draga alina am parcurs pe alocuri mesajul tau si omeneste vorbind este impresionanta dedicarea ta pt luminarea faptelor din trecut privind istoria religiei. mai adaug ca este multa culoare de opinie pe acest forum si foarte diversa si adesea desantata, imatura, si cert nu finala.
ai citat o seama de lucrari in sprijinul punctului de vedere dar totusi ele demonstreaza selectivitatea pt a da o directie dorita tie. toate lucrurile prezentate de tine au si ele un grad subiectivitate. dar nu poti nega cateva lucruri fara sa nu comiti sacrilegiu: existenta lui Isus cu misiunea lui, faptele petrecute la acea vreme( de care nu ai mentionat nimic), calitatea omului de a nu fi perfect, prin urmare instabil influentelor de orice factura si omul este mai mult decat animal. este trist ca ai pus niste citate apostazice ca sa iti aduci triumful opiniei tale. prin limitele noastre suntem supusi ordinii lumii, dar prin intelepciunea trairii noastre ne dam nota. intrebarea mea este : prin toata priceperea ta, cruda dealtfel, care este contributia ta lamurirea istoriei? a istoriei religiei? dar a credintei?
eu personal nu fac comuniune intre credinta si religie chiar daca este destul de frecventa in mai toate scrierile dogmatice sau nedogmatice. credinta este un act spiritual duhovnicesc, si este indisolubil legat de numele lui Cristos, pe cand religia este un produs exclusiv cu trasatura umana pt a institutioanliza cu alte temeiuri decat cele de credinta. este frumoas sa faci istorie, mai ales sa sa legi fapte din trecut , dar nu uita caci si sursele tale pot fi eronate si atunci sa cazi in greseala. ti s-a intamplat sa ai impresii gresite? iluzii? oare ai parcurs toate resursele de istorie incat sa iti permiti sa fi si sarcastica? faci aceeasi greseala pe care alti au facut slavind pe cei nepotriviti, omagiind pe cei ce le erau impotriva, chiar mai mult , in orbirea omului sau in interese meschine sa se ajunga la denaturarea realitatii. unul dintre cele mai moderne exemple de denaturare istorica ni se intampla noua romanilor cu transilvania-teritoriu unguresc cucerit de romani si pretins romanesc. asa apare in multe enciclopedii straine. de ce? necunoastere? rea vointa? sau vicisitudini ale istoriei? realitati trecute si prezente?
unuele citate apostazice sunt interesante, altele ni se par si bine ticluite si le folosim ca sa ne punem eu nostru in valoare, dar poti sa imi spui tu care e adevarul? am o intrebare biblica( asa cum este ea) Unde ai fost tu cand s-a creat lumea?
Istoria Crestinismului - o cunoastem?
63 mesaje
• Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
domnu' aphextwinz m-ai dat gata (sincer). Numai ca nu poti sa convingi o isterica....
, indiferent de cate argumente aduci.
Alina, incearca si tu, daca vrei sa fii citita sa nu scrii romane.
Si ce-i tot frecusul asta cu Constantin. A fost cum a fost, si? Te-ai gandit ca, poate, multi au facut greseala ta de traducere, greseala voita de altfel?
by the execution, perhaps, of a guilty wife
rascumparandu-si crima impotriva unui fiu inocent, prin executia, poate, a unei sotii vinovate.’
Ma tem ca 'poate', se refera la ‘vinovat’, la vinovatia sotiei sale si nu la executie:
ia mai stai si gandeste.

Alina, incearca si tu, daca vrei sa fii citita sa nu scrii romane.
Si ce-i tot frecusul asta cu Constantin. A fost cum a fost, si? Te-ai gandit ca, poate, multi au facut greseala ta de traducere, greseala voita de altfel?
by the execution, perhaps, of a guilty wife
rascumparandu-si crima impotriva unui fiu inocent, prin executia, poate, a unei sotii vinovate.’
Ma tem ca 'poate', se refera la ‘vinovat’, la vinovatia sotiei sale si nu la executie:
ia mai stai si gandeste.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
Deuteronom 13 : 6, 7, 8 care relateaza : "Daca fratele tau, fiul mamei tale; sau fiul tau, sau fiica ta, sau nevasta ta din bratele tale; sau prietenul tau care ti-e scump ca sufletul tau, te incita pe ascuns spunand, haide sa mergem si sa slujim alti Dumnezei pe care nici tu nici parintii tai nu-i cunoscura; (7) adica Dumnezeii popoarelor care va inconjoara, aproape de tine sau mai departe de la un capat al Pamantului la altul (8) tu sa nu accepti si sa nu-l asculti; si nu trebuie sa tainuesti ce a zis (9) dar trebuie negresit sa-l omori; mana ta sa fie prima asupra lui ucigandu-l, si dupa aceea a tuturor celorlalti; (10) si trebuie SA-L OMORI CU PIETRE; ptr ca a cautat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau, care te scoase din tara Egiptului, din casa robiei."
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!
Mai era ceva aici,dar cum nu suntem forum de fotbal...
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!
Mai era ceva aici,dar cum nu suntem forum de fotbal...
- LuptaPOLI
- Junior Member
63 mesaje
• Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3