Cine a citit Romanul Panza de Paianjen va rog sa postati parerile aici!
17 mesaje
• Pagina 1 din 1
Cine a citit Romanul Panza de Paianjen va rog sa postati parerile aici!
Deci: v-a placut romanul Panza de Paianjen a Celiei Serghi sau nu? De ce da? De ce nu? Mie mi s-a parut foarte bine scrisa aceasta carte da' ;P de te face sa plangi cu hohote!
Foul is fair and fair is foul, ladies and gentelmen of the audience:)
"You swear to tell the truth and nothing but the truth, so help you God?"
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
"You swear to tell the truth and nothing but the truth, so help you God?"
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
- Andrada The Dev
- Junior Member
am o memorie selectiva cand vine vorba de nume. nu a scris decat trei cartzi cela serghi. shi a facut-o atat de bine. deshi stilu aduce mult cu "arta conversatziei", tare mai mi-a placut. aveam s-o citesc prin adolescentza. are insa o duioshie care prinde pe putzini. are un izm vechi care e rar folosit acum. pare ca apasa pe cuvinte. care sunt atat de simple shi atat de bine ashezate. cat de draga mi-a fost cartea. tiiii shi uitasem de ea.
some do, some don`t, i might..
- salty
- Junior Member
Mi-a placut cartea, chiar daca nu e un roman care sa te "zguduie", dupa parerea mea.
Pentru mine a fost ceva stil "Lorelei" de I. Teodoreanu: o carte frumoasa, pe care iti face placere s-o citesti si atata tot.
Stiu ca Cella Serghi a mai scris si "Cartea Mironei" (daca imi aduc bine aminte), dar care e cea de-a treia?
Pentru mine a fost ceva stil "Lorelei" de I. Teodoreanu: o carte frumoasa, pe care iti face placere s-o citesti si atata tot.
Stiu ca Cella Serghi a mai scris si "Cartea Mironei" (daca imi aduc bine aminte), dar care e cea de-a treia?
- Moonflower
- Junior Member
iubiri paralele
carui om destept nu-i place cartea asta?
cella serghi a scris si 'iubiri paralele',nu numai 'mirona','panza de paianjen' si 'fir de paianjen'.
imi place autoarea asta fiindca se ghida dupa vorbele:'daca nu stii despre ce sa scrii,scrie ca nu stii despre ce sa scrii'.
cartea despre care vorbiti voi imi place fiindca m-a facut sa gandesc,sa ma uit mai in profunzimea lucrurilor si sa cred ca oamenii nu trebuie invaluiti intr-o anumita scuza-a facut asta pentru ca....
axelandra
cella serghi a scris si 'iubiri paralele',nu numai 'mirona','panza de paianjen' si 'fir de paianjen'.
imi place autoarea asta fiindca se ghida dupa vorbele:'daca nu stii despre ce sa scrii,scrie ca nu stii despre ce sa scrii'.
cartea despre care vorbiti voi imi place fiindca m-a facut sa gandesc,sa ma uit mai in profunzimea lucrurilor si sa cred ca oamenii nu trebuie invaluiti intr-o anumita scuza-a facut asta pentru ca....
axelandra
- axelandra
- Junior Member
cella serghi
Buna!
Sint noua pe aici, de fapt pina acum n-am mai postat niciodata, dar cautam cu google "cella serghi" si asa am ajuns aici, citindu-va parerile, m-am hotarit sa scriu si eu
Cella mai are si "Gentiane", si "Aceasta dulce povara, tineretea", si "Somnul .." - spre rusinea mea, nu-mi mai aduc aminte...- oricum, e scriitoarea mea preferata fara doar si poate, si caut cu disperare prin anticariate toate cartile ei.. din pacate nu se mai reediteaza, si foarte putini au citit ceva scris de ea... mare pacat
Eu le-am citit pe toate (cred eu), in studentie (cind te apuca orice numai sa nu inveti:)), pe mine ma apuca cititul), de f multe ori si de fiecare data ma emotioneaza f tare, ma face sa visez....
Sper sa mai am timp sa mai vb despre ea.. alta data
Ariadna
Sint noua pe aici, de fapt pina acum n-am mai postat niciodata, dar cautam cu google "cella serghi" si asa am ajuns aici, citindu-va parerile, m-am hotarit sa scriu si eu
Cella mai are si "Gentiane", si "Aceasta dulce povara, tineretea", si "Somnul .." - spre rusinea mea, nu-mi mai aduc aminte...- oricum, e scriitoarea mea preferata fara doar si poate, si caut cu disperare prin anticariate toate cartile ei.. din pacate nu se mai reediteaza, si foarte putini au citit ceva scris de ea... mare pacat
Eu le-am citit pe toate (cred eu), in studentie (cind te apuca orice numai sa nu inveti:)), pe mine ma apuca cititul), de f multe ori si de fiecare data ma emotioneaza f tare, ma face sa visez....
Sper sa mai am timp sa mai vb despre ea.. alta data
Ariadna
- ariadna
- Junior Member
... si mi-a placut "Panza de paianjen"?
Da, a fost o lectura agreabila. Poate nu am avut dispozitia cea mai buna sa ma cufund in sufletul Dianei, sa simt cu aceeasi putere ca si ea intregul ei zbucium intern. Din punctul meu de vedere merge mana in mana cu Jane Eyre si a ei "Mandrie si prejudecata". Aceeasi iubire ascunsa si de neinteles, la fel de multe intrebari, un numar de masti ce pot fi purtate de acelasi personaj - mai mare. Da, Diana traieste intens si are o "coaja" ce nu poate fi sparta usor, sa o poti vedea lipsita de aparare, asa cum doar tu ca cititor o poti vedea.
Imaginea plajei din Mangalia este mai mult decat plina de viata si soare si iubire. Din pacate insa, este moarta, dusa, apartine unor vremuri pe care nu le mai putem invia. Pacat
Imaginea plajei din Mangalia este mai mult decat plina de viata si soare si iubire. Din pacate insa, este moarta, dusa, apartine unor vremuri pe care nu le mai putem invia. Pacat
- Camilaru
- Junior Member
- Dulcik
- Junior Member
si pe mine m-a umflat plansul de cateva ori in timp ce citeam:)...una din cartile pe care le-am citit intr-o noapte..
"Mirona" in schimb, nu arer nimic din farmecul Panzei de paianjen, e o carte clar scrisa sub influenta comunismului *aproape dictata*, care, dupa mine, a aproape o nulitate.Altceva nu am citit, prea m-a dezamagit "Mirona"..
"Mirona" in schimb, nu arer nimic din farmecul Panzei de paianjen, e o carte clar scrisa sub influenta comunismului *aproape dictata*, care, dupa mine, a aproape o nulitate.Altceva nu am citit, prea m-a dezamagit "Mirona"..
Partenza, ma cheama tangenta vietii multiple traite-n betia si-n visele roze si verzi de hashis, ma cheama bizara, prelunga si lenta...
-
fly` - Junior Member
fly` acelasi lucru l-am patit si eu ! m-a atras "panza de paianjen" pentru ca era povestea unei fete cu numele meu...am inceput sa o citesc si nu am mai putut sa o las din mana... foarte buna cartea! dupa aceea am cautat prin biblioteca alte carti scrise de Cella Serghi...si am gasit "Mirona"...pe care nu am terminat-o nici pana acum..desi am inceput-o de anul trecut! ce trecere brusca de la un roman la altul ! oricum...recomand "Panza de paianjen" ...una din cartile mele preferate!
like a soul without a mind
in a body without a heart
i'm missing every part
in a body without a heart
i'm missing every part
-
Dia - Mesaje: 1052
eu am citit "Pe firul de paianjen..." acum ani buni, imi amintesc ca a fost una din cartile, nu foarte numeroase, care m-au lasat cu o amintire/senzatie placuta. are un sarm aparte. stiu ca la vremea ai, cand eram eu foarte tanar si misogin, mi-a dat putin de gandit:)
-
Daimon - Mesaje: 5074
"Pe firul panzei de painajen" mi-a placut enorm fiindca imi place Camil Petrescu si aflasem lucruri indeite despre el, desi, apoi, s-au dovedit a fi false. Pacat.. Am citit si "Mirona" care mi-a dat mie de gandit in legatura cu misoginismul.
"Serenity painted death." (Opeth)
- Insolens
- Junior Member
ok.
cella serghi- am descoperit-o in urma cu cativa ani si de atunci nu am mai lasat-o.
pe langa romane consacrate deja ca "panza de paianjen" sau "pe firul de paianjen al memoriei", mai exista si "gentiane", "aceasta dulce povara, tineretea". nu inteleg de ce blamati atat "cartea mironei"- mie, din punct de vedere stilistic, al maturitatii si profunzimii, imi pare de o mie de ori mai bun decat "panza de paianjen", fiind scris cu durere, atentie, experienta deja. insasi cella serghi spunea ca acesta e romanul sufletului sau.
marturisesc, si al meu.
cella serghi- am descoperit-o in urma cu cativa ani si de atunci nu am mai lasat-o.
pe langa romane consacrate deja ca "panza de paianjen" sau "pe firul de paianjen al memoriei", mai exista si "gentiane", "aceasta dulce povara, tineretea". nu inteleg de ce blamati atat "cartea mironei"- mie, din punct de vedere stilistic, al maturitatii si profunzimii, imi pare de o mie de ori mai bun decat "panza de paianjen", fiind scris cu durere, atentie, experienta deja. insasi cella serghi spunea ca acesta e romanul sufletului sau.
marturisesc, si al meu.
- danaee
- Junior Member
panza de paianjen, panza de paianjen..hm..
parca imi aduc aminte sa o fi citit acum vreo 5 ani. din pacate nu cred ca la momentul respectiv as fi putut sa o inteleg la valoarea pe care se pare ca o are.am terminat'o intr'o zi si stiu ca mi'a placut foarte mult. si parca imi aminteste de ceva ..invitatie la vals poate.. din pacate nu cred ca o mai pot citi. mamaia "o citeste" de vreo 4-5 ani si ea (ca a luat'o dupa ce am terminat'o eu de rumegat) in felul ala batranesc de a'si linge degetele inainte de a da pagina.. :rolleyes:
altfel, daca imi intra in mana, o voi reciti cu siguranta..fie si numai pentru a o compara cu alte romane de dragoste cu "iz de vechi"..
altfel, daca imi intra in mana, o voi reciti cu siguranta..fie si numai pentru a o compara cu alte romane de dragoste cu "iz de vechi"..
-
ebeenso - Junior Member
17 mesaje
• Pagina 1 din 1