cartile voastre preferate
1.poemele lui Marin Sorescu
2.Eliade, pentru "Isabel si apele diavolului" care mi'a dat total peste cap imaginea idilica pe care mi'o creasem despre el (dupa "nunta in cer" si altele in genul asta..)
3.(acum vreo 5 ani daca nu mai mult) Molnar Ferenc - "Baietii din strada Pal"..mi'a placut la nebunie si imi aduc minte ca o evocam regulat atunci cand mi se cerea "o carte preferata" si mi'a ramas intiparita in minte (a fost cat de cat socanta pentru un copil). daca cineva a mai citit'o m'as bucura de un feed'back..
4. o carte amuzanta cam din perioada m. ferenc este si Vlad Musatescu - "De'a baza"
adaugare: altele ar fi "Potretul lui Dorian Grey" de O. Wilde, "Zorba" de Kazantzakis, "Rosu si negru" a lui Stendhal si, de ce nu, "Walden" de H.D.Thoreau pentru ca e un chin sa o termini insa dincolo de teorii filozofice expuse liber, are un mesaj.
2.Eliade, pentru "Isabel si apele diavolului" care mi'a dat total peste cap imaginea idilica pe care mi'o creasem despre el (dupa "nunta in cer" si altele in genul asta..)
3.(acum vreo 5 ani daca nu mai mult) Molnar Ferenc - "Baietii din strada Pal"..mi'a placut la nebunie si imi aduc minte ca o evocam regulat atunci cand mi se cerea "o carte preferata" si mi'a ramas intiparita in minte (a fost cat de cat socanta pentru un copil). daca cineva a mai citit'o m'as bucura de un feed'back..
4. o carte amuzanta cam din perioada m. ferenc este si Vlad Musatescu - "De'a baza"
adaugare: altele ar fi "Potretul lui Dorian Grey" de O. Wilde, "Zorba" de Kazantzakis, "Rosu si negru" a lui Stendhal si, de ce nu, "Walden" de H.D.Thoreau pentru ca e un chin sa o termini insa dincolo de teorii filozofice expuse liber, are un mesaj.
-
ebeenso - Junior Member
Margica albastra
Cand eram mica citeam si reciteam o carte numita "Margica albastra" si alta - "Aventurile maimutei Sun Vu Kung" de Li Yu Giu daca imi amintesc bine...Daca le are cineva tare m-ar interesa pentru baietelul meu 

Parerea mea!...
-
esoteria - Junior Member
Copiii din miez de noapte - Salman Rushdie
Pamantul de sub talple ei - Salman Rushdie
Pendulul lui Foucault - Umberto Eco
Baudolino - Umberto Eco
Padurea Norvegiana - Haruki Murakami
Vagabondul Interspatial - Roberto Quaglia
Lacrimi si Sfinti - Emil Cioran
Catch 22 - Joseph Keller
si altele pe care le-as recomanda cu caldura, da' trebuie sa plec, fire-ar sa fie. ;a
Pamantul de sub talple ei - Salman Rushdie
Pendulul lui Foucault - Umberto Eco
Baudolino - Umberto Eco
Padurea Norvegiana - Haruki Murakami
Vagabondul Interspatial - Roberto Quaglia
Lacrimi si Sfinti - Emil Cioran
Catch 22 - Joseph Keller
si altele pe care le-as recomanda cu caldura, da' trebuie sa plec, fire-ar sa fie. ;a
- Bradut
- Junior Member
Colectionarul-John Fowles
Magicianul-acelasi autor
De veghe in lanul de secara-J.D.Salinger( cu toate ca m-a disperat expresia 'Zau' si 'Jur' care era f.des folosita...probabil e traducerea de vina)
Jurnalul lui Bridget Jones-Helen Fielding
Limbajul trupului si Limbajul vorbirii-Peace Allan,Garner Allan
si lista ar putea continua...caci sunt prea multe carti bune care merita sa fie printre preferate
Magicianul-acelasi autor
De veghe in lanul de secara-J.D.Salinger( cu toate ca m-a disperat expresia 'Zau' si 'Jur' care era f.des folosita...probabil e traducerea de vina)
Jurnalul lui Bridget Jones-Helen Fielding
Limbajul trupului si Limbajul vorbirii-Peace Allan,Garner Allan
si lista ar putea continua...caci sunt prea multe carti bune care merita sa fie printre preferate
Some things will never change...
-
Green_Eyez - Junior Member
Venin..d Colin Falconer..
Fiecare isi ia placerea de unde o gaseste.
"Mereu rasare acelasi soare, mereu traiesc aceiasi prosti."Goethe
La ce te poti astepta de la o lume in care toti traiesc numai pt ca sunt prea lasi pt a se sinucide?
Cum poti sa inveti un prost sa nu mai fie prost?
"Mereu rasare acelasi soare, mereu traiesc aceiasi prosti."Goethe
La ce te poti astepta de la o lume in care toti traiesc numai pt ca sunt prea lasi pt a se sinucide?
Cum poti sa inveti un prost sa nu mai fie prost?
-
Carrie - Junior Member
La rascruce de vanturi-Emily Bronte shi Dama cu camelii-Al.Dumas fiul
As inceta sa te iubesc ,atunci cand un pictor surd va putea sa picteze sunetul produs de caderea unui trandafir in oceanul de cristal...sau poate nici atunci!
-
dea15 - Junior Member
am citit de curand Underground de Vladimir Makanin si Calugarita de Denis Diderot si chiar mi'au placut.
de asemenea cred ca oricine ar trebui sa citeasca De ce fierbe copilul in mamaliga de Aglaja Veteranyi, si probabil care privi viata altfel,si'ar schimba prioritatiile si si'ar da seama ca multe lucruri care par f neimsemnate sunt mai mult de atat
de asemenea cred ca oricine ar trebui sa citeasca De ce fierbe copilul in mamaliga de Aglaja Veteranyi, si probabil care privi viata altfel,si'ar schimba prioritatiile si si'ar da seama ca multe lucruri care par f neimsemnate sunt mai mult de atat
So, so you think you can tell Heaven from Hell,
blue skies from pain.
Can you tell a green field from a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?
blue skies from pain.
Can you tell a green field from a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?
-
raja - Junior Member
Dintre tot ce am citit eu pana acum, mi-au placut mult de tot scrierile lui Borges.
Apoi mai este superba si "Marile sperante" de Charles Dickens. A trebuit sa o citesc pentru literatura in engleza, si nu mi-a parut rau...am citit-o pe nerasuflate
Despre literatura autohtona nu discut... mi-a placut tot in sensul ca am inteles tot

Apoi mai este superba si "Marile sperante" de Charles Dickens. A trebuit sa o citesc pentru literatura in engleza, si nu mi-a parut rau...am citit-o pe nerasuflate

Despre literatura autohtona nu discut... mi-a placut tot in sensul ca am inteles tot

Daca nu e si fudul, prostul nu e prost destul 

-
gigica - Junior Member
Green_Eyez scrie:De veghe in lanul de secara-J.D.Salinger( cu toate ca m-a disperat expresia 'Zau' si 'Jur' care era f.des folosita...probabil e traducerea de vina)
Cu riscul de a ma face de ras, vreau si eu sa intreb despre ce e cartea respectiva... in 2-3 vorbe, ca daca ma tenteaza o sa o citesc si eu ...si sa nu imi stricati placerea lecturii

Daca nu e si fudul, prostul nu e prost destul 

-
gigica - Junior Member
Pianista pentru personaj, Corpuri de iluminat pentru chinul de a fi indragostit, De ce fierbe copilul in mamaliga si Raftul cu ultimele suflari pentru ca este altceva, Porteretul lui Dorian Gray pentru moralismul britanic, Doamna Bovary pentru ca m-a ajutat sa inteleg femeile si Moarte la Venezia pentru peisajul perfect desenat.
eu cred ca daca oamenii s-ar cunoaste mai bine s-ar uri mai mult
- Cezar
- Junior Member
Alienor scrie:Cezar, ce bine ca mi-ai adus aminte! Corpuri de iluminat (Stelian Tanase) mi se pare si mie o carte exceptionala, una din cele mai bune carti romanesti pe care le-am citit vreodata.
ai incercat cumva si Playback-ul? ca eu am citit douazeci de pagini fara sa-mi dau seama despre ce e vorba in cartea asta!
eu cred ca daca oamenii s-ar cunoaste mai bine s-ar uri mai mult
- Cezar
- Junior Member
:)
pacha scrie:oricare Sandra Brown in 20 de pagini eroul o f00te pe ea de cel putin doo ori.
atunci o sa imi iau si eu cartea. de fapt nu pe toata. doar alea 20 pagini

cu restul de 2 (si alea de cuprins) le folosesc la altceva...
acu las gluma... cine poa'sa-mi zica si mie pls cum e cartea Magicianul de John Fowles (sau cum se scrie) in afara de faptul ca este mare, ca asta am 'zut si io

i love you, you pay my rent
-
Dee-Dee71 - Mesaje: 388
foarte overrated.
un tanar englez snob si autoincrezator, cateva tipe faine si un batran aparent senil, dar plin de mister care se joaca de-a dumniezo, asa cum si fowels se joaca de-a marele scriitor, dar in final nu-i decat un actor...
citeste cartea, probabil iti va placea.
un tanar englez snob si autoincrezator, cateva tipe faine si un batran aparent senil, dar plin de mister care se joaca de-a dumniezo, asa cum si fowels se joaca de-a marele scriitor, dar in final nu-i decat un actor...
citeste cartea, probabil iti va placea.
i wish i could help, but i don't want to
-
wednesday - Mesaje: 864
poate e un pic overrated. fowles nu e insa un scriitor prost. merita citite si alte chestii. Magicianul e destul de greutz, ca sa zic asa.
-
Daimon - Mesaje: 5074
[quote="Dee-Dee71"]cine poa'sa-mi zica si mie pls cum e cartea Magicianul de John Fowles.
Ce-mi amintesc eu (for all it's worth) e jocul in oglinzi paralele dintre speranta ca ne aflam on candid camera si deznadejdea ca nu (cand zeii par sa fi inchis windows-ul).
Ce-mi amintesc eu (for all it's worth) e jocul in oglinzi paralele dintre speranta ca ne aflam on candid camera si deznadejdea ca nu (cand zeii par sa fi inchis windows-ul).
-
sol - Junior Member