Sex Pistols

heavy metal, speed'n thrash, gothic, death...

Sex Pistols

Mesajde Aliosha » Mar Dec 03, 2002 7:26 am

Este tarziu si ar cam trebui sa trag pe dreapta. Ma uit printre multele CD-uri pe care le am si nici un titlu nu imi face cu ochiul. Repet procedeul cu mp3 -urile. De obicei , in aceste momente de totala lipsa de inspiratie intervine un automatism. Un fel de default setting ma face invariabil sa pun Sex Pistols - Never mind the bollocks.

Albumul asta mi se parea formidabil la varsta de 14 ani. Din fericire nu mai cred asta si acum insa mi-a ramas drag. Nu stiu daca il mai ascult din reala placere insa continui sa fac asta cu incapatinare.

Sex Pistols nu au fost primii care au facut punk. Nu au fost poate nici cei mai buni insa cu siguranta au fost printre cei mai importanti - daca nu chiar cei mai.

Membrii formatiei s-au intalnit in magazinul managerului lor Malcolm McLaren. Acesta vazuse in State trupe ca Ramones, New York Dolls si practic a facut trupa dupa anumite tipare, la fel cum iau acum nastere miile de trupe nule de pop ce invadeaza micile ecrane.

I-a imbracat in gioarse si i-a urcat pe scena. In evidenta a iesit doar Johnny Rotten prin vocea sa cu totul speciala cantand chestii care zgandareau puritanismul englezilor - despre avorturi, impotriva guvernului (Reginei), etc...

Cand au scos "Anarchy in the UK" E.M.I i-a dat afara.

Deja era prea tarziu. Popularitatea lor devenise uriasa. Cand treceau prin diferite orase parintii revoltati isi incuiau copiii in casa pt a nu-i lasa sa se duca la concerte.

Urmatorul single, "God Save The Queen" a fost interzis la BBC. O schimbare majora s-a produs atunci cand Sid Vicious i-a luat locul lui Glen Matlock in trupa.

Sid Vicious nu era in stare sa cante la nici un instrument la acea vreme. Era ceea ce putem gasi in dictionar in dreptul cuvantului scandalagiu. Avusese deja mai multe condamnari la activ - ii scosese un ochi unei femei la un concert, il rupsese cu bataia pe un ziarist cu lantul de la bicicleta si multe multe altele...

Cu multa rabdare si cu ajutorul lui Rotten a reusit intr-un final sa cante la bass si sa poata duce la bun sfarsit un concert.

End of part 1. :)

Ar mai fi multe de povestit si tocmai de asta am facut acest thread. Am sa ma opresc aici pentru moment. Revin. Sper sa mai scrie si altii cate ceva intre timp.
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Dec 10, 2002 3:33 pm

I-am dat unui coleg de facultate si bun prieten d'al meu sa citeasca ceea ce a scris Aliosha despre Sex Pistols...si el a mai dorit sa aduca niste completari. La el nu prea merge bine netul si inca nu s-a inscris pe forum....asa ca am sa postez eu in numele lui. In mare parte sunt articole de prin reviste dar si completari personale ale acestui baiat.

Povestea cu Sex Pistols o
stiam.Continuarea este urmatoarea: Sid Vicious (nascut
John Beverley, caruia i se spunea Ritchie) avea
profilul clasic al unui ucigas: inteligenta peste
medie, copilarie nefericita, o mama care se droga,
obsedat de moarte, avid de putere si notorietate.In
timpul scolii omora sau mutila cu regularitate
pisici.De fapt au fost trei intamplari care i-ar fi
putut schimba viata.Prima a fost in septembrie 1976.In
acea vara Malcom McLaren si Westwood i-au dat o slujba
lui Vicious, drept recompensa pentru ca il lovise pe
un redactor de la NME, Nick Kent, banuit ca s-ar fi
opus unui contractde inregistrari pentru Sex
Pistols.Acum, ca parte oficiala a echipei, Sid a
inceput sa se poarte la fel ca Rotten, sa-si bata joc
de toti si sa se ia la bataie din orice.

Prima relatie adevarata a lui Sid ar fi putut sa fie
colacul sau de salvare.Din nefericire iubita lui era
Nancy Spungen, o americanca increzuta, care traversase
Atlanticul pentru a calca pe urmele celor de la The
Heartbreakers.Atat trupa cat si Rotten au
refuzat-o.Atunci Nancy si-a indreptat atentia asupra
lui Sid.Incetul cu incetul, acesta a inceput sa
consume heroina de la ea.
Sid, devenit un scandalagiu notoriu, a aparut in
revista "Daily Mirror", condamnandu-i pe adulti si pe
... microbisti.Spunea ca sistemul de apartheid din
Africa nu era "reprezentativ" si ca ar vrea sa moara
cu o mitraliera in mana, luptand pt. Frontul
National.La Capital Radio a spus ca era foarte
surprins ca oamenii au putut crede ca "God save the
Queen" voia sa spuna despre regina ca era o
imbecila."Ar trebui sa fie in stare macar sa citeasca
englezeste".Apoi reporterul, dupa ce a recunoscut ca
cei de la Sex Pistols erau niste tipi de treaba, l-a
intrebat de ce priveau societatea ca pe ceva
bolnav."Pentru ca", i-a raspuns simplu,"nu putem spune
ceea ce vrem, prostule!"
A fost o periada buna, care n-a durat decat 5 luni.Nu
te puteai astepta decat la ce e mai rau...
In turneul american din 1978, Cook si Jones aveau
fiecare groupies, iar Rotten propriul ego.Ce avea
Sid?Nancy era In Marea Britanie.Heroina era singura
alternativa.

Va urma.

Mi-a promis colegu ca imi va trimite pe mail urmatoarea parte cat de curand.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

continuare

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Dec 13, 2002 11:30 am

In timpul turneului american din 1978 Sid Vicious
aparea pe scena jumatate dezbracat, zgariat pe piept,
pe care scria cu sange "Gimme a fix".Din punct de
vedere muzical era un tip nul, dar nu conta, atata
timp cat ti-ai innebunit dusmanii cu basul tau.La
sfarsitul turneului toti erau daramati, Vicious era in
coma, in urma unei supradoze, si a fost internat
intr-un spital din New York.Cand s-a intors la Londra
si la Nancy devenise deja dependent de heroina.La 11
octombrie 1978, Sid a sunat la politia locala,
anuntand ca cineva o injunghiase pe Nancy.Cand au
ajuns era deja moarta (McLaren a recunoscut recent ca
platise pe cineva sa spele cutitul lui Sid).Arestat
pentru crima, Sid a fost dus intr-o clinica de
dezintoxicare si de acolo, intr-o inchisoare
diabolica, Riker.A fost eliberat pe cautiune - poate
ca ar fi scapat, ca in cazul atacului asupra lui Nick
Kent sau asupra fetei din Club 100.La Londra, McLaren
a organizat spectacole de binefacere, iar Westwood a
facut tricouri cu Sid si Nancy pe care scria:"She's
dead, I'm alive, I'm yours".Pe cand Westwood se
pregatea sa scoata o a doua serie, deja cuvintele nu
mai aveau sens.La 2 februarie 1979, la o petrecere
cineva din anturajul sau i-a dat o seringa cu heroina
pura.Se pare ca totul a fost o inscenare.
Sid Vicious a obtinut notorietatea pe care si-a
dorit-o, distrugand formatia Sex Pistols si
omorandu-si singura prietena.Moartea l-a transformat
dintr-un clown fals intr-o icoana a rockului.Avea doar
21 de ani.
Sid Vicious sau moartea unui anarhist.
Traducere si adaptare dupa
"Record Hunter".
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Sid

Mesajde Aliosha » Dum Dec 15, 2002 7:15 am

Si uite ca si noi cadem in patima asta , sa discutam mai mult despre Sid Vicious...

Alte amanunte:

- se pare ca pogo-ul, adica "dansul" pentru care poti fi dat afara din Backstage ( :p ) , sa zicem, in timpul concertelor ar avea legatura tot cu Sid. Inainte de a fi in grup, fan al celor de la SP fiind obisnuia sa stea in fata si sa sare in mod repetat ca sa vada mai bine formatia (asa scund era ?). Btw.. ati vazut clipul de la anarchy in the UK ?

- in timpul turneului din state care a fost un esec total, cei de la SP stateau la o masa intr-un local plin de rednecks. Unul a venit sa se ia de ei si sa le zica chestii de genul "ati venit si voi din Anglia si va credeti tari etc..", dupa care a luat o tigara si si-a stins-o pe el. Ca sa demonstreze ca e un bad -ass Sid a luat un cutit si si-a taiat mana pana la os dupa care a continuat sa manance linistit.
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Ian 10, 2003 1:33 am

Pentru Aliosha si iubitorii Sex Pistols ..o poza cu Sid !
Fişiere ataşate
sid.jpg
sid.jpg (92.01 KiB) Vizualizat de 2607 ori
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde AndradaTheDev » Sâm Sep 10, 2005 8:19 am

WOW.... oamenii romani asculta The Sex Pistols? Never mind the bollocks, heeeeeere's the Sex Pistols!

Yeeeouuuwwggh!

Cred ca ei sunt creditati cu aducerea punkului in fata tinerilor de-atunci. Cred ca prin '77 a inceput miscarea, si a durat pana la grunge in '90? Asa ceva.
Am plecat la vot... fiindca pot. (acum in 2 tari, NAH!)

"Man is free, yet everywhere he goes, he is in chains." Rousseau
AndradaTheDev
Junior Member

Mesajde anarhyaavapk » Mar Sep 13, 2005 7:34 pm

nu prea stiu ce sa spun cam tot ce trebuia s-a spus....oricum sex pistols pentru mine inseamna foarte mult si asa cum stie cam majoritatea lumii punkul a murit odata cu sid vicios.........
ScAnDaL
anarhyaavapk
Junior Member

Mesajde whatever » Mar Sep 13, 2005 10:34 pm

Sid viciOus dupa umila mea parere a fost un retardat. Si ca veni vorba de punk ... ce crezi tu ca o sa zica acuma fanii Ramones cand citesc ce ai scris tu mai sus ? Hmmmm ?
whatever

Mesajde sp59 » Mar Sep 13, 2005 11:54 pm

Omul din umbra care i-a "dus in carca" pe Sex Pistols a fost Steve Jones,chitaristul trupei!
sp59
Junior Member

Mesajde whatever » Mie Sep 14, 2005 12:56 am

bine, mai era faza cu managerul lor, care le-a impus numele, tinuta, atitudinea, el le-a zis ce sa cante, practic el i-a controlat, dar se pare ca stia foarte bine ceea ce face.
whatever

Mesajde anarhyaavapk » Mie Sep 14, 2005 10:31 am

sincer ma dau cu sania....ce zicea lumea ca ce am scris eu.lalalalalala....pentru mine ramones nu merita comparat cu sex pistols si pentru multi punkeri adv...pe care ii cunosc sex pistols fk rulz...si cam atat asa cum pentru tine sid a fost un retardat asa si pentru mine ramones nu prea semnifica asa de mult ....pana la urma parereile sunt impartite nu?
ScAnDaL
anarhyaavapk
Junior Member

Mesajde SkA » Mie Sep 14, 2005 11:45 am

Corect, nu merita sa compari Ramones cu Pistols! Ramones au fost cu adevarat o trupa de muzica, pe cand britanicii doar niste fanfaroni! Pana una alta, punkul e mai mult Ramones, Clash, Iggy, Dead Kennedys, UK Subs... Pistols au fost doar fitilul!
Urban Guerilla --- Druckerii
SkA
Junior Member

Fiecare cu ce-l doare

Mesajde PunkXXX » Vin Oct 07, 2005 10:02 pm

Uitati-va la The Filth and the Fury si la Classic Albums Nevermind the Bollocks here's.....si apoi mai dati-va cu parerea despre McLaren si cit de manager a fost el :))) sa fim seriosi....mai studiati un pic.....Si nu incercat isa comparati Pistols cu Ramones sau alte trupe de punk-rock pentru ca fiecare cu ce-i place......Cit despre Sid care a fost imaginea trupei fiecare il considera cum vrea(toti stim ca in feiecare concert "cinta" ori cu volumu dat la minim ori cu bassul scos afara din combo) asa ca a fost pur si simplu imaginea punkului.... cine il considera retardat si drogat parerea lor cine il considera ca a fost imaginea punkului tot parearea lor .... dpdv al muzicii a fost complet pe linga, dpdv al lookului pe scena el era "the show-man" .... Desi pe atunci Sid tot timpu se misca pe scena de colo incoace incercind sa fie Johnny Rotten 2 parerea lui Nany Spundgen care l-a influentat din toate punctele de vedere era ca Sid was the man si ca el ar fi trebuit sa fie seful trupei......desi nu exista vreunul....

Asa ca nu mai scrieti bs tineti-va parerile pentru voi cei care stiu adevarata istorie......a trupei isi tin pt ei ideile.........
This is whateva.......discutati despre altceva....
PunkXXX

Mesajde nocturna » Mar Oct 11, 2005 10:06 pm

Nancy Spungen ? "Nauseating Nancy" ? hehe, l-a influentzat gagica in sensul ca l-a manipulat shi l-a dominat total in dementza iei, tarandu-l definitiv spre decadentza, nici nu era greu, totul culminand cu moartea iei.
Fişiere ataşate
sidconfess.gif
sidconfess.gif (35.17 KiB) Vizualizat de 2557 ori
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Înapoi la Rock international