New Wave of Fucked Up Rock
asta sunt generatia korn, lomp bizkit, linkun park, opm, alien ant farm...coma, vita de vie...
ce ziceti de formatiile astea???
mie mi se pare ca sunt un fel de "one-hit-wonders" ale rockului si mai mult de 5 ani nu dau curentului. de ce?
1. fanii lor sunt adunati din alte parti, furati de pe la alte curente. la prima greseala, fanii ii vor executa
2. lipsa de consistenta a mesajului. da e frumos cu ganganiile acre se crawlin pe sub piele si mai rollin o vreme pe unde apucam si mai dam volumul in discoteca la maxim dar pana unde....la un moment dat se vor plictisi de porcariile astea gen "distractie non-stop", pentru ca vor trebui sa mai si munceasca si atunci sa vezi tragedie...
3. amestecul de stiluri si concepte...cum e posibil sa apari intr-un clip hip-hop??? sau cum e posibil sa tii sub un acoperis fanii rock si cei rap???
etc
Nwofur
13 mesaje
• Pagina 1 din 1
Re: Nwofur
Initial trimis de vali
New Wave of Fucked Up Rock
asta sunt generatia korn, lomp bizkit, linkun park, opm, alien ant farm...coma, vita de vie...
ce ziceti de formatiile astea???
mie mi se pare ca sunt un fel de "one-hit-wonders" ale rockului si mai mult de 5 ani nu dau curentului. de ce?
1. fanii lor sunt adunati din alte parti, furati de pe la alte curente. la prima greseala, fanii ii vor executa
2. lipsa de consistenta a mesajului. da e frumos cu ganganiile acre se crawlin pe sub piele si mai rollin o vreme pe unde apucam si mai dam volumul in discoteca la maxim dar pana unde....la un moment dat se vor plictisi de porcariile astea gen "distractie non-stop", pentru ca vor trebui sa mai si munceasca si atunci sa vezi tragedie...
3. amestecul de stiluri si concepte...cum e posibil sa apari intr-un clip hip-hop??? sau cum e posibil sa tii sub un acoperis fanii rock si cei rap???
etc
deh,vali,one hit wonders e cam inezact.Iar genu are deja mai mult de 5 ani.
Oficial,primu album a fost cel de debut a lui Korn,acu 7 ani,in 94.Iar barfitorii zic ca genu ishi are radacini in experimentele lui Suicidal Tendencies,Max Cavalera(vezi Soulfly),Clawfinger,adica de pe la inceputu anilor 90.
Eu personal am salutat debutul lui Korn prin 95 cand am pus mana pe el shi l-am gasit foarte original shi bine venit.Nu aveam de unde sa shtiu ca se va ajunge in halul asta.Am facut pe dracu in 4 cand Korn a scos al doilea album shi l-am obtzinut...l-am gasit interesant shi funny,dar mi-am dat seama ca multe nu se mai pot face in genu ala.
O vreme m-au mai aburit cateva surprize placute.
Poate cea mai mare a fost noua trupa a lui Max Cavalera,Soulfly,shi colaborarile sale cu Deftones,Fear Factory,s.a.m.d.In plus,Cavalera a mai colaborat cu cei de la Korn pe albumul Roots din 96.
Genu a influentzat shi de alte trupe de thrash-hardcore clasic,cum a fost Machine Head,care a scos,zic io,unu din cele 3-4 albume care merita ascultate din acest gen.
Abia in momentu asta s-a imputzit treaba.Korn a fost aratata ca o trupa imbatranita iar Limp Bizkit promovata ca una care aduce un suflu nou genului.Am dat fuga in disperare sa vad ce e cu bizkitul asta,mai ales ca il auzisem pe Fred Durst ca invitat pe piese Korn sau Soulfly.Cand i-am auzit mi-a fost destul de clar...MTV-ul pusese mana pe gen...au aparut bassishtii grashi,vocalishtii isterici shi tunshi scurt,bermudele,refrenurile gen Rollin,rollon,lets fukk the flava,gramada de trupe clonate,versurile despre shkoala shi adolescentzi frustrratzi,imnurile My Generation,pushtii au pus botu,fenomenu a proliferat,korn a mai scos doua albume discutabile,de Soulfly pare sa nu fi auzit nimeni,iar genu este ori extrem de hulit,ori extrem de adulat.
Io zic ca cateva albume meseriashe s-au facut in genu asta...mai pe la inceput,shi de catre trupele cu radacini in hardcoreul clasic:Korn are deja 4 albume,ceea ce inseamna ceva,shi le este atribuita originea genului.Max Cavalera este un personaj care a facut istorie in thrash,deci sa-i dam ce i se cuvine.Machine Head la fel....dintre cei noi,ii gasesc pe Deftones shi Linkin Park mai aparte...adica au versuri inteligente,mesaj consistent shi muzica lor nu se bazeaza pe refren.
In afara de numele astea,numa de rau:alient ant sunt ridicoli,papa roach penibili,slipknot de 2 lei,coal chamber s-au dat la fund inainte sa incep eu sa ii injur,taproot se dau creshtini,etc.....totushi,sa nu judecam greshit genul doar dupa ce se vede in zilele astea la t.v. Intentziile au fost bune shi nu e o inventzie a Mtvului,ci se trage din undergroundu newyorkez.
