Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)

Mesajde SOD » Mie Apr 07, 2004 1:18 pm

ca sa fie acolosha in meniu ba, de-aia ie bune !
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde gaga » Lun Apr 26, 2004 12:40 pm

upgrade la biblioteca numita Bugatti

unde alaturi de clasicele volume de Tuborg am ingurgitat: crevetzi prajitzi cu usturoi (adica respectivii crevetzi erau trecutzi printr-un aluat foarte crocant, apoi prajitzi si servitzi cu un mujde absolut dementzial, nota 10, 112k portzia), chateaubriand (puuutinel cam mult facut dar cu stiinta, foarte potrivit cu garnitura de ciuperci sote, proaspete, nu conserva, nota 9, 120k portzia fara garnitura), pizza de care nu reamintesc, bestiala si ravioli cu spanac si branza care au fost buni, acoperiti cu unt si salvie, din pacate salvia uscata, nota 8.

ma si mir ca mai exista astfel de crashme in bukale
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde eyewitness » Vin Apr 30, 2004 9:15 am

emailistic de la danone:

danone scrie:revizitarea cantinei de la sf gheorghe m-a facut sa reamintesc de acest
locash de mare burtura. se tot vorbea la munca de haleli si m-a pleznit o
pohta de o varza calita si de peshte prajit. cum la sf gheorghe gasesti
intotdeauna ce-ti pohteshte papila romaneasca, am purces, cumparat si
platit, dupa care am trecut la devorarea unei portii magnifice de varza
calita acompaniata in do major de pulpa de porc impanata, urmata de aproape
si pe alocuri in paralel de doi carasei care, inainte de a fi surghiunitzi
la tigaie au fost generos trecutzi prin malaiul care i-a incotosmanat
intr-o crusta crocanta.

persoana care ma insotea a devorat un ostropel de pui cu piure si salata de
varza.

bun, ce mai, pentru nemofturosi e un soi de junk food pur romanesc si, la
localul fara pretentii care este, face fatza distractziei.

enumar din memorie ce mai coabita prin galantare: escalop de purcel cu
ciuperci, chiftele marinate, gordon bleu, shnitzel pui/porc, crap prajit,
saramura de crap, frigarui, sarmalutze, cash pane, tocanitza, tochitura,
friptura de porc si pui, pulpe de pui la ceaun, rinichi si ficat, fasole cu
carnatzi, carnatzi ca atare, diverse ciorbe, pilaf, salata de boeuf si de
vinete, ciulama de pui cu ciuperci. berea tuborg la halba, 15k.

pentru un local "impinge tava si mananca la varice", deci fara nici un fel
de pretentie, are nota 10.
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Ouzo

Mesajde Vermin » Lun Mai 10, 2004 2:27 pm

danone scrie:am inteles... mi-ai luat o piatra de pe inima, credeam ca am lipsuri in gestiune. btw, a baut careva ouzo? mie mi se pare o porcarie mai mare si decat ginul.

cati ani ai de nu ai baut ouzo pana acum? ai pus apa in el? porcaria aia se bea cu apa. si e o bautura foarte buna. dar nu te arunca sa bei doi litri...
Vermin

Mesajde Vermin » Lun Mai 10, 2004 2:34 pm

bai fratilor! care sunteti pe acolo....ia scrieti-mi si ie ceva ca-s nou pe aici
Vermin

Mesajde gaga » Lun Mai 10, 2004 2:34 pm

da, am pus apa in el si nu imi place sub nici o forma ... nici ouzo nici ginul nici arak-ul, sunt prea parfumate
gaga

Mesajde tester » Lun Mai 10, 2004 3:15 pm

Cand am citit "parfumate" mi-am amintit de o bautura, Anise. Nu sunt fan, francezii au una asemanatoare, ceva cu P, oricum amandoua sunt bauturi licoroase, pentru psiholoage:)
Rehab is for Quitters
tester
Junior Member

Mesajde tester » Mar Mai 11, 2004 8:10 pm

Din motive necunoscute eu tot la munci sunt si tot la mancare imi sta gandul.

