Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)
prima data cand am fost in Bugatti2000 am consumat o pizza. extraordinar de foarte buna. eram cu o tanti, voleibalista profesionista din Iasi, care intre timp s-a transferat in Galati. e, ca sa nu intru in detalii, ea si echipa la care juca in urma cu frun an si ceva s-au cazat la un hotel de pe strada Zorelelor si singurul local de prin preajma era Bugatti. de regula, eu duc o pizza mare, dar nu stiu cum s-a facut ca la Bugatti2000 d-abia am dovedit-o desi eram nemancat de ceva ore (mai mult de zece). ulterior si dupa aceea am fost numai in compania aiului si am constatat ca un nene de p-acolo, care are oaresce functie importanta, este vecin de cartier cu mine. poate si din acest motiv, poate si pentru ca se stie cu aiu, a facut astfel de incat de fiecare data cand am ajuns p-acolo sa ma simt bine. fasolea cu ciolanul afumat este de vis, dar cand o sa mai trec p-acolo o sa incerc sa rememorez cam cum e pizza. va sfatuiesc sa nu ratati localul daca sunteti prin preajma.
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
-
baixinho© - Mesaje: 14117
- Membru din: Joi Mar 14, 2002 12:00 am
buun, localuri in care gaseshti mancare turceasca, arabeasca, hummus, taboule, etc ar fi:
Picolo Mondo (Piccolo Mondo Str.Clucerului nr.19), restaurant arabesc exceptional, preturi pe masura, au narghilele si o gramada de chestii marfa de halit, atentie la ce comandati, chelnerii au tendinta sa incarce platourile si, evident nota de plata.
Golden Falcon (Hristo Botev 10), restaurant turcesc pe care nu l-am vizitat dar am auzit ca mancarea este exceptionala, insa preturile sunt uriase.
L 'Oriental (Adresa: str. Nicolae Drossu 19) - tot libanez, tot foarte bun, portiile cam mici dar aici va garantez ca preturile is uriase.
Bradet (Carol Davila 60) - libanez, aspect modest, patronul intotdeauna prezent, mancare foarte foarte foarte buna, nu am mai fost de mult si nu stiu daca s-a redeschis, daca exista il recomand cu incredere.
nu-mi mai amintesc acum, revin cand revine si memoria :p
Picolo Mondo (Piccolo Mondo Str.Clucerului nr.19), restaurant arabesc exceptional, preturi pe masura, au narghilele si o gramada de chestii marfa de halit, atentie la ce comandati, chelnerii au tendinta sa incarce platourile si, evident nota de plata.
Golden Falcon (Hristo Botev 10), restaurant turcesc pe care nu l-am vizitat dar am auzit ca mancarea este exceptionala, insa preturile sunt uriase.
L 'Oriental (Adresa: str. Nicolae Drossu 19) - tot libanez, tot foarte bun, portiile cam mici dar aici va garantez ca preturile is uriase.
Bradet (Carol Davila 60) - libanez, aspect modest, patronul intotdeauna prezent, mancare foarte foarte foarte buna, nu am mai fost de mult si nu stiu daca s-a redeschis, daca exista il recomand cu incredere.
nu-mi mai amintesc acum, revin cand revine si memoria :p
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Da ala Sahara de care ziceam io(pe undeva pe langa Palatu de Justitie,vizavi parca)nu mai ie?Ca astea de care zici tu ie scumpe(la Golden Falcon am fost shi io odata shi n-am platit io,deci mi-a placut,jtiu ca avea felafel(sau faalfel sau cum s-o zice))
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
- Membru din: Dum Apr 14, 2002 11:00 pm
din cate stiu eu, cel putin cu numele mai e si sahara si cica ar mai fi unu' misto pe hristo botev, inainte sa ajungi la golden falcon, de-i zice Paradis, stiu locatzia da nu l-am incercat.
later edit: sahara ala parca era sirian... pe splaiul independentei, nu?
later edit: sahara ala parca era sirian... pe splaiul independentei, nu?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
pai sa va spui cateva cuvinte de golden kebap situat in pantelimon undeva vis a vis de fish market cam la o suta metri de intersectia pantelimon cu fostu dimitrov adica cam pe unde si-a facut copilaria baicsu acu fro doo trei luni.
