povestea incepe prin noiembrie 2000 cand cautam un peste care sa-mi decimeze algele din acvariu... m-am bagat pe net (AquariaCentral, AquaLink, Tom's Place si altele... ) si am ales Otocinclus vittatus - Otto.
am colindat apoi toate magazinele de acvaristica pe care le stiam si am gasit in cele din urma ce cautam... cel putin asa am crezut atunci, mai ales ca nu vazusem niciodata pestele cu pricina

s-a dovedit insa ca m-am inselat si ca pestele era cu totul alta specie decat crezusem initial, si anume Gyrinocheilus aymonieri - Chinese Algae Eater, care creste pana la 12 cm, spre deosebire de Otto - 5 cm.
asta nu-i nimic, dar se pare ca devine si agresiv cu timpul, fapt demostrat pe viu, la mine in acvariu...

la inceput a fost cuminte, a mancat TOATE algele din acvariu si nu s-a luat de nimeni... (Brachidanio rerio - Zebre, Hemigrammus erythrozonus - Neon roz, Corydoras julii).
acum insa se pare ca e innebunit dupa "slime-ul" sau mucoasa de pe Corydoras-ii mei... nu sunt absolut sigur, dar cred ca pana acum mi-a eliminat trei din ei...

v-am povestit toate astea ca sa nu ziceti ca nu v-am spus...

acuma vreau sa-l dau cuiva (oe gratis, of course), cuiva care are ceva Cichlidae suparate si agresive, pentru ca se pare ca lor nu le face nimica... atentie!, nu e de pus in acelasi acvariu cu scalari sau discus sau alti pesti lenti...
oricum, are un comportament foarte interesant, pe bune, e o placere sa te uiti la el, iar ventuza lui de gura e de-a dreptul meseriasa

are ~6cm si e perfect "up and running"

eh, cam asta e... cine vrea sa-l adopte e mai mult decat bine venit

mersi mult, mai vorbim...