Sunt noua pe forum, but I wanted to stop by and share my thoughts about RHCP with you all...
So... sunt putin (mai mult) dezamagita de ceea ce se anuntase a fi un "mind-blowing return, a magnificent album and the must-have of 2006". Intr-adevar, e mai bun decat "By The Way" -> thank God ca nu au stagnat ci se observa o usoara imbunatatire fata de precedent. Oricum, m-am lamurit:their old days, their glory days are gone and way over. Era UMPP, BSSM sau kiar MM a trecut, iar ei parca au devenit alta formatie.
Nu stiu daca i-au influentat in cariera mai mult esecurile/greutatile personale, incluzand drogurile, multitudinea de partenere/i (*rolls eyes*) sau componenta schimbatoare a trupei si moartea lui Hillel Slovak, dar acum e doar umbra a ceea ce a fost odata. Parca s-au mai "domesticit", la modul ca la concerte se imbraca (mai decent) si nu mai au fobie de camasi, beat-ul e mai slow, mai melancolic, stilul caracteristic trupei si funk slap-ul lui Flea par sa se fi domolit; 3 dintre ei sunt oameni insurati, cu copii, asezati la casa lor. Doar Anthony a ramas cam la fel de wild, danseaza la fel de frenetic, as he used to si a ramas cu pasiunea de a se cupla cu femei frumoase si/sau celebre. Lots of women.
Desi par sa se fi maturizat, de fapt sunt niste adolescenti de 40 de ani care s-au dezvoltat din punct de vedere muzical si al popularitatii si care au mai mare incredere unul in celalalt in ceea ce priveste calitatea muzicii, the witty lyrics si grandoarea show-ului pe care il fac cu fiecare ocazie.
Revenind, Stadium Arcadium nu mi se pare cel mai bun album al lor cum a decis trupa prin vot unanim si nici "Tell Me Baby" cel mai bun video, dupa cum declara Flea. Din februarie incoace "Dani California" is played like crazy on most of the music channels. Zilele trecute trupa a decis sa scoata piesa din topurile radio si TV, intrucat pregatesc terenul pentru "Snow ((Hey Oh))".
Mie, personal mi-a placut melodia asta, ascultand albumul, in special primele acorduri de chitara ale lui John. "Charlie" cred ca se vroia a fi rap, cel putin primele strofe cu... "Get aboard.. stitch in time" etc. Restul mi se par destul de melancolice, dar piesa care mi-a trezit interesul este "21st Century" pentru sound-ul glam rock. Alte preferate ar fi "Desecration Smile" si "Hard To Concentrate", pe care initial le-am desconsiderat din cauza ca it's really hard to concentrate to listen a double-cd that lasts 2 hours. Motivul secundar ar fi ca eu analizez linia melodica, intr-o piesa sunt atenta la bass, in alta la tobe etc. si incerc sa retin versurile, sa le gasesc mesajul subliminal. Yeah, I am a "pepper-holic". In mod ironic, poate, prefer albumul "Jupiter" lui "Mars". I don't even know why. I guess I'll have to figure that out these days.
Mi-a placut ideea clipului pentru "Dani California", prin

ecapitularea~ istoriei muzicii rock. Desi au existat controverse in ceea ce priveste trupele citate, cei de la RHCP au spus ca nu se refereau la cineva in mod exact, ci au vrut sa includa toate categoriile. Din cate am avut eu (si alti fani/critici) impresia trupele ar cam fi: *cries-not a clue about the first one*, Beatles, Prince, Ozzy Osbourne, Aerosmith, Rolling Stones, Rammstein, Motley Crue, Nirvana, Red Hot Chili Peppers.. Astept sa si dezbatem daca intr-adevar despre cele de mai sus este vorba.
Am inteles ca a fost un concert memorabil cel de la Manchester de zilele trecute.. Sper sa vina vreodata si in Romania.
Nu mai sunt sigura cine a intrebat (Vicious/Whatever :?: *sighs&apologizes*) cine are cele mai multe tatuaje-Anthony sau Flea. Se pare ca sunt la egalitate, cu 9 tatuaje fiecare. Tot timpul am crezut ca Anthony are 10, considerand ca tatuajului tribal aztec de pe spate al carui proces de desenare a durat 8 ore i s-a adaugat mai tarziu niste aripi, dupa cum am vazut in cateva poze cu el din anii '80.
Se pare ca sunt adevarate vestile conforma carora Anthony Kiedis face acum parte din Kabbalah. Stirea e publicata sub forma "They lost Britney, but they gained a pepper". Eu citisem inainte ca bratara rosie este purtata in memoria lui Hillel Slovak, are a murit din cauza unei supradoze. Cat despre religie... Toti ar trebui sa fie liberi sa decida ce e mai bine pentru ei, desi unii ar spune "Eh, studiezi Kabbalah doar ca sa nu fii Scientolog.." Nu sunt de acord cu rationamentul de turma. "Yay, Kabbalah este noua moda!" Poate maine toti se vor grabi sa se rada in cap si sa poarte vesminte rituale portocalii, dupa convertirea la Budism. Sunt sceptica in privinta asta, asa ca mai bine nu renunt la crestinism. O.o
Apropo, stie cineva unde as putea gasi cartea lui AK - "Scar Tissue", pentru ca nici macar volumul despre Hillel nu l-am putut comanda de pe net. Sunt sanse sa il aduca/promoveze (si) in Romania?!