locanta ie tipica pentru un restaurant cu specific turcesc adica fara pretentii unde primeaza mancarea si nu decoru in sensu ca dezordinea organizata ie tipica si nu specifica. cateva tablouri cu tovarasi sultani care neau mancat noo zilele pe vremuri si cateva extrase din coran decoreaza peretii, cateva plante ornamentale si ochiu lu alah care vegheaza asupra corectitudinii ospatarilor intregesc decorul tipic pentru fro alte cateva mii de carciumi similare raspandite prin istanbul. un teveu cocotat pe o consola conectat in permanenta la digiturk ofera serilor de marti si miercuri clientelei masive strofocarile echipelor turcesti de fotbal in lupta lor de cucerire a europei proiect lasat in paragina cu multe secole in urma.
orice masa turceasca trebe sa inceapa cu alegerea unor asa numite meze-uri. un ghiridon plin cu caserole cu tot felu de antreuri printre care as aminti: iaurt cu menta, salata de vinete, vinete ciopartite cu legume, fasolica, sarmalute in foi de vita, anshoa, un fel de zacusca care necesita si asistenta pompierilor cand o mananci, salata de icre, ardei copti, scoici umplute cu orez, branza feta , crevetei in sos picant si multe altele , este vanturat prin fata ta pentru a-ti alege mezeurile preferate. fiind fuarte apetisante aceste antreuri trebe comandate cu discernamant existand riscu de a te satura numa cu ele. de mentionat ca meze-urile ,exceptand sardinele si crevetii, nu contin nici un tip de carne.
turcii nu prea sunt ciorbari insa au reusit o zeama f consistenta unde tuate legumele si carnea sunt date prin masina de tocat inainte de a le gati sau cel putin asa pare. la zeama asta ei ii spun "cioban ciorba" deci traducerea se subintelege. este gustoasa si destul de condimentata.
daca nu vrei sa intri direct in felu principal si deci sa faci o trecere treptata spre adevaratu macel culinar poti comanda asa numitu : lahmacun (se citeste lahmagiun) care este de fapt o coca preparata precum o clatita da ceva mai groasa pe care se presara o compozitie din carne tocata cu legume pisate si condimente. se serveste infasurata precum clatitele noastre. daca inca foamea mai persista atunci urmeaza felul principal unde ai de ales intre mai multe feluri de kebap care ti se prezinta pe un ghiridon. kebapele sunt asemanatoare frigaruilor la noi numai ca la turci frigaruile sunt de fapt sulite moshtenite probabil de la spahii avand o lungime de fro 50-60 cm. adana kebap este specialitatea casei care de fapt este o compozitie de carne tocata ,vaca+oaie, in genul micilor nostri si care este infasurata pe acea sulita. este imensa. poate fi simpla, condimentata si usturoiata. kebapu de vitel cu bucati generoase de vitel infipte-n sulita alternand cu rosii si ardei gras si iute. la fel este si cel de aripi sau ciocanele de pui. mai sunt si cele de miel care nu au acel iz deranjant de miel. 2 uameni normali se pot satura numa cu o portie fara probleme deci daca mergeti acolo sa nu comandati o portie de caciula ca sigur veti pleca acasa cu un doggy bag (aviz matinalu)
turcii sunt mari specialisti in deserturi astfel ca pe langa traditionalele baclavale si sarailii exista tot felu de alte derivate din acestea si in plus fructele confiate gen smokine si ulterior zaharisite . fuarte satzioase deci atentie ce si cat comandati.
ca bautura as recomanda berea efes adusa din turcia. merge cu tot si spala iuteala in cazu in care nu dispuneti de un voluntar din brigada pompierilor ...voluntari.
doo persoane cu fro 800-1 mil lei pot beneficia cu prisosinta de tot ce v-am descris mai sus incluzand o cantitate suficienta de bere.
si cum la turci traditia si placerea patronului este o cafea turceasca dupa concertul inevitabil de ragaieli nu refuzati oferta unei cafele avand in vedere ca taria acestei cafele tine lingurita vertical in ceasca iar savoarea ie pura marihuana.
personal il recomand cu caldura dar nu uitati ca o rezervare telefonica prealabila nu strica niciodata.
locanta ie tipica pentru un restaurant cu specific turcesc adica fara pretentii unde primeaza mancarea si nu decoru in sensu ca dezordinea organizata ie tipica si nu specifica. cateva tablouri cu tovarasi sultani care neau mancat noo zilele pe vremuri si cateva extrase din coran decoreaza peretii, cateva plante ornamentale si ochiu lu alah care vegheaza asupra corectitudinii ospatarilor intregesc decorul tipic pentru fro alte cateva mii de carciumi similare raspandite prin istanbul. un teveu cocotat pe o consola conectat in permanenta la digiturk ofera serilor de marti si miercuri clientelei masive strofocarile echipelor turcesti de fotbal in lupta lor de cucerire a europei proiect lasat in paragina cu multe secole in urma.
