Pentru ca atzi inchis sectiunea antichitati.
Descriere si scurt istoric jeton
Este gravata manual de Christian Herman Roth intre 1645-1690 la Kremnitz SV-Slovak.
Pe fata jetonului:reprezinta o corabie in care afla Isus si doi apostoli rugandu-se la D-zeu pentru a se opri furtuna,deasupra corabiei sta scris IN TEMPESTATE SECVRITAS ,in Latina.
Pe spatele monedei este reprezentat Sf.Gheorghe care in traditia crestina este ocrotitorul marinarilor si soldatilor,galopand,in lupta cu dragonul, S GEORGIVS.QVITVM.PATRONVS. ,in Latina.
Nota:in vechime aceasta era folosita de soldati si marinari ca amuleta purtatoare de noroc.
Pentru informatii despre alte monede gravate de Christian Herman Roth la: http://www.mcsearch.info tastati in motorul de cautare al sitului numele autorului: Christian Herman Roth,unde veti gasi cele 25 de jetoane .
Dimensiunea jetonului meu: 22mm
Greutate aprox 3 gr.
Tipul materialului: necunoscut de culoare brun cu nuanta de auriu.
Stare de conservare f.buna,fara zgarieturi,gauri.
Aici gasiti date biografice despre autor:search google:Read the book Biographical dictionary of medallis 1645-1690
In the Baroque period members of the Roth von Rothenfels family worked at Prague Castele as reputable engraver. Cautati cu google exact asa: SLOVAK MEDALS AT THE PRAGUE CASTELE pdf pentru informatii detaliate despre autor.
Comparati imaginea jetonului meu cu jetoanele de pe site ,daca sunteti interesat de achizitionare call me! 0764 864 899 sau avrigs@yahoo.com
Locatia mea Bucuresti.
jeton medieval
2 mesaje
• Pagina 1 din 1
jeton medieval
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- mycoin
- Junior Member
Re: jeton medieval
Nu a existat o sectiune de antichitati propriu-zisa.
Era vorba de antichitati forumistice: discutii vechi, dar de interes pentru cititori.
Spor in toate!

Spor in toate!
ghionoiul: sunt câteva domenii în care românul este în mod caracteristic atașat de tradiție - ritul bisericesc, raporturile cu familia și aspectul paginilor web

-
eliana - Administrator
- Custom user title: αλαξανδρα
2 mesaje
• Pagina 1 din 1