Vita de Vie - parerea voastra - o discutie pentru fani si ne-fani

Forumul asociat fanclubului Vita de Vie

am o nelamurire

Mesajde K-gula » Mar Apr 09, 2002 10:33 am

de fapt ce gen de muzica canta Directia 5. Mie mi se pare ca, ca si al Holograf si altii se indreapta mai mult spre vals.

Prefer U2 decat Directia 5

K-gula.
K-gula

Re: am o nelamurire

Mesajde b0nechina » Mar Apr 09, 2002 10:36 am

Initial trimis de K-gula
Prefer U2 decat Directia 5

Adica cum adica?
Vezi vreo asemanare intre U2 si Directia 5?
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
b0nechina

scuze

Mesajde K-gula » Mie Apr 10, 2002 1:46 pm

pai la imagine, la muzica din ultimul timp, la felul cum canta ... d`astea, nimicuri.

poate nu am mai ascultat eu nimic U2 de la "Zooropa" `93, pana la "All That You Can't Leave Behind" 2000

ma scuzi daca am fost enervant. nu prea sunt in apele mele in ultima vreme.

K-gula.
K-gula

Mesajde b0nechina » Mie Apr 10, 2002 2:27 pm

N-ai fost enervant, K Gula, doar ca nu pricep unde-i asemanarea. Ma rog, e drept ca eu pe U2 ii judec mai mult prin prisma albumelor vechi, da' chiar si pe astea noi de le iau in considerare, tot nu vad legatura.
In sfarsit, eu sunt genul de om care nu suporta comparatii intre o trupa de doua parale care face muzica pe genunchi si una cu douaj' de ani in spate, cu 4 muzicieni de exceptie si cu piese care au facut istoria muzicii.
In alta ordine de idei (ba nu, tot in asta!), saptamana trecuta am pus mana pe Rattle & Hum (video)... in-cre-di-bil! Recunosc umil ca nu-l vazusem niciodata.
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

asta este problema

Mesajde K-gula » Mie Apr 10, 2002 6:34 pm

asta ma deranjaza la D5. ei, o trupa de kkt incerca sa-i copieze pe u2. nu am acum in minte un exemplu concret fiindca nu ma intereseaza D5. promit cum mai vad ceva sa-ti arat. si ai sa vezi ca-mi vei da dreptate.

K-gula.
Dreapta In Univers Centru In Intuneric
K-gula

Mesajde Aliosha » Mie Apr 10, 2002 6:48 pm

Vad ca vorbiti de D5 si m-am gandit sa intervin si eu cu o parere.
Sunt infecti.

:bleah:

Acum ma simt mai bine. Multumesc.
"Against modern football."
Aliosha

Pt. Aliosha

Mesajde K-gula » Joi Apr 11, 2002 10:09 am

cum ai facut coane omuletul ala care vomita. :(

K-gula.
K-gula

Mesajde b0nechina » Joi Apr 11, 2002 11:12 am

http://www.fanclub.ro/misc.php?action=getsmilies&s

Ia de aici. O fi si alta metoda, da' eu n-am gasit-o. Pe pagina cu pricina vei gasi codurile pentru emoticons, nu trebuie decat sa le copiezi pe alea care-ti convin in mesajele "matale". :)
Apropo de asta, n-am apucat sa zic, da' "michimausii" aia noi sunt bestiali! :rulz:
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Rolf » Joi Apr 11, 2002 12:33 pm

K-gula, sub fereastra cu zimbete din stinga cimpului de scris mesaje noi e un link, [Mai multe]. Click acolo cind scri mesajul, si le adaugi in mod normal, fara sa tii minte codurile.
Rolf
Junior Member

Mesajde b0nechina » Joi Apr 11, 2002 12:58 pm

Mai, Rolf, drept sa-ti spun, la mine nu apare linku', nu apar michimausi, nu apare nimic.
Asta e o optiune setabila din deja celebrul member.php, care nu merge cum trebuie, deci nu ramane decat sa-mi bag unghia in gat ca n-am setat toate porcariile alea de la bun inceput si acu' tre' sa astept sa traduca Sopra templaturile... :mad:
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Rolf » Joi Apr 11, 2002 1:17 pm

Aoleoooo, ca vorba proverbului: 'ca bine zici!'. Asa e, tre sa setezi sa-ti apara codurile de zambareti/michimausi.
Rolf
Junior Member

Re: Pt. Aliosha

Mesajde Aliosha » Joi Apr 11, 2002 1:46 pm

Initial trimis de K-gula
cum ai facut coane omuletul ala care vomita. :(

K-gula.

Uite ca au raspuns ei inaintea mea.

;M ... e si asta pe acolo pe lista, new entry.
Aliosha

Mesajde b0nechina » Joi Apr 11, 2002 1:56 pm

Daca tot s-a dus topicu' pe apa sambetei (stati sa vedeti ce mustrari o sa primim de la Zgubi), nu pot sa nu observ, mai Aliosha, ca te-ai cam atasat de baietu' cela cu stecla... :)
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Aliosha » Joi Apr 11, 2002 2:10 pm

Da, el e prietenul meu imaginar.

Si acum, spre disperarea lui Zgubilici, care sper sa nu "imi sparga scaune pe spate" va voi prezenta un filmulet retard:

;M :bleah: ;M :bleah: ;M :bleah: ;M :bleah:

sau ca sa citez din semnatura lui Gabytu

"Mi-e viatza!
O continua o parada, PLECAREA e mereu intoarcerea...."
Aliosha

(ok, i'll show them i'm a frindly person, just to pull their leg)

Mesajde Zgubilici » Joi Apr 11, 2002 2:22 pm

Pai daca omu' se simte bine discutand despre alti omuleti aflati intr-o stare mai precara, sa discute.
Eu tot incerc sa-mi explic cum de a deviat discutia taman spre Gabytu!
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Rolf » Joi Apr 11, 2002 3:39 pm

De fapt, K-gula, cel mai rapid raspuns e asta: ala care vomita se face asa :bleah:
Rolf
Junior Member

multumesc foarte mult

Mesajde K-gula » Joi Apr 11, 2002 6:10 pm

:bleah:

ce misto arata :D :D :D

parca sunt tampit:(
mi-ati fost de mare ajutor ;)
imi pare rau ca am deviat de la subiect. cred ca putem reveni.

K-gula.
K-gula

Re: (ok, i'll show them i'm a frindly person, just to pull their leg)

Mesajde Aliosha » Joi Apr 11, 2002 6:32 pm

Initial trimis de Zgubilici
Eu tot incerc sa-mi explic cum de a deviat discutia taman spre Gabytu!

si io....:p

A m incercat sa fac o paralela intre semnatura si...
ma rog, scuzati..... era prea dimineata la mine.

Declar incheiat subtopicul michimouse.