orice masa turceasca trebe sa inceapa cu alegerea unor asa numite meze-uri. un ghiridon plin cu caserole cu tot felu de antreuri printre care as aminti: iaurt cu menta, salata de vinete, vinete ciopartite cu legume, fasolica, sarmalute in foi de vita, anshoa, un fel de zacusca care necesita si asistenta pompierilor cand o mananci, salata de icre, ardei copti, scoici umplute cu orez, branza feta , crevetei in sos picant si multe altele , este vanturat prin fata ta pentru a-ti alege mezeurile preferate. fiind fuarte apetisante aceste antreuri trebe comandate cu discernamant existand riscu de a te satura numa cu ele. de mentionat ca meze-urile ,exceptand sardinele si crevetii, nu contin nici un tip de carne.
turcii nu prea sunt ciorbari insa au reusit o zeama f consistenta unde tuate legumele si carnea sunt date prin masina de tocat inainte de a le gati sau cel putin asa pare. la zeama asta ei ii spun "cioban ciorba" deci traducerea se subintelege. este gustoasa si destul de condimentata.
daca nu vrei sa intri direct in felu principal si deci sa faci o trecere treptata spre adevaratu macel culinar poti comanda asa numitu : lahmacun (se citeste lahmagiun) care este de fapt o coca preparata precum o clatita da ceva mai groasa pe care se presara o compozitie din carne tocata cu legume pisate si condimente. se serveste infasurata precum clatitele noastre. daca inca foamea mai persista atunci urmeaza felul principal unde ai de ales intre mai multe feluri de kebap care ti se prezinta pe un ghiridon. kebapele sunt asemanatoare frigaruilor la noi numai ca la turci frigaruile sunt de fapt sulite moshtenite probabil de la spahii avand o lungime de fro 50-60 cm. adana kebap este specialitatea casei care de fapt este o compozitie de carne tocata ,vaca+oaie, in genul micilor nostri si care este infasurata pe acea sulita. este imensa. poate fi simpla, condimentata si usturoiata. kebapu de vitel cu bucati generoase de vitel infipte-n sulita alternand cu rosii si ardei gras si iute. la fel este si cel de aripi sau ciocanele de pui. mai sunt si cele de miel care nu au acel iz deranjant de miel. 2 uameni normali se pot satura numa cu o portie fara probleme deci daca mergeti acolo sa nu comandati o portie de caciula ca sigur veti pleca acasa cu un doggy bag (aviz matinalu)
turcii sunt mari specialisti in deserturi astfel ca pe langa traditionalele baclavale si sarailii exista tot felu de alte derivate din acestea si in plus fructele confiate gen smokine si ulterior zaharisite . fuarte satzioase deci atentie ce si cat comandati.
ca bautura as recomanda berea efes adusa din turcia. merge cu tot si spala iuteala in cazu in care nu dispuneti de un voluntar din brigada pompierilor ...voluntari.
doo persoane cu fro 800-1 mil lei pot beneficia cu prisosinta de tot ce v-am descris mai sus incluzand o cantitate suficienta de bere.
si cum la turci traditia si placerea patronului este o cafea turceasca dupa concertul inevitabil de ragaieli nu refuzati oferta unei cafele avand in vedere ca taria acestei cafele tine lingurita vertical in ceasca iar savoarea ie pura marihuana.
personal il recomand cu caldura dar nu uitati ca o rezervare telefonica prealabila nu strica niciodata.
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
hai sa va zic si eu de asta italienesc ce s-a deschis vis a vis de mine si de antena1, pe coltul unde inainte fusese crashma snatch.
specific italian cu preparatele aferente, atat la paste/pizza cat si la carne, antipasti, totacamu.
pizza la cuptor de lemne este delicioasa, ca si sosul de pizza facut acolo.
aspect de local de lux, la majoritatea meselor fiind straini. in afara de noi toti erau la 4 ace.
cea mai ieftina bere era becks - 30k. O pizza intre 125k si 200k (fane a avut con uovo, afex caltzone - 125k, eo pizza di pizzaiolo - 150k)
calitatea preparatelor excelenta, a servirii nu. mor de oftica pe crashmele cu bashini si pretentzii care nu au si servirea corespunzatoare.
atmosfera sterila de-a dreptul, in ciuda mancarii bune si a decorului ok, nu ma face sa cred ca o sa revin prea des.
nota nu pot da' mancare vs servire diferenta uriasa ...
specific italian cu preparatele aferente, atat la paste/pizza cat si la carne, antipasti, totacamu.
pizza la cuptor de lemne este delicioasa, ca si sosul de pizza facut acolo.
aspect de local de lux, la majoritatea meselor fiind straini. in afara de noi toti erau la 4 ace.
cea mai ieftina bere era becks - 30k. O pizza intre 125k si 200k (fane a avut con uovo, afex caltzone - 125k, eo pizza di pizzaiolo - 150k)
calitatea preparatelor excelenta, a servirii nu. mor de oftica pe crashmele cu bashini si pretentzii care nu au si servirea corespunzatoare.
atmosfera sterila de-a dreptul, in ciuda mancarii bune si a decorului ok, nu ma face sa cred ca o sa revin prea des.
nota nu pot da' mancare vs servire diferenta uriasa ...
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Dano,dah Sahara iera(ieste?)pe Splai shi iera sirian.Tot turcesc ieste shi la noi in provintie unu deosebit(crez ca am mai scris de iel).Nu mai shtiu cum se numeste,da ie langa gara,mai precis langa autogara(adica undeva intre gara si respectiv autogara).Seamana cu ce a descris Eye.Ie micutz,destul de discret,decorat modest,da curat.Vara au shi o terasa in fatza.Are cam tot ce are shi a lu Eye,numa ca ie ceva mai ieftin cred.Adica un(o?)lahmagiun,nejte aperitive d-alea,o ciorba de miel shi nejte frigarui de miel(cu o garnitura iecscelenta shi multa a dracu shi care ie inclusa in pret) plus o bere-doo(n-au decat bere "clasica"Tuborg shi Carlsberg,da odata am baut shi Venus(acuma nu mai aduce) te ajunge pe la vreo 250.000.Shi aicia din partea casei nu primejti cafea da primesti ceai(tot turcesc bineinteles)bun,da tare al dracu shi fara zahar(cica asa ie mai bun).Singuru impediemnt ie fauna locala care nu ie prea atractiva.Adica nijte d-aia cu fetze de interlopi(valutisti,pesti dracu stie)care bolborosesc cu patronu(care fie vorba intre noi arata la fel)intr-o turceasca amestecata cu dracu jtie ce.Ce imi place la nebunie ie obiceiu turcesc prin care patronu iti ofera la sfarsit limonu(adica un soi de colonie slaba cu aroma de lamaie)cu care te speli pe maini.Daca imi aduc aminte cum ii zice va zic.
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
- Membru din: Dum Apr 14, 2002 11:00 pm
il stiu migule , chiar am fost acu fro 2-3 ani acolo numa ca gurile rele prin port zic ca ie locu perfect de "spalat" de bani haleala si bautura fiind duar de fatzada. intr-adevar mancare ok si pe-atunci ...ieftina.
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
paradis
fusei si eu unde ma indemna neatza, la respectivul local oriental (arabesc) de pe hristo botev.
e genul de crashma eat&go, mai ales ca n-au alcoale ceea ce e cam najpa.
mancarea buna (o selectie de clasice ale bucatariei arabesti, hummus, foul, supa de linte, kebab, shaorma, tabouleh, etc)
am luat un hummus excelent care in afara de pasta respectiva avea in mijloc si boabe de naut fierte, un tabouleh buuuun (in general tabouleh e bun in toate crashmele), o shaorma de pui servita cu cartofi prajitzi si cea mai buna (si mai multa) maioneza cu usturoi pe care am mancat-o, si kebabul clasic din carne tocata de vita+oaie cu multe condimente, adusa cu o combinatzie gen tabouleh dar gara burghul si cu ceapa.
din partea casei, in afara de lipii, au adus pe un platou ardei iutzi muratzi, ceapa, masline, lamaie, castravetzi muratzi, rosii, in oliviera aflandu-se in tot acest timp un ulei de masline de calitate.
toata jmekeria + o apa si o cola
fura cu shpaga cu tot 400k.
treaba e ca portiile au fost uriashe pt mine, la kebab fiind ditamai 3 frigaruile, iar la lipii nu se zgarcesc iti dau o punga plina.
pt un eat&go are nota 8 spre 9 (atmosfera cam incarcata de arabi)
e genul de crashma eat&go, mai ales ca n-au alcoale ceea ce e cam najpa.
mancarea buna (o selectie de clasice ale bucatariei arabesti, hummus, foul, supa de linte, kebab, shaorma, tabouleh, etc)
am luat un hummus excelent care in afara de pasta respectiva avea in mijloc si boabe de naut fierte, un tabouleh buuuun (in general tabouleh e bun in toate crashmele), o shaorma de pui servita cu cartofi prajitzi si cea mai buna (si mai multa) maioneza cu usturoi pe care am mancat-o, si kebabul clasic din carne tocata de vita+oaie cu multe condimente, adusa cu o combinatzie gen tabouleh dar gara burghul si cu ceapa.
din partea casei, in afara de lipii, au adus pe un platou ardei iutzi muratzi, ceapa, masline, lamaie, castravetzi muratzi, rosii, in oliviera aflandu-se in tot acest timp un ulei de masline de calitate.
toata jmekeria + o apa si o cola

treaba e ca portiile au fost uriashe pt mine, la kebab fiind ditamai 3 frigaruile, iar la lipii nu se zgarcesc iti dau o punga plina.
pt un eat&go are nota 8 spre 9 (atmosfera cam incarcata de arabi)
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Eye,Can ii zice la localu de ziceam.Inainte(crez ca cand ai fost tu)iera la vreo suta de metrii fata de unde ie acuma.Acuma l-a mutat mai la fatza.Shi chestia de care zici tu cu spalat bani&co crez ca ie pe bune,ca prea se invarte numa dubiosi p-acolo.Oricum ieftin e shi acuma.
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
- Membru din: Dum Apr 14, 2002 11:00 pm
In Ruby Tuesday n-am mai fost din vara, nu imi amintesc sa fi mancat acolo desi stiu ca am stat cu cativa forumisti la o bauta mica... Nu-mi amintesc nici cat am platit, doar ca m-am ales cu niste Cola pe ai mei pantaloni..
Sa fiu on topic totusi: In Ruby n-am mai fost deoarece si pen'ca daca sunt pe Decebal deobicei merg in Zvon (pana de curand imi placea foarte mult locul, aveau niste clatite cu ciocolata delicioase si barmanul facea un sex on the beach foarte bun..)Pana acum, am apucat sa mananc doar salate si clatite + ciocolata acolo, in schimb am testat mai tot ce contine alcool..
Mancare buna e si la La Cucina..insa nu cred ca v-ar placea preturile..
De Phileas Fogg am spus deja din cate imi amintesc..Recomand nachos cu dips! Cartofii sunt deliciosi..si aripioarele picante...si muschiul de vita.
Si...daca ajungeti vreodata in Poiana Brasov, va recomand Coliba Haiducilor. Mancare foarte buna, servire impecabila.

Sa fiu on topic totusi: In Ruby n-am mai fost deoarece si pen'ca daca sunt pe Decebal deobicei merg in Zvon (pana de curand imi placea foarte mult locul, aveau niste clatite cu ciocolata delicioase si barmanul facea un sex on the beach foarte bun..)Pana acum, am apucat sa mananc doar salate si clatite + ciocolata acolo, in schimb am testat mai tot ce contine alcool..
Mancare buna e si la La Cucina..insa nu cred ca v-ar placea preturile..
De Phileas Fogg am spus deja din cate imi amintesc..Recomand nachos cu dips! Cartofii sunt deliciosi..si aripioarele picante...si muschiul de vita.
Si...daca ajungeti vreodata in Poiana Brasov, va recomand Coliba Haiducilor. Mancare foarte buna, servire impecabila.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
- Wild Rose
- Junior Member
- Mesaje: 3338
- Membru din: Dum Sep 01, 2002 11:00 am
- Localitate: buc.
Permiteti sa raportez, la Papu si ciulamaua cu mamaliga e buna (miam). Pan-acu numa la chestiile din carne tocata am luat tzeapa (ciorba de perisoare, chiftele).
Azi am descoperit si buda, pacat ca-s doua usi si nu scrie pe niciuna "femei", "barbati", ceva. Poate ca sa incurajeze blind dates-urile in pauza de masa...
Azi am descoperit si buda, pacat ca-s doua usi si nu scrie pe niciuna "femei", "barbati", ceva. Poate ca sa incurajeze blind dates-urile in pauza de masa...
subpolar homesick fane
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
- stefan
- Junior Member
- Mesaje: 2282
- Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
- Localitate: Bucuresti
Bre sa va zic si io de Abu Abdu...cred ca asa se cheama restaurantul (ce cuvant mare) arabesc de la Piata Muncii.
Deci mercuri seara ma intalnesc cu un amic (adica thor) + consoarte si ne hotaram sa vizitam maretul restaurant arabesc. Coboram din masina si observ un fel de cosmelie mai mare unde cica se manaca. Bucataria este chiar la intrare asa ca apuci sa vezi inainte sa intri ce o sa halesti...
dupa ce am trecut de socul initial ne-am asezat la masa si am comandat humus+salata de patrunjel si ca haleu chiftelute,frigarui de pui, orez cu carne si placinta (cu carne)...plus o cheste destul de interesanta: iaurt cu apa si sare.
la prima vedere portiile sunt nu prea mari dar cand incepi sa mananci iti dai seama ca te-ai si saturat.
tuate mancarurile is 100 k (mai putin orezul cu carne 150k) salatele 30k...
deci nota: 8/10...prea multi arabi si alcoolul lipseste cu desavarsire, oricum merita vizitat din cand in cand
Deci mercuri seara ma intalnesc cu un amic (adica thor) + consoarte si ne hotaram sa vizitam maretul restaurant arabesc. Coboram din masina si observ un fel de cosmelie mai mare unde cica se manaca. Bucataria este chiar la intrare asa ca apuci sa vezi inainte sa intri ce o sa halesti...
dupa ce am trecut de socul initial ne-am asezat la masa si am comandat humus+salata de patrunjel si ca haleu chiftelute,frigarui de pui, orez cu carne si placinta (cu carne)...plus o cheste destul de interesanta: iaurt cu apa si sare.
la prima vedere portiile sunt nu prea mari dar cand incepi sa mananci iti dai seama ca te-ai si saturat.
tuate mancarurile is 100 k (mai putin orezul cu carne 150k) salatele 30k...
deci nota: 8/10...prea multi arabi si alcoolul lipseste cu desavarsire, oricum merita vizitat din cand in cand
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
dana iera prima oara cand intram intr-un bar arabesc...si avand in vedere ca pe meniu iera trecute si cum se chiama mancarea in romana denumirea aia am retinut-o. Ce mi-o placut deosebit de mult e ca de la jumatatea meniului erau denumirile in araba...adica daca nu stii ce sa halesti te duci,deschizi meniul in acea parte si ii zici chelneritei: vreau si io linie stramba cu floricele in sus linie cu punct mai incolo si linie inflorata da fara punct
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
animal , dar unde la piatza muncii ? zi si mie exact locatia restaurantului. de la sexy million dollars...pe unde o iau ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
iaca o descriere a locului: in piata muncii cum mergi spre obor pe dreapta in dreptul pasajului de masini, langa Sexy club
disclaimar: descrierea nu-mi apartine asa ca..
disclaimar: descrierea nu-mi apartine asa ca..
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
am inteles. 10x. deci pe Mihai Bravu.
acolo facem urmatoarea intalnire forumista.
dar chiar nu au deloc bere sau vin ? tu ce ai baut la chiftelutze si frigarui de pui ?
acolo facem urmatoarea intalnire forumista.
dar chiar nu au deloc bere sau vin ? tu ce ai baut la chiftelutze si frigarui de pui ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Oribilul Mosh scrie:...pe unde o iau ?
pe unde vrei tu ,important ie s-o iei...
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
Nu stiu daca intereseaza pe cineva, dar am fost ieri shi azi la 2 pizzerii din Craiova sa..le testez.
Ieri am fost la "El Greco" langa teatru, decorul e mijto, mese cu scaune, parchet pe jos daca ii pasa cuiva; chelnerita f. de treaba, localul era plin de lume, mai era o singura masa libera shi ne-am ashezat la aia, pizza dureaza cam mult sa se faca dar este destul de buna. O pizza costa in jur de 80-100k, am fost 2 oameni shi am dat vreo 360k pe toata masa
Astazi am fost la "Pizza Emilio" in Sarari, locul era incredibil de gol, practic noi eram singurii clienti, are un fel de banci cu spatar pe care se sta; pizza vine incredibil de repede (max. 10 min a ajuns), pretzurile la fel ca la "El Greco";chelnerita cam nesimtita, statea shi vorbea la telefon, a trebuit sa ma duc eu pana la ea ca sa mai cer o vannila-coke shi ca sa platesc (deci m-am dus de 2 ori) Ce sa mai zic, a fost f.f. buna (pizza nu chelneritza)
Mai e cineva din Craiova pe aici?
Ieri am fost la "El Greco" langa teatru, decorul e mijto, mese cu scaune, parchet pe jos daca ii pasa cuiva; chelnerita f. de treaba, localul era plin de lume, mai era o singura masa libera shi ne-am ashezat la aia, pizza dureaza cam mult sa se faca dar este destul de buna. O pizza costa in jur de 80-100k, am fost 2 oameni shi am dat vreo 360k pe toata masa
Astazi am fost la "Pizza Emilio" in Sarari, locul era incredibil de gol, practic noi eram singurii clienti, are un fel de banci cu spatar pe care se sta; pizza vine incredibil de repede (max. 10 min a ajuns), pretzurile la fel ca la "El Greco";chelnerita cam nesimtita, statea shi vorbea la telefon, a trebuit sa ma duc eu pana la ea ca sa mai cer o vannila-coke shi ca sa platesc (deci m-am dus de 2 ori) Ce sa mai zic, a fost f.f. buna (pizza nu chelneritza)
Mai e cineva din Craiova pe aici?
Float Like A Butterfly Sting Like A Bee
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
-
Einstein - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Dum Aug 19, 2001 11:00 pm
Eistein, uite aci subiect pt. tine http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=8924
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Lolz...pai joao nu a mi postat pe fanclub de vreo 4 luni...nu cred ca-l mai intereseaza. Probabil am ramas singurul din Craiova pe-aici
Float Like A Butterfly Sting Like A Bee
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
-
Einstein - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Dum Aug 19, 2001 11:00 pm
Am fost de 2 ori in 2 zile la "Rio", pe Calea Bucuresti. Atmosfera super, lume multa, locul e misto, au o cascada in mijlocul localului shi aspiratoare de fum sus . Chelaneritza care a fost in prima zi a fost super-nesimtita. Am fost cu un prieten, shi eu mi-am luat Sandwich "a la Roma" iar ala Sandwich "New York". Totul bun pana vine aia cu sandwichurile. Idioata nu stia care-i care, asha ca a ridicat painea cu mana sa vada care sandwich e care. M-a enervat la culme. In plus nu aveau decat bauturi din gama Pepsi. In fine, pretzuri moderate spre mici, dar calitatea mancarii slaba.
Float Like A Butterfly Sting Like A Bee
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
-
Einstein - Junior Member
- Mesaje: 299
- Membru din: Dum Aug 19, 2001 11:00 pm
O noua crashma de cartier de nota 10.
Pe bulevardu' basarabia cred, intre biserica/spitalu' de la piatza muncii shi turnu' de parashutism/campia libertatzii se afla doo carciumi, una langa alta, in lipsa de informatzii am ales-o pe cea numita Dacia.
Atmosfera rustica de restaurant de munte, miros de mancare, oameni obisnuiti la mese, televizor cu ecran mare pt urmarirea evenimentelor sportive si nu numai fara sa fie nevoie sa stai in casa.
Preturi foarte bune, mancarea foarte buna dupa cum urmeaza: un gratar (ceafa) 55k, o portie de rinichi la gratar 35k, portia de clatite 15k. portiile nu is gigantice dar sunt de bun simtz si foarte proaspete si gustoase.
Pentru o friptura cu cartofi prajitzi cu branza rasa pe ei, o portie de rinichi cu aceeash cartofi, doua salate de muraturi uriase (castravetz, gogonele, gogoshari), doua mujdeie uriashe (si bune, culmea), o ciorba de perisoare fuarte buna si o salata bulgareasca corecta plus clatite, patru beri si doua cafele, am dat cam 400k.
Atmosfera calda e intregita si de chelneri care se poarta foarte familiar, e un loc unde merita sa revii. Are (pt categoria lui) nota 9.5.
Pe bulevardu' basarabia cred, intre biserica/spitalu' de la piatza muncii shi turnu' de parashutism/campia libertatzii se afla doo carciumi, una langa alta, in lipsa de informatzii am ales-o pe cea numita Dacia.
Atmosfera rustica de restaurant de munte, miros de mancare, oameni obisnuiti la mese, televizor cu ecran mare pt urmarirea evenimentelor sportive si nu numai fara sa fie nevoie sa stai in casa.
