Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)
Bistro Ateneu
binecunoscuta locanta centrala cu decor de pub, mancare buna si preturi mari, dar oarecum normale pentru locatie, beneficiaza de o bucatarie corecta, la limita dintre banal si deosebit. interesanta tehnica de intindere a mancarurilor pe farfurii foarte mari, cantitatea din ele pare dubla.
am avut, sa zic, norocul de a gasi o masa liberea fara rezervare, dupa noi au fost multe grupuri refuzate, majoritatea meselor avand cartonasul pe ele.
desigur pentru ca nenumarata clientela o permite, serviciul nu este tocmai cel dorit de niste adevarati stalpi ai carciumilor, ramanand destul de des in impas la bere, sau urmarind ca pushca ratza salbatica cate o chelneritza, dealtfel destul de afabila si dragutza (cand dadeai de vreuna).
alcoolul scump, un pahar de 250 carlsberg la draft 35.000 (deci o sticla ar fi fost cam 70), silva, becks - 55.000, stella si nu mai stiu ce 65.000 (la 33cl!!).
am consumat chiftelute marinate, ca la mama acasa, cu piure de cartofi (din cartofi dar fara lapte), salata de muraturi, desi mica, absolut exceptionala, de departe in topul muraturilor, stroganoff reusit cu garnitura de orez, plus papanasi (cruzi in interior, de nemancat) si o cafea turceasca foarte buna.
preturile mancarurilor variaza intre 130 si doua sute si cu bataie spre 300 la peste parca. pe meniu mai erau: supa cu galusti, ciorba de pui, tochitura, cod cu orez, tigaie picanta, sarmale, pui cu susan si inca altele pe care nu mi le amintesc, la desert in afara de cruzii papanasi mai exista inhgetzata si atat.
desi dragutza si boema, locanta nu merita banii pe care ii pretinde.
binecunoscuta locanta centrala cu decor de pub, mancare buna si preturi mari, dar oarecum normale pentru locatie, beneficiaza de o bucatarie corecta, la limita dintre banal si deosebit. interesanta tehnica de intindere a mancarurilor pe farfurii foarte mari, cantitatea din ele pare dubla.
am avut, sa zic, norocul de a gasi o masa liberea fara rezervare, dupa noi au fost multe grupuri refuzate, majoritatea meselor avand cartonasul pe ele.
desigur pentru ca nenumarata clientela o permite, serviciul nu este tocmai cel dorit de niste adevarati stalpi ai carciumilor, ramanand destul de des in impas la bere, sau urmarind ca pushca ratza salbatica cate o chelneritza, dealtfel destul de afabila si dragutza (cand dadeai de vreuna).
alcoolul scump, un pahar de 250 carlsberg la draft 35.000 (deci o sticla ar fi fost cam 70), silva, becks - 55.000, stella si nu mai stiu ce 65.000 (la 33cl!!).
am consumat chiftelute marinate, ca la mama acasa, cu piure de cartofi (din cartofi dar fara lapte), salata de muraturi, desi mica, absolut exceptionala, de departe in topul muraturilor, stroganoff reusit cu garnitura de orez, plus papanasi (cruzi in interior, de nemancat) si o cafea turceasca foarte buna.
preturile mancarurilor variaza intre 130 si doua sute si cu bataie spre 300 la peste parca. pe meniu mai erau: supa cu galusti, ciorba de pui, tochitura, cod cu orez, tigaie picanta, sarmale, pui cu susan si inca altele pe care nu mi le amintesc, la desert in afara de cruzii papanasi mai exista inhgetzata si atat.
desi dragutza si boema, locanta nu merita banii pe care ii pretinde.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
periplul:
inceput de seara placuta in tormen. ploaie, atmosfera boema, shnitzel, cascaval pane, cartofi prajitzi, salata de varza acra, mici deliciosi si mai ales beri. nenumarate.
din pacate localul inchide la 9 seara dar am fost lasati cu amabilitate sa ne terminam alcoalele pana la 10 si ceva.
continuarea s-a petrecut in la berbecu'. crashma laudata de multa lume, atmosfera foarte misto, ca de vama veche
galagie, roackeri, restaurantul are ceva din imaginea nicorestiului, cu o clientela diferita. s-a mancat, impresia pe care mi-a lasat-o calitatea preparatelor a fost ca sunt ok (pomana porcului, ciorbitze, cotlete de berebcutz "ca la stana", limba cu masline, o salata de muraturi asortata excelenta).
destul de mult fum, spre disperarea nefumatorului dintre noi (ala mai sensibil ca fane nu se plange :p).
singura treaba care intr-un fel mi-a displacut la mancare, este impresia de bucatarie clasica de bukale, adica fac o oala cu zama, daca vrei "perisoare" baga guguloaiele, vrei perisoare a la grec, pac smantana si guguloaie, cazanul cu "sos romanesc" alaturi: cotlete ca la stana: carnea + sos + ou si branza; limba cu mazline: limba + sos + mazline.
plus ca nu am vrut sa imi ingrijorez comeseanul infometat dar carnea din pomana porcului avea un evident iz de vechi. sau tzinut mult afara din frigorifer.
altfel preturi decente, bere buna si rece, atmosfera foarte misto.
edit: fiind intr-o stare avansata de buna dispozitie, nu m-am uitat la meniu si mi s-a atras atentia sa spun ce inseamna "preturi decente" care abar n-am, da' mi s-a zis ca:
baiatu vesel: 35k berea cea mai eftina - draft
baiatu vesel: papica intre 100 shi 200 deci bine
baiatu vesel: cotletu a fost 200
baiatu vesel: toata mancarea mea a fost inspre 300 shi ceva
baiatu vesel: ciorbele pe la 50-55 toate
gagaio: uau
gagaio: pai e scumpic
baiatu vesel: e
baiatu vesel: asha ca corecteaza
inceput de seara placuta in tormen. ploaie, atmosfera boema, shnitzel, cascaval pane, cartofi prajitzi, salata de varza acra, mici deliciosi si mai ales beri. nenumarate.
din pacate localul inchide la 9 seara dar am fost lasati cu amabilitate sa ne terminam alcoalele pana la 10 si ceva.
continuarea s-a petrecut in la berbecu'. crashma laudata de multa lume, atmosfera foarte misto, ca de vama veche

galagie, roackeri, restaurantul are ceva din imaginea nicorestiului, cu o clientela diferita. s-a mancat, impresia pe care mi-a lasat-o calitatea preparatelor a fost ca sunt ok (pomana porcului, ciorbitze, cotlete de berebcutz "ca la stana", limba cu masline, o salata de muraturi asortata excelenta).
destul de mult fum, spre disperarea nefumatorului dintre noi (ala mai sensibil ca fane nu se plange :p).
singura treaba care intr-un fel mi-a displacut la mancare, este impresia de bucatarie clasica de bukale, adica fac o oala cu zama, daca vrei "perisoare" baga guguloaiele, vrei perisoare a la grec, pac smantana si guguloaie, cazanul cu "sos romanesc" alaturi: cotlete ca la stana: carnea + sos + ou si branza; limba cu mazline: limba + sos + mazline.
plus ca nu am vrut sa imi ingrijorez comeseanul infometat dar carnea din pomana porcului avea un evident iz de vechi. sau tzinut mult afara din frigorifer.
altfel preturi decente, bere buna si rece, atmosfera foarte misto.
edit: fiind intr-o stare avansata de buna dispozitie, nu m-am uitat la meniu si mi s-a atras atentia sa spun ce inseamna "preturi decente" care abar n-am, da' mi s-a zis ca:
baiatu vesel: 35k berea cea mai eftina - draft
baiatu vesel: papica intre 100 shi 200 deci bine
baiatu vesel: cotletu a fost 200
baiatu vesel: toata mancarea mea a fost inspre 300 shi ceva
baiatu vesel: ciorbele pe la 50-55 toate
gagaio: uau
gagaio: pai e scumpic
baiatu vesel: e
baiatu vesel: asha ca corecteaza
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
chiar de curand, m-am (ne-am, ca eram mai multi) lovit de aceeasi problema la Tormen.. Papa bun, ieftin si berile asijderea, e neplacut insa ca trebuie sa te ridici sa pleci, mai ales cand afara viscoleste sau ploua rau
Vorbeai intr-un alt post de Trattoria Verdi.. Ca tot a venit primavara, recomand calduros terasa (gradina) acestui restaurant, unde am fost vara trecuta: atmosfera foarte placuta, mese aerate, ziduri acoperite de iedera, muzica in surdina, personal serviabil si numeros fara a fi enervant, preturi acceptabile, mancare excelenta (s-au mancat diverse preparate din/cu fructe de mare, peste spada, pizza, toate bune). Observatie - pentru beuta, a se continua totusi in alta parte, aici cam doare la buzunar.

Vorbeai intr-un alt post de Trattoria Verdi.. Ca tot a venit primavara, recomand calduros terasa (gradina) acestui restaurant, unde am fost vara trecuta: atmosfera foarte placuta, mese aerate, ziduri acoperite de iedera, muzica in surdina, personal serviabil si numeros fara a fi enervant, preturi acceptabile, mancare excelenta (s-au mancat diverse preparate din/cu fructe de mare, peste spada, pizza, toate bune). Observatie - pentru beuta, a se continua totusi in alta parte, aici cam doare la buzunar.
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
da intr-adevar frumos la trattoria si am vazut terasa, din pacate inca nu au deschis-o
mentiuni de carcotash: fructele de mare sunt congelate, somonu' nu e de cea mai buna calitate (adica e de crescatorie), pentru unii pizza are multa margine (eu in genere dau nota dupa 4 formagi, la prima intalnire cu un pizzaiol nou).
in schimb atmosfera e super!
gilflash mai pierde puncte: i-au furat lu shefu telefonu acolo asa ca aveti grija
eu daca ash avea situl asta:
http://www.afterhours.ro/restaurant_Gil.html
ash modifica ceva ceva la cronica
o intrebare: nu mai iese dom'le nimeni la local sa dea cu parerea?

mentiuni de carcotash: fructele de mare sunt congelate, somonu' nu e de cea mai buna calitate (adica e de crescatorie), pentru unii pizza are multa margine (eu in genere dau nota dupa 4 formagi, la prima intalnire cu un pizzaiol nou).
in schimb atmosfera e super!
gilflash mai pierde puncte: i-au furat lu shefu telefonu acolo asa ca aveti grija

eu daca ash avea situl asta:
http://www.afterhours.ro/restaurant_Gil.html
ash modifica ceva ceva la cronica

o intrebare: nu mai iese dom'le nimeni la local sa dea cu parerea?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Rectificare:
Ciorbele la Berbecu incepeau de la 30k. Alea de p(r)ost - de salata, fasole si alte animale dinastea care nu alearga.
Pomana porcului era cu carne conservata in untura, de aici gustul acela. Care mie mi-o placut.
Ciorbele la Berbecu incepeau de la 30k. Alea de p(r)ost - de salata, fasole si alte animale dinastea care nu alearga.
Pomana porcului era cu carne conservata in untura, de aici gustul acela. Care mie mi-o placut.
-
Paragusul - Junior Member
- Mesaje: 79
- Membru din: Lun Iul 26, 2004 11:00 pm
din proprie experienta: daca tii prea mult carnea aia in untura apai se rancezeste untura si carnea capata cevashilea urme de penicilina
cu gust deosebit ofcors :rolleyes: asa ca se prea poate ca paragusul sa aiba dreptate.

sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
Sambata, busculat de dl. Neata care mi-a trezit fiorul ecologico-hamsiesc [care este;)] am avut o experienta sa-i zicem ihtiologica inedita intr-o crajma beetoon din pardon de exprimare Giurgiu. Mancare de am behait si la propriu si la figurat, ce mai, am venit de acolo orgasmat.
Cu permisiunea moderatorilor, am pus un link acilea, am incercat sa pun tot textul dar zice cum ca depaseste 10000 caractere. Na, daca sunt prea prolific.
http://www.afterhours.ro/articol_Perla_Giurgiului_%28I%29.html (trei volume)
Danone, sa nu poftesti mama ca te-oi duce mosul daca ti se face pofta.
Everybody, enjoy!
Cu permisiunea moderatorilor, am pus un link acilea, am incercat sa pun tot textul dar zice cum ca depaseste 10000 caractere. Na, daca sunt prea prolific.
http://www.afterhours.ro/articol_Perla_Giurgiului_%28I%29.html (trei volume)
Danone, sa nu poftesti mama ca te-oi duce mosul daca ti se face pofta.
Everybody, enjoy!
-
Paragusul - Junior Member
- Mesaje: 79
- Membru din: Lun Iul 26, 2004 11:00 pm
Frigul e patrunzator, chiar si pentru un om deprins cu stihiile naturii
om la giurgiu?

interesanta povestirea, dar sare rau in ochi amestecul romano-englez (damn, bla bla bla). si daca tot ai scris 3 pagini puteai sa descrii si tu preparatele mai amanuntit, garnituri, salate, michimaushi

stai jos, shapte

(kiddin' vreau si io la giurgiu)
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Asa vorbeste eu, da?
Ce salate la saramura de peste tu?
Iti spun ce-am mancat, ca asa cum am mentionat, in afara de peste nu comanda nimeni nimic altceva acolo. Si nu am vrut sa stric traditia.
Stai jos 4.
Stiu unde e localul, asteptam sa se umple si stiuca.

Ce salate la saramura de peste tu?
Iti spun ce-am mancat, ca asa cum am mentionat, in afara de peste nu comanda nimeni nimic altceva acolo. Si nu am vrut sa stric traditia.
Stai jos 4.

Stiu unde e localul, asteptam sa se umple si stiuca.
-
Paragusul - Junior Member
- Mesaje: 79
- Membru din: Lun Iul 26, 2004 11:00 pm
Paragusul scrie:Stai jos 4.
:cry: raule. las ca am ac de cojocul lu' matale si bag upgrade la trattoria verdi.
de data asta am stat la terasa acoperita de la intrare, servirea ireprosabila cu mentiunea ca asteptarea se prelungeste putin cand se umple localul (e foarte aglomerat).
upgrade-ul o sa se refere numai la cele servite (preparate) si anume:
antipasti:
- calmari prajitzi crocanti serviti pe un pat de salata verde si cuburi de rosii, cu sos pe baza de rosii condimentat.
- vinete in sos de rosii la cuptor acoperite cu un strat de mozzarella si parmezan (delicioase!)
piati:
- paste de casa umplute cu urda si spanac intr-un sos cu smantana si rosii
- cotlet specialitatea casei, acoperit de un sos in care tronau rosii, ciuperci si kaizer, insotite de legume la gratar.
toate astea si 5 halbe de tuborg = aprox 800 mii
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
in sfarsit am ajuns la pasajul vilacross.
pentru a scurta recenzia, luati link la o prima prezentare:
http://www.afterhours.ro/restaurant_Cafe_Vilacrosse.html
sa vedem:
decorul de bistro in adevaratul sens al cuvantului, usor inghesuit, este al unei crashme care are unul din cele mai bune rapoarte pret calitate pe care l-am intalnit, are mancare buna si foarte multa la portie, chelner afabil, ce mai un raport impecabil, zona centrala ... asa ca o sa ma limitez sa punctez MINUSURILE:
- toata seara, la masa la care erau majoritari fumatorii nu s-au schimbat nici macar odata scrumierele.
- berea era calda si lipsea cu desavarsire berea la halba.
- un singur chelner pe local nu facea fatza bietul de el, desi per total s-a descurcat onorabil.
Si acum sa revenim la consumatie, cu minusurile si plusurile sale.
Platoul rece a fost excelent: slana afumata coapta, carnatzi picanti, cabanosi, salata de varza cu morcov, rosii si cuacavetzi, masline, oua fierte, shunca, branza, ceapa verde, toate excelente intrunind peste 400 de grame (portie suficienta pt doua persoane la pret decent de o suta de mii - sau o suta zece, asa ceva)
Ciorba de vacutza subtirica, nu densa, cu bucati mari si putine de carne, ok.
Cotlete (pfui am uitat, muresene, somesene) cu cartofi copti-prajiti intr-o portie gargantuelica si foarte proaspete si gustoase.
Din pacate la un fel de mancare constand din clatite umplute cu pui si nu mai stiu ce si facute pane (rulouri nu mai stiu cum), "sosurile" din meniu erau maioneza si ketchup ordinare (de calitate bleah). Pacat, fiindca preparatul era ok.
Gulashul, servit in ceaunash dragalash foarte bun, pacat ca nu era carnea suficient de frageda, dar sosul era demential, mie mi s-a parut iute dar comesenii m-au contrazis deci a fost iute in functie de cum suporta fiecare.
Felurile de mancare in portii foarte mari se invart pe la o suta, o suta si ceva de mii, berea la pret normal, de departe, cu toate minusurile (pe care daca le cunosti le poti evita) este o crajma de retinut si repet, obositor, raport pret calitate greu de gasit.
seara nu s-a incheiat, va urma o descoperire colosala
pentru a scurta recenzia, luati link la o prima prezentare:
http://www.afterhours.ro/restaurant_Cafe_Vilacrosse.html
sa vedem:
decorul de bistro in adevaratul sens al cuvantului, usor inghesuit, este al unei crashme care are unul din cele mai bune rapoarte pret calitate pe care l-am intalnit, are mancare buna si foarte multa la portie, chelner afabil, ce mai un raport impecabil, zona centrala ... asa ca o sa ma limitez sa punctez MINUSURILE:
- toata seara, la masa la care erau majoritari fumatorii nu s-au schimbat nici macar odata scrumierele.
- berea era calda si lipsea cu desavarsire berea la halba.
- un singur chelner pe local nu facea fatza bietul de el, desi per total s-a descurcat onorabil.
Si acum sa revenim la consumatie, cu minusurile si plusurile sale.
Platoul rece a fost excelent: slana afumata coapta, carnatzi picanti, cabanosi, salata de varza cu morcov, rosii si cuacavetzi, masline, oua fierte, shunca, branza, ceapa verde, toate excelente intrunind peste 400 de grame (portie suficienta pt doua persoane la pret decent de o suta de mii - sau o suta zece, asa ceva)
Ciorba de vacutza subtirica, nu densa, cu bucati mari si putine de carne, ok.
Cotlete (pfui am uitat, muresene, somesene) cu cartofi copti-prajiti intr-o portie gargantuelica si foarte proaspete si gustoase.
Din pacate la un fel de mancare constand din clatite umplute cu pui si nu mai stiu ce si facute pane (rulouri nu mai stiu cum), "sosurile" din meniu erau maioneza si ketchup ordinare (de calitate bleah). Pacat, fiindca preparatul era ok.
Gulashul, servit in ceaunash dragalash foarte bun, pacat ca nu era carnea suficient de frageda, dar sosul era demential, mie mi s-a parut iute dar comesenii m-au contrazis deci a fost iute in functie de cum suporta fiecare.
Felurile de mancare in portii foarte mari se invart pe la o suta, o suta si ceva de mii, berea la pret normal, de departe, cu toate minusurile (pe care daca le cunosti le poti evita) este o crajma de retinut si repet, obositor, raport pret calitate greu de gasit.
seara nu s-a incheiat, va urma o descoperire colosala

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
episodul doi:
datorita disparitiei a jumatate dintre meseni inspre o seara caritabila (donarea de bani unii catre altii in functie de bunavointa dumnezeului pockeresc), impreuna cu doi meseni de profesie betzivi cu apetitul deschis, aidoma mie, am luat drumul colbului caii victoriei si ne-am oprit, dupa cateva dezbateri incheiate cu "io nu calc bah in coyote sa ma pozeze lutzele sa ma dea pe forum", am pasit cu destul de putina incredere initiala in T.Z. Cotton Club.
http://www.afterhours.ro/pub_T.Z._Cotton_Club.html
si bine am facut. intr-adevar, club de fitze nepotrivit roackerilor satanisti si hipiotzi ca noi, clubul isi merita de departe fiecare leutz. atmosfera placuta, muzica buna in surdina (cream, shade), chelneritele cum trebuie, berea rece la halba ... nemaipomenit.
toate astea pana pe la orele 11, dupa aceea se intra in firescul program de club, alte masti, aceeasi scena, alte muzici, nu ma mai pasioneaza.
punctul forte a fost insa bucataria, in hol fiind o placa pe care scria mare cu creta: scoici proaspete in vin alb. pe care le-am executat in 3 insi, sa vedem cum sunt, de pofta ... si doamne bune au fost, aproape uitasem gustul scoicilor necongelate. prezentate intr-un bol mare, intr-un sos cu inele de ceapa prajita, usturoi, patrunjel si vin si servite fara alte tacamuri decat cochilia scoicii insasi, cu paine prajita, au fost un deliciu.
pentru 230.000 lei (sincer e chilipir), portia generoasa a multumit toti trei mesenii si uite asa l-am trecut pe fane de la jnitzele cu cartofi prajitzi la scoici si biftec tartar
pentru cititorii neobisnuiti cu cluburile, o halba de 400 e 60.000, o cafelutza 45.
oricum am sa ma mai duc, inainte sa inceapa clubul, pentru ca pe meniu am vazut carpaccio printre alte bunatati. si bucatarul ala chiar stie meserie.
(vorba cuiva, astia ar trebui rapitzi, legatzi si obligatzi sa iti faca educatie culinara zilnic).
datorita disparitiei a jumatate dintre meseni inspre o seara caritabila (donarea de bani unii catre altii in functie de bunavointa dumnezeului pockeresc), impreuna cu doi meseni de profesie betzivi cu apetitul deschis, aidoma mie, am luat drumul colbului caii victoriei si ne-am oprit, dupa cateva dezbateri incheiate cu "io nu calc bah in coyote sa ma pozeze lutzele sa ma dea pe forum", am pasit cu destul de putina incredere initiala in T.Z. Cotton Club.
http://www.afterhours.ro/pub_T.Z._Cotton_Club.html
si bine am facut. intr-adevar, club de fitze nepotrivit roackerilor satanisti si hipiotzi ca noi, clubul isi merita de departe fiecare leutz. atmosfera placuta, muzica buna in surdina (cream, shade), chelneritele cum trebuie, berea rece la halba ... nemaipomenit.
toate astea pana pe la orele 11, dupa aceea se intra in firescul program de club, alte masti, aceeasi scena, alte muzici, nu ma mai pasioneaza.
punctul forte a fost insa bucataria, in hol fiind o placa pe care scria mare cu creta: scoici proaspete in vin alb. pe care le-am executat in 3 insi, sa vedem cum sunt, de pofta ... si doamne bune au fost, aproape uitasem gustul scoicilor necongelate. prezentate intr-un bol mare, intr-un sos cu inele de ceapa prajita, usturoi, patrunjel si vin si servite fara alte tacamuri decat cochilia scoicii insasi, cu paine prajita, au fost un deliciu.
pentru 230.000 lei (sincer e chilipir), portia generoasa a multumit toti trei mesenii si uite asa l-am trecut pe fane de la jnitzele cu cartofi prajitzi la scoici si biftec tartar

pentru cititorii neobisnuiti cu cluburile, o halba de 400 e 60.000, o cafelutza 45.
oricum am sa ma mai duc, inainte sa inceapa clubul, pentru ca pe meniu am vazut carpaccio printre alte bunatati. si bucatarul ala chiar stie meserie.
(vorba cuiva, astia ar trebui rapitzi, legatzi si obligatzi sa iti faca educatie culinara zilnic).
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
danone scrie:in sfarsit am ajuns la pasajul vilacross.
Cotlete (pfui am uitat, muresene, somesene) ...
muresene erau.
Io ce pot sa zic? Berea a fost buna *p.
TZ's nu mi s-a parut ca si-ar face banii, inca-mi aduc aminte cum cautam in facultate numa baruri cu berea sub 30.000 sticla, si acu 60.000 halba mi se pare cam mult. Muzica era buna ce-i drept (era Cream cu Eric Clapton si Jack Bruce, da?), dar cred ca exista si baruri mai ieftine cu muzica buna. Scoicile au fost bune, suptscriu, destule inchise din pacate; ne asteptam sa lasam vreun milion.
subpolar homesick fane
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
- stefan
- Junior Member
- Mesaje: 2282
- Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
- Localitate: Bucuresti
bre daca esti calic normal ca te oftici ca mai gasesti cate o scoica inchisa. si ala nu e bar de studentzi e d'ala in care se duce publius cu gagicile lui la un coniac fin, da? daca nu-ti permiti stai acasa
(asta e pt keshu cu dedicatzie)
io ziceam ca ma mai duc acolo sa mai mananc scoici, la cata bere beau 60k e pret nesimtit pt mine
voiam sa fac o revenire asupra meniului de la ruby tusday. foarte misto salad bar-ul, foarte bune fripturile de vita, in generat mancarea foarte buna si multa, scumpa, fireste.
ma gandeam ca inca mai e ruby tuesday cu combo-urile lui fast food de lux, da' daca devine mai la indemana muritorilor salariati de rand asa ca mine, puii mei, exact ca americanii o sa ne facem. obezitatea ne pandeste in fiecare ruby tuesday

io ziceam ca ma mai duc acolo sa mai mananc scoici, la cata bere beau 60k e pret nesimtit pt mine

voiam sa fac o revenire asupra meniului de la ruby tusday. foarte misto salad bar-ul, foarte bune fripturile de vita, in generat mancarea foarte buna si multa, scumpa, fireste.
ma gandeam ca inca mai e ruby tuesday cu combo-urile lui fast food de lux, da' daca devine mai la indemana muritorilor salariati de rand asa ca mine, puii mei, exact ca americanii o sa ne facem. obezitatea ne pandeste in fiecare ruby tuesday

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte

e ziua unei colege care impreuna cu colega de birou vor carciuma. care ele stiu una si buna (nu ca ar fi singurele): La mama
si suna sa rezerve (aulio nu mai pooooot)
- 'na ziua vrem o masa la 6 si un sfert, se poate?
- sigur ca da, dar numai ca la 7 jumate trebuie sa eliberatzi ca avem alte rezervari

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Nu stiu daca a mai fost mentionat pe aici urm restaurant, insa avand in vedere ca a fost renovat (intr-un mare fel), banuiesc ca imi permit o eventuala "reeditare" a vreunui post anterior.
Asadar, acum 2 saptamani venind de la munte si infometata pe drum de tigarile Marlboro rosu (ca k4 al meu se terminase) ale insotitorului si de mirosul de petrol de pe la Ploiesti uatevar, ajunsi in Bucuresti, ne-am oprit la restaurant Casa Enache situat pe strada Alexandru Grigorescu (din pacate nu stiu ce numar, insa oricum este in capatul strazii - btw, intrati dinspre calea Dorobanti, nu Caderea Bastiliei pt ca e sens unic).
Eu cunosc acest restaurant de peste 2 ani, insa de curand si-a schimbat atat meniul (acum e mult mai diversificat) cat si aspectul + serviciile. De mancat s-a mancat bine dintotdeauna, iar preturile nu par sa se fi modificat f mult, desi asa ma asteptam vazand termopanele, reclama batuta in lemn si paznicul care ne zambeau la intrare.
Pot sa va spun ca imi aduc aminte din meniu urmatoarele: ciorbe de perisoare, burta, vacuta, fasole, peste (+ probabil vesnicele supe de pui, de pui a la grec s.a.m.d), o lunga lista cu preparate din peste, friptane si, cel mai important, PASTRAMA. Ceea ce am si comandat imediat.
Pastrama f buna, taiata feliute subtiri, nu prajita talpa, gustoasa.. ce mai! f. buna! + cartofi prajiti, (fierbinti, nu facuti de dimineata) + salata de muraturi (ospatarul si-a cerut scuze pt muraturi - ne-a povestit ca in fiecare iarna rest pune cateva zeci de kg de muraturi, insa pana in martie se termina - acestea erau cumparate de la Metro
)...
Eu am comandat si un pahar de vin rosu de casa care, spre surprinderea cunoscatorului de langa mine, era si f bun...
Din pacate, nu stiu f multe despre pret, insa imi aduc aminte ca ospatarul ne-a explicat ca preturile la fripturi sunt puse pt 100g, iar 100g de pastrama era in jur de 75.000 ...
A! Da! Mi-am adus aminte ca spre stupoarea comeseanului meu, aveau apa Borsec la sticla...
Acest restaurant are, pe langa mancarea f buna (- nu mai am rabdare sa pov ca si acum un an aveau o ciorba de burta dementiala cu burta taiata fin si nu grasa si "mamali cu bra cu la" la fel, etc), servirea ireprosabila. Ospatarii sunt promti, curati, informati si... simpatici si fetele de masa sunt curate, scaunele moi... e ok. :p
Cam asta e.
Asadar, acum 2 saptamani venind de la munte si infometata pe drum de tigarile Marlboro rosu (ca k4 al meu se terminase) ale insotitorului si de mirosul de petrol de pe la Ploiesti uatevar, ajunsi in Bucuresti, ne-am oprit la restaurant Casa Enache situat pe strada Alexandru Grigorescu (din pacate nu stiu ce numar, insa oricum este in capatul strazii - btw, intrati dinspre calea Dorobanti, nu Caderea Bastiliei pt ca e sens unic).
Eu cunosc acest restaurant de peste 2 ani, insa de curand si-a schimbat atat meniul (acum e mult mai diversificat) cat si aspectul + serviciile. De mancat s-a mancat bine dintotdeauna, iar preturile nu par sa se fi modificat f mult, desi asa ma asteptam vazand termopanele, reclama batuta in lemn si paznicul care ne zambeau la intrare.
Pot sa va spun ca imi aduc aminte din meniu urmatoarele: ciorbe de perisoare, burta, vacuta, fasole, peste (+ probabil vesnicele supe de pui, de pui a la grec s.a.m.d), o lunga lista cu preparate din peste, friptane si, cel mai important, PASTRAMA. Ceea ce am si comandat imediat.
Pastrama f buna, taiata feliute subtiri, nu prajita talpa, gustoasa.. ce mai! f. buna! + cartofi prajiti, (fierbinti, nu facuti de dimineata) + salata de muraturi (ospatarul si-a cerut scuze pt muraturi - ne-a povestit ca in fiecare iarna rest pune cateva zeci de kg de muraturi, insa pana in martie se termina - acestea erau cumparate de la Metro

Eu am comandat si un pahar de vin rosu de casa care, spre surprinderea cunoscatorului de langa mine, era si f bun...
Din pacate, nu stiu f multe despre pret, insa imi aduc aminte ca ospatarul ne-a explicat ca preturile la fripturi sunt puse pt 100g, iar 100g de pastrama era in jur de 75.000 ...
A! Da! Mi-am adus aminte ca spre stupoarea comeseanului meu, aveau apa Borsec la sticla...
Acest restaurant are, pe langa mancarea f buna (- nu mai am rabdare sa pov ca si acum un an aveau o ciorba de burta dementiala cu burta taiata fin si nu grasa si "mamali cu bra cu la" la fel, etc), servirea ireprosabila. Ospatarii sunt promti, curati, informati si... simpatici si fetele de masa sunt curate, scaunele moi... e ok. :p
Cam asta e.
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Oderint dum metuant.
-
Amaterasu - Mesaje: 1287
- Membru din: Lun Aug 26, 2002 11:00 pm
http://www.afterhours.ro/restaurant_Casa_Enache.html
Pentru doritori inca o cronicuta si adresa + telefon la link.
reeditarea vilacross-ului mi-a accentuat ideea ca nu se poate sa fie bine pana la capat. chelnerul a fost mai prompt decat data trecuta dar mancarea, in afara de faptul ca este multa nu are nimic deosebit in general si diversitatea este mica. plus ca nu stiu cine l-a catalogat unguresc/secuiesc, in afara de gulash si papricash nu e nimica de gen (bine si desertul), sa nu mai vorbim ca au shaorma
Pentru doritori inca o cronicuta si adresa + telefon la link.
reeditarea vilacross-ului mi-a accentuat ideea ca nu se poate sa fie bine pana la capat. chelnerul a fost mai prompt decat data trecuta dar mancarea, in afara de faptul ca este multa nu are nimic deosebit in general si diversitatea este mica. plus ca nu stiu cine l-a catalogat unguresc/secuiesc, in afara de gulash si papricash nu e nimica de gen (bine si desertul), sa nu mai vorbim ca au shaorma

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Deci daca are shorme poa` sa vina si Moshu`?!
Din pacate, Casa Enache nu mai are terasa. au acoperit-o cu termopane, termopane...
Au un minus (pe langa lipsa locurilor de parcare) si pt plantele artificiale...
In rest, am uitat, in caz ca n-aveti chef sa mancati in resp locatie, dar va place mancarea, puteti lua si la pachet. Nu au servicii de catering (parca asa se numesc - adica nu vi le aduce nenea cu scuteru` acasa/birou), insa puteti suna sa comandati si sa veniti sa va luati bucatele personal.
peseu: danone, multam frumos pt adaugire... eu nu gasisem link, din pacate.

Din pacate, Casa Enache nu mai are terasa. au acoperit-o cu termopane, termopane...
Au un minus (pe langa lipsa locurilor de parcare) si pt plantele artificiale...
In rest, am uitat, in caz ca n-aveti chef sa mancati in resp locatie, dar va place mancarea, puteti lua si la pachet. Nu au servicii de catering (parca asa se numesc - adica nu vi le aduce nenea cu scuteru` acasa/birou), insa puteti suna sa comandati si sa veniti sa va luati bucatele personal.
peseu: danone, multam frumos pt adaugire... eu nu gasisem link, din pacate.
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Oderint dum metuant.
-
Amaterasu - Mesaje: 1287
- Membru din: Lun Aug 26, 2002 11:00 pm
Mica Elvetie
de mult imi doream sa vad locanta, mai ales dupa ce am avut curiozitatea sa citesc meniul pe net.
http://www.afterhours.ro/restaurant_Mica_Elvetie.html
nu am decat un cuvant maxim doo care sa defineasca locanta: ceva deosebit.
localul este decorat cu bun gust, lemn, nuante calde ale culorilor peretilor, fier forjat, semineu si decoruri de sezon (acum oo si iepurasi
)
de la intrare esti condus spre masa, inconjurat de chelneri rabdatori. meniul deosebit si unic pentru peisajul capitalei, desigur totul la preturi pe masura.
am comandat Bündner – Platte (Platou cu carne afumata cu specific elvetian), intre ele distingandu-se si specialitati crud uscate. la inceput, fireste pentru ca felurile de mancare preparate pe loc dureaza, ti se aduce paine neagra cu unt si trei bastonase de cruditati cu crema de branza.
apoi mergand pe specificul localului am luat muschi respectiv antricot de vita pe piatra.
teaba este ca se aduce o bucata de carne la 250 gr intr-un ansamblu de vase care cuprinde o piatra dreptunghiulara bine incinsa si iti tai si faci bucatile de friptura dupa pofta, in sange, bine prajita. ca sa acompaniezi carnea foarte gustoasa ai in acelasi ansamblu de vase un sos de rosii cu un condiment pe care nu l-am distins (cred ca ceapa, ori ceapa murata, dunno), unt cu usturoi si verdeturi si un sos cu coriandru, plus garnitura la alegere.
care am optat pt Rí¶sti si legume la gratar, excelente ambele. de remarcata corectitudinea chelnerului care ne-a dat detalii aparent neinsemnate, cum ca legumele asortate sunt din cele congelate, ca produsele sunt facute numai din carne de la angst.
s-au mai comandat cotlete de oaie (singurul preparat din aceasta carne pe meniu), bune, din oaie de-a noastra romaneasca de data asta
si Rinderfleisch Vogel an Sauce (adica un filet de vita rulata pe un wurst gen asemanator leberului cu sos de vin rosu), delicios.
ca desert am luat fondue de inghetata si fondue de ciocolata. ambele contin cate un platou cu fructe (mere, kiwi, banane, portocale), cel de ciocolata este servit pe flacara intr-un vas specific, iar cel de inghetata cu cuburi de inghetata puse pe castronel de gheatza cu sos fierbinte de afine/coacaze (nu mi-am dat seama exact) alaturi.
amuzant este ca la mancarea pe piatra chelnerii iti pun o babetzica haioasa
in final ne oprim asupra vinului, o feteasca neagra buna (nu deosebita, dar buna spre foarte buna, nu am vazut sticla in valtoarea evenimenteleor) servita in cosuletz si cu tzutzui sa nu pice (nu am mai vazut demult) si pastrata la distanta, fapt care ar fi putut fi enervant daca nu erau chelnerii atenti la pahare cum au fost; apa era pastrata in frapiera iar berea (la final am luat io desert niste beri deh
)tuborg la halba foarte rece.
spre finalul mesei patronul vine personal la mese sa vada cum stau lucrurile.
per total nota 10, hai sa vedem minusurile
dorinta exagerata de a arata ca totul este elvetzian a dus la cateva statuete kitsch, plus capacele de la toaleta (care avea, alt fapt pe care nu l-am mai vazut in crajme de mult prosopele de sters pe maini pe care le punei in cosuletz la spalat dupa intrebuintare).
la un moment dat doi chelneri au avut o disputa cu voce ridicata si tot la un moment dat am stat cateva minute fara vin
aaaaa era sa uit de pianist, demential, pana nu l-am vazut eram siguri ca e banda, absolut divin, undeva in surdina auzeai cand un chopin cand what a wonderful world "clasicizat", "melanj international interpretat in stil propriu f misto"(zice pianistu nostru
).
acum daca vreti sa vorbim despre preturi mai bine nu
sigur ca erau si ceva feluri de mancare la 150k dar sa te duci fara a lua specialitati nu prea merita. asa ca un fel decent este intre 300 si 500 mii (aprox), sticla de vin in jur de 300 (cu bataie spre 5 unele), halba de tuborg 50.000.
precis ca anumite crajme si bucatari din marriot sau mai stiu eu ce il pisha pe local, dar ca atmosfera, calda si profi, io zic ca se pisha pe multe care sunt mult mai sordide, chiar daca mai luxoase (nici cea mai mica lipsa de respect pt tzoalele noastre de strada sau blugi rupti in cur). cu toate ca preturile sunt mari, locanta e plina ochi. brava lor.
de mult imi doream sa vad locanta, mai ales dupa ce am avut curiozitatea sa citesc meniul pe net.
http://www.afterhours.ro/restaurant_Mica_Elvetie.html
nu am decat un cuvant maxim doo care sa defineasca locanta: ceva deosebit.
localul este decorat cu bun gust, lemn, nuante calde ale culorilor peretilor, fier forjat, semineu si decoruri de sezon (acum oo si iepurasi

de la intrare esti condus spre masa, inconjurat de chelneri rabdatori. meniul deosebit si unic pentru peisajul capitalei, desigur totul la preturi pe masura.
am comandat Bündner – Platte (Platou cu carne afumata cu specific elvetian), intre ele distingandu-se si specialitati crud uscate. la inceput, fireste pentru ca felurile de mancare preparate pe loc dureaza, ti se aduce paine neagra cu unt si trei bastonase de cruditati cu crema de branza.
apoi mergand pe specificul localului am luat muschi respectiv antricot de vita pe piatra.
teaba este ca se aduce o bucata de carne la 250 gr intr-un ansamblu de vase care cuprinde o piatra dreptunghiulara bine incinsa si iti tai si faci bucatile de friptura dupa pofta, in sange, bine prajita. ca sa acompaniezi carnea foarte gustoasa ai in acelasi ansamblu de vase un sos de rosii cu un condiment pe care nu l-am distins (cred ca ceapa, ori ceapa murata, dunno), unt cu usturoi si verdeturi si un sos cu coriandru, plus garnitura la alegere.
care am optat pt Rí¶sti si legume la gratar, excelente ambele. de remarcata corectitudinea chelnerului care ne-a dat detalii aparent neinsemnate, cum ca legumele asortate sunt din cele congelate, ca produsele sunt facute numai din carne de la angst.
s-au mai comandat cotlete de oaie (singurul preparat din aceasta carne pe meniu), bune, din oaie de-a noastra romaneasca de data asta

si Rinderfleisch Vogel an Sauce (adica un filet de vita rulata pe un wurst gen asemanator leberului cu sos de vin rosu), delicios.
ca desert am luat fondue de inghetata si fondue de ciocolata. ambele contin cate un platou cu fructe (mere, kiwi, banane, portocale), cel de ciocolata este servit pe flacara intr-un vas specific, iar cel de inghetata cu cuburi de inghetata puse pe castronel de gheatza cu sos fierbinte de afine/coacaze (nu mi-am dat seama exact) alaturi.
amuzant este ca la mancarea pe piatra chelnerii iti pun o babetzica haioasa

in final ne oprim asupra vinului, o feteasca neagra buna (nu deosebita, dar buna spre foarte buna, nu am vazut sticla in valtoarea evenimenteleor) servita in cosuletz si cu tzutzui sa nu pice (nu am mai vazut demult) si pastrata la distanta, fapt care ar fi putut fi enervant daca nu erau chelnerii atenti la pahare cum au fost; apa era pastrata in frapiera iar berea (la final am luat io desert niste beri deh

spre finalul mesei patronul vine personal la mese sa vada cum stau lucrurile.
per total nota 10, hai sa vedem minusurile

dorinta exagerata de a arata ca totul este elvetzian a dus la cateva statuete kitsch, plus capacele de la toaleta (care avea, alt fapt pe care nu l-am mai vazut in crajme de mult prosopele de sters pe maini pe care le punei in cosuletz la spalat dupa intrebuintare).
la un moment dat doi chelneri au avut o disputa cu voce ridicata si tot la un moment dat am stat cateva minute fara vin

aaaaa era sa uit de pianist, demential, pana nu l-am vazut eram siguri ca e banda, absolut divin, undeva in surdina auzeai cand un chopin cand what a wonderful world "clasicizat", "melanj international interpretat in stil propriu f misto"(zice pianistu nostru

acum daca vreti sa vorbim despre preturi mai bine nu

precis ca anumite crajme si bucatari din marriot sau mai stiu eu ce il pisha pe local, dar ca atmosfera, calda si profi, io zic ca se pisha pe multe care sunt mult mai sordide, chiar daca mai luxoase (nici cea mai mica lipsa de respect pt tzoalele noastre de strada sau blugi rupti in cur). cu toate ca preturile sunt mari, locanta e plina ochi. brava lor.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
- aphextwinz
- Junior Member
- Mesaje: 2126
- Membru din: Lun Iul 30, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
dracu m-a pus sa citesc cronica...mama ce pohta mi s-o facut. culmea ie ca trec zilnic p-acolo da nu m-am opintit niciodata in usa locantei 

If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
hehe stei tuned ca daca apare banu trec pe la "La Pechea" cat de curand, i-au dedicat doua pagini color in suplimentul la ziarul financiar si promite, plus ca am trecut pe acolo si arata gigea si stiu sigur ca se asculta muzica buna 

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Mici impresii / update la restaurante descrise deja aici:
LOCANTA JARISTEA
Din seria "nimic nu mai e ce-a fost". Decorul unei case de altadata e cel care face toti banii, tablourile si obiectele de arta bine alese, fara gafe vizibile (minuscule exceptii - obiecte cu falsa patina, samd). Merita vazut macar o data. Restaurantul e ok pentru intalniri de biznis sau 'sedinte' cu sefi loviti de generozitate; exclus pentru o masa cu sprituri prelungite intre prieteni, vinurile incep de la 350 000 si se termina nu se stie unde...
Mancarea in portii mari si gustoase: ( shashlik, ceafa de porc, tochitura cu toate cele insotita de un imens mar copt, alte fripturi de care nu-mi aduc aminte, mamaligi cu branze, prune murate - original; restul muraturilor ok dar se putea si mai bine). Preturile la feluri principale -cele fara fitze- , fara garnitura, in jur de 180/250 mii.
Entertainmentul asa si-asa, amestec cam kitchos, de la dansatori campioni care au prestat tangouri, pan-la muzica 'usoara' si treburi lautaresti, interpretate de o duduie imbracata intr-un butic turcesc. O nota buna la prestatiile muzicale - solistii nu zbiara, asa cum se petrece la alte locante despre care voi scrie mai jos.
Serviabilitatea personalului exagerata, bate chiar spre indiscretie (incepand cu faptul ca de fiecare data cand cineva scotea o tigara din pachet, ii apareau sub nas vreo 3 maini cu brichete si terminand cu madama care presta muzici lautaresti langa masa noastra si, auzind pe cineva care mi se adresa, a retinut numele si a transformat rapid un refren in "Of,of, mai X , mai mai" - X fiind eu !
).
EDIT - ca sa fim cinstiti pana la capat: solicitudinea personalului se dovedeste utila cand un shef - persoana importanta, nu spui cine - apasat de greutatea celor 34567 shpritzuri si tarii ingurgitate
, se prelinge gratios printre mese, spre podea
. Plini de amabilitate, picolii efectueaza repozitionarea si climatul "traiti sefu, .. sarnaaa' " se pastreaza
CONCLUZIE : da, macar o data, preferabil cu sponsorizare
TERASA DOAMNEI :T
Un restaurant unde am ajuns de fiecare data mai mult de nevoie decat de voie. Decor rustico-vanatoresc (animale impaiate si trofee - sinistru), nefericit completat de o odioasa mocheta gri/albastruie, obscuritate uneori deranjanta, lumini prost plasate. Servire bunuta. Mancare foarte buna, preturi nici mari dar nici mici (asa ca restaurantul e nepotrivit pentru aproape orice: prea scump pentru iesit in oras sa mananci ceva, prea ieftin, zgomotos si nasol daca vrei ceva cu pretentii).
Nu luati platouri combinate (platou rece, platou cald, taranesc etc), se fura la pret si gramaje; gratarele si alte carnuri sunt in schimb ok si in portii maricele (cam 190 000/portia), ciuperci gustoase, muraturile la fel...
In functie de horoscopul zilei, nota de plata va fi incarcata zdravan sau nu, iar recipientele din oliviera vor fi bine insurubate - sau nu- iar lichidul va curge - sau nu - prin toate partile, inundand farfuria, manecile si fata de masa. In afara de mancarea buna (dar nu spectaculoasa) totul e mediu/mediocru la acest restaurant, iar cireasa de pe tort e nelipsitul ansamblu folcloric care, cand ti-e lumea mai draga, incepe sa zbiere asurzitor, ceea ce face orice conversatie imposibila, mai putin pentru cei ce cunosc limbajul semnelor. Cu alte cuvinte, mergeti aici daca va e foame, plateste altcineva iar voi sunteti surzi, sau daca trebuie neaparat sa luati masa cu niste oameni insa stiti ca nu prea aveti ce sa va spuneti. Daca treaba se prelungeste, cereti niste beri in plus (daca platiti voi) sau niste vin (daca platesc altii),
anestezia facand vacarmul mai suportabil.
CONCLUZIE: nu, exceptand categoriile mentionate.
BISTRO VILACROSSE
Nu prea multe de adaugat, subscriu la ce a zis danone. Berea a fost rece
, gulas buuuun, dezamagitoare sosurile (care sunt de fapt maioneza si ketchup); cartofii copti-prajiti cam arsi dar buni; salatele foarte bune, cotletul tiganesc (sau asa ceva) miam-miam, rulourile pane excelente (eu as mai fi scos din clatita si as fi adaugat umplutura). Preturi mai mult decat ok; baiatul care serveste face eforturi considerabile pentru a nu fi depasit de situatie (si de obicei reuseste).
CONCLUZIE : da, aproapte anytime
LOCANTA JARISTEA
Din seria "nimic nu mai e ce-a fost". Decorul unei case de altadata e cel care face toti banii, tablourile si obiectele de arta bine alese, fara gafe vizibile (minuscule exceptii - obiecte cu falsa patina, samd). Merita vazut macar o data. Restaurantul e ok pentru intalniri de biznis sau 'sedinte' cu sefi loviti de generozitate; exclus pentru o masa cu sprituri prelungite intre prieteni, vinurile incep de la 350 000 si se termina nu se stie unde...
Mancarea in portii mari si gustoase: ( shashlik, ceafa de porc, tochitura cu toate cele insotita de un imens mar copt, alte fripturi de care nu-mi aduc aminte, mamaligi cu branze, prune murate - original; restul muraturilor ok dar se putea si mai bine). Preturile la feluri principale -cele fara fitze- , fara garnitura, in jur de 180/250 mii.
Entertainmentul asa si-asa, amestec cam kitchos, de la dansatori campioni care au prestat tangouri, pan-la muzica 'usoara' si treburi lautaresti, interpretate de o duduie imbracata intr-un butic turcesc. O nota buna la prestatiile muzicale - solistii nu zbiara, asa cum se petrece la alte locante despre care voi scrie mai jos.
Serviabilitatea personalului exagerata, bate chiar spre indiscretie (incepand cu faptul ca de fiecare data cand cineva scotea o tigara din pachet, ii apareau sub nas vreo 3 maini cu brichete si terminand cu madama care presta muzici lautaresti langa masa noastra si, auzind pe cineva care mi se adresa, a retinut numele si a transformat rapid un refren in "Of,of, mai X , mai mai" - X fiind eu !

EDIT - ca sa fim cinstiti pana la capat: solicitudinea personalului se dovedeste utila cand un shef - persoana importanta, nu spui cine - apasat de greutatea celor 34567 shpritzuri si tarii ingurgitate


CONCLUZIE : da, macar o data, preferabil cu sponsorizare
TERASA DOAMNEI :T
Un restaurant unde am ajuns de fiecare data mai mult de nevoie decat de voie. Decor rustico-vanatoresc (animale impaiate si trofee - sinistru), nefericit completat de o odioasa mocheta gri/albastruie, obscuritate uneori deranjanta, lumini prost plasate. Servire bunuta. Mancare foarte buna, preturi nici mari dar nici mici (asa ca restaurantul e nepotrivit pentru aproape orice: prea scump pentru iesit in oras sa mananci ceva, prea ieftin, zgomotos si nasol daca vrei ceva cu pretentii).
Nu luati platouri combinate (platou rece, platou cald, taranesc etc), se fura la pret si gramaje; gratarele si alte carnuri sunt in schimb ok si in portii maricele (cam 190 000/portia), ciuperci gustoase, muraturile la fel...
In functie de horoscopul zilei, nota de plata va fi incarcata zdravan sau nu, iar recipientele din oliviera vor fi bine insurubate - sau nu- iar lichidul va curge - sau nu - prin toate partile, inundand farfuria, manecile si fata de masa. In afara de mancarea buna (dar nu spectaculoasa) totul e mediu/mediocru la acest restaurant, iar cireasa de pe tort e nelipsitul ansamblu folcloric care, cand ti-e lumea mai draga, incepe sa zbiere asurzitor, ceea ce face orice conversatie imposibila, mai putin pentru cei ce cunosc limbajul semnelor. Cu alte cuvinte, mergeti aici daca va e foame, plateste altcineva iar voi sunteti surzi, sau daca trebuie neaparat sa luati masa cu niste oameni insa stiti ca nu prea aveti ce sa va spuneti. Daca treaba se prelungeste, cereti niste beri in plus (daca platiti voi) sau niste vin (daca platesc altii),

CONCLUZIE: nu, exceptand categoriile mentionate.
BISTRO VILACROSSE

Nu prea multe de adaugat, subscriu la ce a zis danone. Berea a fost rece

CONCLUZIE : da, aproapte anytime
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
la jaristea, in primul rand ca decorul a fost schimbat complet renovat si mor de oftica. aveau un tablou, un ulei semnat de nushcine de care ma indragostisem iremediabil ceva nemaipomenit, un peisaj din paris pe ploaie care nu mai e.
in rest: cand am fost eu canta una de la opereta si iti sarea sarmala din furculitza candurca
tarafu era misto.
da' nu am mai calcat de mult pe acolo.
in rest: cand am fost eu canta una de la opereta si iti sarea sarmala din furculitza candurca

tarafu era misto.
da' nu am mai calcat de mult pe acolo.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Stie cineva detalii despre Mesogios?
Am auzit ca e cu specific pescaresc/medeiteranean/seafish, dar nu am calcat niciodata pe acolo.
Orice informatie este binevenita: preturi, mancare etc.
Am auzit ca e cu specific pescaresc/medeiteranean/seafish, dar nu am calcat niciodata pe acolo.
Orice informatie este binevenita: preturi, mancare etc.
-
Paragusul - Junior Member
- Mesaje: 79
- Membru din: Lun Iul 26, 2004 11:00 pm
pentru dvs de la un om care a servit in locanta:
"spunei ca au fructe de mare + pesti mediteranieni , ei zic cas pruaspete aduse zilnic din grecia si ca e f scunp"
pese: da pt ce, vrei sa faci cinste acolo?
"spunei ca au fructe de mare + pesti mediteranieni , ei zic cas pruaspete aduse zilnic din grecia si ca e f scunp"
pese: da pt ce, vrei sa faci cinste acolo?

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator