Jocurile Olimpice de Iarna Salt Lake City 2002

vechiul forum de sport

Moderator: baixinho©

Jocurile Olimpice de Iarna Salt Lake City 2002

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Ian 19, 2002 6:47 pm

Evenimentul principal al acestei ierni este Olimpiada ,ce va incepe pe 8 februarie in Salt Lake City,Utah.
Jocurile Olimpice nu mai reprezinta demult un simplu eveniment sportiv...acum aceste jocuri sunt o adevarata arta,o forma de cultura !
Asadar....fani ai patinajului artistic,skyului,bobului,hockeyului pe gheatza.......nu ocolitzi acest subiect !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Ian 20, 2002 8:53 pm

Pentru inceput..iata adresa siteului oficial al Jocurilor Olimpice :

http://www.olympics.com
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Aliosha » Lun Ian 21, 2002 1:32 am

Pentu ca nu mai am Tv in camera si pentru ca mi-e lene sa caut pe net, datoria ta va fi sa ma anunti cand sunt probele de ski si meciurile de hochei interesante. Astept posturile tale cu orele exacte de transmisie transpuse in ora oficiala a Montrealului.
Vreau sa tii cont si de diferetnta de fus orar intre Salt Lake City si orasul mai sus amintit in caz ca e una.
Nu in ultimul rand vreau sa te interesezi ce posturi TV transmit evenimentele si sa-mi faci o lista ca sa vad pe care dintre ele le prind.
Ce zici , te descurci????????? :dir:
"Against modern football."
Aliosha

S-au ales mascotele !!

Mesajde Sweet_Angel » Lun Ian 21, 2002 10:35 am

Stiu ca nu prea e interesant dar tocmai am auzit ca s-au ales mascotele Olimpiadei din acest an......
Mascotele au fost alese cica,dupa simbolul pe care il reprezinta in cultura americanilor nativi (sau cum o veni tradus cuvantul Native Americans)
-Powder (un iepurash alb)
-Coal (ursul negru)
-Copper ( coiotul)
:)
Sweet_Angel

Mesajde Sweet_Angel » Mar Ian 22, 2002 7:30 am

Am auzit ca vor participa si 20 de sportivi si 14 antrenori din Romania.
GO ROMANIA!!!
Sweet_Angel

The Herminator

Mesajde Aliosha » Mar Ian 22, 2002 8:15 am

Cine stie daca Herman Mayer va participa la olimpiada???
E trecut pe site la lista cu schiori dar mi-e greu sa cred.

Pentru cine nu stie: in urma unui accident de motocicleta din cauza unui mos care a facut U-turn intr-un loc nepermis, Herman si-a facut pilaf ambele picioare. Am vazut un reportaj anul trecut in toamna pe CNN in care arata ca a inceput chiar sa conduca masina din nou si sa mearga. Avea suruburi in glezne. isi pusese dinti etc.. Zicea ca face pasi mari spre recuperare dar mi-e cam greu sa cred ca poate sa suporte sa se incheie macar la clapari.
Oricum mare pacat. Era asa de spectaculos.
Stie cineva ceva in plus????
Aliosha

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Ian 22, 2002 4:19 pm

Aliosha...tin sa te informez ca diferentza de fus orar intre Salt Lake City si Monteal....este de + 2 ore in favoarea Montrealului.
De exemplu ceremonia de deschidere incepe pe 8 februarie ..ora 18 in Salt Lake City......respectiv ora 20 in Montreal !
La Bucuresti..incepe sambata dimineatza ,9 feb. ...la ora 3 AM.
Eu personal..d'abia astept !

The Herminator...nu stiu daca participa sau nu !

Iar pentru programul transmisiunilor sportive...te uitzi in siteul ce l-am recomandat in postul nr. 2 ,de pe acest subiect ! Oricum..Romania 1 ,TVR 2 si Eurosport...vor transmite la greu din aceasta Olimpiada...asa ca sunt fericit ! :)

Multumesc de informatzii Sweet Angel.....chiar nu stiam care sunt mascotele Olimpiadei albe !

Aliosha...daca tot am aflat care sunt amscotele...datoria ta este sa imi cumperi una dintre ele (nu conteaza care ) !
Asadar...sa nu imi vii in Romania ...fara una dintre ele ! Vorbesc SERIOS !!!!!!!
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Feb 05, 2002 2:05 am

Bai Aliosha..in primul rand la voi acolo in Canada transmite cineva Olimpiada ?
Uite..programul primelor zile :
pe 8 februarie Ceremonia de deschidere
pe 9 ..sarituri cu schiurile ..trambulina de 90 m..calificari
combinata nordica
sky fond masculin 30 km
sky acrobatic feminin
patinaj viteza 5000 m masculin
hockey masculin : Slovacia-Germania
pe 10 feb....patinaj artistic ,perechi..programul scurt
finala masculina la coborare
finala la sarituri trambulina de 90 metri
pe 11 feb ..biatlon feminin
Ucraina -Elvetia la hockey
proba de sanie

cam atat deocamdata ! sper sa ai tu televizor unde sa urmaresti Olimpiada !

Multumit sau nu de prestatia moderatorului de la sport ?
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Aliosha » Mar Feb 05, 2002 2:11 am

Da, te-ai miscat destul de natural cu litsa dar nu trebuia sa bagi decat schiu' ( nu si cel de fond ). Oricum thx.
Iar la patinaj artistic sa te uiti tu :)
Aliosha

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Feb 05, 2002 2:16 am

Pai ma uit la patinaj !
Sporturile mele preferate la Olimpiada de iarna sunt :
    hockeyul masculin
    patinajul artisitc
    probele de coborare si slalom super uriash
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Rolf » Mar Feb 05, 2002 10:02 am

Herman Meier nu cred ca participa, adica sunt cam sigur. Vikendul trecut la St.Moritz nu a fost. Nu prea mai stiu altele (fata de ce a zis Aliosha) despre accidentul lui.

Pe mine ma intereseaza coborire, super-urias si urias (la schi alpin), hochei si curling (pe bune). Mai bag un ochi si la slalom, sanie, bob, patinaj viteza si sarituri. A, si la schi artistic, schi pe dimburi si schi viteza, da astea nu mai stiu daca sunt olimpice.

Blinkule oribil, faci treaba buna, daca mai bagi programu pe masura ce se apropie evenimentele, esti tatic, mai aflam si noi la ce sa ne uitam.
Rolf
Junior Member

postul 600

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Feb 05, 2002 1:27 pm

Da Rolf..asa o sa fac cu programul .
Pana atunci..poate imi explici si mie cateva reguli de baza din curling....un sport pe care nu il inteleg ..deloc !
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Rolf » Mar Feb 05, 2002 1:43 pm

Ideea e sa ai piatra cit mai aproape de centru. Sunt 12 reprize, fiecare repriza se termina dupa ce s-au lansat toate pietrele. Prea multe nu stiu pe dinafara, da de cite ori ma uit imi aduc aminte regulamentu. Intelegi destul de la tv. Pt. info calumea baga-te aici http://icing.org/game/descript/index.htm .

Pentru mult mai multe info:
http://www.curling.ca/
http://www.curling.com/
http://home.istar.ca/~rockroll/curling.html

Sau cauta curling cu google. Prima pagina de rezultate contine destule linkuri catre tot ce te intereseaza.

Edit: hai ca nu prea aveam timp. Deci se lanseaza pe rind cite o piatra de catre fiecare echipa. Traseu e stabilit de capitan, si piatra e ghidata de maturatorii aia. Ideea e sa lovesti pietrele alorlalti sa le scoti din cerc si sa ramina ale tale in cerc. E misto sa vezi ce tactici au aia si cum pun bolovanii ezapt unde vor ei. De obicei scoru unei reprize e 1-0, 1-1, 2-1 deci putine pietre ramin in centru. Dupa 12 reprize se aduna si da scoru final. Da uita-te pe linku ala icing.org.
Rolf
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Feb 08, 2002 6:54 pm

Doamnelor,domnisoarelor si domnilor.....incepe marele show ! Ne mai despart cateva ore de startul Jocurilor Olimpice de Iarna ! Doar o data la 4 ani...putetzi vedea asa ceva !

Traditzia cere ca..pe perioada Olimpiadei..sa se intrerupa toate razboaiele...toate conflictele politice..etc ! Sunt tare curios...daca asa va fi !

Oricum....eu va urez o cat mai buna vizionare a Olimpiadei...pentru urmatoarele 2 saptamani !
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Feb 09, 2002 2:33 am

Ora 2:35 in Bucuresti ! Nu pot dormi de emotzie ! Opening Ceremony se apropie cu pasi repezi !
:D :D :D
Oribilul Mosh
Junior Member

wtf?

Mesajde Aliosha » Sâm Feb 09, 2002 5:29 am

Ce dracu erau costumele alea de partid cu care a venit imbracata Roamania. Bah nene nu sunt in stare sa faca si ei ceva cat de cat acolo decent???????
SUA la fel de naspa. Schimbarea de la "Nike" la "Roots" s-a vazut ca e un pas inapoi.
Aliosha

Re: wtf?

Mesajde Mirela » Sâm Feb 09, 2002 2:30 pm

[quote]Initial trimis de Aliosha
[B]Ce dracu erau costumele alea de partid cu care a venit imbracata Roamania.

buna asta.....

am si eu 2 intrebari...legate mai mult sau mai putin de olimpiadea,of course.
1.pt moshu....ca el se uita la patinaj.stii cumva cum se numesc cei 2 britanici care in '84 au luat 12 de 6.0 la cupluri?????
2.pt.toata populatia de pe fanclub.....vreau si eu nume de celebritati din Utah...in afara de Butch Cassidy,ca pe asta il stie si al de 3 ani...
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

pt. Mirela

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Feb 10, 2002 12:44 am

Mirelo..Utah are una dintre cele mai bune echipe de basket all-time..UTAH JAZZ ! 2 jucatori intratzi in legenda.....John Stockton si Karl Malone ! Jucatori din primii 10 basketbalisti ai tuturor timpurilor ! Sunt idolii mei !

In 1984..la Saraevo in proba de dansuri au castigat cuplul Deen-Thorvilt ! (nu stiu daca am scris corect..dar asta e) . Au dansat pe celebrul Bolero al lui Ravel.
Oribilul Mosh
Junior Member

despre Festivitatea de Deschidere

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Feb 10, 2002 12:51 am

Mi-au placut costumele romanilor. Elegante. S-au respectat....nu ca altzii care au venit la trening.
Festivitatea a fost senzationala. Un spectacol grande ! Inspirata alegerea organizatorilor....care au ales echipa de hockey campiona in 1980 pentru a aprinde flacara olimpica !

Intrebare de baraj : cine a aprins flacara la precedenta Olimpiada Americana ? (Atlanta 1996)
Oribilul Mosh
Junior Member

Re: despre Festivitatea de Deschidere

Mesajde Mirela » Lun Feb 11, 2002 5:38 pm

Intrebare de baraj : cine a aprins flacara la precedenta Olimpiada Americana ? (Atlanta 1996)

raspuns:habar n-am.....dar ca sa ma revansez,stiu cine a iesit primu' ieri la sarituri cu schiurile...si anume Simon Ammann,manca-l-ar mama...
sper ca vazusi patinajul pe echipe,moshule,sa vezi cu ce gratie se miscau...ca in tineretzile tale!:D.plus executarea celor 8 elemente obligatorii(le stii??)....din pacate ma asteptam la mai mult din partea cuplului chinez,dar ma bucur ca cei 2 canadieni sunt deocamdata pe 2.maine,mnarti,programul liber,care sigur o sa merite vazut!!

cat despre celebritati din utah....de unde stiam eu ca o sa-mi dai o echipa din N.B.A.??? u got more where that came from???
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Re: despre Festivitatea de Deschidere

Mesajde Aliosha » Lun Feb 11, 2002 6:47 pm

Originally posted by Oribilul Mosh
Mi-au placut costumele romanilor. Elegante. S-au respectat....nu ca altzii care au venit la trening.

Daca ti-au placut costumele romanilor inseamna ca ai o mare problema cu vestimentatia.
Au fost de un prost gust iesit din comun. Parca erau luate de pe Lipscani, dar ma rog e doar o parere.
Aliosha

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Feb 11, 2002 7:01 pm

Am urmarit si patinajul. Am urmarit live si finala la coborare (Down Hill) castigata de un austriac. Am urmarit si hockey si patinaj viteza...si tot ce s-a mai transmis !

Suntetzi niste verze ca nu stitzi cine a aprin flacara in 1996 la Atlanta !
Oribilul Mosh
Junior Member

patinaj artistic - perechi

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Feb 12, 2002 12:25 pm

Am urmarit concursul de patinaj ,proba de perechi. Foarte frumos. Totusi am ramas cu un gust amar dupa acest concurs..datorita impartialitatii arbitrilor. Cuplul canadian a fost cu mult mai bun decat cuplul rus. Reprezentantzii frunzei de artar...meritau aurul ! Au patinat mirific pe muzica din Love Story. La fel ca la europene..rusii au fost favorizatzi de arbitrii. Ce pacat ca acest frumos sport...este stricat de notele acordate de juriu.
Oricum...eu peste ani si ani...imi voi aminti de canadieni....pentru mine ei sunt campioni olimpici !

Foarte buni si chinezii. Au castigat meritat bronzul. Imi pare rau ca nu au fost prezentzi vicecampionii europeni..perechea franceza..care m-a incantat la recentele europene din Elvetia.

In rest...astept cu sufletul la gura proba de dansuri..unde sper sa se impuna fara probleme francezii Anisina-Peizerat.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Feb 12, 2002 1:44 pm

O poza cu laureatzii probei de perechi !
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Oribilul Mosh
Junior Member

Re: patinaj artistic - perechi

Mesajde Vizitator » Mar Feb 12, 2002 2:26 pm

si mie imi pare rau ca nu au castigat cei doi canadieni.intr-adevar meritau aurul....cei doi chinezi insa m-au cam deceptionat la "required elements"--nu au fost chiar atat de tari...
de cuplul francez ti-am mai spus ca tipa e accidentata...
Vizitator

Re: Re: patinaj artistic - perechi

Mesajde Mirela » Mar Feb 12, 2002 2:51 pm

oopsie..........

aaaah...acum ne spui cine a aprins flacara la olimpiada trecuta?....si vorbind de olimpiade,eu abia astept sa inceapa olimpiada ailalta,aaa "special olympics" parca-i zice,pentru persoanele cu deficite fizice sau psihice...
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Feb 13, 2002 6:27 pm

La Olimpiada Atlanta 1996...flacara olimpica a fost aprinsa de legendarul Muhamad Ali ! A fost un moment impresionant ! Mie personal mi-au dat lacrimile !

.......
Germania s-a calificat in grupa celor mari la hockey masculin...cu 3 victorii din 3 meciuri ,in grupa preliminara. Am vazut meciurile cu Letonia si Slovacia in direct ! :p
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Mirela » Vin Feb 15, 2002 3:46 pm

patinaj...sectia masculina....campion olimpic cine altul decat Alexei Yagudin.....
both the short programe and the free programe were simply SUPERB!!!!in programul liber...5.9 pe linie la elemente si 4 de 6.0(unu'din partea romaniei...) si restul 5.9 la prezentare artistica.
argint:moshule zi-mi cum ii zice...tot unul din echipa ruseasca.
bronz:Timothy Goebel(USA).surpriza mea a fost cand rom.i-a dat 5.9 la elemente si doar 5.7 la prezentare artistica...

pacat ca Alexander Abt n-a luat decat locul 5,am impresia ca asta a fost ultima lui competitie.
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Feb 15, 2002 6:07 pm

Argint a luat Pluscenko...care era pe 4 inaintea programului liber. A facut frumos si el..si a terminat pe 2 !

Pt. Yagudin..nu am cuvinte. Mai rar se intalneste un asemenea program..de exceptzie.

La noapte...incep grupele de vis la hockey ! Cu cele 6 dream-teamuri...Suomi,Swerige,USA,Canada,Czech Republic,Russia !
Pe TVR 2...doua meciuri live !!! La 1 si la 5 45 AM ! D'abia astept !
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Feb 15, 2002 6:12 pm

Psssst, da curlingu cind incepe? Sau s-a terminat deja?
Rolf
Junior Member

Următorul

Înapoi la Sport