sambata am facut o zama de foale, adica in traducere libera ciorba de burta:D
care o sunat cam asa:
un pachet de burta congelata lasata peste noapte la decongelat
una bucata rasol de vita. normal as fi luat genunchi de vita da cum n-am gasit m-am multumit si cu rasolu si bine am facut
leam pus la fiert intr-o uala si m-am instalat gospodareste in fata calculatorului la vizionat vreo doua, trei filme.
cand so gatat filmele am luat oala de pe foc (din cand in cand am mai verificat-o sa mai adaug apa)
burta era aproape fiarta iar rasolu rasfirat prin oala. am scos carnurile (si oasele

)si le-am lasat un pic la racit
cand s-o putut, am taiat burta feliute subtiri(taitei) si am pus-o din nou in oala, impreuna cu doi morcovi, doi patrunjei, o bucata dintr-o tzelina(ca era mare telina) si o ceapa, si am completat oala cu apa
cand o fiert legumele, le-am scos si am mai adaugat niste gogosari in otet(nu stiu cat otet era acolo ca parca era compot de gogosari, asa era de dulce zeama), si niste zeama de la ardei iuti in otet(asta era intradevar acra si iute). a urmat dresul cu doua galbanuse de ou, apoi sucu de la o lamaie, sarea, piperul si gata. pentru culoare am turnat si niste ulei de masline ca sa se vada bulinele alea de grasime . In farfurie am mai adaugat mujdei si smantana, plus ardeii iuti acri (am fost inspirat sa cumpar desi ma temeam ca nu ie ce trebuie)
carnea de rasol si legumele le-am pus deoparte pentru o salata de biof la care ii vine randu azi, can restu wikendului nam mai facut nica, decat ca mam machit in mod sistematic. ca sa ma pot drege apoi cu ciorba:D