Nentu' Dobrica

Cafeneaua muzicii anilor '60, '70 si '80

Nentu' Dobrica

Mesajde gabuba » Dum Iun 22, 2003 1:21 pm

Hai si canta, hai cu miiineeee...

Asta e melodia lui Gil Dobrica, ma...

Suna-l ma si fa-i o bucurie !

daca "ia" trebuit anonimat pana acu'...

Rumania, hmhmhmhm (:D)...

Dupa cum probabil ati inteles, este vorba de Gil Dobrica cel ce canta "Hai acasa" . Pana acu' eu habar n-aveam cine e acest domn, dar mi-a zis tata ca e un nene ce canta pe la diverse ocazii si acum in reclama asta de la Zapp a avut ocazia sa se faca cunoscut publicului larg.

Cred ca se poate inscrie in categoria bosorogilor.

Ce parere aveti despre el?
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde cubu » Dum Iun 22, 2003 1:44 pm

Cum adica reclama l-a facut cunoscut publicului larg? Asta canta de cand lumea...
indescifrabil
cubu

Mesajde river » Dum Iun 22, 2003 1:48 pm

Na! ca Portnoy mi-o lua inainte :D Asta voiam si io sa zic, Gabizzule, ca nenea Dobrica nu a fost facut cunoscut publicului larg prin reclama de la zapp. Prin reclama respectiva a fost readus in memoria "bosorogilor", ca el saracu', prin multe a mai trecut (rele, foarte rele) pana cuiva i s-a facut mila de el (urat spus, dar adevarat) si l-au readus la rampa... Si mult a mai cantat la viata lui, si-a incalzit inimile si-a provocat betzii parintilor (bunicilor) nostri (si-acum noua :D ).
Din pacate asta nu e numai soarta lui, multi au fost uitati si lasati prada unor vicii si unei vieti de mizerie, citeste si tu toate posturile de pe aici si ai sa intelegi mai multe...
"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "

imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
river
Junior Member

Mesajde gabuba » Dum Iun 22, 2003 2:22 pm

Da ma, da' asta gil , a fost facut , sau bine, readus in memoria oamenilor de reclama asta de la zapp, eu si ceilalti de varsta mea habar n-aveam cine e, da e bine, ca acum stie si noi de el
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Exact asta ma gandeam ieri!

Mesajde Zgubilici » Joi Iul 03, 2003 2:28 pm

Am fost la un concert nu prea extraordinar la Teatrul de vara cu ocazia de doua zile inainte de ziua Americii, unde a prestat doua piese plus un bis si domnul Gil Dobrica.
In momentul in care nenea a venit pe scena, toata lumea prezenta s-a ridicat in picioare si a inceput sa aplaude cu mare entuziasm, dar privind la cei din jur mi-am dat seama ca mai entuziasmati erau de "melodia din reclama" decat de Gil Dobrica pur si simplu.
E super bine ca reclama a reusit sa readuca in atentia populatiei piesa "Hai acasa!" insa oamenii nu asculta, aud dar nu asculta.
Ma intreb daca ar fi urmat Dana Barten si Dan Craimerman cu "Delma cu 8 vitamine, margarina care ne convine..." reactia ar fi fost cumva diferita.
Mi-au lasat un gust amar toate astea, omul nu mi se pare apreciat pentru ceea ce este.
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
Zgubilici
Junior Member

Mesajde curly » Vin Iul 11, 2003 10:20 am

pai shi ce mare scula este?!unul din miile carew l-au imitat pe Elvis....
rau de gura!
curly
Junior Member

Mesajde Sick Tear » Dum Iul 13, 2003 6:56 am

Initial trimis de curly
pai shi ce mare scula este?!unul din miile carew l-au imitat pe Elvis....

Chiar daca arata ca o epava in viata, nea Gil canta mai bine decat toate fetitzele dezbracate si baietzashii cu gel in par de la atomic tv. Iar in privinta imitarii lui Elvis ar trebui sa te mai gandesti, probabil ca ai ascultat altceva. Ai auzit cumva de Ray Charles?
Sick Tear
Junior Member

Mesajde nocturna » Dum Iul 13, 2003 10:03 pm

Sick Tear doo lucruri am sa-ti spun:
1. nu mai raspunde cu quote la mesajul anterior. vad ca la tine e obicei.
2. tu il compari pe Gil Dobrica cu Ray Charles?!? :hehe: io zic sa te mai gandesti inainte sa faci comparatzii de genu' asta.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde Sick Tear » Lun Iul 14, 2003 11:21 am

Poate nu am fost eu explicit, dar nu l-am comparat pe nea Gil cu Ray Charles, eu stiu ca el s-a declarat un discipol al lui Ray. In vremurile lui de glorie, G.D. canta prin baruri si concerte multe reluari dupa R.C.
Sick Tear
Junior Member

Gil e batran

Mesajde sconcsu » Lun Aug 04, 2003 3:23 pm

mai da ce s-a int cu voi toti ati trait sub un bolovan toata viata oare sau sunteti copii abuzati? mai Gil dobrica a fost facut celebru acuma 28 de ani in filmu Nea Marin Miliardar chiar eu stiu care am abia 18 anishori da ma mai uit si io la cate un film doua ...CATA IGNORANTA!!!!!
sconcsu
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Aug 04, 2003 4:57 pm

sconcsule io zic sa faci pasi de aici ca puti. spre informarea ta in 78 cand fu turnat filmu de care zici gil dobrica era deja un nume in muzica romaneasca. numa la bulandra cat canta baiatu asta cu alte nume celebre precum aldea si sfinx ,pitis si altii, pe la inceputu anilor 70. de cenaclul flacara auzisi? deci cand mai baji botu pe aici intai sa rumegi si p-orma sa imprastii mirosuri....
eyewitness

Mesajde tom waits » Lun Aug 11, 2003 10:47 pm

Va recomand vinilul lui Gil. Suna super! Am vazut un interviu cu el de curand, se plangea ca o duce rau. Aia de la Zapp l-au imbracat si l-au reintrodus in circuit (nu ma injurati, am citat din Gil). El le multumeste, si tre' sa le multumim si noi, ca asa il asculta si ai mai mici, care nu au auzit de el...
tom waits
Junior Member

Imbracati-l si hraniti-l pe Gil !

Mesajde acredus » Mar Aug 12, 2003 12:12 am

Gil Dobrica? Fost miner, scos din abataj direct pe scena proletcultista pentru a incanta tineretul utecist cu preluari jalnice (vezi chiar "Hai acasa" dupa John Denver). Alcoolic inveterat, cazut intr-o evidenta decrepitudine. Revenirea? Oameni din publicitate care cunosc foarte bine psihologia maselor de pe plaiurile mioritice, speculeaza nostalgiile imbecile ale celor care cresc de asemenea rating-urile televiziunilor la orele de difuzare ale megaproductiilor Bollywood-iene. ( filme indiene pt cei ce nu cunosc). Salvati-l pe Gil? Sigur !...salvati-i pe toti pictorasii ce i-au desenat mustatile si carambii tatucai Stalin...strangeti la piept versificatorii ce ridicau osanale "celui mai iubit fiu al poporului" imbracati si hraniti toate relicvele de trista amintire ale unui sistem ce in loc sa se piarda in negurile istoriei revine obsedant in realitatea noastra, nelasandu-ne sa uitam.
"Ba ! Fiti fericiti, ca va ia mama dracului ! "
acredus
Junior Member

Re: Imbracati-l si hraniti-l pe Gil !

Mesajde tom waits » Mar Aug 12, 2003 10:59 pm

Ca tine mitule mai rar...
Mai acredus. Ce varsta ai, taticu'? Ce stii tu de proletcultism si unde este latura proletcultista a lu' Gil? Nenorocitu' ala comunist de Ray Charles, intr-o profunda implicare in "psihologia maselor", a dat mana cu Gil dupa ce acesta din urma a cantat in deschiderea concertului lui (cred ca dintr-o nostalgie imbecila, urmand ca imediat dupa concert sa sa urmareasca o superproductie Bollywood-iana). Ca un semn de prietenie da-ne si noua cateva versuri in care Gil canta pentru tovarasii. Eu propun sa il scoatem si pe Paler de peste tot, ca a fost membru CC (pentru conformitate iti pun la dispozitie mega lucrarea OMAGIU tarii conduccatorului iubit). Mai copii, ce stiti voi despre epoca de dinainte de 89? Am urmat cursurile facultatii de Comunicare - Relatii Publice ( eram cel mai batran student din an, ca inainte de 89 nu exista sectia) din Universitate si nu ma pot lauda ca eu cunosc psihologia maselor. Copii, va imbatati cu apa rece. Nu e vorba de Stelian Nistor, subiectul este Gil Dobrica.
S'auzim numa' de bine
tom waits
Junior Member

Re: Re:

Mesajde sconcsu » Dum Dec 07, 2003 11:28 pm

ba ce facultate am facut noi si cat de ciumeg si superior sunt fata de altii care fara nici o vina pun si ei un post saracii acolo...bah daca toti ar raspunde asa ca tine nu s-ar mai numi forum,du-te pe privata si acolo injura-l de mama si fa-l ketchup da respecta macar forumu, nu te mai ciumegii tu atata si spune-ti parerea, nuu te lega de altii sau sti???
sconcsu
Junior Member

Mesajde nocturna » Lun Dec 08, 2003 10:27 am

bey soncsule ciumeg si licentiat, daca n-ai nica interesant de impartashit cu restu lumii referitor la subiectul in cauza ci doar mesaje ce miros de la o posta a off-topicuri bagaretze in seama io zic sa te abstinezi de la comenturi care n-are a face cu topicu. deci acuma sti(i)!

asta fu avertisment. mai vedem pe parcurs cum decurg lucrurile.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde tom waits » Mar Dec 09, 2003 10:47 pm

Gil imi place si chiar ma bucur cand il aud, imi aduce aminte de tinerete. Imi pare rau daca am fost prea dur (mie nu mi se pare). S'auzim numa' de bine.
tom waits
Junior Member

Înapoi la Oldies but goldies