Mai precis la un restaurant din cluj, "La mama".

Specific romanesc, cu linguri, oale si stergare pe pereti, probabil da bine la turisti.
Este situat central, dar in fundul unei curti, pe Strada 1 Mai, abia l-am gasit.

Meniul cuprinde destule ciorbe si ciorbite pentru toata lumea, cu traditionalele ciorba de burta, fasole cu sau fara ciolan si altele. Destule preparate, snitele,de porc, pui, chiftelute si altele pe care nu vreau sa mi le mai amintesc. Mi-a lasat impresia de meniu bogat.

Preparatele sunt servite in tacamuri traditionale si alea, adaugand un pic de atmosfera.

Chelnerii sunt ok, se misca rapid si zambesc suficient, recomandarile de vinuri au fost bune. Mentiunea mea e ca incearca sa promoveze produsele mai scumpe din meniu, cu fraze de genul "ah cordon bleu este mai select", chiar daca tu ai chef de ciorba de fasole. Nu foarte tare, deci se iarta.

Lista de vinuri este suficienta pentru o masa buna, si pot sa precizez ca au contribuit in mod decisiv la nota(de plata).

Baia curatita, pacat ca s-au super straduit sa o parfumeze si au reusit raspandirea efectului in tot restaurantul.

Una peste alta o masa buna intr-o atmosfera clasica romaneasca, cu un jidvei alaturi.
Rehab is for Quitters
tester
Junior Member

Mesajde memetshot » Vin Mai 28, 2004 7:22 am

Bre liniste rau de tot ie pacilea. NImeni nu haleste, nimeni nu bea o bere....nimeni nu scrie nimic. Somalezi ajungeti fratilor.
As fi vrut sa prezint intai cantina sociala unde am halit cia mai buna supa cu gust de cartof (10x aiule pentru pont).

Dar intai sa va zic ceva de crama Nicoresti.
Situat pe Maria Rosetti 40 (se merje pe langa Holiud music end film delanga scala pana se da de el) de afara nu arata prea imbucurator pentru uamenii care se duc acolo cu gand de dat mare. BTW: cei din care fitzele ies precum razele din par PAC PAC ar trebui sa stea acasa sau sa incerce altceva.
In crama ieste Ok, niste farfurii pe peretii, un acvariu mare (arata bine, dar nu prea vad legatura)
Meniul: super bogat cu preturi super Oke. Vinul, normal: 120k, mai ciumeg: pana pe la 700. Palinca (buna): 50ml 20k, mancarea intre 30k si 150k (chater..ala :D)
acu nu pot sa spun despre tuate mancarurile ceva ci numa despre ce am luat io:
in deschidere: niste o palinca + sorici de porc..palinca super, soriciu un pic cam tare
de halit : fudulii de porc (bune) + ciumperci sote (bune) + salata de ardei copti - naspa penca aveau samburi
La desert n-au decat clatie, placinta cu branza (ok), mere coapte (0k), inghetata si salata de fructe parca.
Pe langa tuate astea mai vreau sa mentionez si lautarii care e cel putin amuzanti

Chestii najpa:
- chelnerul nici macar nu s-a facut ca ne aduce restul (nu conta ca i l-as fi lasat...macar sa se faca ca mil aduce)
- portiile is cam mici si sincer dupa m-am sculat destul de usor de la masa. Chestia asta e si cu + ca am putut sa alerg dupa troleu :D

Concluzie: de vazut, nota 7-8 /10

edit: jos e poza cu acvariu, poza facuta cu o camera dijitala de 130$ care defapt cost 200$
Fişiere ataşate
IMG_0025.JPG
IMG_0025.JPG (394.34 KiB) Vizualizat de 5418 ori
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde gaga » Vin Mai 28, 2004 8:18 am

1. la desert este renumit tortu casei de ciocolata cu nuci, fraiere :) (n-ai zis ni'ca de somonu vietzii :j)

2. portziile, dupe parerea mea, is indestulatoare pt oameni normali, nu pentru fomisti ca tine :D

sa fac si eu un mic si scurt upgrade.

