bre, io n-am nimica cu rapidu in genere, ba chiar m-a incantat evolutzia lor nu neaparat amu, cu uiefa. plus ca, deshi nu mi se pare normal ca jucatorii sa intervina pentru antrenor pe langa patron, mi-a placut jestu lor la momentu reshpectiv.
la fel, imi place poli shi, chiar daca nu-mi place cine baga banii acolo shi nici culoarea acestora(a banilor), ma bucur ca echipa pare sa-shi fi regasit o identitate(pe care se pare ca se bat mai multzi, inclusiv italianu ala, jambon) dorita de fanii banatzeni.
shapropo de fanii banatzeni, sintagma asta ascunde diferentza dintre poli, cefere pe de-o parte shi steaua, rapid shi dinamo (nush cum ie cu sportu, da` poate ne lumineaza ochila) pe de alta parte. din diverse motive, care nu pot fi dezvoltate aci(shi nici nu-s uomu potrivit s-o faca), iechipele alea 3 au fani nu numa in bucurejti, pe cand halelalte doo se marginesc in a avea fani doar pe langa casa.
(daca va e mai comod, putetz citi suporteri in loc de fani)
sh-amu ontopicaind, am votat steaua pentru ca sunt stelist, pentru ca, vizavi de faza cu esperientza, hova exagereaza din dregoste alb-vishiniem, uitand ca in afara de esperientza egala den sezonu asta, steaua mai are ompic de anu trecut.(amu e drept ca rapidu are sezonu asta doo meciuri in plus, cu sanjulia aia, da` alea, sa-mi fie cu iertare, nu se pun decat la palmares). am votat steaua pentru ca, copil fiind shi neavand microbijti in familie, n-am prea auzit de rapid(shi nici de poli). steaua, dinamo shi craiova erau echipele care faceau furori in vremea aia.
nu contest aici istoria niciuneia din echipele enumerate, dar simpla revedere impreuna a celor care in noaptea aia din 86 i-au facut p-ai mei sa-mi dea voie sa stau treaz pana dimineatza m-a facut sa simt un fior prin tot corpu. noaptea aia in care am stat ghemuit in fatza televizorului( fotoliile, canapeaua shi toate scaunele erau ocupate de vecinii de pe scara care se stransesera aproape conspirativ la meci) am banuit-o a fi unica. shtiu ca steaua de acum e departe de steaua de atunci, dejaba urla meme sau jiji, sunt conshtient ca uefa nu-i liga, da` incep sa cred sfaramarea unor limite.
mi-aduc aminte de amza pelea, cum facea mijto de stelijti shi ma-nerva, chit ca-mi placea shi craiova maxima den perioada aia(inainte de 86, pe la-nceputul deceniului 8).
am deviat mult de la subect, da` am ramas oarecum surprins de cum atz sarit scurt unii la gatu altora. dau vina pe varsta frageda

totushi.
am votat cu steaua pentru toate ce le-am scris mai sus shi pentru multe altele de-atunci incoa.
sa recunoajtem, invinsa de steaua in sferturi, rapidul ar parasi cupa uefa cu fruntea sus, neinvinsa(la aggregate

) in Europa. Intr-adevar, acelashi lucru s-ar aplica shi Stelei, dar eu prefer sa vad prima varianta, la fel cum hova sau baixu ar prefera-o pe a doua.
Shi promit solemn ca daca s-ar intampla ca Rapidul sa mearga mai departe, sa tzin )in UEFA) la fel de mult cu ei cat ash fi tzinut shi cu Steaua.
haoleo ce post lung!?! las ca-l editez leiter daca deranjeaza.