plagiatura in tot ce tine de muzica romaneasca
47 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
plagiatura in tot ce tine de muzica romaneasca
m-am hotarat sa deschid subiectul acesta pentru a dezbate pe tema prezenta in titlu. Practic numai dupa ce am vazut clipul nou (cred) de la Directia 5 m-am decis. Lor nu le e jena ca se inspira 100% din Scar Tissue de la Red Hot Chili Peppers ? Pana si loviturile de pe fata, si murdaria de pe ei sunt copiate. Exemplele pot continua la nesfarsit, pana si cu simpaticul solist din Zdob si Zdub care poti sa juri ca e Anthony Kiedis dupa freza si haine.
Voi ce parere aveti ? Daca aveti si exemple, cu atat mai bine.
Voi ce parere aveti ? Daca aveti si exemple, cu atat mai bine.
-
whatever - Mesaje: 2848
Era un subiect asemanator pe "Rock" (cred ca a ajuns pe "ramura" romaneasca), intitulat "Furt din muzica" sau asa ceva. Acolo erau si formatii straine mentionate.
subpolar homesick fane
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
- stefan
- Junior Member
ok..
dar hai sa o luam invers:
daca ai vedea ceva romanesc, NEMAIVAZUT, NEMAIAUZIT, FARA NICI O LEGATURA cu ce se INTAMPLA AFARA ... ti-ar place?
ai cumpara asa ceva?
...
..si daca tie ti-ar place ... ai mai vrea si alte trupe/muzici de genul asta?
... grupurile restranse ( weird ) au o muzica restransa ... si gasesti destul pe net..
"normalii" ..majoritari de altfel, care n-au timp sa se deranjeze ptr. a descoperi noi valente ... stapanesc imprejururile .. iar" in jurul" il injur ..si-atat.
..oricum .. mai sunt multe de zis..
bafta!
dar hai sa o luam invers:
daca ai vedea ceva romanesc, NEMAIVAZUT, NEMAIAUZIT, FARA NICI O LEGATURA cu ce se INTAMPLA AFARA ... ti-ar place?
ai cumpara asa ceva?
...
..si daca tie ti-ar place ... ai mai vrea si alte trupe/muzici de genul asta?
... grupurile restranse ( weird ) au o muzica restransa ... si gasesti destul pe net..
"normalii" ..majoritari de altfel, care n-au timp sa se deranjeze ptr. a descoperi noi valente ... stapanesc imprejururile .. iar" in jurul" il injur ..si-atat.
..oricum .. mai sunt multe de zis..
bafta!
-
Bortzianu' - Junior Member
dar, tot ionuz..pardon, whatever vine shi ne zice:
pana la urma fiecare pisica in parte, fie ea shi negra, tot are un chelcheshoz.
sa zic pe bune, io am maaaari retzineri in ceea ce priveshte capacitatea lui amicu' whatever de a zice cine, ce shi cum e in materie de originalitate shi plagiaturi, din moment ce el se extaziaza la linchinparc shi zice ca n-a mai auzit asha ceva la nici o alta trupa. deci intr-o lume in care linchinparc is inovatori (in materie de rock) nu vad care e problema cu videoclipul directziei 5?
Orice formatie are un pic de originalitate pana la urma
pana la urma fiecare pisica in parte, fie ea shi negra, tot are un chelcheshoz.
sa zic pe bune, io am maaaari retzineri in ceea ce priveshte capacitatea lui amicu' whatever de a zice cine, ce shi cum e in materie de originalitate shi plagiaturi, din moment ce el se extaziaza la linchinparc shi zice ca n-a mai auzit asha ceva la nici o alta trupa. deci intr-o lume in care linchinparc is inovatori (in materie de rock) nu vad care e problema cu videoclipul directziei 5?
-
nocturna - Mesaje: 8725
Extaziaza, nu ? Foarte amuzant. Mai fato, esti incredibila. Iar referitor la Linkin park, ti-am mai zis de cateva ori, da-mi o trupa care sa sune ca ei si retrag ce am zis. Ai dat asa niste exemple total aiurea (mda, asta dovedeste ce muzica stii ? huh ? ) asa ca te rog sau sa apari cu ceva serios, sau sa renunti la obsesia asta stupida de a imi gasi nod in papura in tot ce zic si sa incearci sa raspunzi la ce am intrebat eu in threadul acesta.
