Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)
SOD scrie:si ce legatura are trebusoara asta cu quotele dat de tine?bre nea testere,matale ma vanezi sau e doar asa,din dragoste?
E doar o coincidenta ca am primit bani grei pentru tine si nu pentru alt user, heh.
Ziceam printre altele la ce e bun paharul ala cu apa.
Important e ca nu ma mai mancanca acum , cum zicea Danone.
- tester
- Junior Member
deci am avut dreptate in ceea ce priveste paharul cu apa. era pentru baut.
ultima oara cand am fost la benzinarie nu mi-a mai dat pahar cu apa. doar biscuite. dar in schimb am mancat niste eclere cu frisca si ciocolata...o minunatzie.
ultima oara cand am fost la benzinarie nu mi-a mai dat pahar cu apa. doar biscuite. dar in schimb am mancat niste eclere cu frisca si ciocolata...o minunatzie.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
Vezi Oribilul Mosh s-a prins. Ziceam de ce se serveste paharul cu apa la espresso, si de unde a venit si obiceiul printre altele, la baut nu la pus lingurita, uite citatu` referitor la destinatia linguritei, ca deja numa lingurite visez.
"2.atoatestiutorule,e sa-ti pui lingurita dupa ce amesteci in cafea. "
Super bune eclerele de ciocolata si frisca proaspete, cu budinca de vanilie sau diferite arome si mai bune, stropite cu sirop de ciocolata pe deasupra, o minunatie.
"2.atoatestiutorule,e sa-ti pui lingurita dupa ce amesteci in cafea. "
Super bune eclerele de ciocolata si frisca proaspete, cu budinca de vanilie sau diferite arome si mai bune, stropite cu sirop de ciocolata pe deasupra, o minunatie.
- tester
- Junior Member
testere,sa mor eu daca am ceva cu tine.chiar mi-esti simpatic.dar nu intzeleg ce vrei sa spui.
pai normal ca paharul e pentru baut bre,ca daca era de spalat pe maini,aduceau aia si niste sapun si un prosopel.
pai normal ca paharul e pentru baut bre,ca daca era de spalat pe maini,aduceau aia si niste sapun si un prosopel.
-
SOD - Mesaje: 6035
da, SOD. acum cateva luni radeai de mine ca am baut apa din pahar. acum o dai la intors...cand vezi ca nu ai avut dreptate.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
SOD, maestrul pastorel observa la un moment dat ca naturalishtii clasifica animalele (presupunand omul animalul superior), nu dupa cum gandesc ci dupa ceea ce mananca: carnivore, ierbivore, insectivore, etc.
cum s-ar putea numi cel ce mananCA CACAt incontinuu? ;p
cum s-ar putea numi cel ce mananCA CACAt incontinuu? ;p
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
dana...ai merita un avertisment. pe langa faptul ca moderezi dupa cum bate vantul acest forum mai faci si offtopicuri.
-
da, SOD. acum cateva luni radeai de mine ca am baut apa din pahar. acum o dai la intors...cand vezi ca nu ai avut dreptate.
asta ar fi, dupa parerea ta ontopic pe subiectul carciumi si localuri?
- gaga
normal. este o discutie despre localul unde am baut eu cappucino si m-am contrazis cu sod pe tema asta. eu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun si nu e cazul sa faci ca tziganu...aruncand vina unu pe altu.
mare atentie, te rog. nu mi se pare frumos sa vorbim de caca pe un forum de mancaruri.
mare atentie, te rog. nu mi se pare frumos sa vorbim de caca pe un forum de mancaruri.
-
poi da si eu am citat din maestrul pastorel, tatal carciumilor si localurilor, legat de ce a spus SOD legat de ce vorbeatzi voi.
e la fel de offtopic ca tine care ai scris ceva gen: "ai vazut, ti-am zis eu"
e la fel de offtopic ca tine care ai scris ceva gen: "ai vazut, ti-am zis eu"
- gaga
pai da. dar eu nu sunt moderator aici. tu in functia pe care o ai trebuia sa ne atragi atentia...nu sa vorbesti despre cacat pe un forum despre carciumi si localuri.
