mi s-a intamplat de foarte multe ori sa ascult o piesa noo shi sa ma gandesc sdaca nu am mai auzit pe undeva ceva asemanator. uneori imi aduceam aminte, alteori nu. se intampla shi sa-mi dau seama ca sunt prea suspicios shi de fapt piesa respectiva nu ie copiata. subiectu asta l-am deschis preventiv pentru cand m-o mai apuca asha ceva.
pentru inceput am asha: simplu - hey sau bye. seamana cu ceva shi nu shtiu cu ce. shtie careva?
la pleznealã
16 mesaje
• Pagina 1 din 1
shi uite ca mai am una, da' asta ie intr-o negura totala:
Vank vs. Sublimes (o fi o piesa, or fi mai multe...sa fie doar stilul?)
Vank vs. Sublimes (o fi o piesa, or fi mai multe...sa fie doar stilul?)
-
neatza - Mesaje: 5820
Melodia aceea de la A-Mix (Asa le zicea???) e sau mi se pare mie ca este putin inspirata dupa "Forgiven" de la Sylver?
Merg mai departe-acum------------Dac-ai sti
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
-
Dreamy_Girl - Junior Member
Initial trimis de Dreamy_Girl
Melodia aceea de la A-Mix (Asa le zicea???) e sau mi se pare mie ca este putin inspirata dupa "Forgiven" de la Sylver?
he, he, he... deci nu sunt singurul
-
Re: la pleznealã
Initial trimis de neatza
mi s-a intamplat de foarte multe ori sa ascult o piesa noo shi sa ma gandesc sdaca nu am mai auzit pe undeva ceva asemanator. uneori imi aduceam aminte, alteori nu. se intampla shi sa-mi dau seama ca sunt prea suspicios shi de fapt piesa respectiva nu ie copiata. subiectu asta l-am deschis preventiv pentru cand m-o mai apuca asha ceva.
pentru inceput am asha: simplu - hey sau bye. seamana cu ceva shi nu shtiu cu ce. shtie careva?
seamana cu "Cherry lady",nu?
- Unregistered
Initial trimis de Cr@zY @nGeL
Si eu am avut aceeasi impresie la piesa "Nu ne place scoala" (Candy). Stiam eu ca am mai auzit-o undeva. Apoi am vazut acea reclama la ring-tones si mi-am dat seama de unde o stiam. E copiata 100%.
pai atunci scrie aici ca sa vada shi ascultatorii
-
hm........
Problema plagiatului , exista peste tot , nu numai in spatiul carpato-dunareano-pontic .
am sa dau un exemplu stiut bine de mine .
Fred Durst a acuzat de plagiat pe Aaron Lewis , liderul formatiei Staind.Asta dupa ce colaborasera .
Staind e super si nu are a face cu Limp Bizkit.
Da` acuzatia a fost serioasa .
Am ascultat bine de tot Staind .Si , chiar exista neste influenete .Daca nu de la Limp , din alta parte .
Faza era insa ca ,suna bine !
Imi placea .Restul nu ma intere` .
posibil sa fie o idee gresita .Nu ?
da da ....
da la noi , plagiatu`-i in floare .E la moda chiar .
ioi....da asta-i o problema grea ....hm....
ma duc sa cuget ! vin mai tarziu cu ceva mai ....concret!
anyway.....Traiasca berea!
am sa dau un exemplu stiut bine de mine .
Fred Durst a acuzat de plagiat pe Aaron Lewis , liderul formatiei Staind.Asta dupa ce colaborasera .
Staind e super si nu are a face cu Limp Bizkit.
Da` acuzatia a fost serioasa .
Am ascultat bine de tot Staind .Si , chiar exista neste influenete .Daca nu de la Limp , din alta parte .
Faza era insa ca ,suna bine !
Imi placea .Restul nu ma intere` .
posibil sa fie o idee gresita .Nu ?
da da ....
da la noi , plagiatu`-i in floare .E la moda chiar .
ioi....da asta-i o problema grea ....hm....
anyway.....Traiasca berea!
- rockgirl
Re: hm........
a'ma ca problema plagiatului s-a discutat si ras-discutat. cre'ca romanu' a intrat in 'febra plagiatului', aproape orice melodie ii suna a alta melodie, care si ea, la randul ei, seamana cu alta melodie s.a.m.d. plagiatul exista peste tot, si la noi, si la ei, si la ceilalti, si la cei ce vor veni...desi cei mai multi compozitori declara ca, este posibil, ca atunci cand compui o piesa sa ramai cu unele impresii si influente de la muzica pe care o asculti sau vreo melodie anume. cica asta nu inseamna plagiat. whatever.
dar, deja se observa alt fenomen la artistii nostri, aproape fiecare piesa noua a lor seamana cu precedenta. e mai simplu si pentru public: a ascultat una, le-a ascultat pe toate.
hai, fa un efort.
dar, deja se observa alt fenomen la artistii nostri, aproape fiecare piesa noua a lor seamana cu precedenta. e mai simplu si pentru public: a ascultat una, le-a ascultat pe toate.

Initial trimis de rockgirl
hai, fa un efort.
-
nocturna - Mesaje: 8725
Re: Re: hm........
Initial trimis de Nightwish
a'ma ca problema plagiatului s-a discutat si ras-discutat. cre'ca romanu' a intrat in 'febra plagiatului', aproape orice melodie ii suna a alta melodie, care si ea, la randul ei, seamana cu alta melodie s.a.m.d.
ideea mea era alta: nu vreau sa dau cu bata aiurea, drept care m-am gandit sa intreb inainte. ia-o ca pe o curiozitate shi nu ca pe o rautate.
deci: simplu?
-
no.....
despre plagiat...
Muzica e o arta!
O arta e o insiruire de idei
...Ca un lant...
O idee poate fi preluata , si adaptata la o oarecare capacitate de intelegere a unui fapt.-o adaptare la o noua mentalitate
asa cum tema absurdului a aparut mai intai la greci.Pentru ca mai tarziu sa fie preluata de toti scriitorii , poeti ...si artisti in general.
Eminescu scrie despre absurd.Il acuzam sau nu de plagiat.NU!!!
Costi Ionita plagiaza.E cel mai bun exemplu in ale plagiatului.Nu e capabil sa creeze."de mic copil , ma doare creieru`"...
asa s-a nascut el...ce naiba sa-i faci?
costi fura cu nerusinare!nici nu mai continuu sa comentez ca incep sa ma enervez.Ma apuca instinctele animalice
Marii artisti ai muzicii....Beatles ,Metallica , Led Zepellin ...au creat idei.Idei care pot fi regasite in alte piese bune ...idei preluate , dar "lucrate" dupa propriul stil .
ma duc sa mai cuget putin ...
Ma duc sa mor putin ...
Toate bune !
traiasca berea!
Muzica e o arta!
O arta e o insiruire de idei
...Ca un lant...
O idee poate fi preluata , si adaptata la o oarecare capacitate de intelegere a unui fapt.-o adaptare la o noua mentalitate
asa cum tema absurdului a aparut mai intai la greci.Pentru ca mai tarziu sa fie preluata de toti scriitorii , poeti ...si artisti in general.
Eminescu scrie despre absurd.Il acuzam sau nu de plagiat.NU!!!
Costi Ionita plagiaza.E cel mai bun exemplu in ale plagiatului.Nu e capabil sa creeze."de mic copil , ma doare creieru`"...
asa s-a nascut el...ce naiba sa-i faci?
costi fura cu nerusinare!nici nu mai continuu sa comentez ca incep sa ma enervez.Ma apuca instinctele animalice

Marii artisti ai muzicii....Beatles ,Metallica , Led Zepellin ...au creat idei.Idei care pot fi regasite in alte piese bune ...idei preluate , dar "lucrate" dupa propriul stil .
ma duc sa mai cuget putin ...
Ma duc sa mor putin ...

Toate bune !
traiasca berea!
- Rockgirl
Si eu am avut aceeasi impresie la piesa "Nu ne place scoala" (Candy). Stiam eu ca am mai auzit-o undeva. Apoi am vazut acea reclama la ring-tones si mi-am dat seama de unde o stiam. E copiata 100%.
mda, piesa aia de la candy seamana cu o piesa de la voltaj, mai veche, parca cu papa junior la care-i zice ceva de genu' "asta-i viata"... si ambele seamana cu o melodie mai veche, straina (of course), al carui titlu nu-mi vine acu' in minte...:confused:
adevarul nu doare, ci serveste dusuri reci prostiei calde...
-
sohatzki - Junior Member
Bai, daca ati downloadat chestiile alea "Duelul Vedetelor" de Leasa Dragos, observati ca e o melodie Animal X la un moment dat, nu stiu cum se numeste, dar refrenul e "Zi si noapte simt lipsa ta/Mi-am pierdut increderea", dupa care vine Sting - "Desert Rose"... Bah, ce seamana...
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
Initial trimis de Ire
Eu le-am auzit duelurile si un pic din acel "nu ne place scoala"
'We will rock you' clar.
da, da... exact! ambele piese au fost inspirate din "we will rock you".:t
adevarul nu doare, ci serveste dusuri reci prostiei calde...
-
sohatzki - Junior Member
ba, nu prea stiu sigur piesa, dar am vaga impresie ca dupa Queen e copiata. Ma rog, nu asta vroiam sa spun, ca era Queen ... ma intrebam cum de ai ajuns sa -ti dai seama de abia din reclama la ring tones ca era Queen ... da-o incolo de treaba .... e jenant ... ca e una din cele mai cunoscute piese ....
- piper1996
16 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii