Albumul asta mi se parea formidabil la varsta de 14 ani. Din fericire nu mai cred asta si acum insa mi-a ramas drag. Nu stiu daca il mai ascult din reala placere insa continui sa fac asta cu incapatinare.
Sex Pistols nu au fost primii care au facut punk. Nu au fost poate nici cei mai buni insa cu siguranta au fost printre cei mai importanti - daca nu chiar cei mai.
Membrii formatiei s-au intalnit in magazinul managerului lor Malcolm McLaren. Acesta vazuse in State trupe ca Ramones, New York Dolls si practic a facut trupa dupa anumite tipare, la fel cum iau acum nastere miile de trupe nule de pop ce invadeaza micile ecrane.
I-a imbracat in gioarse si i-a urcat pe scena. In evidenta a iesit doar Johnny Rotten prin vocea sa cu totul speciala cantand chestii care zgandareau puritanismul englezilor - despre avorturi, impotriva guvernului (Reginei), etc...
Cand au scos "Anarchy in the UK" E.M.I i-a dat afara.
Deja era prea tarziu. Popularitatea lor devenise uriasa. Cand treceau prin diferite orase parintii revoltati isi incuiau copiii in casa pt a nu-i lasa sa se duca la concerte.
Urmatorul single, "God Save The Queen" a fost interzis la BBC. O schimbare majora s-a produs atunci cand Sid Vicious i-a luat locul lui Glen Matlock in trupa.
Sid Vicious nu era in stare sa cante la nici un instrument la acea vreme. Era ceea ce putem gasi in dictionar in dreptul cuvantului scandalagiu. Avusese deja mai multe condamnari la activ - ii scosese un ochi unei femei la un concert, il rupsese cu bataia pe un ziarist cu lantul de la bicicleta si multe multe altele...
Cu multa rabdare si cu ajutorul lui Rotten a reusit intr-un final sa cante la bass si sa poata duce la bun sfarsit un concert.
End of part 1.

Ar mai fi multe de povestit si tocmai de asta am facut acest thread. Am sa ma opresc aici pentru moment. Revin. Sper sa mai scrie si altii cate ceva intre timp.