-
ba,ca sa aplanam conflictu,io zic ca paharu ala de apa era pentru astia iubitori de arta,ca atunci cand beau cafeaua,sa moie in pahar penelu si sa faca o acuarela,un guash,ceva.poate chiar un basorelief.
vsdgiu : dano,nu sterge bre,ca sa vaza concurentza ca la noi ie activitate polemicioasa.
vsdgiu : dano,nu sterge bre,ca sa vaza concurentza ca la noi ie activitate polemicioasa.
-
Ungureste
Vroiam (ca s-a amintit mai demult, in treacat, de el) sa dau o nota buna pentru Kirally Csarda de pe Dorobantilor, restaurant unguresc, situat pe Calea Dorobantilor, cum vii de la televiziune spre Piata Dorobantilor, pe dreapta, cu doar putin inainte de semafor si strada Muzeul Zambaccian (de fapt e ultima casa, dupa ea mai e o constructie si str. Muzeul...). La parter functioneaza Bar si la etaj Restaurant, conform inscriptiilor, dar diferenta n-am sesizat-o, intrucit si jos poti minca. Se poate sa fie alta muzica jos, nu stiu, ca am stat sus. La etaj, o nota mica o iau mesele, care sunt dupa "standard european", adica patrate cu latura de 80 cm, si la prima vedere te simti inghesuit. Dar depinde si de plasarea mesei in sala, ca unele sunt mai inghesuite, altele mai lejere. La parter parea mai lejer, din ce am vazut prin usa. Deci mobilier 8/10.
Servire 9,5/10, fara multe comentarii. Am scazut 0,5 pentru ca vinul casei, care e servit in niste clondire latarete, n-avea loc pe masa si ocupa o alta, linga, iar ospatarii lasau senzatia ca te servesc exclusiv ei, dar nu erau chiar mereu in preajma sa toarne cind se golea paharul. Pentru mine n-a fost totusi nici o problema.
Mincare, dupa priceperea mea, si dupa faptul ca nu prea mai sunt alternative in Bucale, si fiindca au bucatari de la Budapesta, le-as da tot un 9,5, asta fiindca 10 nu cred ca exista. Am servit gulas, prea ardeiat fata de ce am mincat oriunde in Ungaria si Austria, dar poate aia il fac mai putin ardeiat ca sa-l manince turistii, si prea fierbinte pentru pofta mea nerabdatoare (in castron de tabla), dar foarte bun. Apoi s-a mincat (eram 4): file Karpatya (adica file salau cu sos pe baza de smintina si cartofi), nimic deosebit fata de niste fileuri de peste normale, afara de sos; rulada de pui Hunyad, cu acelasi sos si cartofi, excelenta; pui umplut a la Tercsi neni, delicios (pui umplut cu ciuperci si caise, in crusta de pesmet crocant si cu cascaval) si tocanita de miel, ceva absolut divin (asta am servit eu), cubulete mici si fragede, stinse in vin rosu. Ca desert, clatite Gundel, adeca cu nuci si frisca si sirop de ciocolata pe deasupra. Si astea perfecte. Am mai retinut din meniu platou de salamuri unguresti, biftec tartar, oaie cu tarhon si sos iute (parca); ca deserturi mai aveau galuste (dar nu cu prune), pireu de castane, inghetata. Meniul destul de bogat (undeva inspre 8-10 antreuri, vreo 25-30 de preparate principale si vreo 8 deserturi). Am luat vinul casei alb, excelent de spritz. Si meniul de bauturi e atotcuprinzator, de la aperitive la digestive. Bere doar Tuborg si Carlsberg la halba, si unele straine la sticla (Corona si Budweiser parca). Vinuri destule, romanesti si unguresti, plus vinul casei rosu si alb.
Atmosfera e de 9, muzici unguresti sau romanesti in semi-surdina (la etaj), clienti subtiri, fara taraboi. La vara o sa fie si terasa din cite am vazut. Lipseste intimitatea (mesele prea aproape una de alta, dar te obisnuiesti rapid; dupa palinca de inceput din partea casei si consultarea meniului, am inceput sa ma simt in largul meu; doar ca stateam chiar linga usa ospatarilor, care se vinturau pe linga noi mereu).
