Voci feminine de exceptzie

Cafeneaua muzicii anilor '60, '70 si '80

Voci feminine de exceptzie

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Oct 05, 2002 12:50 pm

Ce voci feminine v-au incantat de-a lungul timpului ? Care vi s-au parut de exceptzie ?

Si ca sa o iau in ordine cronologica ,eu ash incepe cu Maxene Andrews , Patty Andrews si LaVerne Andrews . Impreuna au format celebrul grup ,fondat in anii 30,in Minneapolis ....The Andrews Sisters . In anii 40 au atins apogeul ,fiind printre cei mai populari artisti americani din anii celui de-al doilea razboi mondial .
Melodii de o mare tandretze,cum numai in acea perioada am intalnit . Romantism pur,domnii mei .
Cine nu a auzit de melodii precum Rum and Coca Cola , Don't Sit Under the Apple Tree sau Bei Mir Bist du Schí¶n ?
Grupul s-a desfintzat in 1953 ,cand probabil multzi dintre parintzii nostri inca nu erau nascutzi !

Cam in aceiasi perioada si-a facut aparitzia pe scena muzicii si incantatoarea Ella Fitzgerald . Probabil cea mai mare cantareatza de jazz din toate timpurile. O voce unica.

La vreo 30 de ani distantza fatza de debutul celor de mai sus ...si-a facut aparitzia in muzica,tot in Statele Unite ....Dolly Parton . Probabil cea mai de succes interpreta de muzica country . O voce care mie personal imi place foarte mult .

Eu ma opresc aici . Astept sa mai scrietzi si voi despre ce voci feminine va plac si o sa mai zic si eu !
Nu uitatzi ca suntem pe forumul "Oldies but goldies" .
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde MiG29 » Sâm Oct 05, 2002 1:22 pm

Imi vin in minte The Supremes shi mai ales the one and only Janis Joplin....care avea o voce fenomenala.Shi solista vocala de la M-People shi anume Heather Small are o voce de exceptize chiar dak nu se prea incadreaza la oldies but goldies.(totushi M-People sunt un grup din anii 90)
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Re: Voci feminine de exceptzie

Mesajde eyewitness » Dum Oct 06, 2002 7:56 am

Initial trimis de Oribilul Mosh
tot in Statele Unite ....Dolly Parton . Probabil cea mai de succes interpreta de muzica country .

bai mosh-ule da' ce zici de boxele din dotare? cica aia de la playboy acu fro 20 de ani i-au oferit 1 milion de para sa pozeze in costumu evei si a refuzat.

mig-ule daca ai pomenit de janis nu cred ca mai putem mentiona pe altcineva . the best of the best.

personal imi plac foarte mult tracy chapman si annie lennox dar chiar luate laolalta nu ajung nici pe departe la nivelul lui janis...
eyewitness

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Oct 06, 2002 9:37 am

Mi se pare just ,ca Doly Parton i-a refuzat pe PlayBoy . Era o mare cantareatza,nu o prostituata.
Si intr'adevar,eye,arata foarta bine. Am vazut si cateva filme cu ea.

eye,tu le stii mai bine ! de ce a murit Janis Joplin ? drogurile ?
" O ,Lord..would you buy me...a Mercedes Benz ? " :p
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Dum Oct 06, 2002 9:51 am

bai mosh-ule ca sa pozezi in playboy nu e neaparata nevoie sa fii prostituata. asta poate la noi...la ei nu prea. da' pt 1 milion de para as fi umblat in c*** gol 3 zile pe lipscani si mai luam si m*** la redactor . filmele care le-a facut parton sunt b sau c-rated

janis : droguri si bautura (scotch nu tequila)

mosh-ule o se te rogi la Lord si-o viata sa-ti ia mertan si tot degeaba. mai bine pune osu' la munca ca ai mai multe sanse.
eyewitness

Mesajde dinu » Dum Oct 06, 2002 11:47 am

Ce ziceti de Joan Baez ?
dinu
Junior Member

Mesajde bhuttu » Dum Oct 06, 2002 12:27 pm

Ziceti care ce vreti, da' Whitney Houston e super-tare. Una din cele mai bune voci din toate timpurile, ca daca zic cea mai buna e hazardata, am stabilit asta. Si nu e vorba de faze d-alea de muzicieni, ca duce nu stu' cate octave si alte alea, e vorba ca iti gadila placut urechea(mie, cel putin).
Pacat ca se mai rateaza in colaborari cu d-alde Faith Evans. De, ce sa-i faci, sangele apa nu se face, culoarea pielii nu iese la spalat!
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Re: Voci feminine de exceptzie

Mesajde stefan » Lun Oct 07, 2002 1:19 am

Ce voci feminine v-au incantat de-a lungul timpului ?

Eu recent am descoperit doua voci feminine mai putin cunoscute pe la noi: Joni Mitchell si Sandy Denny.

Joni Mitchell e foarte populara prin State, din cate am inteles; e o canadianca din aceeasi generatie cu Joan Baez, Janis Joplin, Melanie etc. Spre deosebire de Baez, isi scrie mai toate melodiile, si nu strica melodiile altora (in special ale lui Dylan, n-ajunge ca l-a parasit - e vorba de Baez, of course); spre deosebire de Melanie, CD-ul pe care-l am nu-i atat de monoton. Oricum, interesanta gagica; la prima ascultare suna cam a "elevator music" (CD-ul se cheama "Court and Spark").

Sandy Denny a cantat cu "Fairport Convention" (a auzit cineva de ei? As fi interesat sa conversez cu cineva despre ei...). A murit in 1978, de la o cazatura pe scari, din cate am citit pe net. Am trei albume cu "Fairport Convention", toate trei in care e ea vocal, si e chiar misto. Plus ca si compunea melodii destul de misto - "Who Knows Where The Time Goes", "Fotheringay"...

A, si m-am gandit s-o mentionez si pe Grace Slick, de la Jefferson Airplane. Au luat-o pe ulei rau de tot in anii '70 (BTW, ea canta in melodia aia din anii '80 "We Built This City"), dar in anii '60 a scris mare parte din melodiile cele mai bune ale formatiei susnumite.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Oct 07, 2002 5:55 am

Nu am auzit ,Stefane,de Fairport Convention . Dar tre sa ajunga eyewitness la servici (vorba aia ..se apropie de 7 AM) ..si poate a auzit el !

In schimb mie imi place vocala de la Jefferson Airplane. Si ce look fantastic avea ,cu paru' ala de rebela . Dar nu se numea Grace Slick . Nu mai stiu cum ii zicea !
Jefferson Airplane astia..nu au murit intr-un accident aviatic ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde b0nechina » Lun Oct 07, 2002 10:13 am

Bre, Moshule, cred ca faci confuzie, despre Jefferson Aiplane nu am auzit sa fi murit, da' o parte din Lynyrd Skynyrd (pronounced Leehned Skeenerd) s-a prapadit intr-un accident de avion. Imi amintesc faza aia din Con Air, cu dintosu' (cum naiba il cheama???) aia cantau Sweet Home Alabama, si asta zice: "misto, o sleahta de nebuni canta piesa unei trupe care a murit intr-un accident aviatic". Buscemi, Steve Buscemi.

Anyway, incerc sa fiu ontopic si sa-mi scobesc in memorie... de Tracy Chapman si Annie Lennox s-a zis, aprob, super-voci. As adauga Kate Bush (un fel de Geddy Lee feminin), si musai Sinead O'Connor... bine, nu le judec strict dpdv voce, ci mai degraba ca prezente... colaborarile ultimelor doua cu Peter Gabriel mi le fac si mai simpatice.
Din cele mai vechi, imi place tare Edith Piaf si sunt fascinata de Maria Tanase (Privighetoarea de ziua a lui Tudoran a ajutat...).
Ma mai gandesc si mai spun, eventual dezvolt ce am spus deja, ca am facut un post chel, si ma tem sa nu dezamagesc lutzele (bag sama ca am devenit exemplu pentru dansele).

PS A, Skin de la Skunk Anansie are iar o voce faina.
b0nechina

Mesajde gaga » Lun Oct 07, 2002 11:25 am

Pai si nu este adevarat ce zicea buscemi in con air? Ca acu nu prea am tzava de google ... adica nu au murit in accident?

Subscriu la Kate Bush, o alta creatie a domnului Peter Gabriel. Geddy Lee feminin... lol :D

Si tipa aia de canta nobody's wife avea voce ca lumea (azi e zi de lipsusuri la mine si de lipsa de chef de google search, stiti voi cum o cheama, nu?)... anouk, gata, stiu.
gaga

Mesajde onk » Lun Oct 07, 2002 11:39 am

auzi mah, da Barbra Streisand ce are ma? a, uitasem, evreica... de-aia s-ar putea sa vi se para ca nu ie o voce de I mana.... auzisem ca biletele la concertele ei sunt cele mai scumpe... da poate ma insel....
onk

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Oct 07, 2002 3:49 pm

Auleo ! Iarta-ma, b0nechina ! Am facut o confuzie foarte grava de care imi este rusine . Era ceva cu Airplane ,oricum ! :yD
Stiu si eu faza cu Buscemi . Am vazut de doar 6 ori Con Air :p ...dar mi-a ramas intiparita in minte ! Detinutzii cantau ca totzi dracii prin avion "Sweet home,Alabama" ,iar Buscemi ii zice lui Cage : "nu tzi se pare ciudat ? formatzia ce a devenit celebra prin aceasta melodie..a murit intr-un accident de aviatzie !"

Dar sa revenim..la voci feminine !

O alta voce extraordinara ,ce imi place foarte mult : Bonnie Tyler . Imi place la femei tonalitatea vocii ,asa mai gajaita ,cum o are Bonnie .
Iar Barbara Steisand ,a lu Onk..nu prea imi place . Ca parca prea se miorlaie . Poate doar o singura melodie interpretata de ea sa imi placa in mod special . Este vorba despre o tema din Pisicile lui Andrew Lyoid Webber . Melodie intitulata Memory !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde stefan » Lun Oct 07, 2002 9:56 pm

In schimb mie imi place vocala de la Jefferson Airplane. Si ce look fantastic avea ,cu paru' ala de rebela . Dar nu se numea Grace Slick .

Punem pariu? Pe 2-3 beri? Dupa care cauti si tu pe allmusic si-mi spui cum facem sa-mi dai berile?
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Oct 07, 2002 10:06 pm

Membrii de la Jefferson Airplane : Marty Balin , Jorma Kaukonen Grace Slick . Astia nici nu stii daca sunt barbatzi sau femei dupa nume ! :D (sa nu ma mai pui sa caut nimic pe allmusic.com ....deoarece merge execrabil :( )
Se prea poate sa ai dreptate ,Stefane ! O bere poate itzi voi da eu..daca vei avea buna vointza sa vii la intalnirile dintre forumisti !

Chiar in acest moment o ascult pe Dalida , o alta voce de aur a muzicii franceze ,alaturi de Edith Piaf ...care a fost amintita mai sus.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde stefan » Mar Oct 08, 2002 12:57 am

Membrii de la Jefferson Airplane : Marty Balin , Jorma Kaukonen Grace Slick .

Mai sunt Paul Kantner (al treilea vocal, dupa Grace si Marty), si Jack Casady, basistul, care e cel mai meserias din formatie. E printre cei mai tari basisti - practic el si cu gagica (si probabil Kaukonen, lead guitar) sunt cei mai interesanti. De altfel, Kaukonen si Casady canta impreuna, si organizeaza tabere de vara cu invatacei la chitara sau bass, la niste preturi cam piperate ce-i drept...

Astia nici nu stii daca sunt barbatzi sau femei dupa nume ! :D (sa nu ma mai pui sa caut nimic pe allmusic.com ....deoarece merge execrabil :( )
Se prea poate sa ai dreptate ,Stefane !

Pentru a spulbera orice dubiu:
http://www.starship.pp.se/bio/grace_slick.html
(e si cu poza, si daca nici asta nu te convinge, citeste textul).

O bere poate itzi voi da eu..daca vei avea buna vointza sa vii la intalnirile dintre forumisti !

Nu ma prea pricep la extortion, trebuie sa mai exersez... Vedem. Avand in vedere ca de pe forum nu-l cunosc personal decat pe Aliosha (care inteleg ca e in Canada), din liceu, as fi cam singurel si fara aparare, alea alea pe-acolo... Cum va stiu fiorosi...

Chiar in acest moment o ascult pe Dalida , o alta voce de aur a muzicii franceze ,alaturi de Edith Piaf ...care a fost amintita mai sus.

Aveam un disc cu Dalida, era de la o revista ruseasca la care era abonat taica-miu, plina cu discuri micute (vorba vine de vinil, de plastic) cu cate doua-trei melodii de la fel de fel de formatii. Se chema "Krugozor" - vreau sa zic ca rusii puteau face rost de o gramada de chestii prin revista aia: ABBA, Pink Floyd, Simon & Garfunkel, Black Sabbath, in timpul in care la noi cu chiu cu vai gaseai cate un disc bulgaresc, si ala cu dracu stie ce formatie... Ma rog, cel putin in perioada prinsa de mine, adica anii '80 tarzii.

Anyway, o tin minte ca avea o melodie care era fix "Girl" cu versuri in franceza.

PS: Fairport Convention au fost denumiti un fel de "noi Jefferson Airplane", ca erau cam in aceeasi formula: o gagica si nspe baieti. Dar sunt ceva mai buni, si canta un folk-rock amestecat cu rock celtic, daca se poate spune asa - melodii populare englezesti cantate cu chitare electrica. Si suna al dracului de bine.

PS2: Bre, n-a mai ascultat nimeni Joni Mitchell?? eyewitness, nadejdea mea, unde esti?
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mar Oct 08, 2002 9:24 am

Initial trimis de bhuttu
Ziceti care ce vreti, da' Whitney Houston e super-tare. Una din cele mai bune voci din toate timpurile, ca daca zic cea mai buna e hazardata, am stabilit asta. Si nu e vorba de faze d-alea de muzicieni, ca duce nu stu' cate octave si alte alea, e vorba ca iti gadila placut urechea(mie, cel putin).
Pacat ca se mai rateaza in colaborari cu d-alde Faith Evans. De, ce sa-i faci, sangele apa nu se face, culoarea pielii nu iese la spalat!

a aparut pe coperta unei reviste americane anul trecut. era buhaita,grasa si hidoasa. oribila . incredibil dar adevarat...
eyewitness

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Oct 08, 2002 9:35 am

eye la cine te referi ? ca nu se intelege din quotele pe care l-ai dat !
La Whitney Houston sau la Faith Evans ?

Si ce conteaza daca era grasa ,buhaita si oribila ? Noi aici discutam despre voci ,nu despre look ! Mahalia Jackson sau Aretha Franklyn cum erau ? :p
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mar Oct 08, 2002 10:12 am

la whitney
mosh-ule era vorba de droguri,alcool si haleala. in bodyguard era o dulcica dar din poza aia nu mai aducea cu nimic din ce era ea inainte. o transformare ...in rau din pacate. nici nu stiu daca a mai scos ceva in ultimii 2 ani...
eyewitness

Mesajde vali » Joi Noi 21, 2002 7:38 am

janis joplin
mama cass
edith piaf
stevie nicks
some people deserve to die
vali

Mesajde SatyR » Sâm Dec 14, 2002 9:28 pm

Uite aici cateva voci de exceptie...spun ca sunt de exceptie in primul rand pt. ca au au timbru de exceptie/de neconfundat cat si pt. capacitatile lor de interpretare.....

Lisa Gerrard - Dad can Dance
Dolores O'Riordan - The Cranberres
Tori Amos
Enya
Belinda Carlisle
Ofra Haza
Loreena McKennith
Liv Kristine Espení¦s - Theatre of Tragedy
SatyR
Junior Member

Mesajde Remy » Joi Dec 26, 2002 2:09 am

Pe mine m-au impresionat cel mai mult Cher si Madonna pentru ca au reusit sa schimbe atatea stiluri de cand s-au lansat si inca reusesc sa aiba melodi pe locul 1 in topurile din intreaga lume.
El condor pasa!
Remy
Junior Member

Mesajde nocturna » Mie Ian 08, 2003 2:49 pm

Initial trimis de SatyR
Uite aici cateva voci de exceptie...spun ca sunt de exceptie in primul rand pt. ca au au timbru de exceptie/de neconfundat cat si pt. capacitatile lor de interpretare.....

Lisa Gerrard - Dad can Dance
Dolores O'Riordan - The Cranberres
Tori Amos
Enya
Belinda Carlisle
Ofra Haza
Loreena McKennith
Liv Kristine Espení¦s - Theatre of Tragedy

la ce ai zis tu aici as mai adauga Joan Baez asta chiar intra la categoria oldies but goldies, parca a fost amintita aici, da' cam slab...o vocea foarte curata, aproape perfecta. si poate si Jennifer Rush...

si daca tot ai adaugat Liv Kristine care nu prea se incadreaza la categoria oldies but goldies atunci adaug si eu Tarja Turunen (Nightwish)-o voce absolut remarcabila, printre cele mai bune la ora actuaqla, daca nu cea mai buna...si ar mai fi si solista de la The Gathering (imi scapa numele acum)
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde eyewitness » Vin Ian 10, 2003 11:27 am

ce ziceti de tracy chapman ?
urata in draci dar o voce chiar de exceptie....
eyewitness

Mesajde onk » Vin Ian 10, 2003 11:42 am

ce thread de kk! zice voci de exceptie si trateaza succesul melodiilor, interpretele in sine, etc... deci varaza.

voce de exceptie? Nina Hagen, Anda Calugareanu, ...
onk

Mesajde river » Joi Ian 23, 2003 11:16 pm

In primul rand salutari tuturor!!!
In al doilea rand...am gasit si eu in sfarsit subiecte interesante de discutat...
In al treilea rand sa va spun si eu cateva voci feminine care mie mi se par de exceptie, nu neaparat in ordinea aceasta:
Melanie Safka, Joan Baez, Janis Joplin, Nina Simone...si multe, multe altele. Sa spunem ca pe acestea le ador!
see ya!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
river
Junior Member

Mesajde drama_queen » Sâm Mar 08, 2003 9:01 am

Mariah Carey
whitney
Celine Dion
Madonna
Cyndi Lauper
diana ross
"Silvia!"/ "Yes, Mickey!"/ "How do You call your lover boy?"/"Come here, lover boy!"
"And if he doesn't answer?"/"Oh lover boy!"
"And if he still doesn't answer?"/"I simply say: Baby, oh baby/ My sweet baby, You're the one/ Baby, oh baby/My sweet baby, You're the one!"
drama_queen
Junior Member

Mesajde Cruela » Sâm Mar 22, 2003 2:34 pm

O voce feminina care m-a impresionat extraordinar de mult a fost cea a Gloriei Gaynor... Dintre toate melodiile ei, "I will survive" a fost este si va ramane mereu pentru mine cea mai reusita!
Nu fi trista daca voi pleca/Fiecare are calea sa!
Mai trec pe la voi/ Poate marti, poate joi/ Poate peste un an/ Sau poate doi!
Cruela
Junior Member

Mesajde dinu » Sâm Mar 22, 2003 3:33 pm

Initial trimis de drama_queen
Mariah Carey

VALEEEEEEU ! Poate prostie de exceptie !
dinu
Junior Member

Mesajde b0mber » Dum Mar 23, 2003 2:34 am

Dani Klein(Vaya Con Dios)
Tracy Chapman(care chiar daca intr-adevar e urata ca porcu are o voce beton)
Maria Tanase(data dracu a fost femeia asta)
Ella Fitzgerald
Aretha Franklin
si ar mai fi cateva......
I slice nerds and melt icebergs in the north pole
You soft so, really awful, i rock the grand flow
b0mber
Junior Member

Următorul

Înapoi la Oldies but goldies