Tratoria del Ponte, crajma cu specific italian de fitze, cu preparate specific italieneshti da' si cu ciorba de burta, pretzuri mari, frumos amenajat, chelneri melci cu priviri de superioritate bashinoasa, haleala in nici un caz la standardele unei locatzii italieneshti fu fitze.
adica, pizza, desi la cuptor de lemne nu e deloc savuroasa, salatele (ca fel principal) au o tona de salata verde si doer o idee din ingredientele de pe meniu, la carpaccio carnea era inghetzata, raportul dintre carne, parmezan si ruccola fiind net in favoarea ruccolei (creca aveau prea multa si trebuia sa scape de ea). in concluzie, desi nu e de nesuportat, nu merita sa le dai banii.

pizzeria mica abar n-am cum ii zice, cocheta, mica, desi o singura chelneritza, foarte amabila, bere draft, pizza buna, un sos de pizza de mare exceptzie. locatzia se afla in piatza unirii pe o stradutza paralela cu splaiul, daca vii dinspre curtea veche, de exemplu, stradutza care merge inainte cu interzis. are si terasa care se invecineaza cu big mamou.

[b[bugatti[/b] feedback:

bestiala mancarea si anume: toate felurile cu crevetzi, in afara de crevetzi prajitzi, cockteiluri si salate facute din ingrediente de calitate. super.
spaghetele si milaneze si bologneze de exceptie, chiar daca sunt departate de ideea italianului despre acest preparat, fiind romanizat prin abundentza de ingrediente. buuun.
ciolanul cu fasole deasemenea este sublim, iar peshtele a fost un deliciu. am intrebat bucatarul ce peste are adus in ziua aia, avea un monstru de crap din care mi-a taiat doua felii zdravene, prajite bine, cu mujdei si mamaliga, un deliciu.
bulzul in schimb, dei foarte bun, este cat un degetar, nerecomandabil mancailor.

in rest nu-mi mai amintesc exact, daca memoria revine cu vreo noutate bag un edit.
gaga

Mesajde memetshot » Vin Mai 28, 2004 8:43 am

yup...avea si tort cu ciucalata si nuci..la care nu m-am riscat.
Somonul era un pic nefacut si usturoiul in comparatie cu ala de la bugatii era o palida incercare.
As vrea sa mentionez si io spaghetele bologneze de la buggati, care au un sos de-a dreptul belea...pacat ca ie mica portia :D
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde gaga » Vin Mai 28, 2004 9:29 am

ai gresit, tortu' daca e din ziua aia (ceea ce e bine sa intrebi), e genial.
si cum puii mei sa iei somon la local cu specific romanesc?
hai sa tenvatz odata pt totdeauna, cum procedezi in orice locatzie:

intrebi la chelner: ce peshte avetz adus azi?
el fie stie, fie ca nu stie, daca stie itz zice una din variantele cele mai intalnite in bukale: crap si salau, somn si salau, scrunbie si salau. alegi pestele care nu e salau (d'ala gasesti pe tuate drumurile), intrebi cat ie de mare si cat costa, daca ie la portzie sau suta de grame (desi de obicei itz zice iel)

avand tuate informatziile si infctz de peshte zici: vreau cam doo bucatz, date prin gaina si prajite, cu mamaliga si mujdei.

in 99% din cazuri chelneru' sentuarce sitz zice "stitz, bucatzile au cam x sute de grame, ie ok?"

tu zici da sau ba, oricum niciodata nu au gramajul spus, au mai mult sau mai putzin.

dar asa mananci cel mai bun peshte din bukale indiferent de locatzie.

exceptand crashma poiana unde mi-au zis din start ca nu folosesc decat peshte congelat, la Poiana (pe 1 mai) fiind indicate (de mine) preparatele pe baza de ciuperci, danshii avand ciupercarie proprie.
gaga

