Metallica

Forumul asociat fanclubului Metallica

Mesajde gaga » Sâm Oct 20, 2001 7:06 pm

Initial trimis de manelesux

Auzi, duduie, vezi-tzi de moderatu tau shi shterge-mi mesajele daca nu intra in categoria celor care te fac sa ovulezi. Avand in vedere ca atzi inceput sa-mi adresatzi injurii personale, ma vad nevoit sa iau pozitzie. Cu riscul sa dispar de pe aici...pana la urma am shi altceva mai bun de facut.Unii dintre voi probabil ca nu.
Get a dikk and calm down,baby...

Ai vrea tu sa te dilesc...
I have a lot of what u want me to have...
Si sunt calma dar recunosc ca mi-am dorit sa te zgandar... mea culpa ca de obicei. Don't be upset and keep up the good work!
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde coffeedrunk » Mar Aug 27, 2002 2:28 am

Initial trimis de DANA
A aparut un album care se cheama "Tribute to Metallica" pe care sunt cantate piesele lor de succes de catre altii (un soi de jam session). De exemplu: pe "For Whom the Bell Tolls" canta Al Pitrelli la chit. (Megadeth, of course). Pe Battery e Dave Lombardo la tobe (pentru neinitiati, ex-Slayer, unul din cei mai tari tobari ai lumii). Pe Seek & Destroy e Chuck Billy si Jake E Lee (p'astia sigur ii stiti) iar pe Unforgiven... surpriza -> Vernon Reid (Living Colours daca va mai amintiti!)

Deci au ajuns o trupa de clasici. Chiar daca eu personal voi prefera intotdeauna deth tallicii. (de gustibus)

Au aparut vreo 10 albume de tribute to metallica pana acum, asta fiind cam ultimul dintre ele.
coffeedrunk
Junior Member

Mesajde coffeedrunk » Mar Aug 27, 2002 2:34 am

Initial trimis de

Danutzo, shtii ca nu poci sta deoparte cand e vorba de injurat Metallika shi ai bagat topicu asta ca sa ma starneshti?
Despre "realizarile" de dupa 91 ale lui tallika am mai povestit, cine nu ma crede ca e o trupa afumata, sa citeasca acolo.
Punctu de razcruce a fost albumul din 91, pe care au muiat semnificativ soundul shi au inceput sa faca in draci clipuri MTV. deshi pe la Master of pupps, Hetfield se jura pe ma-sa ca nu va accepta ca trupa lui sa apara la empty-V.Ruptura tzine shi de skimbarea producatorului, care le-a masturbat soundu la baietzi pana la stadiul in care putem sa-i numim Alternativica.Apoi este evident ca Hetfield s-a prostit, daca ne uitam la versurile pe care le face acuma, la diferentza intre idei de genul "The four horsemen","Man and wolf" shi recentele "U ain't my bitch","Ronnie goes to nu-shtiu-unde","Gimme fuel gimme fire"...
Insa Dana,chill out,ca nici Musti nu e mai breaz...vezi ce versuri a bashit pe Risk shi compara-le cu Youthanasia, de exemplu.

In concluzie,tallica este o trupa a anilor 80 care in 90 a incercat sa masturbeze cu brutalitate un organ care nu mai e vascularizat demult.

Ce se poate spune bun despre tallica de dupa 91:

-de pe Load shi Reload la un loc (160 de minute in totalitate) se puteau alege piese care sa formeze un albume destul de bun de vro 60 de minute.Altfel zis, pe respectivele kestii exista 100 de minute balast, fie sub forma de piese puerile(Aint my bitch,Fuel,etc.)

Fuel e printre cele mai bune piese de pe Reload, iar Bleeding Me e printre cele mai tari de pe Load. Amamdoua au ceva al lor si in nici un caz nu sunt piese de balasat.
fie sub forma de piese excesiv de lungite(Bleeding me shi altele in care un riff sau un refren se repeta vro 5 minute lungind piesa pana pe la dimensiuni care ar trebui sa fie impresionante daca piesa ar avea vreo consistentza);

-clipul de la Until It Sleeps este excelent,alea de dupa penibile(vezi cazu lui Hammet care e alergat din urma de un avion);
btw, ca tot e plin de Iris pe aci, nu banuie nimeni o legatura intre Somn Bizar shi Until It Sleeps?

-Garage Inc. are cateva coveruri reushite, lucru normal la experientza lui tallika, deci nu cred ca il putem considera un merit deosebit, mai ales ca a servit la aburirea publicului care avea impresia ca tallika a scos un nou album.

-S&M are un sound excelent, insa intregul aranjament shi partiturile simfonice sunt munca lui Micheal Kamen, dirijorul, cei de la tallika nu au mishcat un floc in acel concert, decat ca au urcat pe scena shi shi-au cantat piesele veki,facand pauze acolo unde le shoptea Kamen.
Pe de alta parte, unele piese pe care le-am considerat penibile pe Load, sunt mult imbunatatzite cu orkestra in spate. In acelashi timp, piese excelente din anii 80, cele cu iz mai thrashy suna ca dracu avand ganguritul ala de viori in fundal.
Pe ici pe colo am citit ca S&M este overproduced.Adica in timpul prestatziei live au fost o groaza de faze najpa, in care ori orkestra nu se auzea deloc, ori tallika.Cu toate astea, discul are un sound excelent, noroc cu studioul de doftoricit soundu.

Recentele mishkari ale lui Hetfield nu sunt defel incurajatoare. Newsted,singuru din trupa care mai tzinea minte ce e ala thrash, a fost dat afara, iar tallika a inceput sa cante in SouthPark shi MI2.
Se zvoneshte despre colaborari cu Bizkit shi Dr.Dre.

Faptul ca au aparut tribute tallika nu spune nimic. De exemplu au aparut shi Tribute to Venom, probabil una din cele mai proaste trupe celebre din metal.Nu tot ce e celebru e bun...dimpotriva, majoritatea=mediocritate.

Daca e sa-i bagam pe deth in oala,da, au meritul de a compune pentru public shi de a nu incerca sa il abureasca cu remixuri.

Totushi,cineva de pe un alt forum,mi-a atras atentzia asupra unor jmekerii pe care le fac tallika shi deth deopotriva pe ultimele lor realizari de kkt:
1.Logourile s-au modificat
2.In loc de versuri, in booklet apar doar refrenele, eventual inca un vers-doua.
3.trei sferturi din piese sunt mediocre.
4.Solourile furtunoase shi lungi s-au dus dracului.Tipu cu ideea sustzinea ca din motive diferite: Friedmann vrea sa fie radio-friendly iar Hammet nu a mai exersat de vreo 10 ani.
5.Aici nu bag mana in foc, dar critica atrage atentzia asupra faptului ca Mustaine incepe sa uite engleza shi gramatica pe ultimele albume.Poate de aia nu ishi tipareshte versurile.
6.Jumate din piesele de pe Risk shi nu shtiu cate de pe Load sunt
"compuse" cu contributzia managerilor trupelor respective.

Nu am chef acum, dar e cam fals ce spui tu. O sa iau mesajul tau la puricat candva punct cu punct, daca o sa am timp.
coffeedrunk
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 27, 2002 8:37 am

draga urmaritorule bautor de cafea, da si mtale cu raspuns, nu cu quote, nu de alta da am si de munca. plus ca io vorbeam de acel tribute to metallica. poa sa fie si 50 altele. plus ca daca nu citesti din urma nu stiii istorie dana vs. manelesux. plus ca daca citeai aflai ca nici mie nici lu' dom' profesor (a se citi manelesux) nu ne place metallica. bine, mie imi place kill'em all ca-i majoritar mustaine. lui nu ca e anti-mustaine, asta nu inseamna ca nu tin la gandirea domniei sale. plus ca daca matale mai iei posturi si le copiezi fara a zice nica ai o mare problema, io zic sa vorbesti daca ai ceva de zis, daca nu, nu....
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde manelesux » Mar Aug 27, 2002 2:21 pm

Initial trimis de coffeedrunk

Fuel e printre cele mai bune piese de pe Reload, iar Bleeding Me e printre cele mai tari de pe Load. Amamdoua au ceva al lor si in nici un caz nu sunt piese de balasat.

Nu am chef acum, dar e cam fals ce spui tu. O sa iau mesajul tau la puricat candva punct cu punct, daca o sa am timp.

coffeedrunk eshti beat shi-tzi curg mucii.Fuel este o laba.versuri de clasa a 2-a bis. Bleeding Me nu e balast, e balastata...are cu vreo 5 minute in plus fatza de cat ar trebui sa aiba...sau, ca sa pricepi shi tu, numara de cate ori se repeta acordul de pe intro, repetat shi pe outro, dupa aia cronometreaza cat tzine restul melodiei. O sa ajungi la concluzia ca se putea edita lejer cu macar 4 minute mai scurta.

shtiu ca nu ai nici kef shi nici putoare.de timp itzi recomand sa ai grija.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Metallica

Mesajde Gabryel_ » Mar Sep 10, 2002 5:56 pm

Thread dedicat formatiei Metallica.Pentru a deschide o noua discutie ( in interiorul acestui thread),va rog completati campul "subiect" cu titlul ce doriti sa-l dati subiectului ce va fi discutat.Cand reluati o discutie mai veche,de asemenea completati campul "subiect" cu titlul subiectului respectiv.
Gabryel_

Istoria formatiei ( Part 1 )

Mesajde Gabryel_ » Mar Sep 10, 2002 7:52 pm

Istoria formatiei Metallica incepe in anul 1981 cand Lars Ulrich i-a facut chitaristului si solistului James Hetfield o propunere pe care nu o putea refuza.Cei doi si-au inregistrat prima melodie intr-o casa de discuri ieftina.Mai tarziu li s-au alaturat si Ron McGavney si Dave Mustaine.S-au decis ca formatia lor sa se numeasca Metallica si au inceput sa cante in deschidera concertelor in Los Angeles.Au inregistrat un demo numit No Life Til Leather care a devenit un succes in San Francisco si New York.Metallica a avut doua concerte in San Francisco unde bineinteles au avut un mare succes.De asemea au ajuns din urma formatia Trauma, ceea ce s-a dovedit a fi foarte avantajos pentru ei,Cliff Burton alaturandu-se formatiei.Cliff a refuzat insa sa mearga cu ei in sudul Californiei,aceasta decizie fiind suficienta pentru a ii face pe ceilalti membrii ai formatiei Metallica "sa-si mute sediul".Demo-ul inregistrat de ei a ajuns in New York intr-un magazin de muzica: Jon Zazula's record shop.Zazula a aranjat cu cei de la Metallica sa vina in New York sa cante in cateva spectacole si sa inregistreze un album.Dave Mutaine s-a dovedit a nu face fata cerintelor formatiei si la doar cateva saptamani dupa ce li s-a alaturat celor de la Metallica.In 1983 Kirk hammett s-a alaturat formatiei Metallica.La srafsitul anului 1983 au lansat si primul lor album: Kill'Em All iar turneul pe care l-au facut S-a bucurat de un real succes atat in S.U.A cat si in Europa.in 1984 au inceput lucrul la cel de al doilea album cu producatorul Flemming Rassmussen din Copenhagen."Ride the Lighting" a dovedit ca Metallica nu e o formatie oarecare si a aratat maturitatea si intensitatea cu care canta.La aceasi casa de discuri: Sweet Silance Studios,au inregistrat in 1985 "Master of Puppets" care a fost lansat spre sfarsitul anului 1986 in L.A. Au facut un turneu impreuna cu Ozzy Osbourne si au ajuns in top 30 al albumelor.In septembirie 1986,in Suedia,Cliff Burton a murit cand autocarul formatiei a scapat de sub control si s-a rasturnat.
Gabryel_

Istoria formatiei ( Part 2 )

Mesajde Gabryel_ » Mie Sep 11, 2002 11:01 am

Asa cum va spuneam in prima parte Cliff Burton a murit intr-un accident.Pentru Lars,James si Kirk era imposibil sa-si imagineze formatia Metallica fara Cliff,care a avut o influenta enorma in dezvoltarea si maturizarea muzicii lor avand foarte multe cunostinte muzicale.A urmat o perioada de pauza dar totusi intensa pentru cei de la Metallica.Insa Lars,James si Kirk au decis sa continue alegandu-l pe Jason Newsted,din mai mult de 40 de auditii,ca fiind noul membru al trupei.Odata ce Jason s-a acomodat ei au inregistrat ce de al patrulea album numit And Justice For All lansat in August 1988.Albumul s-a bucurat de un mare succes ajungand pe locu 6 in topul din S.U.A. si fiind nomilazat la premiile Grammy pentru cel mai bun album metal/hard rock.Formatia a inceput turnee in toate colturile lumii,And Justice For All avand doua single-uri insa primul videoclip pe care l-au facut a fost pentru melodia One.In 1991 Metallica a lansat albumul "Black" iar popularitatea lor a crescut enorm.Cu un nou producator,Bob Rock,acest album s-a dovedit a fi foarte diferit de celelalte avand melodii mai scurte,sunete si aranjamente mai simple.Albumul a ajuns foarte repede pe locul 1 in toate colturile lumii si au fost vandute peste 15.000.000 de copii castigand astefel un premiu Grammy si MTV American Music Awards.Formatia a fost un turnee aproape 3 ani impreuna cu Guns N' Roses fiind principala atractie la multe festivale.La sfarsitul anului 1993 erau epuizati psihic si mental si au decis sa ia o pauza pentru mai avea timp si de viata lor personala.Au trcut aproape 4 ani pana Metallica a lansat urmatorul album numit "Load" care a fost inregistrat la The Plant in Sausalito California.A fost cel mai lung album al formatiei avand 14 melodii.Cu acelasi producator,Bob Rock,albumul avea schimbari importante sunetul fiind puternic si electric iar imaginea celor de la Metallica a fost complet schimbata fata de cea pe care o aveau la lansarea albumului Black.Albumul Load a fost urmat in 1997 de ReLoad.
Gabryel_

Istoria formatiei ( Part 3 )

Mesajde Gabryel_ » Mie Sep 11, 2002 12:01 pm

In 1998 au refacut albumul Garage Days lansand albumul Garage Inc avand 11 melodii,acest album a aratat ca cei de la Metallica aveau tot muzica in suflet.Aceasta s-a dovedit in 1999 cand impreuna cu compozitorul Michael Kamen au inceput colaborarea cu Orchestra Simfonica din San Francisco si au dat un nou sunet melodiilor clasice.Orice semn de intrebare asupra colaborarii lor a fost inlaturat in aprilie 1999 cand la Berekely Community Theater concertul sustinut de ei s-a dovedit a fi cel mai mare succes inregistrat pana atunci.Metallica a lansat spre sfarsitul anului 1999 albumul S&M care comtine doua CD-uri marcand astfel inceputul unei noi ere.In vara anului 2000 a facut cativa pasi in fata demonstrand ca se poate face un tuneu fara a promova un album.Summer Sanitarium s-a dovedit a fi un real succes iar cei patru membri planuiau un nou album.Aceste planuri au fost schimbate cand la inceputul anului 2001 Fason Newsted a parasit formatia in urma unor zvonuri.Multi au crezut atunci ca acest lucru va duce la destramrea formatiei.Dar nu a fost asa,Lars,James si Kirk o duc dun ce in ce mai bine.Ei nu au deocamdata nici un plan si nici un proiect dar nu se stie ce se va intampla de acum incolo,mai devreme sau mai tarziu vor fi din nou pe primele locuri cu ceva la fel de spectacos ca si pana acum.
Gabryel_

Discografie

Mesajde Gabryel_ » Joi Sep 12, 2002 10:39 am

Kill'Em All - lansat Iulie 1983
Hit the Lights
The Four Horsemen
Motorbreath
Jump in the Fire
(Anesthesia) - Pulling Teeh
Whiplash
Phantom Lord
No Remorse
Seek & Destroy
Metal Militia

Ride the Lightning - lansat August 1984
Fight Fire With Fire
Ride the Lightning
For Whom the Bell Tolls
Fade to Black
Trapped under Ice
Escape
Creeping Death
The Call of Ktulu

Master of Puppets - lansat Febroarie 1986
Battery
Master of Puppets
The Thing That Should Not Be
Disposable heroes
Leper Messiah
Orion
Dammage Inc.

Garage Days Re-Revisited - lansat August 1987
Helpless
The Small Hours
The Wait
Crash Couse in Brain Surgery
Last Caress Green Hell

And Justice For All - lansat August 1988
Blackened
...And Justice For All
One
The Shortest Straw
Harcester of Sorrow
The Frayed Ends of Sanity
To Live is to Die
Dyers Eve

Metallica - lansat August 1991
Enter Sandman
Sad But true
Hoiler Than Thou
The Unforgiven
Whenever I May Roam
Dont tread on Me
Through the Never
Nothing Else Matters
Of Wolf & Man
The God That Failed
My Friend of Misery
The Struggle Within

Load - lansat Iunie 1996
Ain't My Bitch
2x4
The House Jack Built
Until It Sleeps
King Nothing
Hero of the Day
Bleeding Me
Cure
Poor Twisted Me
Wasting My Hate
Mama Said
Thorn Within
Ronnie
The Outlaw Torn

Reload - lansat Noiembrie 1997
Fuel
The Memory Remains
Devil's Dance
The Unforgiven 2
Better Than You
Slither
Carpe Diem Baby
Bad Seed
Where the Wild Things Are
prince Charming
Low Man's Lyric
Attitude
Fixxxer

Garage Inc. - lansat Noiembrie 1998
Free Speech for the Dumb
It's Electric
Sabbra Cadabra
Turn the Page
Die,Die My Darling
Loverman
Mercyful Fate
Astronomy
Tuesdays Gone
The More I See
Helpless
The Small Hours
The Wait
Crash Course in Brain Surgery
Last Caress Green Hell
Am I Evil?
Blitzkrieg
breadfan
The Prince
Stone Cold Crazy
So What
Killing Me
Overkill
Damage Case
Stone Dead Forever
Too Late Too Late

S & M - lansat Noiembrie 1999
The Ecstasy of Gold
The Call of Ktulu
Master of Puppets
Of Wolf & Man
The Thing That Should Noy Be
Fuel
The memory Remains
No leaf Clover
hero of the Day
Devil's Dance
Bleeding Me
Nothing Else Matters
Until It Sleeps
For Whom the Bell Tools
Human
Whereever I May Roam
Yhe outlaw Torn
Sad But True
One
Enter Sandman
Battery
Gabryel_

Mesajde Aliosha » Vin Sep 13, 2002 11:07 pm

Gaby tata, cine vrea versurile de la Metallica le poate lua de pe internet. Nu e nevoie sa pui tu tot pomelnicul aici. Eventual ajunge un link.
Aliosha

Mesajde Gabryel_ » Sâm Sep 14, 2002 10:27 am

Initial trimis de Aliosha
Gaby tata, cine vrea versurile de la Metallica le poate lua de pe internet. Nu e nevoie sa pui tu tot pomelnicul aici. Eventual ajunge un link.
http://klub.posluh.hr/metal/metall/Lyrics.htm
Na mai Aliosha e bine?
Gabryel_

Mesajde radu_st » Dum Sep 22, 2002 8:33 am

incotro o apuca metallica??? cred ca se duce la dracu'!

da' asta nu ma face sa nu-mi faca placere sa ascult in continuare metallica...pentru mine ei au fost cei care mi-au deschis calea catre muzica rock si nu cred ca sunt singuru'...de ce asta?? pentru ca baietii canta chiar bine...o fi muzica pe care o fac ei, din pct de vedere al notelor, o muzica banala...dar tocmai asta e super la ei...au reusit sa se impuna cu aceasta muzica...despre contributia lor in rock...asta nici nu se mai discuta
alta chestie care mi se pare super la ei este ca nici un album nu seamana unu cu altu...asta cred ca e si din cauza vocii care e intr-o continua schimbare...parca ar fi in crestere Hetfield :D
acum, albumu Load este un album bun, degeaba zici tu manelesux ca are melodii de umplutura...din cauza ca nu-ti plac tie mai degraba...Reload are cam putine melodii bune...deci asta este cat se poate de naspa, Garage...nu comentez... ia S&M este o porcarie...singurele melodii care au sunat cat de cat bine au fost Ktulu, No Leaf Clover, Bleeding Me, NEM si bineinteles Bonus Tracku :D
cel mai bun album al lor mi se pare Justice...acolo vocea suna cel mai bine si este un album heavy de referinta zic io
acum ca au inceput de la Load sa se dea in barci cred ca din cauza ca poate s-au saturat...muzica pe care au facut-o pana atunci a fost geniala...si cred c-ar mai fi de zis despre ei da' mie lene acum
radu_st

Mesajde Aliosha » Mar Oct 22, 2002 4:41 am

Pe 2 Decembrie va aparea Metallica tribute. Cred ca pana si Nuclear Blast a realizat ca grupul a murit . :D

Tracklist:

01. PRIMAL FEAR - Seek & Destroy
02. THERION - Fight Fire With Fire
03. DESTRUCTION - Whiplash
04. ANTHRAX - Phantom Lord
05. SONATA ARCTICA - Fade To Black
06. BURDEN OF GRIEF - Master Of Puppets
07. DARK TRANQUILLITY - My Friend Of Misery
08. CREMATORY ? One*
09. IN FLAMES - Eye Of The Beholder
10. PRIMUS - The Thing That Should Not Be
11. APOCALYPTICA - Harvester Of Sorrow
12. DIE KRUPPS - Battery
13. SINNER - Wherever I May Roam
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Rolo Tomasi » Lun Oct 28, 2002 7:05 am

Ceea ce s-a intimplat cu metallica in ultimi 10 ani nu mai conteaza asa de mult. Eu ma gindesc mai mult la faptul ca pe primele patru albume daca gasesti o piesa 2 ( poate pe ride the lightning) mai slaba- restul geniale. ( deci 4 albume de hit-uri)

Eu zic ca metallica a facut ceva ce putini au reusit in muzica.

Ma gindesc citeodata cum o sunat pentru public un album ca Kill'em all la vremea cind a fost lansat.

Inca un lucru : majoritatea trupelor de metal au cam dat-o in bara in a doua jumatate a anilor 90.
Rolo Tomasi
Junior Member

Noul album- St Anger

Mesajde Aliosha » Sâm Apr 19, 2003 5:20 am

ST. ANGER REVIEW
Here is a review / report translated from the Swedish Close-up magazine and site
Close-up's Martin Carlsson leaves an exclusive report from the studio north of San Francisco where Metallica's working on their new album "St. Anger".

I swear on the bible, on my mother's grave or whatever - the following text is nothing less than the complete truth. This statement needs to be made, quite simply because you're probably not going to believe me. I almost wonder if I've really listened to the new Metallica album "St Anger" myself, or if somebody has been playing a trick on me and played me some new, exciting aggro-band. You see, "St. Anger" is a chock, one of music history's greatest! It is as if "Load" and "Reload" has been deleted from the map, as if the Black Album never existed, as if the Metallica we've come to know never really existed. The five songs (all of which are as of yet untitled but the title-track) I've heard exhibits a sound so EXTREME and raw that all you can do is sit there chocked with your jaw on the floor.

I'm not joking.

Twenty journalists are gathered in the control-room of the studio north of San Francisco. We get comfortable. The air is vibrating with excitement, and then? BAM!! The first song (working title: Frantic) kicks in with hypnotic, almost industrial Slayer-riffs. What the fuck is going on? "You live it or lie it", chants James Hetfield and goes on with "my lifestyle determines my death style". It is ultra-tight metalcore like it has never been performed before. Lars ulrich's fat drum-sound is replaced with an oilrig-similar snare that's usually reminiscent of robotic industry-metal. "Do I have the strength?", a wondering Hetfield screams in the middle of the chaos. It is a maddening Blitzkriegstrategy with attack-waves of battering riffs, attacking from every angle for five minutes and 54 seconds.

I'm not joking.

The war as just begun, and I really mean THE WAR, because this music would be the perfect soundtrack to the media coverage of the war on Iraq. The title-track blazes away with a ultra-fast bulldozermosh that leaves Max Cavalera far behind. We are talking monster-metallized punk from another planet; a twisted and overdosed Dischange just released from rehab! We are talking beyond sound-speed, especially regarding the drum-work. The double-bass pounds away mercilessly and Lars Ulrich's use of the snare are almost -get this!- blast-beats!! It's going to be interesting seeing him trying to repeat this live - if the dane is usually soaked from sweat and carried to the lodge after traditional concerts, then he's going to need an oxygen-mask and hospital personnel to wake him back to life after this. Following this amazing intro comes a softer part where Hetfield sings "St. Anger around my neck, he never gets respect." This ten second long part, recurring a couple of times in the seven minute and 24 second long song, is the only part that could be classified as soft. The Producer Bob Rock (also on bass) assures me that this is the calmest, most stripped-down part on the whole album. WOW! A riff similar to "Creeping Death" follows. Hetfield howls "Fuck it all and fucking no regrets" (an exact recapitulation of the classic in "Damage Inc."). Towards the end of the song he screams "I need to set my anger free"... and this is exactly what he and Metallica does: releasing all their anger.

I'm not joking.

Song number three starts up like an updated "Ride the Lightning": MEga-fat thrash-metal in midtempo speed. The vocalist spits: "It and you can look out motherfuckers, here I come!". Sepultura's "Roots"-era sound reminiscent in this song, with the refrain "It world" repeated again and again. Before the song ends at five minutes and 51 seconds, Hetfield shouts "enough, enough, enough"

I'm not joking.

Have you missed the complex song-structures of "And Justice for All"? Compared to this around eight minutes long piece (working title "Monster"), the songs of the 1988 album seem more like simple Ramones' ditties. A progressive blanket of sound that warms like a massive and super-intricate Tool, only a thousand times heavier! Hetfield chants over a delicious part that goes into what could be called a chorus with some use of fantasy: "We the people, are we the people?". This phrase is repeated two times and "some kind of monster" three times before the singer concludes "this monster lives". There is actually something here that could be called groove, not entirely unlike Pantera although vastly heavier. The guitars are so damned insane, so damned evil, so damned incredible! The fact is that there isn't anything remotely like a traditional guitar-solo in any of these five songs. Hetfield and Kirk Hammett use their instruments like surgical tools. The guitars shrieks and scream as if Tom Morello and Kerry King made a deal and decided to take the Devil's music not one but ten steps further.

I'm not joking.

The most wicked part is however the last, whose working-name is "All Within My Hands". A very strange piece with an instrumental intro of one minute and fifteen seconds. The tempo is ultra-fast, taking so many twists and turns that you get all dizzy. "All Within My Hands" is shouted and then sung in an Alice In Chains manner. And the ending? MAN OH MAN! Like a possessed madman Hetfield screams "Kill kill kill kill!!" ad absurdum - we're talking deranged shrieks coming from a psychopathic Tom Araya (think Slayer's "Kill Again" only even more insane). You'd think it was over after that. But no. It is like watching an exciting thriller with so many surprises that you finally don't believe an ending is forthcoming. Yes, after a heavy-as-lead finale it winds down at eight minutes and 55 seconds.

I'm not joking.

20 Journalists finally leave the control-room and look at each other. No one needs say anything; the looks say it all: What in god's name have we just experienced? That Metallica, once tired old farts, have made a complete 180, and now sound like a bunch of hormone-reeking bucks in heat, is the most incredible thing that's happened in music history. "St. Anger" is the real "Reload". "St. Anger" doesn't sound like anything the group has done before, it hardly even sounds like Metallica. "St. Anger" is a modern, super-brutal metal-album that is going to chock and knock the entire music world. Melodies? Nope, there's not much here that reminds one of traditional melodies or arrangements such as verse, bridge, chorus. The 10th of June could become known as the day that shook the world. If you haven't catched on yet:

I'm not joking.
Aliosha

Re: Noul album- St Anger

Mesajde Aliosha » Sâm Apr 19, 2003 5:25 am

ST. ANGER REVIEW
. [b]I almost wonder if I've really listened to the new Metallica album "St Anger" myself, or if somebody has been playing a trick on me and played me some new, exciting aggro-band. You see, "St. Anger" is a chock, one of music history's greatest!
[/B]

... ramane de vazut.
Aliosha

Re: Re: Noul album- St Anger

Mesajde cristane » Sâm Apr 19, 2003 10:24 am

Nu e nici un fel de gluma.

Si pe Mtv.com a aparut un review al albumului, iar ce e clar e ca:
--- e cel mai dur album al trupei
--- nu exista nici o balada
--- exista sanse sa nu fie lansat nici un single pt ca nici o piesa nu e suficient de "comerciala" ca sa fie transmisa de mtv

Si Lars tot spunea ca e "fucking brutal". Eu personal abia astept, deja mi-am facut comanda la amazon.com :)

Si inca ceva: coverul, precum si tracklistingul, le gasiti la http://www.metallica.com
cristane
Junior Member

Mesajde Aliosha » Sâm Apr 19, 2003 1:16 pm

O sa imi fac si eu comanda pe soulseek sau dcc.

:p
Aliosha

off topic

Mesajde VyerG » Sâm Apr 19, 2003 6:42 pm

se spune prea putzin in prea multe randuri care sunt plictisitoare de citi
...pe invers | srevni ep...
VyerG
Junior Member

Metallica meeting group

Mesajde Mahdi » Dum Apr 20, 2003 7:38 pm

Bajetzi, care e interesat de asa ceva ... exista un site : http://metallica.meetup.com, unde se pot organiza intalniri ale fanilor Metallica din toata lumea ... dar mai ales, pentru noi adica, si din Bucuresti. Care e interesat ... sa se inscrie si eventual sa si anunte mai departe pe cine stie :). Deocamdata ... eu sunt singurul inregistrat :(( cu nickul raptorkhon.

Hai bafta si sa ne auzim.
Fişiere ataşate
2003_logo_bw.jpg
2003_logo_bw.jpg (24.43 KiB) Vizualizat de 5413 ori
Here comes the Mechanical Artificial Humanoid Designed for Infiltration.

Beware !!!
Mahdi
Junior Member

Re: Re: Noul album- St Anger

Mesajde Tavi » Mie Apr 23, 2003 8:37 pm

... ramane de vazut.
Tavi
Junior Member

Mesajde Aliosha » Joi Mai 01, 2003 5:33 am

30 Apr 2003 Metallica are shooting a video for the title track from their new album 'St. Anger' today (April 30th) at San Quentin Prison in California.

As a thanks for being able to film in the prison grounds, the band will perform an hour long set for the inmates on May 1st.

'St. Anger' will be released on June 9th through Mercury.

metalhammer
Aliosha

mtv icon metallica

Mesajde cristane » Lun Mai 05, 2003 9:08 am

A auzit careva daca MTV Romania va transmite MTV Icon - Metallica?

Anul trecut a fost cu Aersomith si a fost transmis cu vreo 2 saptamini intirziere.

Anul asta in SUA se difuzeaza miine, iar MTv Europe il da simbata...
cristane
Junior Member

Mesajde Tavi » Vin Mai 09, 2003 6:50 pm

am ascultat ceva din noul album, ca a "leaked" pe net, si intr-adevar e dur de tot, cam la nivelul Kill"em All, sí£ spunem... O altí£ melodie parcí£ suní£ ca White Zombie... Rí£mane de ascultat de mai multe ori ca sí£ dau o pí£rere mai detaliatí£.
Tavi
Junior Member

Mesajde Aliosha » Vin Mai 09, 2003 6:58 pm

Nu te increde prea mult in ce ai tras, poate or fi doar niste demo-uri. E vb de metallica care a pornit tot iuresul impotriva file sharingului.

Spuneam si pe altundeva ca mi-ar placea sa revina cu ceva care sa rupa gura targului insa ei isi fac turneul de promovare alaturi de Limp Bizkit si Linkin park... asta referitor la imagine !?!
Aliosha

Mesajde cubu » Sâm Mai 10, 2003 3:44 am

Initial trimis de Tavi
am ascultat ceva din noul album, ca a "leaked" pe net, si intr-adevar e dur de tot, cam la nivelul Kill"em All, sí£ spunem... O altí£ melodie parcí£ suní£ ca White Zombie... Rí£mane de ascultat de mai multe ori ca sí£ dau o pí£rere mai detaliatí£.

Pai ce v-am spus eu la sfarsitul lui martie? Nu mi-a raspuns nimeni...

http://www.fanclub.ro/showthread.php?s=&threadid=6804
indescifrabil
cubu

Mesajde Tavi » Dum Mai 11, 2003 4:05 pm

Aliosha - tot ce e posibil, dar ce mi-a ajuns mie la ureche se potriveste cu cronica pe care ai postat-o tu mai sus.

Cat despre turneu, ce sa spun.... ai dreptate. Mie mai jena mi-e de Deftones ca se preteaza la asa ceva, eu fiind mare fan Deftones...
Tavi
Junior Member

Mesajde Aliosha » Dum Mai 11, 2003 4:10 pm

C.R.E.A.M
Aliosha

Mesajde Tavi » Dum Mai 11, 2003 4:23 pm

?
Tavi
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Metallica