Festivalul Enescu

venite de pe clasice

Festivalul Enescu

Mesajde Guinevere » Lun Sep 15, 2003 11:45 pm

Urmariti Festivalul Enescu? Eu, pina acum, nu prea :( Dar am fost la concertul cu sonatele lui Beethoven pt vioara si pian, de vineri 12, ora 22.

Ce sonate s-au cintat

Mi-a placut foarte mult, mai ales ca pentru mine au fost toate in prima auditie (din sonatele lui Beethoven, nu le stiam, cred ca, decit pe Primavara si pe Kreutzer). Si m-a impresionat primul bis, cel cu Dansul popular romanesc nr 6, de Bartok!
Guinevere
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Mar Sep 16, 2003 12:00 am

Dansurile populare romanesti ale lui Bartok sunt foarte misto, am si atasat un fragment pe "guess who".
Cat despre festival, cam prea multe lucrari super-cunoscute... a, si nu prea inteleg abundenta asta de Sibelius. Din ce am vazut prin program, interesant pare recitalul lui Ivo Pogorelich:

Beethoven – Sonata op.78 in fa # major
Beethoven – Sonata op. 111 in do minor
Skriabin – Doua poeme op.32
- Andante cantabile
- Allegro con eleganza
Rachmaninov – 6 momente muzicale, op. 16

Sonata op. 111 e una dintre cele mai ciudate opere ale lui Beethoven, Skriabin e unul dintre preferatii mei, doar Rachmaninov-ul ala ma cam lasa rece.
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Mesajde Guinevere » Mar Sep 16, 2003 12:26 am

Mr Hyde, pe ce pagina din cele 27?!

Ai Dansurile?!?!

Si de ce e ciudata op. 111?

Si oare se transmite la tv concertul acela?
Guinevere
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Mar Sep 16, 2003 12:39 am

Cine mai stie pe ce pagina, parca mai pe la inceput. De avut cred ca le aveam in varianta completa ( inclusiv cele unguressti si bulgaresti) pe vinil, da' dracu mai stie pe unde sunt, acum am la indemana doar niste fragmente culese de pe internet.

Sonata op. 111 si ultimele cvartete de coarde ( inclusiv "Marea Fuga") sunt neobisnuite pentru Beethoven, aproape mistice.

Edit: uite linku' pt. Bartok, e a 3-a

http://www.fanclub.ro/showthread.php?s=&threadid=5365&pagenumber=4
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Înapoi la Clasicisme