2d Vs 3d

Warcraft 3, Heroes 3/4, C&C Series, Starcraft...

2D VS 3D

Puteţi selecta 1 opţiune

Vezi rezultatele

2D vs. 3D

Mesajde Baluba » Mar Feb 26, 2002 11:44 pm

Din pacate lumea jocurilor a fost acaparata de jocuri 3D randate in timp real. Credeti ca este un lucru benefic? Spre exemplu in cazul jocurilor de actiune (Quake & co.) este ok, dar in alte cazuri (Monkey 4, Warcraft 3) pare complet absurd. Se merge pe faptul ca toti pustanii de 14-15 ani tre' sa vada acolo cum se invarte ceva colorat pe ecran ca sa se duca la taticu' sa ceara bani de joc. Chiar conteaza mai mult aparentele decat continutul?
Baluba
Junior Member

Mesajde Shade » Vin Mar 01, 2002 6:30 am

nu pare chiar asa absurd
un engine 3d mi se pare ca ocupa mai putin decat niste bitmapuri prerandate
se pot face efecte speciale mai spectatculoase

dar:
1) n-are ce cauta in anumite tipuri de jocuri
2)nu trebuie sa inlocuiasca gameplay-ul

war3 foloseste un engine 3d dar il foloseste cu cap si o sa-ti explic de ce:
-personajele sunt stilizate cu grija astfel incat colturile sa nu deranjeze
-viziunea asupra jocului este ce din war2 fara sf-uri de engine 3d(rotiri de camera, etc)

si daca te enerveaza inca, gandeste ca ciclul noapte zi nu cred ca ar fi aratat asa bine pe un engine 2d

In privinta lui Monkey4 pot sa spun ca n-am vazut nici o chestie in joc care sa nu iasa si cu vechiul engine(deci puteau sa nu se abereze degeaba)
Shade

Mesajde Baluba » Sâm Mar 02, 2002 1:00 am

Nu e chiar asa cu spatiul ... ca si la 3D e vorba de texturi, care daca sunt facute bine ocupa destul.

Eu astept ziua in care o sa se poata randa pe accelerator obiecte rotunjite si inca sunt adeptul jocurilor cu background-uri pre-randate si personaje randate in timp real. Arata cel mai bine.

Cu War3 sunt de acord - nu deranjeaza chiar asa de rau. Nu l-am jucat, dar ca grafica prefer Starcraft sau chiar Warcraft 2.
Stii ca s-a nascut un om destept cand vezi prostii ca se-aduna sa-l doboare.
Baluba
Junior Member

Exemplu:

Mesajde Aragorn » Sâm Mar 02, 2002 5:28 am

Eu cred ca prefer 3D-ul cu toiate ca nu joc prea multe jocuri care sa fie #d dar pare mai real si ai mai multe optiuni de jcuat, si de vazut campu de lupta,etc...si cred ca te ajuta mai mult si la strategiile de lupta...dar na poate unii nu vor sa accepte schimbarea asta rapida de la 2D la 3D...
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Mesajde Shade » Sâm Mar 02, 2002 7:32 am

B-O-B-O: tre sa fii putin paranoic sa zici ca e fain un joc de strategie in care iti ia mai mult timp aranjatul camerei decat jocul in sine

Baluba: la un joc gen warcraft e cam aceeasi treaba cu spatiul, dar la un joc gen monkey nu pt ca texturile pot fi refolosite (desi am impresia ca lor nu le-a dat prin cap treaba:)) si "poligoanele" ocupa mult mai putin

in plus Warcraft3 chiar arata mai bine decat Starcraft, singura problema ca n-avem toti athlon xp si gf4 :D sa ne bucuram de el
Shade

Mesajde Baluba » Sâm Mar 02, 2002 1:46 pm

Baluba: la un joc gen warcraft e cam aceeasi treaba cu spatiul, dar la un joc gen monkey nu pt ca texturile pot fi refolosite (desi am impresia ca lor nu le-a dat prin cap treaba:)) si "poligoanele" ocupa mult mai putin

Da, ma, stiu cum sta treaba. Ai vazut filmele de la Monkey3? Mai greu sa faci faze de-astea cu 3Dul. Joc chestii 3D, da' incerc sa ma limitez la simulatoare si jocuri de babardeala. La questuri si strategii am ramas in urma cu cel putin 5 ani.

in plus Warcraft3 chiar arata mai bine decat Starcraft, singura problema ca n-avem toti athlon xp si gf4 :D sa ne bucuram de el

Eu am athlon si gf2. O sa mearga bine, da' n-o sa ma bucur prea tare. Tot WC2 rulz.
Baluba
Junior Member

Mesajde Shade » Sâm Mar 02, 2002 2:50 pm

-eu am duron si gf2 si mai mult de 640*480*16*low detail totu nu pot sa joc (adica merge si pe mai mult da cand incepe o lupta cu multe unitati numai cu setarile astea face fata)

-crede-ma ca si eu urasc mania asta cu 3D la fel de mult ca si tine, dar trebuie sa recunosc talentul graficienilor de la Blizzard si gandul bun al gamedesignerilor de a se agata de 2d cat au putut
Shade

Mesajde Aragorn » Sâm Mar 02, 2002 4:22 pm

Initial trimis de Shade
B-O-B-O: tre sa fii putin paranoic sa zici ca e fain un joc de strategie in care iti ia mai mult timp aranjatul camerei decat jocul in sine

Bai nea shade paranoic esti mata. Cuma i voie si tu la opinie am voie si eu, nu? Si daca mie mi se apre calumea sa-ti invarti camera de prostesti e treaba mea, nu? Si in plus n-am zis ca imi place mai mult aranjamentul decat jocul...data viitoare citeste mai clar si dupa posteaza...
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Mesajde Shade » Sâm Mar 02, 2002 5:34 pm

:D poate sunt

"Eu cred ca prefer 3D-ul cu toiate ca nu joc prea multe jocuri care sa fie #d dar pare mai real si ai mai multe optiuni de jcuat, si de vazut campu de lupta,etc..."

asta ai zis tu si este echivalent cu ce am zis eu

si zi-mi si mie asa de curiozitate un joc de startegie 3D, (dar full 3D nu ca w3) care a avut succes
Shade

Reply lu' Shade

Mesajde Game Over » Vin Mar 08, 2002 1:11 pm

Initial trimis de Shade
:D poate sunt

si zi-mi si mie asa de curiozitate un joc de startegie 3D, (dar full 3D nu ca w3) care a avut succes

Baiatu' asta are dreptate, ba Shade cred ca suntem pe aceeashi linie ;) (numai ca tu eshti pe orizontala shi eu pe vericala). Hehehehe!!!!
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

2D Vs 3D ?

Mesajde Game Over » Mie Mar 20, 2002 2:01 pm

Votatzi, ;w shi va putetzi spune shi parerile voastre, Pro shi Contra uneia dintre optiuni (sau ambele)!!!???
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Re: 2D Vs 3D ?

Mesajde Aragorn » Joi Mar 21, 2002 1:16 am

Initial trimis de DarKKiller
Votatzi, ;w shi va putetzi spune shi parerile voastre, Pro shi Contra uneia dintre optiuni (sau ambele)!!!???

3D 99%, pt ca e mult mai real, si daca inca nu s-a ajuns la perfectiune se va ajunge in cativa ani...
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Re: Re: 2D Vs 3D ?

Mesajde Game Over » Joi Mar 21, 2002 1:42 pm

Initial trimis de B-O-B-O

3D 99%, pt ca e mult mai real, si daca inca nu s-a ajuns la perfectiune se va ajunge in cativa ani...

Da mai, dar anii ashtia vad ca trec shi tot trec shi eu tot nu vad sa fi aparut un joc 3D care sa arate perfect, ca un joc 2D !!!!????

P.S.: Shi eu ash prefera sa joc 3D (dar sa fie facut bine, ceea ce nu potzi spune despre cele care au aparut pana acum).
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Re: Re: Re: 2D Vs 3D ?

Mesajde Aragorn » Vin Mar 22, 2002 12:40 am

Da mai, dar anii ashtia vad ca trec shi tot trec shi eu tot nu vad sa fi aparut un joc 3D care sa arate perfect, ca un joc 2D !!!!????

P.S.: Shi eu ash prefera sa joc 3D (dar sa fie facut bine, ceea ce nu potzi spune despre cele care au aparut pana acum).

Pai nu se poate sari direct de la 2D la 3D fara sa fie niste pasi intermediari....ai rabdare si o sa apara in curand.
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Re: Re: Re: Re: 2D Vs 3D ?

Mesajde Game Over » Vin Mar 22, 2002 1:54 pm

Pai nu se poate sari direct de la 2D la 3D fara sa fie niste pasi intermediari....ai rabdare si o sa apara in curand.

Asta o shtiu shi io BobO, dar pasii ashtia sunt cam "mari" draga, ca din 2000 incoace tot astept shi ashtept shi nik' !!!!
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: 2D Vs 3D ?

Mesajde Aragorn » Vin Mar 22, 2002 9:44 pm

Asta o shtiu shi io BobO, dar pasii ashtia sunt cam "mari" draga, ca din 2000 incoace tot astept shi ashtept shi nik' !!!!

