paradoxuri

subiecte clasice

Mesajde Joao » Mie Iun 19, 2002 9:31 pm

intra aici si teoria chibritului?
sau mai degraga, cand te intreaba cineva ceva,tu raspunzi cu teoria chibritului?
Aici sunteti cu totii: "de la maimute la pentium 8"
Joao
Junior Member

Mesajde angus » Joi Iun 20, 2002 12:48 pm

Initial trimis de DANA
dap onka, asha shi cu angus: n-are motiv deci nu-i fericit, dar totusi este deci are motiv... yeeee

Nu care cumva te referi tocmai la postarea de mai sus a lui mentoros??
lucrurile nu sunt ce par a fi
angus
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Iul 23, 2002 2:56 pm

Daca ieri au fost zero grade,iar astazi este de doua ori mai frig....cate grade sunt astazi ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mie Iul 24, 2002 4:39 pm

-136.57 grade celsius (cu aproximatzie) :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde dinu » Joi Iul 25, 2002 11:30 pm

Cu voia voastra o sa numesc ceea ce urmeaza flotarea logica a lui Einstein: sa consideram doua corpuri indepartandu-se in directii opuse, cu aceeasi viteza v fata de un punct fix. sa presupunem ca noi ne aflam pe unul din corpuri, si vrem sa ajungem pe cel de-al doilea. Atunci, deplasandu-ne cu 1.5v, putem ajunge pana in punctul fix fata de care se departeaza ambele corpuri. Dupa care, evident ca mergand cu aceeasi viteza 1.5v, evident ca vom putea ajunge pe cel de al doilea corp. Ergo, putem calatori intre doua corpuri care se departeaza unul de altul cu 2v, cu o viteza de 1.5v !!! Now imagine that !?
dinu
Junior Member

Mesajde Game Over » Vin Iul 26, 2002 12:15 pm

Ia priviti voi imaginea pe care am atachat-o!
Shtie cineva care e smecheria?!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Mesajde as xxl » Vin Iul 26, 2002 12:36 pm

dinu: toata treaba e la ce raportezi viteza de 1.5v.
daca o raportezi la corpul de pe care se pleca, ea fata de punctul fix va fi 0.5, ca atare niciodata nu se va ajunge pe celalalt corp (cu v=1)
daca o raportezi la puncul de referinta fix, va fi intradevar 1,5v si raportat la cele doua corpuri va fi 0,5 cu cu aceleasi directii dar de sensuri opuse.
Asa ca nu vad paradoxul.

am si eu doua:
I.

Sa presupunem:
Eu ma insor cu o femeie care are deja un copil (fata).
Tatal meu, divortat se indragosteste de acea fata si se insoara cu ea.
Ei, tatal meu si cu fiica nevestei mele se casatoresc si au un copil.

Acu:
Eu ii sunt copilului:
1. Frate - pentru ca avem acelas tata
2. Bunic - pentru ca e fiul fiicei nevestei mele

Problema:

cum bunicul fratelui tau iti automat si tie bunic rezulta
eu sunt propriul meu bunic
corect, nu ?

II.
trei flacai de la tara vin la oras si trag la han.
cand sa se cazeze, hangiul le cere cate 10 lei de caciula.
dupa trei ore, pe hangiu il cuprind remuscarile ca le-a cerut prea mult si il cheama pe fiu-sau si ii da 5 lei spunundu-i sa ii dea inapoi la tarani.
asta, mic si al dracu, ce se gandeste - "ia sa opresc eu doi lei si sa le dau cate 1 la fiecare".
zis si facut.

acu' vine calculu' :
trei tarani x (10-1) 9 lei + 2 (opriti de puradel) = 29 lei.

unde e un leu ?
maciuci©
as xxl

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iul 26, 2002 12:45 pm

Pai cum unde e 1 leu ? 25 sunt la hangiu. 2 sunt la baietzel si 3 lei inapoi la flacai. 25+2+3 = 30 !

Aia cu rudele nu e valabila..pentru ca sunt rude prin aliantza. Orice e posibil !

as xxl..trebuia sa le pui pe subiectul de probleme,nu pe cel deparadoxuri !