Preturi foarte bune, mancarea foarte buna dupa cum urmeaza: un gratar (ceafa) 55k, o portie de rinichi la gratar 35k, portia de clatite 15k. portiile nu is gigantice dar sunt de bun simtz si foarte proaspete si gustoase.
Pentru o friptura cu cartofi prajitzi cu branza rasa pe ei, o portie de rinichi cu aceeash cartofi, doua salate de muraturi uriase (castravetz, gogonele, gogoshari), doua mujdeie uriashe (si bune, culmea), o ciorba de perisoare fuarte buna si o salata bulgareasca corecta plus clatite, patru beri si doua cafele, am dat cam 400k.
Atmosfera calda e intregita si de chelneri care se poarta foarte familiar, e un loc unde merita sa revii. Are (pt categoria lui) nota 9.5.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Daca mergetzi la munte pe Valea Prahovei ,la intoarcere,daca va e foame shi mai avetzi bani:D ,va recomand sa va abatetzi de pe DN1 prin localitatea Breaza,shi anume la Pizzeria(restaurant)Breaza.Local confortabil,linishtit,cu serveala de nota 10.O gama foarte mare de preparate,ca de exemplu: pizza(specialitatea casei,de mai multe feluri,foarte mare shi foarte buna),preparate la gratar(piept de pui pane imens),salate,ciorba numai de burta shi de pui,peshte,ce sa mai o gramada de alte mancaruri.Pretzurile sunt mediocre(zic eu): 150000 o pitza,60k ociorba,150k pieptul de pui,30k 50g vodka,30k o bere... Daca avetzi drum pe acolo,nu ratatzi!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
- Membru din: Dum Oct 12, 2003 11:00 pm
SOD scrie:1.atotcunoscatorule,vrei sa spui GOSSER !!!.
2.atoatestiutorule,e sa-ti pui lingurita dupa ce amesteci in cafea.
In urma unei discutii interesante avute cu un amic grec, propretar de localuri pe acolo am aflat niste lucruri interesante in privinta originii paharului cu apa care se serveste cu anumite tipuri de cafea.
In Grecia obiceiul de a servi un pahar cu apa a inceput asa: ei facea o cafea tare, obtinuta din cafea nefiltrata + apa fierbinte(cum ar veni in ibric la noi) si astfel ramanea destul zat pe fundul paharului.Pentru a evita resturi de cafea de a ramane intre dinti si pe gat se servea cu un pahar cu apa, astfel curatandu-se eventualele resturi. Obiceiul s-a generalizat acum in Grecia, si multe cafele se servesc acum cu apa la ei.
In Italia motivul pentru care se serveste espresso cu un pahar cu apa este aproximativ acelasi, pentru ca si in bautura de espresso poate contine resturi de cafea, desi procedeul este diferit. Espresso este obtinuit cu niste masini speciale, extragerea cafelei si a aromei facandu-se la presiuni mari, iar cafeaua macinata poate contine resturi de diferite marimi. Un espresso bun va avea asa numita spuma, crema maronie de deasupra, va fi tare si servit cam cum a primit Oribilul M la acea benzinarie. Se poate servi si cu biscuite,plus toate cele, zahar, eventual putin lapte normal, si lingurita:0 care foloseste la heh, amestecarea ingredientelor. Se bea dintr-o inghititura, hai doua.
Ma manca de cateva luni sa postez treaba asta, asa ca inca un pic.
Espresso este baza multor bauturi : cappuccino, latte, mocha, care la randul lor vor avea variatiuni( dry cappuccino-care se face doar cu spuma fara lapte lichid, sau wet etc).
Cea mai populara ramane totusi cappuccino, care se face din amestecarea la presiunea aburului a laptelui si transformarea acestuia intr-o spuma, lasand doar putin lapte lichid. Cum bine a observat SOD adaugarea de frisca la un cappuccino este o tampenie,la fel si adaugarea unui pahar cu apa, disparind necesitatea acestuia.
Adevarul este ca in America cappuccino se serveste cu frisca deasupra si poate de acolo inspiratia proasta a unor carciumi.
A si cappuccino se serveste cu zahar, biscuite sau rola dulce cu ciocolata, sau diferite alte dulciuri inspre biscuite, eventual un pic de ciocolata praf pe deasupra pentru decor, lingurita sic.
- tester
- Junior Member
- Mesaje: 932
- Membru din: Dum Feb 22, 2004 11:00 am
- Localitate: UK
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator