni care aduc din tara, asta e. In magazine inafara de "taraful tiganesc" sau alt gen de folclor nu gasesti ceva romanesc. Am mai gasit "Best of International Hip Hop 1" pe care au si parazitii o piesa, in mai multe magazine aici, deci cam asta ar fii.

Acum despre partea Parazitiilor:

Nu stiu cati voi au inteles argoul folosit de Cheloo in partea lui de pe piesa Bad Joke? Daca nu stiam de Parazitii putea sa jur ca e un rapper de aici, deoarece are un vocabular destul de vast ptr un roman din romania. Deci nu cred ca daca Parazitii ar canta in engleza s-ar descurca prost, din moment ce esti Artist si ai arta in sange te descurci bine in orice mediu, in cazul acesta limba engleza. Dar ma rog cei care nu cunosc, si inteleg, destul de bine engleza ptr a cunoaste, si a se prinde de referintele tipice argoului folosit de "rapperi" le e greu sa creada ca trupa in cauza va avea succes in aceasta limba, si mai mult le este greu sa ACCEPTE chestia asta.

Pace
n3aGabitz
Junior Member

Re: raspunsul meu

Mesajde AdevaRapper » Mar Feb 18, 2003 12:03 am

Initial trimis de n3aGabitz

Nu stiu cati voi au inteles argoul folosit de Cheloo in partea lui de pe piesa Bad Joke? Daca nu stiam de Parazitii putea sa jur ca e un rapper de aici, deoarece are un vocabular destul de vast ptr un roman din romania. ACCEPTE chestia asta.
Pace

In primul rand am inteles integral ce a spus Chelu pe strofa lui! Dar daca toti rapperii de acolo canta asa inseamna ca sunt sub-mediocri aia la care te referi tu! Incearca sa mai dai la o parte din subiectivism la aprecieri!
Parerea mea! PacE!
AdevaRapper
Junior Member

Mesajde Raspopitu » Mar Feb 18, 2003 12:03 am

Gabitz,de acord,dar acuma zic si yo ceva.Daca esti rapper adevarat,intelegi ce a zis Cheloo,iar Ombladon nu stie engleza,deci numai Cheloo daca ar canta in engleza ar face-o destul de bine(sa zicem),dar Parazitii nu ar mai fii la fel pt. ca "ei pun pe foc vocabularul limbii romane" si nu ar stii cum sa zica ce vor sa zica de fapt in limba engleza.
Cat despre hh romanesc peste granita...hmm,pai nu cred ca a fost lumea interesata pana acum,dar cine shtie poate in viitor
Parerea mea

Numa bine
Eu sunt nascut in alb-violet/Traiesc in alb-violet/Si port in suflet si in gand/Mereu un nume sfant/Caci alb imi este sufletul/Violeta inima/Si pentru POLI voi canta/Doar asta-i viata mea!
Raspopitu
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Mar Feb 18, 2003 12:12 am

Raspopitu, da-mi voie sa cred ca nici in viitorul apropiat si mediu rapul romanesc nu va face nimic pe plan european macar! Nu vreau sa fiu eu Ghitza-Contra si sa ma injure lumea, dar daca priviti realist asa e!
Parerea mea!
AdevaRapper
Junior Member

Mesajde Raspopitu » Mar Feb 18, 2003 12:18 am

Auzi,lasa macar oamenii sa spere:>>
Raspopitu
Junior Member

Mesajde tUdOrUK » Mar Feb 18, 2003 12:34 am

Auzi AdevaRapper, HH-ul romanesc e pe calea cea buna!
Fişiere ataşate
nas_lg.jpg
nas_lg.jpg (98.99 KiB) Vizualizat de 917 ori
tUdOrUK
Junior Member

deci..

Mesajde n3aGabitz » Mar Feb 18, 2003 3:56 am

Initial trimis de AdevaRapper
Raspopitu, da-mi voie sa cred ca nici in viitorul apropiat si mediu rapul romanesc nu va face nimic pe plan european macar!

ok, si rap-ul turcesc va face ceva? lol? Imi zici mie de subiectivitate cand tu esti total pesimist. Stai linistit ca deocamdata rap-ul romanesc a facut in europa si in america cate ceva in "underground" ca sa spun asa, deoarece nu a fost nimic concret pe piata inafara tarii. Dar va fii curand, asta ti-o pot spune f sigur.

Raspopitu: frate il stii pe ombladon bine de tot ca sa poti afirma ca nu stie engleza? ia mai gandeste-te. au facut piesa juma ro juma engl ca sa prinda la ambele mase (straina si romaneasca).

fiti mai optimisti + pozitivi, nu uitati ca anul acesta este anul hip hop in romania. numai prin unitate se va putea face ceea ce trebuie facut vorba lui k-gula.

pace
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Mie Feb 19, 2003 10:56 pm

Da, NeaGabitz, poate ai dreptate! E clar ca rapul turcesc nu are viitor mai stralucit ca cel romanesc (niciodata nu am afirmat si nu o sa afirm asta)! Doar ca se simte nevoia ca cineva sa scoata capul la iveala, sa se stie de noi, ca existam pe harta rapului european. Din pacate, una din primele incercari (Parazitii - Bad Joke) nu a tinut!
Tudor: Sper cu-adevarat sa fie asa!
Pace!
AdevaRapper
Junior Member

Mesajde Raspopitu » Joi Feb 20, 2003 12:05 am

Gabitz,chiar ombladon a declarat ca nu stie engleza si ca si-ar dorii sa site.Eu unul nu cred ca a reusit sa invete engleza asa de bine,incat sa poata sa rapuiasca in engleza.Nu cred ca a avut timp fizic pt. a invata,avand in vedere ca am citit aceasta declaratie dupa shoot your self.

Numa bine
Raspopitu
Junior Member

Mesajde tUdOrUK » Joi Feb 20, 2003 2:56 am

De acord cu tine Gabitz, dar rap-ul turcesc has already done something in Europe, mai precis Anglia...la radio au aparut cu piese pe care ei le numesc hip hop si se vand destul de bine...e adevarat ca sunt multzi turci in londra...dar ce romani nu sunt???
Un rapper turc a colaborat cu Blak Twang unul dintre cei mai buni rapperi din Anglia, si a facut-o foarte bine turcul(in turca nu engleza). Poate o colaborare cu Blak Twang ar ajuta cu ceva pt imaginea hhului romanesc cum a facut si un francez si un german, nu imi aduc aminte numele lor. Un exemplu, Parazitzii cu Texta( numarul 1 in Austria). Mai multe colaborari cu formatzii din afara tzarii ar fi perfect...
tUdOrUK
Junior Member

Înapoi la De pe muzica