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
Un raspuns nu prea pot da fiindca trupele enumerate de tine au trecut neobservate de urechile mele. Dar vreau sa-ti spun ceva legat de clipuri cu hip-hopisti. Mai stii tu piesa lui Aerosmith "Rock this way"? Clipul si piesa sunt cu o trupa de rap (la vremea aia nu se stia de hip-hop) si mi se pare un clip si o piesa BESTIALE!! Asa ca e posibil, chiar daca e doar o exceptie.
p.s. alien ent farm sunt aia cu coverul dupa maical gecson? daca-s aia ii urasc.
p.s. alien ent farm sunt aia cu coverul dupa maical gecson? daca-s aia ii urasc.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
mda
multumim lui msux pentru cronicile frumoase si la obiect ca de obicei
din descrierea facuta de tine parca suna la fel cu lansarea curentului grunge, acum 12-14 ani, cand inca tineretul mai avea ceva in cap, in afara de aer
dana, una e sa faci o piesa cu o trupa rap si alta e sa apari in clipu respectiv doar asha, de amorul artei, sau pentru ca sa isi suga pixu cu trupa respectiva
dupa cum zicea un topic pe alt forum "alien ant farm-one hit, za restul moloz"
din descrierea facuta de tine parca suna la fel cu lansarea curentului grunge, acum 12-14 ani, cand inca tineretul mai avea ceva in cap, in afara de aer
dana, una e sa faci o piesa cu o trupa rap si alta e sa apari in clipu respectiv doar asha, de amorul artei, sau pentru ca sa isi suga pixu cu trupa respectiva
- Vizitator
Re: mda
Initial trimis de vali
multumim lui msux pentru cronicile frumoase si la obiect ca de obicei
Nu ma gandisem la asta,dar intr-adevar e ceva similar evolutziei grungeului shi prognozez ca tot asha o sa sfarsheasca.
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
pai hai sa grabim treaba...
pai hai sa grabim treaba asasinandu-l pe durst si pe ala de la stain, si pe despot si pe ala de la coma...sa fie ceva simultan cu rockeri kamikaze
- Vizitator
E o idee buna vali, problema e ca pustii ii vor ridica dupe aia la rang de zei. Ca ai vazut ce bine s-a vandut Nirvana dupa ce a raposat Kurt. Si trupa aia cu negrese care dau din alea dupa ce a murit una din ele in plane crush. Asa ca nu le-ai face decat un mare serviciu.
- gaga
Re: pai hai sa grabim treaba...
Initial trimis de vali
pai hai sa grabim treaba asasinandu-l pe durst si pe ala de la stain, si pe despot si pe ala de la coma...sa fie ceva simultan cu rockeri kamikaze
Hihihi,problema e ca sinuciderea lui Cobi pare sa fi avut impact pe mintzile copiilor,deci cel mai bine e cum au facut turcii cu Constantin Brancoveanu,sa-l skingiuim,sa-l umilim shi sa ii impartzim trupul in 4 bucatzi pe care sa le arboram in diverse locuri.Iar pe Despot sa il lasam in viatza sa vada ce inseamna a trai in rushine.
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
Re: Re: pai hai sa grabim treaba...
eu daca as fi in locul lui despot, m-as sinucide sau as face concurs de idei...
copiezi frate, dar nici chiar asha, nota cu nota...
shi coma la fel
copiezi frate, dar nici chiar asha, nota cu nota...
shi coma la fel
- Vizitator
Re: Re: Re: pai hai sa grabim treaba...
Initial trimis de vali
eu daca as fi in locul lui despot, m-as sinucide sau as face concurs de idei...
Pai cine te tine sa faci concurs de idei? Numai eu si deathangel ti-am putea da fo' mie. Acu' pe bune, deschide tu concursul, anunta premiile ca eu ma pregatesc. Ma antrenez serios pentru concursuri de spart fata la fraieri. Si-ti promit numai torturi legate de instrumente muzicale cum bine merita un despot neadevarat.
- gaga
Re: Re: Re: Re: pai hai sa grabim treaba...
Initial trimis de DANA
Pai cine te tine sa faci concurs de idei? Numai eu si deathangel ti-am putea da fo' mie. Acu' pe bune, deschide tu concursul, anunta premiile ca eu ma pregatesc. Ma antrenez serios pentru concursuri de spart fata la fraieri. Si-ti promit numai torturi legate de instrumente muzicale cum bine merita un despot neadevarat.
ai nevoie de ajutor?de un cap proaspat ras si de pumn ?just call me!
trei arme am la indemana
vointa-mi creste zi de zi,
onoare,suflet si credinta
calauzit de ele orice-ar fi.
vointa-mi creste zi de zi,
onoare,suflet si credinta
calauzit de ele orice-ar fi.
- Rockeru'Somer
- Junior Member
Re: Re: Re: Re: Re: pai hai sa grabim treaba...
Initial trimis de Rockeru'Somer
ai nevoie de ajutor?de un cap proaspat ras si de pumn ?just call me!
OK aline, sa asteptam concursul de sugestii si idei pentru refacerea nwofur si ne sprijinim.
- gaga
13 mesaje
• Pagina 1 din 1