Mesajde Yellow Pinkie » Vin Mai 28, 2004 12:16 pm

Daca tot se vorbeste de peste, si mai ales fiindca acum 2 zile am fost la un restaurant de profil, profit de ambele ocazii: iata citeva considerente despre Mesogios:

1. Locatie, mobilier, ambient: intr-o veche casa bucuresteana, pe Calderon, fosta Sahia, intre Batistei si Rosetti, pe stinga, vizavi de ceva ambasada (era si a Greciei pe acolo, da acu n-am vazut nici un steag). Casa e misto, mesele mari (nu ca la Kiraly), destul de aerisite. Muzica nu cred sa fie (nu-mi aduc aminte). Fiecare masa are frapiera. Deschis pina la 24.00. 9,5/10 (ca nu dau 10).

2. Servire: f. buna, adica ca la un restaurant normal, nu de cinci stele, dar nici de cartier. Chelnerii atenti, sefu de sala, intr-o vesta traditionala greceasca, da ture periodice, se toarna in pahare, 9,5/10.

3. Papa: se vrea (si este) restaurant de peste cu specific grecesc, dupa cum ii spune si numele (nu stiu ce inseamna). Antreurile se servesc pe platou sau la portie individuala. S-a servit (am fost grup mare) tzatziki, humus (la fel de bun ca cel mai bun humus mincat de mine la arabi), salata de vinete, salata greceasca (adica legume si balarii plus telemea d'a lor), masline cu un ulei cu mirodenii neidentificate peste ele, care le dadea un gust demential, caracatita fripta, pui de calamar intregi, pane si creveti (medii, decorticati) cu sos de usturoi (erau la fel de buni si fara, nu mi s-a parut sa se plezneasca cu sosul ala). Au piinici calde (care cica e piinea casei, abar n'am daca o fi facuta loco sau nu), sau, cind se termina respectiva, piine normala, servita usor prajita. Dupa aventura asta eu mi-am luat un peste spada cu sos de soia (grecesc?) si ciuperci, dar am atacat si un barbuni (red mullet pe engleza, pe romana nu epsista) prajit si am gustat si dintr-un dorada cu sos de lamiie. Peste spada si barbuni am mai mincat, in Grecia, si erau la fel de buni (pestele spada e cam ca rechinul, avind in vedere ca e tot rechin, iar barbunii sunt albi si dulcegi, deliciosi, si, avind in vedere ca se curata usor de oase, bagi 4-5 bucati in tine pina sa-ti dai seama), dar, ca si la creveti, trebuie sa subliniez ca nu mi s-a parut cea mai fericita combinatie sosul de soia. Dorada nu mi s-a parut cine stie ce la gust. Prin meniu am mai observat toate dimensiunile de creveti, scoici, homar. Chestia e ca pareau sa le aiba pe toate. De altfel, partea misto e ca la intrare e o vitrina frigorifica cu tot ce au (pestani, caracatite etc...) si iti poti alege de acolo. Nu cred ca e ceva necongelat, fiind greu sa aduci din Grecia si sa nu se imputa, dar mincarea e buna si de calitate. La desert am mincat o inghetata foarte buna, 'cu pulpa': eu am luat de nuci si struguri, si aia de nuci avea nuci prin ea, iar a de struguri bucati de strugure. A fost laudata si cea de vanilie si de lime. Din pacate de fistic n-aveau (de care prefera mandea). Altceva n-am retinut din meniu, dar banuiesc ca au variate placinte si prajituri, eventual cu visine. Una peste alta as da 9,5/10 (nu amestec in notare gustul personal privind sosurile amintite; nota reprezinta calitatea gatirii, ca sa zic asa).