Si am problema cu videoclipul de la Directia 5 pentru ca e PREA copiat dupa Scar Tissue si pe mine unul ma deranjeaza.
Si am problema cu videoclipul de la Directia 5 pentru ca e PREA copiat dupa Scar Tissue si pe mine unul ma deranjeaza.
-
cum mah sa fie total aiurea cand ei singuri recunosc ca au calcat pe urmele respectivilor? bah esht shi tu un ionuzz trist.
da' o sa incerc sa raspund la ce ai intrebat:
una nashpa.
altceva?
da' o sa incerc sa raspund la ce ai intrebat:
whatever scrie:Voi ce parere aveti ?
una nashpa.
altceva?
-
1. nu e deloc grav ca se copie videoclipuri, mai grav e cand se copie muzica.
2. daca threadul ramane de forma whatever vs. cm si se discuta in afara subiectului, il inchid, asta daca nu il inchide bonechina inaintea mea. daca devine ceva mai serios o sa sterg numai off-topicurile.
3. http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=850 pt discutii serioase.
2. daca threadul ramane de forma whatever vs. cm si se discuta in afara subiectului, il inchid, asta daca nu il inchide bonechina inaintea mea. daca devine ceva mai serios o sa sterg numai off-topicurile.
3. http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=850 pt discutii serioase.
there is no catharsis
cathartic media
cathartic media
-
catharsis - Mesaje: 1721
Cum sa nu fie grav ca se copiaza videoclipuri? Chiar nu mai exista pic de originalitate? Azi am vazut ultimul videoclip Antract si mi s-a facut greata. De cand se cred astia Rammstein? Nu numai videoclipul, dar si melodia e o copie nereusita. La sapa!
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
avand in vedere faptul ca meseria lor e sa faca muzica, iar videoclipul are simplu rol de a o promova, nu vad de ce ar fi chiar grav plagiatul unui clip, atat timp cat muzica est buna&originala.
there is no catharsis
cathartic media
cathartic media
-
pai bine, dar cel putin in cazul antract nu cred ca se poate vorbi de muzica buna, ca sa nu mai zicem de originala.
Oricum, ca veni vorba de originalitate, am tot vazut la televizor niste baieti ce cantau o piesa despre caini, care era probabil un cover dupa : "who let the dogs out". Oare ei nu vad cat de penibili sunt ?
Oricum, ca veni vorba de originalitate, am tot vazut la televizor niste baieti ce cantau o piesa despre caini, care era probabil un cover dupa : "who let the dogs out". Oare ei nu vad cat de penibili sunt ?
-
Da, e vorba despre Bosquito, si nici eu nu cred ca-si dau seama cat de penibili sunt.
catharsule, in ce secol traiesti? Videoclipul ala face mai mult decat sa promoveze muzica unei trupe, el promoveaza si imaginea acesteia. O trupa serioasa intr-o tara normala nu-si permite sa copieze idei nici macar pentru videoclip, altfel arunca lumea cu rosii in ei.
catharsule, in ce secol traiesti? Videoclipul ala face mai mult decat sa promoveze muzica unei trupe, el promoveaza si imaginea acesteia. O trupa serioasa intr-o tara normala nu-si permite sa copieze idei nici macar pentru videoclip, altfel arunca lumea cu rosii in ei.
indescifrabil
-
nu, am impresia ca e una noua, Regal parca. Entertaining la prima vizionare, dar penibil.
parerea lui catharsis nu conteaza pen'ca nu-i place cargo :p
parerea lui catharsis nu conteaza pen'ca nu-i place cargo :p
To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
-
darkshines - Mesaje: 2260
cubu, tu spui ca nu ai cumpara sau nu ai asculta albumul la dream theater daca ar fi promovat cu videoclipuri copiate? in tari civilizate imaginea unei trupe care nu e foarte comerciala se face mai ales prin concerte live si prin muzica. metallica de exemplu a avut primul clip la piesa one, la vreo 5 ani de la primul album si la destui ani de la aparitia mtv-ului.
there is no catharsis
cathartic media
cathartic media
-
in tari civilizate imaginea unei trupe care nu e foarte comerciala se face mai ales prin concerte live si prin muzica
da, dar aici se vorbeste de muzica romaneasca si de romania.
si oricum nu exista nici o scuza pentru copierea cu nesimtire a unei idei(fie muzicala sau pentru un videoclip, sau orice altfel). Avand in vedere ca videoclipul de la Scar Tissue e faimos pe plan international, Directia 5 nu reusesc decat sa se faca de ras cu o copie ieftina. Jenibil.
To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
-
darkshines - Mesaje: 2260
catharsis, asa ceva nu o sa vezi la Dream Theater. Si daca ar fi, prin absurd, as ramane cu un gust amar, ar scadea in ochii mei. Numai ca, repet, sunt sigur ca asa ceva nu se va intampla.
Exemplul tau cu Metallica e irelevant, vremurile s-au schimbat de atunci... Faptul ca noi aici in Romania nu vedem anumite videoclipuri de trupe nu inseamna ca respectivele nu-si promoveaza muzica la teveu.
Exemplul tau cu Metallica e irelevant, vremurile s-au schimbat de atunci... Faptul ca noi aici in Romania nu vedem anumite videoclipuri de trupe nu inseamna ca respectivele nu-si promoveaza muzica la teveu.
indescifrabil
-
Ciordeala in muzica romaneasca
Asta e un subiect care ma roade tare de tot.Si ce ma enerveaza si mai tare e ca anumiti compozitori fac bani pe munca altora.Nu vreau sa dau nume de compozitori dar dau doua exemple de melodii copiate flagrant si o sa trageti voi concluzia singuri care este unul din acei compozitori care ne trage teapa.
Akcent-In culori=Dj Crow-Release Yourself
Deea-Solo=702-Where my girls at(copiata cu totul, orchestratie+linie melodica)
Voi ce parere aveti, o sa se schimbe vreodata ceva in aceasta privinta?
Akcent-In culori=Dj Crow-Release Yourself
Deea-Solo=702-Where my girls at(copiata cu totul, orchestratie+linie melodica)
Voi ce parere aveti, o sa se schimbe vreodata ceva in aceasta privinta?
- Nemi
- Junior Member
Exista un subiect recent pe aceeasi tema: http://www.fanclub.ro/forum/showthread.php?t=11817
si unul vechi pe Rock:
http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=850
si unul vechi pe Rock:
http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=850
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
-
b0nechina - Mesaje: 673
am shi eu una...
"o lume nebuna, nebuna de tot" (bug mafia) => "revolving door" (crazytown) ce zicetzi? sunt eu nebuna???
- shcumpix
- Junior Member
ei haideti!nu mai exageratzi atatak nu toate melodiile sunt copiate.si kiar dak ar fi atunci ve ati ami asculta mozzart?sa fim sinceri k oricum majoritatea va plac kiar dak sunt sau nu copiate.
(ce ati mai asculta mozzart?)*
(ce ati mai asculta mozzart?)*
-
ina_cicky - Junior Member
ina,
atentie la regulamentul acestui forum, care nu permite posturi consecutive la un interval mai mic de 1 ora. daca mai ai ceva de adaugat sau modificat, foloseshte butonul 'edit'. la urmatoarea abatere vei fi avertizata
atentie, de asemenea, la modalitatea de exprimare. ideile trebuie sustinute cu argumente, pentru a mentine o calitate a discutiei. multumesc.
atentie la regulamentul acestui forum, care nu permite posturi consecutive la un interval mai mic de 1 ora. daca mai ai ceva de adaugat sau modificat, foloseshte butonul 'edit'. la urmatoarea abatere vei fi avertizata
atentie, de asemenea, la modalitatea de exprimare. ideile trebuie sustinute cu argumente, pentru a mentine o calitate a discutiei. multumesc.
aliatzi, right? 
A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
-
Shaki - Mesaje: 7089
iaca, din vremurile bune demult apuse, cand ma porcaiam cu uatevar.
Mozzart ie ala care mai nou se da la tot cartierul. am citit eu un articol.
altfel, in patria beuranilor, plagiatura a devenit precum respiratu', adica inevitabila. --> Altar - Nascut invingator.

Mozzart ie ala care mai nou se da la tot cartierul. am citit eu un articol.
altfel, in patria beuranilor, plagiatura a devenit precum respiratu', adica inevitabila. --> Altar - Nascut invingator.
-
pai ia matale Clawfinger, Do What I Say, scoate vocile de copii, schimba versurile in engleza cu nishte poezie dambovitzeana scrisa pe genunchi intr-o crashma neluminata, da sonoru' unpic mai incet, shi voila, Altar ! minune, nu ?
-
47 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2