Preturi: pestele fu 200.000, in rest un fel de mincare e intre 130.000 si 160.000. Gulasul e 80.000, antreuri intre 80.000 (salamuri) si 150.000 (biftec). Cel mai scump fel e 350.000, dar am uitat ce era. Deserturile intre 70.000 si 150.000 (galuste). Vinul casei e 90.000 0,5l, berea 30-50.000 (la halba), vinul la sticla de la 180.000 la 2 milioane (Tokaj nustiudecare). Au apa plata Izvorul Alb si apa minerala Tusnad. Sucuri, cafele etc...
Ma mai duc! Urmatorul pe lista e oaia cu tarhon! Si am mai pus ochii pe neste preparate...
Servire 9,5/10, fara multe comentarii. Am scazut 0,5 pentru ca vinul casei, care e servit in niste clondire latarete, n-avea loc pe masa si ocupa o alta, linga, iar ospatarii lasau senzatia ca te servesc exclusiv ei, dar nu erau chiar mereu in preajma sa toarne cind se golea paharul. Pentru mine n-a fost totusi nici o problema.
Mincare, dupa priceperea mea, si dupa faptul ca nu prea mai sunt alternative in Bucale, si fiindca au bucatari de la Budapesta, le-as da tot un 9,5, asta fiindca 10 nu cred ca exista. Am servit gulas, prea ardeiat fata de ce am mincat oriunde in Ungaria si Austria, dar poate aia il fac mai putin ardeiat ca sa-l manince turistii, si prea fierbinte pentru pofta mea nerabdatoare (in castron de tabla), dar foarte bun. Apoi s-a mincat (eram 4): file Karpatya (adica file salau cu sos pe baza de smintina si cartofi), nimic deosebit fata de niste fileuri de peste normale, afara de sos; rulada de pui Hunyad, cu acelasi sos si cartofi, excelenta; pui umplut a la Tercsi neni, delicios (pui umplut cu ciuperci si caise, in crusta de pesmet crocant si cu cascaval) si tocanita de miel, ceva absolut divin (asta am servit eu), cubulete mici si fragede, stinse in vin rosu. Ca desert, clatite Gundel, adeca cu nuci si frisca si sirop de ciocolata pe deasupra. Si astea perfecte. Am mai retinut din meniu platou de salamuri unguresti, biftec tartar, oaie cu tarhon si sos iute (parca); ca deserturi mai aveau galuste (dar nu cu prune), pireu de castane, inghetata. Meniul destul de bogat (undeva inspre 8-10 antreuri, vreo 25-30 de preparate principale si vreo 8 deserturi). Am luat vinul casei alb, excelent de spritz. Si meniul de bauturi e atotcuprinzator, de la aperitive la digestive. Bere doar Tuborg si Carlsberg la halba, si unele straine la sticla (Corona si Budweiser parca). Vinuri destule, romanesti si unguresti, plus vinul casei rosu si alb.
Atmosfera e de 9, muzici unguresti sau romanesti in semi-surdina (la etaj), clienti subtiri, fara taraboi. La vara o sa fie si terasa din cite am vazut. Lipseste intimitatea (mesele prea aproape una de alta, dar te obisnuiesti rapid; dupa palinca de inceput din partea casei si consultarea meniului, am inceput sa ma simt in largul meu; doar ca stateam chiar linga usa ospatarilor, care se vinturau pe linga noi mereu).
Preturi: pestele fu 200.000, in rest un fel de mincare e intre 130.000 si 160.000. Gulasul e 80.000, antreuri intre 80.000 (salamuri) si 150.000 (biftec). Cel mai scump fel e 350.000, dar am uitat ce era. Deserturile intre 70.000 si 150.000 (galuste). Vinul casei e 90.000 0,5l, berea 30-50.000 (la halba), vinul la sticla de la 180.000 la 2 milioane (Tokaj nustiudecare). Au apa plata Izvorul Alb si apa minerala Tusnad. Sucuri, cafele etc...
Ma mai duc! Urmatorul pe lista e oaia cu tarhon! Si am mai pus ochii pe neste preparate...
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
Nu va duceti ca-i nasol- Laguna Blu- pizza nasoala, ketchup-ul ti-l iau de pe masa la doua minute dupa ce ti-au adus pizza. e pe malul baltii si marsaluiesc legiuni de tantari. si surpriza: cand ne-a facut nota de plata ne-a adaugat 30.000 de lei spunand: "asta e coperta-sper ca stiti, sa n-avem vorbe." Noi nu stiam ce e "coperta asta". Cred ca e un fel de spaga ceva.
un loc unde se mananca bine, chiar daca iarna e cam fum e Club Bar Bar. Are niste paste excelente.
un loc unde se mananca bine, chiar daca iarna e cam fum e Club Bar Bar. Are niste paste excelente.
- fahrenheit
- Junior Member
tin sa precizez ca parerea mea despre laguna blu nu-i asa de proasta...nu am vazut niciun trejdemii coperta si in plus au un tragemiosus (tirmisu) bun.
plus ca pizza nu mi s-a parut asa de proasta
plus ca pizza nu mi s-a parut asa de proasta
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
De fapt sotia lui Andone e unu din cei cinci proprietari. Printre ceilalti 4 se afla si un ungur.
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
Gara Lipscani. Mergand pe Gabroveni si trecand de Fire, la finele strazii faci dreapta spre Lipscani si e chiar pe coltz.
Ieri am manacat in premiera acolo si am gasit excelenta calitatea produselor culinare. Pretzurile de asemenea foarte bune...comparativ cu localurile care se afla prin imprejurimi.
beri : Ciuc (24 k ) , Silva (27 k) , Carsberg (41 k)
o friptura cu cartofi prajitzi nu tre ce de 80 k
clatite cu gem : 12 500 / 2 clatite (pretz derizoriu)
Daca doritzi sa urmaritzi un film promotional cu Gara Lipscani....datzi click aici.
-----------
Si ar fi nedrept sa nu amintesc de bodega de pe Lipscani. Cea din spatele tarabelor cu blugi. 8000 lei un mic si 10000 lei o bere la halba.
Ieri am manacat in premiera acolo si am gasit excelenta calitatea produselor culinare. Pretzurile de asemenea foarte bune...comparativ cu localurile care se afla prin imprejurimi.
beri : Ciuc (24 k ) , Silva (27 k) , Carsberg (41 k)
o friptura cu cartofi prajitzi nu tre ce de 80 k
clatite cu gem : 12 500 / 2 clatite (pretz derizoriu)
Daca doritzi sa urmaritzi un film promotional cu Gara Lipscani....datzi click aici.
-----------
Si ar fi nedrept sa nu amintesc de bodega de pe Lipscani. Cea din spatele tarabelor cu blugi. 8000 lei un mic si 10000 lei o bere la halba.
-
In premiera am mancat. Am mai fost acolo ...dar numai sa beau. (prima oara cu bassplayer si Wild Rose)
-
unu la mana - strada respectiva se cheama Shelari.
doi la mana - io cred c-ai fost prima data cu alta ocazie de ti-e rusine sa recunosti.
trei la mana - e o bodega de mana 3 dupa parerea mea.
doi la mana - io cred c-ai fost prima data cu alta ocazie de ti-e rusine sa recunosti.

trei la mana - e o bodega de mana 3 dupa parerea mea.
-
Oribilul Mosh scrie:Am mai fost acolo ...dar numai sa beau. (prima oara cu bassplayer si Wild Rose)
trunchierea adevarului tot minciuna se chiama ca ie. deci eo zic ca nai baut cu basspleiar shi cu uaildroz.
shi ca sa nu fiu oftopic, sod, aia nu numa ca ie de mana a treia, da iarna nu au tuborg crismas briu, iar vara nau tuborg strong. daci foarte najpa. pretzurile la bere ie bune, da ce folos daca nare?
-
neatza - Mesaje: 5820