Despre ce vorbeam ? D5???? ;)
Aliosha

Rezumatul

Mesajde Zgubilici » Joi Apr 11, 2002 6:59 pm

Pai asta e cel mai lung subiect de pe forum-ul Vita de Vie si este chiar mai vechi decat el.
Discutia a inceput foarte simplu prin intrebarea venita din partea Andradei the Dev si anume titlul topic-ului care initial mai continea un "z" langa t si cum eu nu suport aceasta asociere, si intre timp a aparut forum-ul si thread-ul a fost mutat aici iar eu am devenit grand moderator, l-am modificat dupa bunul meu plac.
A urmat o interventie a DANEi care a sugerat cum ca VDV ar fi super-mega-exxtra-giga promovata si ca liber vine de la lutricia mcneal. In minutul doi al acestei partide amicale, a intervenit chiar sorin vdv care a lamurit cum stau lucrurile cu cele patru acorduri de la sfarsitul piesei "Liber".
Discutia a continuat despre "alcoolici de la Vita de Vie", tot DANA se ascunde in spatele mesajelor.
Apoi si-a facut subit aparitia si marele critic domnul Kryszti care nu prea stia el cum sta treaba cu Vita de Vie, atat ca nu-i placea ca Scoala Vedetelor sta in spatele succesului acestei formatii.
Apoi a aparut JE ;) pe forum, am venit special pentru thread-ul asta si uite ca tot aici am ramas.
Si odata cu mine au venit si prelegerile lungi, recunosc ca sunt majoritatea pro-vdv dar asta se intampla pentru ca asta e parerea mea si sunt destul de cunoscatoare in domeniu ca sa ma exprim.
Dupa primul meu mesaj a venit si shinee care a avut si ea vreo doua vorbe bune de spus despre formatie, atat ca ei nu ii mai place atitudinea vis-a-vis de presa.
Apoi a aparut un piciulica un mare adept Taxi care vroia sa-si promoveze trupa aruncand cu noroi in Vita de Vie. total not-fair-play!
Apoi au inceput zvonuri cum ca la Iris Digithal Athaenaeum ar fi fost playback, si asta chiar nu e adevarat, daca nu as fi vazut concertul nu as fi zis!
Apoi, la un anunt facut de mine pe alt forum VDV care momentan e in pauza, a aparut si b0nechina care deasemeni s-a simtit bine pe aici si a mai ramas si ea.
mai apoi, sorin a facut o afirmatie ce a starnit multe controverse, si anume ca ei s-au resemnat cu locul de lideri ai underground-ului, subiect dezbatut indelung.
Si in mare cam asta s-a inatmplat pe thread-ul asta mutat de colo, stins si reaprins de atatea ori...
Ultima parte am inceput-o eu cand ii spuneam lui Kryszti ca e cam superficial in caracterizarea pe care i-a dat-o VDV-ului si el a inceput sa faca fel si fel de legaturi imbarligate cum ca altii si ca nu stiu ce, ca in Romania conteaza numai look-ul, ca bla bla bla, si a aprut in discutie Directia 5 si de aici stiti povestea.
Bun, acum ca am lamurit-o cu backtrace-ul, hai sa continuam discutia!
Zgubilici
Junior Member

Mesajde catharsis » Dum Apr 14, 2002 9:27 pm

postez si eu cred ca pt prima oara si daca tot topicul e despre vdv, imi spun si eu pararea:

fenomental a fost unul din cele mai bune albume din rockul nou romanesc, probabil a fost conceput de despot cand asculta deftones
intre timp vad ca despot s-a dat pe rap/hip-hop, prin exxtra probabil a incercat sa faca din vdv un limp biscuit romanesc si raman la concluzia ca exxtra inafara de balade si de piesa cu suie paparude este un mare shit (cel putzin piesa cu ganja si k-gula nu isi are locul in orice album de rock)
de la cea mai buna formatzie de alternative romanesc vdv a ajuns ceva care vorbeste, singurele bile albe ar fi faptul ca totusi canta live si ca produc o serie de fromatzii MULT MAI BUNE cum ar fi coma, omul cu sobolani sau implant pentru refuz
astept cu curiozitate urmatorul album care probabil va fi ceva in stilul linkin park cu 2-3 balade (ca tot e la moda acum cum au fost deftones pe cand a aparut fenomentalul si limp bizkit cand a aparut exxtra)
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde Zgubilici » Lun Apr 15, 2002 8:18 pm

Nu ti se pare ca albumul Coma suna mai mult a deftones decat Vita de Vie?
Asta cu limp bizkit am mai auzit-o, si tare as vrea si eu sa vad piesa care seamana, la orice...
Avantajele vitei de Vie nu sunt cantatul live sui produsul de alte formatii, cel putin partea a doua nu are legatura cu muzica VDV in sine.
Fiecare album are ca model o trupa e afara?
Ce trupa de afara canta piese ca Liber sau Ozosep sau Iamma sau Ceata, chiar si O noapte e ceva mai speciala. n-are ce cauta pe un album rock?
Nu mai zic nimic pentru ca iar o sa am acuze lumea ca intru in gusturile omului, dar simt aici spiritul de wow! alternativ! pogo! teribilism! etc.
cateodata prefer sa stau, pur si simplu sa ascult, atunci se observa diferenta.
Zgubilici
Junior Member

