Frumos concert...
Mi-a alungat orice urma de indoiala ca in Romania nu mai exista talent, sau pasiune..
Uneori nu exista cuvinte ca sa explice toate senzatiile tale interioare si uneori exterioare, dar o sa incerc oricum..
Poate reusesc...
Cei care au fost acolo vor citi altfel printre randuri, si vor intelege mai bine ce simt, poate au simtit si ei aceleasi lucruri.
A fost primul concert al lui Florin Chilian de genul asta la care am fost, cu atat mai neasteptat, mai sublim...
Dar aveam impresia ca acolo m-am nascut, daca nu langa Florin CHilian atunci cu siguranta... ca ... acolo, in mijlocul celor care strigau bis, sau Iubi, sau... ce mai strigau... si care fara nici o indoiala simteau acelasi lucru ca si mine...
Melodiile de pe noul album sunt geniale, desi cateodata am impresia ca nimic nu poate egala... Iubi... albumul...
Dar interesanta idee. M-am gandit de multe ori la cat de original e albumul asta, dar daca stai sa te gandesti si mai mult... este absolut.. fabulos... ZECE PORUNCI!!!!
Si cata intensitate in fiecare melodie, care e in acelasi timp de dragoste si sociala, in acelasi timp cinica si melancolica, in acelasi timp distractiva si amara..
Incercam sa ma decid care e melodia mea preferata... ar fi prea greu, si cred ca ar fi si nedrept sa spun ca una e mai frumoasa decat alta.
Ma intreb ce o sa mai urmeze. Sper sa fie la inaltimea asteptarilor. As zice ca va fi. Nu ma indoiesc ca va avea acelasi impact puternic asupra fanilor. Poate o sa dureze la fel de mult pana o sa se lanseze alt album, dar... O sa-mi permit o gluma inspirata dintr-o istorie despre Pink Floyd/Bee Gees.. Cat isi acordeaza Florin Chilian chitara, baietii de la Tapinarii mai scot un album. O sa-mi scuzati sper, aroganta, cand il auzi pe Florin Chilian cantand, parca iti faci si tu curaj sa iti exprimi parerile mai des.
Caci tipul asta este teribil de curajos...
Cantaretii sunt mereu printre cei mai servili adepti ai opiniei publice, ca sa zic asa.. desi suna pompos... dar Florin Chilian s-a detasat de cliseele verbale si de mentalitate ale zilelor noastre, si, cu putin noroc... vorbeste serios. Nu s-ar zice ca e usor sa supravietuiesti cu atata succes intr-o lume care e numai a celor ... bine adaptati, dar se pare ca el a reusit. El ca muzician, adica. Vreau sa spun ca supravietuieste in muzica romaneasca fara sa se modeleze dupa ceea ce... se cere.
Nu sunt o autoritate in ceea ce priveste muzica, dar il consider cel mai bun chitarist din Romania actuala. Iar textier... de departe cel mai interesant. Nu indraznesc sa-l... scot in afara granitelor, dar nici peste hotare nu se mai compun versuri ca alta data... ar putea fi considerat cel mai interesant compozitor pe gen al zilelor noastre.
La capatul unui concert Florin Chilian este regasirea linistii, echilibrului...
Mi se pare ca perspectiva mea asupra muzicii in general nu va mai fi niciodata la fel.. Inca o victima printre multe altele