DarkKiller..nu imi dau seama. Care e smecheria cu triunghiurile ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde zuza » Vin Iul 26, 2002 3:37 pm

Smecheria cu triunghiurile e ca baza la primul e 13 patratele adica e baza la triunghiul ala rosu si chestia cealalta, la al doilea triunghi patratelele de la figurile alea in total fac 12.
Am dreptate?;D
Cel mai frumos lucru care i se poate intampla unei persoane este sa fie iubit si sa invinga. Insa sa iubeasca si sa fie invins este al doilea lucru frumos care i se poate intampla
zuza
Junior Member

Mesajde angus » Vin Iul 26, 2002 4:54 pm

Mai zi odata, monika, ca eu nu-nteleg ce vrei sa zici. Toate figurile mici au aceeasi suprafata, ambele triunghiuri mari au aceleasi dimensiuni, si-atunci unde se pierde patratica? :con:
angus
Junior Member

Mesajde zuza » Vin Iul 26, 2002 5:11 pm

Baza de la triughiul ala mare este de 13 patratele.
Baza celui de-al doilea triunghi este alcatuita din mai multe figuri. Adunate bazele de la figurile alea colorate fac 12. In concluzie ramane un patratel descoperit
Acum ai inteles?:D
Cel mai frumos lucru care i se poate intampla unei persoane este sa fie iubit si sa invinga. Insa sa iubeasca si sa fie invins este al doilea lucru frumos care i se poate intampla
zuza
Junior Member

Mesajde angus » Vin Iul 26, 2002 5:49 pm

Bai monika, ce spun eu si ce spui tu...Asta doar vede toata lumea, intrebarea este alta.
angus
Junior Member

Mesajde zuza » Vin Iul 26, 2002 6:01 pm

Da mai,intrebarea este "How can this be true?". Si eu am spus cum.
Daca schimbi triunghiul rosu cu ala verde trebuie sa muti chestia aia galbena mai jos ca sa acopere patratelele goale de langa triunghiul ala verde si ca sa se mentina forma si dimensiunile initiale ale triunghiului . In cazul asta apare o gaura.
Acum ai inteles?
zuza
Junior Member

Mesajde Game Over » Lun Iul 29, 2002 11:10 am

N-ati inteles! Toate partile componente care sunt in primul triunghi sunt exact de acceashi arie ca shi celelalte din al doilea triunghi! Dar totushi dupa o rearanjare apare o patratica ?!
Cum e posibil?! Nu e normal ca, daca in primul triunghi partile componente ocupa toata suprafata triunghiului, in al doilea dupa o rearanjare sa fie ocupat la fel (adika tot )?!
De unde apare patratica?! Care este explicatia?!
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Iul 29, 2002 3:34 pm

dinule, totul e bine pana la concluzie (uitzi ca primul corp, de pe care ai plecat se deplaseaza in continuare), ce demonstrezi tu este ca potzi ajunge un corp care se deplaseaza cu viteza v, avand viteza de 1.5v chiar daca are in fatza un avans (distantza la care se afla corpurile in momentul in care te desprinzi de primul corp). cand atingi cel de-al doilea corp, distantza dintre corpuri e mai mare decat cea pe care ai strabatut-o tu

darkule, la tine shandramaua se bazeaza pe iluzie optica. adica ce imi aratzi tu acolo nu-s triunghiuri, ci patrulatere. unul e concav, altul e convex -> de acolo itzi apare patratzica.

as xxl, problema cu hangiul e varianta la cea a lui sopra (vezi threadul de probleme), cealalta are concluzia falsa in mod evident, a spus shi moshu', logica ta nu functzioneaza in cazul aliantzelor (fratzilor vitregi)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Game Over » Lun Iul 29, 2002 3:45 pm

Initial trimis de aphextwinz
darkule, la tine shandramaua se bazeaza pe iluzie optica. adica ce imi aratzi tu acolo nu-s triunghiuri, ci patrulatere. unul e concav, altul e convex -> de acolo itzi apare patratzica.