Mesajde catharsis » Lun Apr 15, 2002 10:13 pm

liber si ceata sun piesele lente de pe album si pot fi comparate de exemplu cu o piesa leanta pe care o canta fred durst in duet cu cineva (am vazut doar videoclipul, cred ca era ceva despre 11 septembrie)
coma cred ca incearca sa faca ceva gen deftones, dar sunt 2 mari diferente:
- au dj in formatzie, ceea ce ii apropie de nu metal, raprock, rapcore si chestii din astea (ei spun ca, canta Nu Metal)
- deftones are partea instrumentala MULT mai buna si mai densa (comparati desitatea sonora de la Be Quiet and Drive sau Knife Party at the Niko cu orice piesa coma)
in general, cam tot ce e in muzica romaneasca e luat de afara (poate numai zdob si zdub nu)
raman la ideea ca o noapte nu are ce cauta pe album (K-Gula, no offence, but you suck man, go find another job!)
nu pot sa fiu acuzat de teribilism pt ca am cat de cat o cultura muzicala si nu ma rusinez cand spun ca ascult trupe ca: nirvana (my favourite), metallica, trecand pe la the offspring si green day sau alte trupe punk si ska (ss3 chiar imi place), prin apocalyptica (cult e superb), tristania, anathema, theater of tragedy, on thorns i lay sau un pic de therion (theli), rammstein, marylin manson, atari teenage riot, the strokes si terminand cu trupe romanesti ca: ocs, vdv, coma, ipr, ab4, cargo, iris si din cand in cand, mai rar chestii soft (vank, taxi, holograf, sarmalele reci, voltaj, directia 5 si alte din alea)
chestii non-rock: prodigy, darude, apollo 440, suie paparude, parazitii pt. atiudinea lor
imi cer scuze pentru cine a ramas nementionat :)
singurul lucru pe care cred ca mi se poate reprosa e ca ascult chestii de mainstream, in general
catharsis

Mesajde b0nechina » Mar Apr 16, 2002 10:04 am

Initial trimis de catharsis
liber si ceata sun piesele lente de pe album si pot fi comparate de exemplu cu o piesa leanta pe care o canta fred durst in duet cu cineva (am vazut doar videoclipul, cred ca era ceva despre 11 septembrie)

Vorbesti de piesa lui Aaron Lewis - Outside? :con:
Nu iti pare fortata comparatia?
Dupa acest criteriu, VdV poate sa semene la fel de bine cu Limp Bizkit, Dave Matthews Band, Scorpions, Nirvana, si orice alta trupa care are o piesa cu o chitara acustica si o voce.
Daca gasesti un termen de comparatie mai potrivit (si mai serios), esti binevenit.
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

pt. catharsis

Mesajde K-gula » Mar Apr 16, 2002 11:05 am

bai, imi place critica. poate ca am ceva de invatat din ce citesc pe aici. nu ma supar daca, cuiva nu ii place ce fac eu. este important ca la 50-60 carora le place muzica mea sa mai existe si 2-3 care sa critice. :D

P.S.: chiar nu ma supar.

K-gula.
K-gula

Mesajde catharsis » Mar Apr 16, 2002 1:11 pm

b0nechina, comparatia mea nu e fortzata, deoarece a fost o replica la argumentul fortat ca vdv are piese lente pe exxtra, deci nu are nici o asemanare cu lb. raman la pararea ca exxtra a insemnat o schimbare de stil paguboasa spre hip-hop si spre limp biscuiti, vdv tinzand a fi trupa unor pseudo-rockeri care asculta muzica pt ca e cool sau din teribilism...
k-gula, respectele mele, mie si altor cateva persoane nu ne place deloc muzica ta, dar daca sunt mult mai multe persoane care te asculta, atunci e bine ce faci... apreciez ca nu ai reactionat violent printr-o injuratura sau ceva de genul asta cum multi ar face-o...
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde catharsis » Mar Apr 16, 2002 9:37 pm