4. Techinii: cred ca e cel mai scump restaurant de peste din Bucale. Daca vrei sa te intinzi la 2-3 antreuri si un peste, plus ceva de baut, poti sa ai de scos din buzunar spre 1 milion de caciula. Noroc ca eram invitat la un soi de sarbatorire, unde n-am platit, partea proasta fiind ca nu pot sa va zic cit a costat totul (pt. 11 persoane). Din meniu rezulta cam asa ceva: antreurile pe la 150.000, berea 50.000, cocktailuri 140.000. In ce priveste pestele, nu i-am retinut pretul. Am observat si o oferta de prinz, evaluata la 17 euro (4 feluri, inevitabil 1 si 2 fiind creveti, mari si mici, prajiti sau fierti, iar 3 si 4 alte fructe de mare sau peste, plus un pahar de vin, o sticla de apa, o cafea, piine si o salata). Deci, nota: 4 porcusori catavencu (adica numa daca te invita cineva care plateste).

Pofta buna!
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Mai 28, 2004 1:01 pm

la mesogios am fost si eu cand s-a deschis locanta, acum nush catzi ani si era departe de ce povestesti tu acum, servind doar cateva preparate grecesti, din care predominau frigaruile. ceea ce ma bucura este ca vad ca ceva a avansat si nu a regresat.

de al doilea de care scrii nu am auzit, unde este?

apropos de localuri la care te duci invitat, as trece pe lista club AS (in cladirea asiromului, inainte sa ajungi la rosetti), un bucatar exceptional si crown plaza la care, printre altele, am mancat cea mai buna friptura din viatza mea. friptura friptura.
gaga

Mesajde Yellow Pinkie » Vin Mai 28, 2004 1:08 pm

Al doilea adica Kirally Csarda? http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=236522&postcount=355 pe pagina dinainte, pe la jumate am zis de el...

Sau al doilea adica cum am numerotat io acolo 1, 2, 3, 4? Toate subpunctele se refera la Mesogios (imi cer scuze dac'am fost ambiguu).

Daca tot am ocazia, vreau sa laud si io acest forum, de haleli si crisme. Bai nenica, de cite ori bagati cite o reteta d'asta, mai 'gretoasa', pe linga ca-mi vine sa pling cu monitoru'n brate, cind ajung acasa bat la nevasta si la copii ca la fasole! De pilda fripturile, iar cel mai curind reteta de mititei a la carv cv bere, m-au terminat! Bravo! Chiar acu salivez!

Hehe, ie-te ca facui 200 de mesaje! La multi ani!
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde eyewitness » Sâm Mai 29, 2004 6:53 am

danone, mesogios este acum precum l-a descris pinkie ,select si rafinat. din unele surse am aflat ca saptamanal este aprovizionat direct din grecia. preturi cam piperate dar merita daca poftesti niste fructe de mare proaspete si nu dintr-alea cubaneze congelate de la revolutie.

de mancare nu vorbesc pentru ca in general se incadreaza in ceea ce a zis pinkie f. detaliat (pinkie, barbuni sunt roshiatici nu albi :D) cu singura diferenta ca nu sunt adeptul sosurilor deci ce am servit a fost fara sosuri.

daca gasesc un sponsor, ma voi duce negresit si cu alta ocazie :D
eyewitness

Mesajde fahrenheit » Lun Mai 31, 2004 10:35 am

Un restaurant cu specific italian, cu mancare excelenta si preturi decente este Tiberius, la intersectia Mihai Bravu cu Calea Vitan. Il recomand cu caldura, mai ales ca din partea casei primesti si o portie de bruschete.
fahrenheit
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Iun 01, 2004 12:26 pm

barbuni sunt roshiatici nu albi

barbunii aiule, barbunii. da de ce nu zici si tu de cena?
gaga

Mesajde eyewitness » Mar Iun 01, 2004 12:40 pm

nu danone , nu barbunii ci barbuni , cu un "i" singur si solitar . vine din turcescul barbun iar la greci e barbuni. in dex nu apare asa ca vezi-ti de friptura cu tva :D

o sa zic da astept sa mai merg o data :D
eyewitness

Anise

Mesajde pnic » Vin Iun 04, 2004 9:05 am

Beutura cu P e Pernod, adica anise, adica lichior de anason. Ouzo e alta treaba - ii rachiu de vin cu anason, seminte de marar si o gramada de alte ierburi.
Ca sa fiu in tema, e bine la Waterloo. Au mancaruri tipice specifice flamande + bere Chimay Blue de la tata ei trapistu.
tester scrie:Cand am citit "parfumate" mi-am amintit de o bautura, Anise. Nu sunt fan, francezii au una asemanatoare, ceva cu P, oricum amandoua sunt bauturi licoroase, pentru psiholoage:)
pnic
Junior Member

Mesajde Yellow Pinkie » Vin Iun 04, 2004 1:06 pm

Mea culpa, vroiam sa zic ca barbuni au carne d-aia usoara, asta inseamna alb la mine... Sunt, pesemne, un ermetic...
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Iun 04, 2004 1:16 pm

stai linistit pinki, carnea barbunilor e alba, pielea e rosie, asa face aiu cand ii e rau se contrazice.

si ca sa o lamurim cu barbunu vietzii.

iei una bucata barbun
mai iei una bucata barbun
ai doi barbuni
vrei sa povestesti cuiva despre cei doi barbuni
si articuland corect romaneste spui: barbunii mei au carnea alba si pielea roshie.

dixit
gaga

Mesajde eyewitness » Vin Iun 04, 2004 1:18 pm

da, daca ar fi un cuvant romanesc, deci mucles da ?
eyewitness

Mesajde Yellow Pinkie » Vin Iun 04, 2004 1:25 pm

Danone, poate o vedem noi alba, ca am auzit ca si zapada e roz!
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Iun 04, 2004 1:28 pm

daca nu ie cuvant romanesc de ce ii faci pluralul in romana dar in schimbi nu il articulezi?

zi-i barbuns sau pluraleazai in limba din care viu, iote la iel, adeca tu aplici gramatica numa undetz convine? mai bine lasa asa cum a cazut.

pinki, viu si l amatale cu dovezi, stai in stendbai :D
gaga

Subscriu

Mesajde pnic » Vin Iun 04, 2004 1:58 pm

Subscriu la barbunii rosii la suprafata si albi la interior. Iar pe romaneste li se spune tot barbun - barbuni, chiar daca-i cuvant din greaca sau turca. E la fel ca la garide - garizi care e din greaca (ei le spun garides parca, nu bag mana in foc).
pnic
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Iun 04, 2004 2:08 pm

mi-ai luat o piatra de pe inima ca inebunisem surfand pe net sa fasesc o poza care sa dea de inteles ce am vrut a spune.

am intr-o revista mai veche frantuzeasca la rubrica bucatarului sef o reteta de "barbuni cu petale de tzelina" la care tipu' explica faptul ca pielea frumos colorata este de efct in aranjament, de aia se aseaza la servire cu partea rosie in sus m-ai scutit de un efort, merci :)

aiule ni ni ni ni nii nii
gaga

Mesajde eyewitness » Vin Iun 04, 2004 2:35 pm

iote la iei cum sarira la bataie , huoooo !!!!!!! :D
asta ie mana lu danone, instigatoru

bine bre, hooo, barbuniiiiii ie cu pelea rosie si carnea alba ca zapada , sunt gustosi iar danone ie ofticos :D
eyewitness

Mesajde pnic » Vin Iun 04, 2004 2:57 pm

Haide bre nu te supara.
Io-te in seara asta am gasit finantare pt Jaristea si spui luni ultimele noutati.
Vikend placut si barbunaki la fel.
eyewitness scrie:iote la iei cum sarira la bataie , huoooo !!!!!!! :D
asta ie mana lu danone, instigatoru

bine bre, hooo, barbuniiiiii ie cu pelea rosie si carnea alba ca zapada , sunt gustosi iar danone ie ofticos :D
pnic
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Iun 07, 2004 8:52 am

vreau io de jaristea, am fost odata si fu bine, o data fu najpa, o dats fu mediu.
astept provincia :D

(offtopic, patroneasa grasa are un pontiac firebird roshu, ie hilar sa vezi o baba obeza dandu-se jos din asa ceva. parerea mea)
gaga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la De pe gastronomie