rocsirocsirocsirocs, ie ironie, bre, ie ironie multa! da' nu tresatz faci probleme, ca nu ie neaparat rautacizta ironia asta a nuastra
cu gramatica ie asa:
ca a-ti gasit in textul meu ceva de genul ca imi este greu la varsta asta(aici a-ti nimerit-o..am 22)..si ca ma asasipedincolo pe mine..Poate ca ar trebui sa raspundeti cateodata la subiect ..nu sa o luati pe ocolite si sa infloriti voi cu ce a-ti vrea sa auziti..
liniuca, liniuara, liniutza, cratimutza, cratimiuara - are si ia un job: sa desparta (in silabe) sau sa uneasca (cuvintele compuse); ce ie cu roshu in citat, nu ie nici-nici; casa posa scrii
a-ti, tresa fie cam ashea:
pentru a-ti face intrarea pe un forum, trebuie sa te feresti de gafe, sa scrii corect (gramatical si nu numai), sa nu spui prostii prea multe si sa nu te sifonezi prea usor; asa au facut ei, asa ati facut si voi
primul caz:
a-ti = a iti (pentru
a iti face >> ca
sa iti faci)
al doilea caz:
ati (conjugarea verbului
a face: eu
am facut, tu
ai facut, el
a facut, noi
am facut, voi
ati facut, ei
au facut)
pentru situatiile in care nu esti sigura daca se scrie cu liniutza: incearca sa inlocuiesti presupusa liniutza cu sunetul pe care l-ar substitui ia, sau afla care sunt cele doua cuvinte pe care le uneste - daca nu ese nica, scrie fara liniutza
alfel: ne bucuram ca tzi-a facut impresie buna acest forum, da' de ironii (chear atunci cand se vor suprapune "corectziilor") nu ie scapare (si ie bine, ca unde ie pofta de ras, ie bine si ingaduintza - nah, icsept rautacizmele si marlanizmele curente, da' peste astea posa treci)
si am raspuns, breh, si la subect (ievident ca nu in postu ista!), n-ai vast?
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine