N-am apucat sa ma interesez unde a jucat ultima data Zabludovski. Oricum insa, a fost in nationala de tineret a Ucrainei, in 2000, alaturi de Pisarenko, Emilianenko, Scerbatiuk, Andrei Butucinov. Are deci 24 de ani.
zsolt77 scrie:Buna
sunt Zsolt din Ciuc si am foarte mult comun cu acest sport numit Hochei ,am jucat acest sport,joc si acuma,si baiatul meu de 4 ani deja e un patinator foarte bun (spun antrenorii).Am vazut nenumarate meciuri ale nationalei,dar si multe dispute din campionatul nostru.De 15 ani nu a mai fost meci pe care nu am vazut in Ciuc.Am vazut si nationala Canadei anul trecut jucind un amical contra ungariei si a fost neuitat sa vezi un Heatley,Nidermayer,Blake,Richards,si alti.Dar sa uitam in curtea noastra:ce a facut federatia in ultimii 10 ani pentru promovarea hoceiului:
A organizat 5 campionate mondiale 2 de u20,doua de u17.si una de seniori
grupa valorica B in Bucuresti
In campionatul intern seniori s-a facut remarcat prin niste scandaluri care n_au facut bine pentru nimeni,ba prin arbitraj,ba prin organizare ,sau transferuri.
Campionatul de juniori nu exista
Campionatul de copii nu exista
Nu s-a facut nimic pentru a favoriza transmisiile meciurilor de hochei ba dimpotriva cind antena 1 s-a oferit sa transmita finala din 99 au cerut 5000 de dolari (Bani de fotbal}
Despre echipament penyru copii sa nici nu vorbim
Principalul obiectiv al federatiei e ca nici o echipa sa nu califice la un turneu international pentru a nu face risipa de banii
Antrenorii echipelor nationale sint niste ratoi care au inceput cu spritul de pe vremea lui Bumbescu
Lucruri pozitive sponeti voi ca sa nu cred ca sintem intr-o mocirla co Africa de Sud,Mexico,China,Coreea,
Bafta pentru toti in Anul Nou
Acesti jucatori: Jozef Hruby si P Fedor se vor intoarce la cluburile lor dupa finala campionatului si cupei. Peter Filip,si Peter Hricina au optiunea de a ramine .
editat de baixinho ©: zsolt77, daca dupa ce scrii un post doresti sa faci unele completari, editeaza respectivul post, nu scrie altul, mersi.
Am intrat pe forum pentru a mai vedea ce este nou si m-am uitat si la mesajele postate in timpul Mondialelor de tineret. Asa am gasit si ideile tale, Zsolt...Si, pentru ca ele reflecta un curent de opinie "made in Ciuc", am decis sa imi spun si eu parerea.
Aveti dreptate, sint multe lucruri care nu merg. Insa vina nu este exclusiv la FRHG.
a. Sa luam exemplul campionatului...El ar trebui sa fie organizat de Liga de Hochei, care sa-i aiba in frunte pe reprezentantii cluburilor. Acestia ar trebui sa se ocupe de tot ceea ce inseamna organizare, cu costurile aferente. Lucrurile nu stau insa asa. Cind vine vorba de critici, vorbesc multi. Cind li s-a propus celor de la Ciuc, Stelei, lui Progym sa se ocupe de campionat, au ridicat din umeri si au invocat probleme financiare. Caci un campionat inseamna: calendar, corp de "fluierasi" (cu baremuri), observatori, deplasari, etc. In plus, toate echipele ar trebui sa plateasca pentru orele de gheata!!! Si atunci sa vezi distractie...
b. Juniori, copii? Este adevarat, nu exista campionate. Dar, din nou FRHG are doar o parte din vina. Exista sectii de hochei la cluburile scolare? O sa-mi spui ca da. Si este adevarat. Dar sint putine. Si fara bani, echipamente, antrenori scoliti samd...Iar aceste lucruri nu ar trebui suportate de FRHG, ci de Ministerul Educatiei. FRHG ar trebui doar sa ii sprijine cu contacte!!!
c. Spui ca obiectivul federatiei este sa nu existe turnee, pentru a nu avea cheltuieli? Cazul Ucraina te contrazice (lotul mare care a profitat de retragerea Croatiei), ca si turneele acelea, facute pe baza relatiilor personale, de toate loturile, prin Ungaria si Slovacia...
d. Spui ca antrenorii nationalei sint niste ratoi care le au cu spritul...Herlea? Nu cred. Or, spre exemplu, ma intreb de ce Herlea nu putea sa faca parte din colectivul tehnic la Mondialele under 20, asa cum a cerut Gyorgypal? Eu il respect pe acest antrenor pentru ca a crescut si format o generatie buna, dar, din pacate, trebuie sa spun ca echipa n-a avut nici o idee tactica la Mondiale...Rezultatele au venit pe baza omogenitatii si determinarii jucatorilor...Altfel, din cite stiu, nu este prima data cind lotul la acest nivel este alcatuit preponderent din jucatori din zona voastra. Sa inteleg ca pe Justinian (care a condus echipa si in anii trecuti) l-a luat brusc capul si le-a interzis jucatorilor sa vorbeasca in maghiara? De ce acum si nu anul trecut, ori in toamna?
e. Spui ca Antena dorea sa transmita meciuri si FRHG a cerut 5.000 de dolari (bani de fotbal)...Ca nu-s bani de fotbal, e o poveste...O alta este aceea ca ai informatia precum Radio Erevan...Adica, este adevarat ca Antena dorea sa transmita meciurile, este adevarata si suma, numai ca solicitarea privind banii a venit de la post si nu de la FRHG...Si, ca sa fiu mai exact, postul a transmis hochei, la Mondialele de seniori de la Bucuresti, atunci cind a platit Connex...Si daca tot vorbim de bani, anul acesta nu s-au dat jocuri de la Mondialele de tineret pentru ca nu au existat 20-25.000 de euro de aruncat in buzunarul televiziunilor.
Concluzia este ca nu doar FRHG ar trebui sa faca eforturi (pentru ca si ei au multe de facut), ci toti cei care sint in hochei sau sint indragostiti de acest sport. Altfel se va alege praful de tot si, intr-un final, cu totii o sa avem o vina.