Ce inseamna underground? Exista underground in muzica romaneasca?
33 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
De fapt, parerea mea este ca nu exista underground adevarat in muzica romaneasca, in primul rand pentru ca ceea ce se face la noi este mult prea comercial. Este opinia mea si nimeni nu va putea sa mi-o skimbe vreodata...
Nu fi trista daca voi pleca/Fiecare are calea sa!
Mai trec pe la voi/ Poate marti, poate joi/ Poate peste un an/ Sau poate doi!
Mai trec pe la voi/ Poate marti, poate joi/ Poate peste un an/ Sau poate doi!
- Cruela
- Junior Member
Initial trimis de Cruela
De fapt, parerea mea este ca nu exista underground adevarat in muzica romaneasca, in primul rand pentru ca ceea ce se face la noi este mult prea comercial. Este opinia mea si nimeni nu va putea sa mi-o skimbe vreodata...
Zi si mie ce vezi tu comercial la "divine muzak" de exemplu?...daca spui ca nu exista "underground" la noi...
-
SatyR - Junior Member
Re: underground
Initial trimis de Aliosha
Trupele din underground sunt acele trupe care nu au semnat un contract cu un label (major sau independent).
Se fac cunoscute prin propriile puteri si isi vand marfa cum pot: la concerte spre exemplu.
Labelurile sunt de doua feluri :independent label sau major label.
La independent label se afla formatiile al caror gen de muzica nu o sa ajunga niciodata in mainstream ( comercial vorbind cei care nu au cum sa aduca bani gramada)
Exemple de labeluri independente celebre ar fi Matador (la care erau Pavement si alte formatii indie), W.A.R.P( la care sunt spre exemplu Aphextwin, Boards of Canada, Plaid sau NINJA TUNE la care sunt semnati Coldcut sau Amon Tobin.
Spre exemplu acestia ( cei enumerati mai sus) fac muzica de calitate si se bucura de un contract care nu ii sufoca prin clauze.
Major label (Sony, Geffen etc) nu isi aleg decat artisti care sunt populari si de pe urma carora se poate face banul gros. Iesirea din underground si intrarea in mainstream este deseori asociata de catre unii cu involutia caliativa dar este total gresit. Mutarea este strict de ordin financiar.
Cu alte cuvinte nu esti neaparat mai cool daca esti in underground si sa nu va inchipuiti ca cei care se afla in aceasta postura nu si-ar dori sa dea lovitura.
tu pari un baiat care mai stie din ale muzicii de dedesubt...ce cauti tu aici?
- el_parrot
- Junior Member
33 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2