Boli luate de la pesti la om

pestele din acvariu, muscata din fereastra, "salatile" din gradina ursului

Boli luate de la pesti la om

Mesajde niki » Vin Sep 07, 2001 12:54 pm

Ati auzit cumva de ceva boli care se pot transmite de la pestii de acvariu la om?
niki
Junior Member

Mesajde Catalin B » Vin Sep 07, 2001 1:13 pm

alergie la purici:) (piscaturi?)
Catalin B
Junior Member

Re: Boli luate de la pesti la om

Mesajde Gabi71 » Vin Sep 07, 2001 3:05 pm

Initial trimis de niki
Ati auzit cumva de ceva boli care se pot transmite de la pestii de acvariu la om?

Singura de care am citit undeva ca s-ar putea transmite este TBC dar este o boala extrem de rara la pesti. Am mai auzit, dar nu din surse de incredere, ca nu ar fi bine sa ai acvariul in camera in care dormi. Ar exista o explicatie pentru asta dar nu cred ca din cauza ca bolile purtate de pesti s-ar putea transmite prin aer.
Gabi71
Junior Member

Mesajde Guppy » Sâm Sep 08, 2001 12:43 am

Eu am acvariul in camera ... 120l ...
aveam o alergie inainte sa am pesti ... de cand i-am luat , am scapat de ea :D . Nu cred ca au legatura una cu alta..oricum ; ce stiu eu e ca ai alergie doar la
purecii de balta uscati care au praful ala . Si in special daca ai probleme de sanatate cum ar fi astm bronsic.

Nu folosi purecii .. oricum nu-s buni deloc.
Guppy

Mesajde RoDiscus » Sâm Sep 08, 2001 9:25 am

"Chironomus larvae seem to be the principal sensitizer in fish food allergy. In addition, a variety of other Arthropoda species that are used as fish food can induce immediate hypersensitivity. This article reports the case history of a 27-year-old patient who kept fish and who suffered from allergic asthma. He showed strongly positive reactions in skin tests for Chironomus and Culex larvae, as well as several kinds of Crustacea species, such as Daphnia and brine shrimps. "

"In 611 patients with extrinsic and intrinsic asthma, 43 patients with atopic asthma and allergic rhinitis had aquariums at home, and 28 of them had high positive Prick-test-reaction with daphnia extracts. After avoiding contact to daphnia (fish food) all patients became free from symptoms. "

deci mai toate tipurile de papa de pesti pot crea alergii si astm!
spalatzi-va pe maini :D si evitati sa "luati o nara" din praful rezultat de la mancarea uscata! DAR NU RENUNTATI LA ACVARIU!!! REPET! NU RENUNTATI LA ACVARIU! :D :D :D
I tried sniffing coke once, but the ice cubes got stuck up my nose!
RoDiscus
Junior Member

Mesajde WarAdy » Joi Oct 04, 2001 10:42 pm

Din nefericire (pentru mine) iti pot spune din experienta personala despre o boala. Se numeste conjunctivita si imi face ochii rosii si tulburi :) dar nu este din cauza pestilor in mod direct ci a mancarii pt ei, adica a puricilor de balta uscati. Cu toate astea nu renunt la acvariu, ci le dau hrana vie, mai putin la puiuti.
WarAdy

Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim