Acum am ascultat si eu...

heavy metal, speed'n thrash, gothic, death...

Mesajde stefan » Dum Dec 28, 2003 7:47 pm

"Let it Be" nu e o colectie de outtakes, cum e "Coda", sunt niste melodii inregistrate in '69 pentru un proiect numit "Get Back", care s-a cam impotmolit, asa ca de-abia peste un an a putut fi scos albumul, care mi se pare clar cel mai slab din perioada post '66 a Beatles-ilor. Beatles nu erau o formatie prea remarcabila live, si multe melodii suna cam neidemanatic...

"Sergeant Pepper" mi se pare si mie supraevaluat, dar are punctele lui forte - "A Day In The Life", "Lucy In The Sky With Diamonds", "When I'm Sixty-Four"... Mie-mi place cel mai mult "White Album", desi pe partea a doua sunt niste dude; mai e interesant "Revolver", un album destul de remarcabil pentru 1966. "Hard Day's Night" e tipic pentru prima lor perioada, inainte s-o dea pe psihedelice. Din melodiile lor preferata mea e "I Am the Walrus", de pe "Magical Mistery Tour".

Cat despre aportul producatorului, asculta "Yellow Submarine", sunt acolo niste compozitii ale lui George Martin - nu se compara nici pe departe cu cele scrise de Lennon si McCartney. Oricat s-ar fi chinuit n-ar fi facut nimic producatorul fara compozitiile celor doi. Beatles si-au compus singuri melodiile si le-au interpretat singuri, ceea ce se pare ca atunci nu era foarte uzual, ici-colo mai fiind acompaniati de un pian sau vreun instrument exotic pe langa instrumentele lor. De fapt, nu stiu cate formatii isi compuneau singure melodiile pana la Beatles.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde stefan » Mie Ian 07, 2004 12:21 pm

Bad Company - The 'Original' Bad Company Anthology, o compilatie continand cam ce e mai bun din albumele Bad Co cu Paul Rodgers. Am fost destul de dezamagit, ma asteptam la mai mult de la o formatie ce contine doi membri (din care unul de baza) ai trupei Free decat "dumb rock" pe trei acorduri (mostly) si versuri silogistice de genul "gimme your love etc etc etc".

Totusi, primul CD e destul de bun, de o monotonie gen AC/DC, desi BC cred ca au sensibil mai putine hituri (si melodii memorabile, dealtfel). Al doilea CD e destul de penal, tipii au abandonat stilul cat de cat tolerabil din prima perioada pentru un amestec de country si disco, desi "Rock 'n' Roll Fantasy" (pe care o stiam de la Activ) e misto (dar e identica aproape cu o melodie de pe primul cd :(). Sunt si patru piese noi, care-s in stilul din prima perioada, deci destul de ok, doua chiar misto.

O mentiune totusi, Ready for Love de pe primul album e o melodie beton, si momentan e melodia mea de moment...
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde stefan » Mie Ian 28, 2004 6:53 pm

Led Zeppelin - Coda, un album de outtakes scos prin '82, probabil pentru ca Page avea nevoie de niste bani sa treaca strada, or smth. Sau ca sa nu fie "In Through The Out Door" cel mai slab album Led Zeppelin, who knows... Orisicat, jumate din melodii sunt foarte slabe pentru LZ. Melodii ca "Ozone Baby" (care totusi are un refren decent) si "Walter's Walk" pot candida cu succes, alaturi de "Carouselambra" de pe "In Through ..." cu succes la postul de "cea mai slaba melodie LZ". Melodii cu adevarat demne de LZ sunt "We're Gonna Groove" si "Darlene", iar "Poor Tom" e bunicica. A, si mai e si "Bonzo's Montreux", care suna interesant. Nu inteleg rostul lui "I Can't Quit You Baby", desi versiunea live e bunicica, nu e mult diferita de cea de pe "I".
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde stefan » Mar Mai 18, 2004 7:50 pm

Iote-ma cum dezgrop threaduri!

Acu destul de multi ani un amic mi-a pus sa ascult Pavlov's Dog; era albumul "Third", despre care avea sa aflu recent ca n-a fost scos pe piata decat mult mai tarziu, ca bootleg, deci nu era cea mai buna introducere in muzica formatiei. Anyway, am retinut ideea interesanta de a face un cover dupa Jefferson Airplane ("Today", redenumit "Today I Feel") si, evident, vocea ciudata (si foarte greu de confundat) a lui David Surkamp.

Recent, in principal datorita Activistilor FM, "Song Dance" de pe primul album a fost data destul de des (mai e si "Late November" in playlist), si cum piesa mi-a placut mult, am cautat si am gasit primele doua albume ale formatiei (al treilea e "Third" si n-a fost comercializat, baietii fiind dati afara de casa de discuri, si au un reunion in '90 pe care nu l-am ascultat).

Primul album, Pampered Menial, mi se pare absolut bestial. E adevarat ca Surkamp are o voce destul de ciudata (auzisem zvonuri ca ar fi baut mercur, totusi nu prea cred), dar, fiind familiarizat cu ea, nu m-a deranjat. Pe tipul care a scris recenzia albumului pe allmusic se pare ca l-a deranjat foarte tare, dar deh, eu zic ca e fraier. Background-ul instrumental e de o calitate de necontestat, melodii ca "Julia", "Episode", "Late November" sau "Theme From Subway Sue" sunt de o frumusete... nush cum sa-i zic. "Song Dance" este o melodie mai spre rock, imi aduce pe alocuri chiar cu T-Rex. E cam nedrept ca baietii au ramas neremarcati de marea masa a publicului din anii '70. Melodiile sunt orchestrate misto, cu vioara, mellotron, si au un sound matur, as zice.

Al doilea album, At The Sound of the Bell este cam dezamagitor - se vede ca formatia incearca sa cante mai comercial, si nu-i prea reuseste. "Valkerie" ("Bring back the good old days..."), "Did You See Him Cry" si "Gold Nuggets" mai aduc aminte de albumul precedent, in rest "She Came Shining" e copiat pe fatza dupa Doors - "Tell All The People" (parca pentru a confirma suspiciunile, Pavlov's Dog au pastrat versul cu "follow me down" (daca nu e "follow you down")), iar "Mersey" sa fiu al dracului daca nu suna a Fleetwood Mac cu Stevie Nicks la voce :(. Mare parte din restul melodiilor se vor mai comerciale, rezultatele nefiind prea reusite, desi se putea si mai rau.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Anterior

Înapoi la Rock international