N-ai inteles nimik.
Toate figurile (nu conteaza daca sunt triunghuri sau nu) sunt egale (alea din primul triunghi cu alea din al doilea luate pe culori bineinteles)!
Deci, ... de unde apare patratica?!

Aphex credeam ca te duce capul mai mult de atat :con: ! Auzi cica iluzie optica! Bah tu nu vezi ce scrie in dreapta pe desen?! Alea sunt egale dar dupa rearanjare apare o patratica. De unde p**a mea, ca ma chinui de ceva timp shi tot nu-mi dau seama?!
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Iul 29, 2002 4:55 pm

din ciclul prostia bate intunericu'
aphextwinz
Junior Member

Mesajde angus » Lun Iul 29, 2002 5:54 pm

aphex, zi-mi tu, o, atoate-stiutorule, cum e cu patratica? Darkkiler zice bine, a sesizat si el ca monika e pe langa. Unde sunt patrulatere?! Revin la ce-am zis inainte: toate figurile mici au aceeasi forma si aceeasi suprafata. Figurile mari obtinute prin reunirea lor, din moment ce au aceeasi forma, cum de nu au aceeasi suprafata?! Sau e la fel ca la problema cu satucu'? Prin inductie se dovedeste ca asa e!
Iluzie optica nu e, ca le-am numarat si masurat pe patratici...:con:
angus
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Iul 29, 2002 6:05 pm

uite angus cum sta treaba
figurile mari nu sunt la fel (vezi imaginea)
hai sa facem un calcul simplu:
ipotenuza triunghiului verde:
radical(2*2+5*5)=radical(29)=5.3852
ipotenuza triunghiului roshu:
radical(3*3+8*8)=radical(73)=8.544
suma lor: 13.9292
ipotenuza asha-zis-ului triunghi mare:
radical(5*5+13*13)=radical(194)=13.9283
e clar acum?
aphextwinz
Junior Member

Mesajde angus » Lun Iul 29, 2002 6:19 pm

Inteleg (cred) ce vrei sa zici, da' e cu pacaleala: pai ipotenuza triunghiului mare este asha cum zici tu, dar in aceeasi timp este fix si suma celor doua ipotenuze mici, deci = radical din 29+radical din 73. De unde deducem ca 13.9292 = 13.9283! Ma urmaresti? Asa e! De unde deducem ca pe undeva se bat nishte campi...E clar acum ce nu mi-e clar?! :con:
angus
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Iul 29, 2002 8:25 pm

nu intzelegi, ala mare nu e un triunghi (e doar o iluzie optica), e un patrulater. in primul caz este concav, in al doilea caz este convex. diferentza intre ariile patrulaterelor este 1, adica patratzica rezultata.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde dinu » Mar Iul 30, 2002 12:18 am

QUOTE]Initial trimis de DarKKiller

N-ai inteles nimik.
Toate figurile (nu conteaza daca sunt triunghuri sau nu) sunt egale (alea din primul triunghi cu alea din al doilea luate pe culori bineinteles)!
Deci, ... de unde apare patratica?!

Aphex credeam ca te duce capul mai mult de atat :con: ! Auzi cica iluzie optica! Bah tu nu vezi ce scrie in dreapta pe desen?! Alea sunt egale dar dupa rearanjare apare o patratica. De unde p**a mea, ca ma chinui de ceva timp shi tot nu-mi dau seama?!
[/QUOTE]

Hai ca deja va aberati. DKK-ule, chiar e vorba de o iluzie optica (da, sa mor ieu), creata chiar de liniile caroiajului. Daca le elimini, o sa vezi universul asa cum e: infinit. Ho, ca asta-i Huxley. Deci: fa matale un calcul simplu de geometrie analitica si imparte, pentru fiecare triunghi, inaltimea la baza. O sa constati cu o incontestabila uimire ca pantele ipotenuzelor difera (3/8 si 2/5). De unde rezulta ca alaturate nu formeaza un segment, ipotenuza aia mare a figurii nu e un segment, ci, cum zice aphex, o concavitate respectiv o convexitate. Therefore, 5*2/2 + 8*7/2 - 8*3/2 - 5*8/2 = 33 - 32 = 1 (Don't ask how i did it, just believe in magic). Daca nici din desen, nici din explicatia aphexului nici din a mea n-ati inteles, mergeti de va cautati...
dinu
Junior Member

Mesajde angus » Mar Iul 30, 2002 8:36 am

dinule, dom' profesor, bine ca ai aparut matale sa faci lumina in creerashele noastre intunecate, ca chiar ma gandeam ca pe unde umbli de ne lasi sa ne zbatem astfel. Hai ca am inteles, desi o exprimare clara si cuprinzatoare mi-ar fi fost de un real folos. Ca de exemplu: Fig.1 reprezinta un patrulater convex, fig. 2 este unul concav, iar diferenta dintre ariile lor este fix patratzica lipsa. Cu riscul de a fi trimis sa ma caut, totusi te intreb cu respect: ariile cui le-ai scazut tu acolo de ti-a dat asha de frumos 1? Ca nu le-am identificat decat pe 5*2/2 ca fiind aria triunghiului mic si pe 3*8/2 a triunghiului mare. Fii atata de bun, rogu-te...
angus
Junior Member

Mesajde Game Over » Mar Iul 30, 2002 12:09 pm

Initial trimis de aphextwinz

Got it at last :o !
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Mesajde dinu » Sâm Aug 03, 2002 12:41 am

Initial trimis de angus
dinule, dom' profesor, bine ca ai aparut matale sa faci lumina in creerashele noastre intunecate, ca chiar ma gandeam ca pe unde umbli de ne lasi sa ne zbatem astfel. Hai ca am inteles, desi o exprimare clara si cuprinzatoare mi-ar fi fost de un real folos. Ca de exemplu: Fig.1 reprezinta un patrulater convex, fig. 2 este unul concav, iar diferenta dintre ariile lor este fix patratzica lipsa. Cu riscul de a fi trimis sa ma caut, totusi te intreb cu respect: ariile cui le-ai scazut tu acolo de ti-a dat asha de frumos 1? Ca nu le-am identificat decat pe 5*2/2 ca fiind aria triunghiului mic si pe 3*8/2 a triunghiului mare. Fii atata de bun, rogu-te...

Pai chestia cu patrulaterele a spus-o cinstitul aphex. Cat despre arii, cum spuneam... just believe in magic ! (baza mare plus baza mica ori inaltimea supra doi).
dinu
Junior Member

Mesajde Superba Oana » Dum Sep 29, 2002 3:19 am

am si eu o chestie interesanta gasita pe net.
mi se pare mie sau punctele alea chiar isi schimba culoarea?
If I could rearange the alphabet, I'd put U and I together
Superba Oana
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Sep 30, 2002 4:55 pm

Initial trimis de pufulet37
am si eu o chestie interesanta gasita pe net.
mi se pare mie sau punctele alea chiar isi schimba culoarea?

Pura iluzie optica, nici un paradox. Is mari graficieni care chiar creaza paradoxuri in acest spirit. O sa revin de gasesc ceva pe net.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde ADRASTOS » Vin Iul 02, 2004 3:24 pm

paradoxul minicinosului: eu nu spun niciodata adevarul

paradoxul barbierului: un barbier spune ca el ii barbiereste pe toti oamenii din orasul lui care nu se barbieresc singuri.
ADRASTOS
Junior Member

Mesajde valbog » Mie Iul 21, 2004 2:40 am

daca te lasi de fumat, de baut sau de femei, nu traiesti mai mult doar ti se pare ca timpul trece mai greu!
Orice optimist nu e decat un prost fericit. Desigur, pesimistul e doar prost.
valbog
Junior Member

Mesajde CrAsh0v3r » Mar Aug 10, 2004 2:08 am

o luna are 4 saptamani, o saptamana are 7 zile. 4*7=28 si totusi o luna are 28 de zile o data la 4 ani...
Of all the things I've lost, I miss my mind the most...
CrAsh0v3r

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Aici e Scoala Veche