Am un peste de dat

forum dedicat tuturor animalelor de pe Terra

Am un peste de dat

Mesajde andreiard » Sâm Oct 13, 2001 11:02 pm

prieteni, am o problema... :(

povestea incepe prin noiembrie 2000 cand cautam un peste care sa-mi decimeze algele din acvariu... m-am bagat pe net (AquariaCentral, AquaLink, Tom's Place si altele... ) si am ales Otocinclus vittatus - Otto.
am colindat apoi toate magazinele de acvaristica pe care le stiam si am gasit in cele din urma ce cautam... cel putin asa am crezut atunci, mai ales ca nu vazusem niciodata pestele cu pricina :(
s-a dovedit insa ca m-am inselat si ca pestele era cu totul alta specie decat crezusem initial, si anume Gyrinocheilus aymonieri - Chinese Algae Eater, care creste pana la 12 cm, spre deosebire de Otto - 5 cm.
asta nu-i nimic, dar se pare ca devine si agresiv cu timpul, fapt demostrat pe viu, la mine in acvariu... :(
la inceput a fost cuminte, a mancat TOATE algele din acvariu si nu s-a luat de nimeni... (Brachidanio rerio - Zebre, Hemigrammus erythrozonus - Neon roz, Corydoras julii).
acum insa se pare ca e innebunit dupa "slime-ul" sau mucoasa de pe Corydoras-ii mei... nu sunt absolut sigur, dar cred ca pana acum mi-a eliminat trei din ei... :(

v-am povestit toate astea ca sa nu ziceti ca nu v-am spus... ;)

acuma vreau sa-l dau cuiva (oe gratis, of course), cuiva care are ceva Cichlidae suparate si agresive, pentru ca se pare ca lor nu le face nimica... atentie!, nu e de pus in acelasi acvariu cu scalari sau discus sau alti pesti lenti...

oricum, are un comportament foarte interesant, pe bune, e o placere sa te uiti la el, iar ventuza lui de gura e de-a dreptul meseriasa :)

are ~6cm si e perfect "up and running" :D

eh, cam asta e... cine vrea sa-l adopte e mai mult decat bine venit :)

mersi mult, mai vorbim...
Radu Dobre from Learn @ Reflex - Forum de web design
andreiard
Junior Member

Re: Am un peste de dat

Mesajde duduloi » Dum Oct 14, 2001 12:29 pm

Ai incercat sa il dai cuiva in Obor ?
duduloi
Junior Member

Mesajde andreiard » Lun Oct 15, 2001 8:21 am

nu. n-am incercat... m-am gandit ca ar fi frumos sa-ntreb prima oara aici pe forum, nu? :)
andreiard
Junior Member

pesti de dat

Mesajde razvan » Mar Oct 16, 2001 12:05 pm

si eu am de dat o gramada de guppy, si-s frumosi de mama focului si-n curind o sa am de dat si xifo rosii cu ochi rosii. yo i-am dat la cucoana cu artemia pe d'ai moaca pt ca efectiv nu mai aveam unde sa-i tin, am mai intrebat pe forum de citeva ori dar no answer. mai bine o punem aici de o bursa de schimb ca poate asa rezolvam ceva. n'are nimeni pirania? caastia sunt in stare sa ne rezolve problemele:D :D ;)
razvan
Junior Member

Re: Am un peste de dat

Mesajde razvan » Mie Oct 17, 2001 11:22 am

[quote]Initial trimis de andreiard
[B]prieteni, am o problema... :(

primesti o galeata de guppy pe el? la alegere din cei mai frumosi pe care-i am?
razvan
Junior Member

Mesajde andreiard » Mie Oct 17, 2001 11:51 am

nu, multumesc... daca o sa-mi fac un acvariu de "brackish water" o sa apelez la tine... sau la Guppy :)

singurul lucru pe care-l vreau e sa ai grija de el cum se cuvine, asta ca sa nu ma cuprinda remuscarile dupa aia ;)
andreiard
Junior Member

deal

Mesajde razvan » Mie Oct 17, 2001 1:59 pm

Initial trimis de andreiard
nu, multumesc... daca o sa-mi fac un acvariu de "brackish water" o sa apelez la tine... sau la Guppy :)

singurul lucru pe care-l vreau e sa ai grija de el cum se cuvine, asta ca sa nu ma cuprinda remuscarile dupa aia ;)

da' macar 1 leu d'í£la vechi tot iti dau pe el sa traiasca.
cum am grija de o galeata de carcalaci, oi avea grija si de asta.
cum dam unul de altul? stau pe socului si lucrez pe linga magazinul victoria.
mutam discutia pe mesaje personale?
consideram topicul inchis si sa-l stearga duduloi?
razvan
Junior Member

Înapoi la Se numea Lumea Animalelor