Mai nene ce draq crezi ca daca tu vreei se face imediat?
Astepti din 2000, mama ce mult ai asteptat....:D
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2D Vs 3D ?

Mesajde Game Over » Sâm Mar 23, 2002 1:06 pm

Mai nene ce draq crezi ca daca tu vreei se face imediat?
Astepti din 2000, mama ce mult ai asteptat....:D

Dar cat vrei sa mai ashtept (ca sa zici ca astept de mult timp) ?? !!!! ;)
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Mesajde Shade » Lun Mar 25, 2002 3:48 pm

poll-ul vorbeste de la sine !!!! -> pe nimeni nu intereseaza discutia :p
Shade

Putzintei gameri p'acilea !!!!

Mesajde Game Over » Lun Mar 25, 2002 5:42 pm

Initial trimis de Shade

Asta cam asha e !!!! Dar speram ca vor fi mai multzi in curand ;) !!!
Dar discutzia e totushi interesanta, nu (shi actuala) ?
Numai ca am unit io' aiurea mesajele shi sondaju' :) !!!!
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Mesajde Shade » Lun Mar 25, 2002 7:16 pm

problema e ca nu de noi era vorba, ci de aia care fac jocuri -> nu prea le pasa : 3d se vinde 3d tre sa poata scrie si ei pe cutia jocului
Shade

Mesajde Aragorn » Mar Mar 26, 2002 12:08 am

Initial trimis de Shade

:confused: 5 vs 2, 7 oameni au votat :) e ceva totusi, nu?
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Mesajde Shade » Mar Mar 26, 2002 3:18 am

:confused: 5 vs 2, 7 oameni au votat :) e ceva totusi, nu?

cand am postat erau 4 (dintre care eu tu si darkkiler 3 cred)
Shade

Mesajde Aragorn » Mar Mar 26, 2002 4:12 am

Initial trimis de Shade

cand am postat erau 4 (dintre care eu tu si darkkiler 3 cred)

Ok atunci, poate s-o votat asa numa ca sa se voteze atunci...
Rog pe cei care au votat mai curand sa dea o explicatie de ce si cum.
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Faith !!!!

Mesajde Game Over » Mar Mar 26, 2002 11:05 am

Ok atunci, poate s-o votat asa numa ca sa se voteze atunci...
Rog pe cei care au votat mai curand sa dea o explicatie de ce si cum.

Eu totushi cred ca, deshi s-a votat 2D mai mult decat 3D, in curand (I hope this year) vom juca un 3D realizat cool !!!
P.S.: Ref. la ce zici BOBO, sondajul l-am facu io' acum cateva zile shi l-am lipit cu un thread mai vechi, shi cred ca au votat cei care au postat mai demult, de aia nu au mai dat shi explicatzii acum !!!!
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

2D Rulz!

Mesajde Baluba » Sâm Mar 30, 2002 5:15 pm

Buna ideea cu sondaju'. Dupa cum era de asteptat am votat 2D si am ramas surprins si placut impresionat sa vad rezultatul de 7 la 2 pt 2D. Poate ca in viitor nu se va mai face 3D doar de dragul 3D-ului. Tre' sa recunoastem ca sunt chestii care se preteaza doar la 3D (gen simulatoare, cafteala) si chestii care se preteaza doar la 2D (gen quest-uri).
Baluba
Junior Member

Mesajde Shade » Dum Mar 31, 2002 12:49 am

tipul de joc Heroes se preteaza excelent la 2D

si cu toate astea cei de la 3DO au reusit sa scoata un cacat de engine de jocul e mai enervant de jucat (aici ma refer la interfata & stuff) decat unul cu engine 3D, respectiv Etherlords
Shade

Download !!!

Mesajde Game Over » Lun Apr 01, 2002 11:11 am

Initial trimis de Shade
tipul de joc Heroes se preteaza excelent la 2D

si cu toate astea cei de la 3DO au reusit sa scoata un cacat de engine de jocul e mai enervant de jucat (aici ma refer la interfata & stuff) decat unul cu engine 3D, respectiv Etherlords

Shade, baga nishte link'uri pt. EtherLords !!!! ;)
Hai sa vedem shi noi jocu' ca eu am zis ca-l trag shi nu am mai apucat shi acum nu-l mai gasesc (dar tre' sa-l caut mai intai ca sa-l gasesc :hehe: ) !!!
H4 - cred ca daca pastrau grafica din H3 era super (dar cum intotdeauna cei de la grafica sunt cei care fac jocu sa arate cool sau nu, au dat-o in bara in mod clar (cred ca nu sunt acceashi care au realizat H3'ul :( ))
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Înapoi la RTS / RTB