si uite cum la ideea memetului mi s-o facut chef de must (si implicit pastrama) si am debarcat la Nicoresti.
Unde must nu mai era si a trebuit inlocuit dupa caz cu palinka, bere, vin la carafa sau merlot de dealul mare, plus o coca cola.
servirea si mancarea ca de obicei buna si pt ca am pohtit mai multi la mai multe am ales, cu riscurile de rigoare, sa impartim un platou de gustare care erau de fapt doo si care nui a continut salata de icre multasteptata ci numai:
- zacusca, salata de vinete, fasole batuta, sorici (bun rau), fo doo tipuri de mezel, doo ciuperci pane, telemea, ceapa rosie, rosii, acavetzi (cum alfel la ospatzu cuacervatei), ceva mazline. auditoriul s-a declarat satiscafut (desi salatzile erau mai putine decat ar fi fost doo portii dat fiind ca am mai servit inainte separat, da' tre sa faca si chelneru o spaga.
la felul doi eu am ales maduvioare (date prin malai si coapte pe gratar) cu cartofi tzaranesti si salata de varza.
alt mesean a optat pentru muschi de vita (mie mi s-a parut excelent, s-a zis ca nu era suficient de in sange da' mie mi-o placut) cu tocanitza de ciumperci proaspete si salata de tzelina cu maioneza si usturoi care a fost, dupa parerea mea o piesa.
si ca sa intelegetzi memetul, caruia i-am descris platoul boieresc s-a decis (boeru' tot boer) si l-a luat insotit de salata de ardei coptz si muraturi. c sa intelegeti ce a consumat memet (bine, ca am degustat oricum la comun) spicuiesc din platoul lui: mititei, ciocanele de pui, ficatzei, pastrama de oaie, pastrama de porc, carnatzi de oaie picantzi, niste fripturi, cartofi ... am uitat ceva?
pastrama mistoaca rau aia de oaie, aia de porc cam sarata.
in inchidere doo portii de tortul casei, una de clatite cu miere si nuci, una cafea si nota in valoare de doo bulioane si 50k vechi care pt un asa dezastru pantagruelic a fo floare la ureche

desi memet nu cred ca si-a revenit nici acu din soc.
memet?