am gasit pe un forum postul asta:
"da am fost shi io la un concert cu mai sus amintita pseudo formatzie rock(adica de ziua lu solistu ala de-a terminat shcoala vedetelor )
o tampenie de muzica-cica sunt anti manele da tipi au avut partzi de clape asemanatoare genului de mai sus...
iar solourile de chitara-jalnice,ce sa mai spun de baterie,a f*tut ritmu de vreo 2 ori
numai bass-ul a fost fara gresheala-ori nu s-a auzit prea bine...
clapa a fost la fel de jalnica precum chitara-poate shi mai shi-de doi lei shi nici macar atata -dupa mine partea de clapa (asta cu partitura in fatza )o facea shi un pushti de 10 ani dupa un an de "meditatzie" la orga -shi tot simpla i se parea shi lui

aaa pai cica la concert au fost mai multzi hip-hoperi decat rockeri
shi cica e cea mai tare formatzie de rock din romania
ma intreb daca s-ar duce negura bunget sa inregistreze un album in studiou lor cred ca ar muri de oftica totzi componentzii vitzei de vie de ce clasa le-ar da tipi de la negura
in privintza "manuirii" instrumentelor
imi pare rau ca mai sunt formatzii de (cica) rock care mai canta in halu asta...
noroc ca merg shi la metal fest in c-ta ca sa imi revin dupa poloarea fonica de dupa vitza de vie
p.s. sunt profund dezamagit ( "

ce parere avetzi?
eu nu impartasesc ideile de mai sus, dar...
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde Zgubilici » Mar Apr 16, 2002 10:20 pm

Concertul din End Zone a fost foarte misto.
Pentru prima data ne-am strans vreo 50 de cunoscuti si a fost ca o mare mare petrecere.
Greseli de sunet nu au fost, poate numai la piesa aia "surpriza" care nu avea legatura cu formatia ci a fost conceputa de noi!
Tare ma intreb cum or fi fost asa de multi hip-hop-eri acolo cand exact in fata scenei erau 50 bucati oameni din gasca noastra, probabil ca nu a avut loc si asta l-a deranjat.
La Vita de Vie mai mult ca sigur nu se pune problema ca nu stiu sa cante!!! Asta e cea mai mare prostie, daca vrea sa atraga atentia la black si la metal si la negura Bunget si la cu totul alte chestii nu trebuie sa faca asta spunand vorbe de doi lei despre VDV.
Concertul ala a fost unul din seria: Lansare - Fire - BackStage - Poiana Brasov si anume un concert special, care se lasa cu cantari interactive, cu aplauze multe si zgomotoase, cu dedicatii, cu venit din alte orase special pentru asta...
Pe ce forum ai gasit asta?
Zgubilici
Junior Member

Mesajde catharsis » Mar Apr 16, 2002 10:29 pm

am gasit asta pe forumul de la xtrempc.ro. potzi sa te iei de gusturile mele, nu ma supar atata timp cat ai argumente cat de cat serioase
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde Zgubilici » Mar Apr 16, 2002 11:03 pm

Bun, m-am lamurit.
Hai sa vedem.
Vita de Vie nu are instrumentisti valorosi!
Din cauza asta probabil ca toti membrii formatiei canta de la 15 ani, din cauza asta, au trecut prin atatea formatii si au o experienta atat de vasta, nu?
Pe urma ca Vinolamine e playback. Poanta pentru cine se prinde, pentru cine nu, asta e...
Salile de concerte nu sunt pline...repet, la concertul cu pricina am fost 50 numai dintr-o gasca!!!
Toate puncetele astea de vedere sunt fara continut si aiurea.
La comparatia dintre VDV si Coma, fiecare cu ale lui, totusi sunt diferite, si nu poti sa spui ca daca preferi una din formatiile astea doua, cealalta e in plus!
La cate formatii de alternativ avem noi imi si dau seama ca nu au loc pe aceeasi scena!
There can be only one!!! Bleah!
Zgubilici
Junior Member

Mesajde catharsis » Mar Apr 16, 2002 11:19 pm

coma e dupa parerea mea o formatzie mai buna pt ca vdv s-a hip-hopizt in timp ce coma s-a deftonizat, oricum e loc sub soare pt totzi
de ce considrei ipr si ocsformatziii foarte nou aparute, inca nu mi-ai raspuns...
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vita de Vie