Exact aici voiam sa punctez si io "multi au scapat de prejudecata aia nenorocita, cum ca numai taranii asculta asa ceva...". Incepe sa devina cumva agasanta conceptzia asta cum ca "folclorul a murit" sau ca "este lasat sa moara" (Cre'ca numa' Nietzsche ar putea sa emita o astfel de cugetare

). Si spun agasanta, pentru ca multi (persoanele de fatza se exclud) se inghesuie sa afirme ca folcloru' s-a dus de rapa, in conditziile in care, ei insisi nu o asculta permanent. Sa nu uitam ca folclorul, muzica populara, fiin un gen "cult"-ca sa ma exprim asa- nu se asculta tot timpul, adica la fel cum se asculta muzica "pop", de exemplu. E ca si muzica clasica intr-un fel. Nu ai tot timpul chef sa asculti un Motzart, nu? Ba, desi itzi place foarte mult, il asculti foarte rar, pentru ca-ti trebuie o anumita stare pentru asta. La noi in tara nu este ignorat folclorul mai mult decat in alte parti. Doar ca, la noi, cum sugereaza si Portnoy, pentru mult timp, a asculta muzica populara a insemnat o mare rusine, a insemnat ca "esti taran"(desi nu vad sensul peiorativ in cuvantul "taran") si alea-alea. Nu este adevarat. Si sunt mandra de faptul ca acum chiar mai imi vine cate un chef nebun sa ma uit la emisiunile cu specific, pe tvr1. Si sunt mandra de faptul ca nu-mi mai este rusine sa recunosc faptul ca imi place.
In legatura cu canalul "Etno". Nu mi se pare chiar absurd si nici de condamnat faptul ca se dau si manele. Se dau si cantece lautaresti. Se dau si cantece populare. Absurd ar fi ca postul sa se numeasca "etno", sa-si declare scopul "promovarea folclorului" si sa numai manele. Faptul ca da SI manele nu e de condamnat. Parerea mea!