Retete proprii si cartzi de bucate

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde jeorj » Vin Mar 31, 2006 2:05 pm

nu domle, nare legatura aviara cu aripioarele de la mazare. singura legatura ie intre gaga si gripa. si cinemaistie cineo suparat-o:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Apr 03, 2006 7:07 pm

eh ca sa vezi ca n-are, ca te iubesc mult io pe tine, o sa iti dau nejte treburi pentru mancat (in gura) care s-ontamplat pe motiv de modafiri neasteptati. iubitori si ei de paste (fainoase, nu pashte) m-am gandit sa le produc ceva in acest sens.
preascumpa mea jumatate, sfert sau cincizecime nu s-a gandit daca e fun postitor asa ca am facut doo treburi. pentru nepostitori se va chema duo di paste, pentru ailaltzi fie carbonara con scampi e piselli fie pasta con sugo vegetale.

deci primul sos:
se pun la fiert niste creveti (nedecorticati munca dupa aia, decorticati, munca salariatului ca e scumpi), in apita cu sare si impreuna cu ei niste mazare congelata. o manutza asa.

eh aici m-am luat dupa macaronarii cu care ma cert asa ca de data asta la sosul de carbonara am amestecat doua oua intregi, cam o cana de parmezan ras si o cutie de smantana (250g) mai grasuta. cu inima indoita l-am lasat sa astepte langa tigaia in care am pus la prajit un oloi (de mazline) niste cozi de ceapa verde, doi fragezi dovlecei taiati cuburi si cateva cuburi de sunca afumata (kaizer, whatever, ce va place).

condimentatzi cu ceva piper, sare si salvie. bun asa. trantiti amalgamul de smantane si oo si amestecatz pana va ia mama naibii ca intr-adevar, sosul se leaga mai dihai ca la ala cu galbenushe. cand s-a facut ca un aracet dar are gust de ambrozie lasati pana is ferte si pastele si amestecati tot (creveti, paste, mazare).

pt asta am folosit tagliatelle.

sos doi, solo cimpoi:

cubuliti cateva cepe, ardei grasi si catei de usturoi (cu cat mai colorati cu atat mai bine), radeti morcov si albitura si dati si sare. puneti la calit in ulei de maslinutze amestecat cu ardei iutz. si caliti pana arata gigea dupa care stingeti cu suc de rosii (sau rosii taiate cuburi sau ... whatevar - mare ingredient ~p) si ceva vin rosh. gustati si de va place mai puneti si ceva piper si de gust oregano.

cand e sos legat amestecati cu pastele. la treaba asta am folosit paste verzi care au in compozitie usturoi si busuioc.

cya baetz.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Mirela » Lun Apr 03, 2006 9:53 pm

din diverse motive lungi cat o zi de post pe la mine prin dulapuri nu se mai facura cumparaturi de vreo 3 si mai bine saptamani. drept pentru care, dand foamea navala, s-a cotrobait prin bucatarie si s-au gasit urmatoareale.
una bucata ceapa rosie, vreo 5 catei de usturoi, un dovlecel (sau ma rog, courgette), 4 ardei iuti intr-un borcan (mniam, mniam) si aproape trei sferturi de cana de orez.
boooon...
s-o calit ceapa in oloi de mazlinutza, cand o fo' aproape gata s-o trantit curjeta taiata cuburi si s-o lasat asa cat sa se-ncalzeasca. p'ormo s-o pus orezu' spalat (nu ca irlandejii), s-o amestecat cu lingura de lemn, si s-o aruncat deasupra nijte usturoi taiat micutzel si doi ardei iutz, tot aja. s-o mai lasat aja umpic, dupa care s-o turnat apa si s-o pus capacu'
cand o fo' sa-nceapa a clocoti s-o aruncat in ap'joara respectiva sare, nijte "fulgi" de sundried tomatoes (din borcanu' de la shopu' specializat in condimente, cu chestiile alea amestecatre cu busuioc si oregano) , nijte coriandru (asa, din belsug...) si-o mana de mac. (inspiratie divina, nujtu cum mi-o venit ideea, da' buna-o fo'!) . cand o fo' aproape gata s-o dres de sare, si s-o mai presarat nijte rozmarin macinat, cam place mie mult.
o iesit mniam, mniam...sau poate mi-o fi fost mie chiar asa de foame? :D
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde gaga » Mar Apr 04, 2006 10:39 am

poc sa bag reteta matale in cartea mea? nu tre sa o fac dar sunt percent convinsa ca iese beton :)
gaga

Mesajde Weet-weet » Vin Apr 07, 2006 4:01 pm

Mi-era pofta de niste ficat, asa ca am executat urmatoarele:
ficatu taiat in cubulete, pus la prajit cu sare si cam mult piper; am aruncat peste o jumate de ceapa, scoasa de acolo dupa ce s-a facut oleaca si lasata 5 minute in otzet balsamic.
Intre spalat vase si invartit in ficat, am taiat fashii niste salata am pus pe farfurie cu niste otzet, tot balsamic si un pic de sare. Am taiat o rosie( ca atat mai ramanea in frigider) felii, am pus pe/ langa salata si am asteptat sa fie gata ficatul. Mi-am amintit cam tarziu, ca vroiam si un ou fiert.. am renuntat.
Peste ficat mergea bine niste bere sau niste vin, acu depinde de preferinte. N-am avut nici de una, deci am pus zeama de lamaie.
Ceapa am aruncat-o peste salata si rosii, iar ficatul fix peste.
Se pot baga ceva crutoane, si cum ziceam, un ou fiert, dar n-am avut. Am mancat cu biscottes ( paine uscata) si cred ca ar fi fost buna o bere, dupa.
Pohta mare
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Anti pro-ana
Weet-weet

Mesajde memetshot » Lun Apr 10, 2006 11:23 am

prin suedia, gatind.
NU, nu o sa vin acum cu o reteta originala din suedia. NU de alta, dar tot ce am incercat pacilea, ma lasat uarescum neimpresionat.
Sambata, dupa o scurta vizita la supermarket lasata cu 20 de kile de cumparaturi, pe care a trebuit sa le ducem cu carcile nuastre proprii si personale (aici se vede la ce e bun antrenamentul de zi cu zi la sala) si tristi ca magazinu cu bere adevarata s-a inchis cam la ora la care noi ne trezeam, am ajuns acasa si am zis sa facem ceva intru casa fie fericite si burtile nuastre, aici ne luand in calcul colesterolul. Amu intre noi fie vorba si asa ducem o viatza mult prea sanatuasa si implicit neadevarata, incat sa ne fie frica de colesteroale.

Asa. O cutie de coaste de domnu porc (da duamnelor, donsuarelor si maestrilor) am gasit costite de porcu si nu numa ca am gasit, da is si la un pretz fuarte tare: 29coruane (aprox 3 euroi).
asa ca, duamnele cuaste au primit dasupra lor o mareatza baie de sare, piper, boia si oregano, dupe care au fost lasate cateva minute sa vada ce parere au de condimentele astea. O tava pruaspat spalata si stearsa a fost unsa cu umpic de oloi, dupe care costitele siau preluat locul destinat. dasupra lor a venit o ciapa taiata rondele si neste jevrute de usturoi tocate maruntel. Peste tuata treaba asta a fo turnat niste sos de rosii fuarte fuarte diluat cu apa. toata treaba asta a fo bagata la cuptorul incalzit in prealabil, la vro 250 de grade.
dupa aproximativ cateva minute, am scos tava, am scos mare parte din sosul shela (care sia facut treaba, adica a inmoiat umpic carnea) si am aruncat neste cartofi printre costite si am lasat la cuptor, pana am crezut eu de cuvinta cum ca s-a terminat.
treaba asta a fost halita insotita de un sos de usturoi realizat dupa cum urmeaza: usturoiu pisat a fost amestecat cu ulei si ceva mai mult mustar pana cand a prins umpic de imagine de maioneaza, dupa care s+a adaugat umpic de sos scos de la tava si niste iaurt plus marar.
cu mentiunea ca sosul ramas (aprox 200ml) a fost folosit a doua zi, cu un real succes intru realizarea unei mancari de mazare cu pui, va prezint produsu final: costite cu cartofi la tava si va uresc pohta mare.
ps: vedetz ce trista e poza fara o bere maxim un vin langa?
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde jeorj » Lun Apr 10, 2006 11:41 am

budinca de cartofi prajiti (nu mi-o venit alta denumire)

cartofii se prajesc pai in mod clasic. cand sunt gata se amesteca intr-un castron impreuna cu oua si branza de burduf(de aia autentica nu la punga de plastic:D)
se sareaza si pipereaza, eventual se adauga si ceva mujdei dupa gust. tot amestecu se pune la microunde pana se topeste branza si se intareste ou. pentru aspect se poate orna la final cu niste ketchup si frunze proaspete de patrunjel. miam miam. azi mai fac o tura :)

ps. reteta valabila si pentru cei care stau mai prost cu dantura :n: pentru ca de la ou si branza se inmoaie cartofii chiar daca initial au fost crocanti
jeorj
Junior Member

Mesajde sin ella » Lun Apr 10, 2006 3:24 pm

memetShol, da’ matalica esti insurat? Pe gigiell nici nu-l mai intreb de cand cu vizitele flufiene la Sibiu :zambet:.

gaga, am facut si eu pachetele de primavara conform retetei de pe ambalaj cu mici modificari pe ici pe colo si anume in punctele neesentiale si sincera sa fiu nu am fost prea incantata, zici ca erau sarmale care s-au legat de fundul oalei :(. Alea din poza ta arata proaspete si apetisante, pe cand ale mele aratau... altfel. Tu le prajesti sau le umpli si le servesti asa? Eu le-am prajit in ulei de sesam deschide-te ca asa zicea la tidula. dupa cateva zile am fost intr-un fel de fast-food asiatic si am vazut pachetele de primavara care aratau ca si ale mele si a zis nenea bucatarul ca intr-adevar sunt prajite – ca urmare nu mi-am cumparat. Am vrut sa le fac dupa reteta ta, dar nu mi-a mers netul cand le-am facut asa ca ciuciu. poate mai fac saptamana asta o tura ca mi-au ramas si creveti si ceva caracratite si si clatite de orez (sau cu orez, sau pentru orez... Challenger, oare cum o fi corect :P?).
............................
sin ella

Mesajde memetshot » Lun Apr 10, 2006 3:30 pm

sinelo poi mneata te dai la omini de 50 de ani asa de tinerica? la 10 ani ce faci? necrofilie?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
memetshot

Mesajde sin ella » Lun Apr 10, 2006 3:33 pm

poi am vazut ca mergi la sala zilnic, deci nu cred sa fie probleme :zambet:. deci, da?
sin ella

Mesajde mindrulita » Lun Apr 10, 2006 4:30 pm

budinca de cartofi, varianta mai nobila cu... resturi de pastrama de oaie...
portie dubla, dedicata numai persoanei mele

din cauza de lene am bagat cartofii la cuptor, asteptand sa se coaca am golit frigideru de toate resturile aprox. comestibile de brinzet uscat
si-am trecut la procesu tehnologic, am taiat cubulete resturile de pastrama de oaie si le-am incins intr-o tigaie pina au lasat grasimea si s-a adunat haita de caini in gradina blocului taman in dreptu bucatariei, stau la parter si am aragazul pe terasa :) apoi am aruncat peste pastrama o ceapa taiata, neste usturoi, boia de ardei si ce-am mai nimerit.
am racit oleaca rapid chestiunea asta si am adaugat resturile de brinza uscata sfarimate + o bucata de telemea + cartofii taiati cuburi, am amestecat si rasturnat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris.
am batut 2 oo cu ceva iaurt care inca nu fusese aruncat la gunoi si am turnat deasupra, ura si la cuptorul care era deja incins, am lasat cit m-a rabdat inima ...de foame, asteptat, pupat sticla de vin, asteptat, nu mai aveam ce sa pup... scos tava, asteptat eroic sa se raceasca tava, mincat aproape tot... in fata televizorului din sufragerie si in prezenta mofturosilor.

p.s. restul improvizatiei mele a disparut inexplicabil in aceeasi seara, dupa declaratii ferme ca nu au dorit sa manince asa ceva... :hades:
mindrulita
Junior Member

Mesajde jeorj » Mar Apr 11, 2006 9:57 am

sin ella scrie:memetShol, da’ matalica esti insurat? Pe gigiell nici nu-l mai intreb
ai confundat topicu cu matrimonialele? sau posturile de pe haleli cresc puntaju uominilor la preselectie:D la fel ca si numaru de bapoare din port, excursiile in strainataturi, bicepshii si alte asemenia ~p~p~p
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Apr 11, 2006 1:39 pm

sinelutzu meu (care meai lipsit), la ce fel de pachetzele te referi? ca din ce zici tu io nu recunosc nica. ca am facut de doo feluri, deala prajite (invelite in aluat de placinta aprocs) si deala vietnameze (cu clatite de orez).

cer scuze si acilea ca nu am raspuns la timp iar de gatit am facut duar un curry care n-a fo prea apreciat, ochiuri pe branza de uaie prajita si alte kkturi + o varza gen a la cluj de care am mai scris.

mai am az o ciorbitza si daca iese cum crez eo v-o zic la ciorbitze.

intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris.

mindrulitzo, da de ce cu gris??
gaga

Mesajde sin ella » Mar Apr 11, 2006 9:35 pm

(care meai lipsit)

care si tu mi-ai lipsit impreuna cu alti useri si minus unii useri, care se stiu ei :P. mai ramane sa ne pupam pe gingiute ca eye+baixi=love :zambet:

Nici io nu stiu de capul meu, am fost o vreme dusa, apoi m-am intors si de atunci am din ce in ce mai multa treaba, am de mers si de venit, toata lumea mi-o trage si ma streseaza :nervos:. Atat de solicitata nu am fost nici in copilarie pe vremea campaniilor agricole de primavara si de toamna la colectiv :zambet:. dar nici tu nu ai fost foarte activa.

Eu vorbeam de pachetzelele vietnameze de primavara din clatite de orez. Tu le prajesti?

gigiell, ai baporashe plutituare :??: ? ca memetShol e batran si obosit
:P
sin ella

Mesajde nbm » Mar Apr 11, 2006 10:30 pm

toata lumea mi-o trage

si tu te plingi de asta? :D
io zic sa fii fericita si sa nu ramii iarashi iubiless
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde jeorj » Mie Apr 12, 2006 7:59 am

nbm scrie: sa nu ramii iarashi iubiless
najunje ea. nu vezi ca-i destul sa-i povestesti de flota pe care o ai in dotare ca tzo ridica direct la rangu de IUBI :D(flota binenteles, nu dotarea. sau......)
sinelutza:D nu ma mai provoca (aici) la comentarii ca acus senerfeaza gaga si ne da noua banii aia pe care-i pune deoparte pentru aparatu de pozat, si ne trimite in vacanta:D

gaga: cum adica de ce cu gris? ca sa se desprinda mai usor de tava(merge bine si cu malai sau cu pesmet da grisu e mai bun.
eu azi daca o sa am timp prepar neste megasnitele de pulpa de pui dezosata tavalita in ou si pesmet, cu piure de urzici si cartofi prajiti. daca nu e azi e maine, dar o sa fie. pentru cei care postesc merge si fara jnitzel, eventual inlocuit cu felii de dovlecei si/sau vinete tavalite in faina si prajite.(btw. inca ma mai gandesc la dovleceii aia umpluti cu spanac si alte ingrediente de care zicea aiu ca i pofta:D)
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Apr 12, 2006 2:14 pm

dar nici tu nu ai fost foarte activa.

tot de aia, alergaturile ca la insamantzarea de toamna (nu la taurine railor, da?)

Eu vorbeam de pachetzelele vietnameze de primavara din clatite de orez. Tu le prajesti?

nici vorba.

gigiel, io stiu de pesmet sau faina, de grish nu. pana acum :D
gaga

Mesajde gaga » Mie Apr 19, 2006 1:23 pm

Seara in stil chinezesc cu dedicatie pt sinella :)

numar de preparate: 4
timp: cam mult

sar peste legume cu orez (din legume congelate de la bonduelle, wok mix si orez de la thai style) pentru ca e ceva banal.

pachetele de primavara (cu forma triunghiulara).

se achizitioneaza aluat de foitaj.
se face umplutura din parti egale de varza alba si morcov taiate cat mai fin si ceapa verde, calite bine in ulei si condimentate cu putin ardei iute si soia.
se umplu patratelele de aluat si se lipesc cu simt de raspundere fiindca aluatul asta se baloneaza la caldura. se prajesc in ulei (aici e jmekerezul ca daca e prea incins se fac deasupra si raman crude la mijloc, daca e prea putin incins umplu de ulei aluatul care e ca un burete).

daca se intrunesc toate conditiile rezultatul este delicios.

scoici cam szechuan

se achizitioneaza scoici curatate, congelate. cine vrea. cine nu poate sa dea o fuga pana la aiulicutzicu la marea neagra, sa faca diving, sa le culeaga, sa le spele, fiarba si curete. eu am optat varianta numarul unu pentru ca uichendul asta nu s-a mutat marea neagra la sinaia.

se decongeleaza ele in legea lor timp in care se face un aluat amestecand ou cu faina pana se leaga bine, condimentand cu niscaiva soia si ceva iute si subtziind cu niste bere rece de tot.

apoi se ia scoicutza cu scoicutza si se prajeste in ulei si cam asta este. recomand scoicile de la siblou, f bine curatate, mari si la un pretz rezon.

tom yam

de asta v-am mai povestit dar revin la aceasta varianta la care am operat modificari insemnate in sensul in care: am fiert capete si resturi de crevete (pastrate la congelator), lemon grass si lemon leaves, o felie de lamaie plus praf de ghimbir (ca galanga ciuciu) si ceva sos de soya si praf de ardei iute.

zeama strecurata de la dracia asta am pus-o peste doua plicuri de supa instant vietnameza si la final de final am presarat cozi de ceapa verde.

am dat la masa cu sos soya si un sos de la thai choice pt pachetzele (gata facut intr-o sticla) si un sos facut de mine din ceapa si usturoi verde marunt tocate, otet balsamic si vin in cantitati egale, ulei de floarea soarelui si niscaiva ardei iute.

gata
gaga

Mesajde gaga » Vin Apr 28, 2006 6:46 pm

nu e taman reteta proprie dar este facuta in maniera proprie. warning! aiu nu citi!!!

clatite cu spanac

primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa cumparati o conserva de 800g de spanac gata curatat, fiert si tocat. altfel e naspa.

pe urma luati o bucata buna de unt pe care o zvarlitzi in tigaie si ii dati ca tovarasi ceapa si usturoi tocate marunt. de preferat verzi ca e primavara, daca nu e si la voi primavara merg si uscate.

pe urma dati fleosc si cu spanacul, le mai ametiti nitel, le puneti ceva smantana, sare si piper si le lasati draq in pace.

in treaba asta dati cu razatoarea in niste branza de oi mai grasa si mai trantiti si un ou tocat. gata? buuun.

acum faceti clatitele dupa cum va pricepeti, eu am mers pe varianta clasica de ou, faina si lapte. pe masura ce le coaceti le umpleti cu spanacul si le asezati cuminti intr-o tava imbracata in hartie de copt. daca nu aveti va cumparati. daca nu gasiti n-aveti ce face, ungeti pioniereste tava si ii dati niscaiva pesmet sau faina sau gris.

inghesuiti clatitutele una in alta pana ocupati tot spatiul.
in ceva zeama ramasa de la clatite mai bateti un ou, ceva smantana si muuult parmezan ras. nu aveti nici din asta capatat de pe undeva? puneti alt branzet, nu e bai.

turnati maclavaisu peste toate clatitele sa fie aproape acoperite. mai puneti pe fiecare cate o felie de rosie si radeti din belsug cacicaval mai moale sau de care vreti.

dati la cuptor. haliti cu incredere ca ie bun.
gaga

Mesajde hakalbak » Vin Apr 28, 2006 8:56 pm

e reteta simpla si rapida:morcovii se taie dupa cum te taie capul,eu prefer sa-i tai in tot felu` de forme ;lungi sa. sa fie mai apetisant.cantitatea de morcovi in functie de preferinte.morcovii astia se prajesc in putin ulei la foc iute si cu sare peste ei sa lase zama la foc iute.se rumenesc doar,pe urma pieptul de pui feliat mai gros se rumeneste putin acolo intre morcovi.si pieptu asta tre sarat putin si peperat.se adauga bulionul sau pasta de tomate diluata cu apa pana acopera totul.se pune oregano si cimbru se lasa sa scada si haules baules.la inceput langa ,orcovi se pot pune niste ciuperci uscate sau de care aveti numa sa nu fie de la conserva,da si alea is bune.eu o mananc doar cu pita care o scald in sos.hmmmm
undefinedpace spiritului
hakalbak
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Mai 02, 2006 4:17 pm

na ca uitam sa va zic de "un piatto unico" cum zic macaronarii la o farfurie care tine loc de mai multe feluri. sau combo cum zic americanii.

am plecat de la sosul uncle bens cu smantana si combinatie de ciuperci ca mi-a zis nbm ca e bun. si este.

faza unu: ciuperci umplute

am luat ciuperci cu palarii mari si lea-m umplut cu un amestec facut din coditele lor, parmezan si ou dupa ce in palarii am pus unt. deasupra am pus capac dintr-o felie de rosie si una de cascaval si le-am dat in tava cu putin vin rosu si ulei.

faza doi: ficatei si sos uncle ben's:

am calit nitica ceapa verde si usturoi in ulei + unt, apoi ficateii taiati maruntel. cand au fost gata am pus sosul si inca ceva piper (sper ca asta a fost tot).

faza trei: paste

am fiert tagliatelle si cand au fost gata le-am trecut prin unt topit.

finalul: pe farfurii se pune cate o ciuperca in mijloc (erau f mari), de jur imprejur ficateii cu sosul si totul se inconjoara cu pastele fainoase peste se mai rade nitel parmezan.

ingrasare placuta :D
gaga

Mesajde nbm » Mar Mai 02, 2006 5:31 pm

dana, sa-l incerci si pe cel mediteraneean, tot de la unchiu ben
io am facut ceva oarecum asemanator cu ficatzeii tai, doar ca am inlocuit ficateii cu piept de pui.
mai precis, doua bucati de piept de pui taiate in bucati mici, puse la prajit in putin ulei. dupa ce se rumenesc bine, se adauga niste cepe verzi taiate mai mare si chiar si o conserva de ciuperci felii. peste acest amalgam se toarna sosul lu unchiu ben si un pic de apa si se mai lasa la fiert cinci-zece minute la foc mic. cind se opreste focul, se mai pot adauga condimente dupa preferinte. eu prefer tarhonul si oregano, de exemplu
la servire, cum sosul e alb, mie imi place cum arata cu boia presarata pe deasupra...
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde gaga » Mie Mai 03, 2006 10:53 am

hint din bucataria turceasca (apropos de boiaua de pe sos alb). topeste niste unt si pune boia in el (putin unt, nu mult e doar de fason si aroma) si pe urma picura peste sosul alb, da bine.

uite intr-o pozna cam cum arata la coloare (in pozna e pe tarhana, o ciorba turceasca):
http://www.turkey.co.il/cookery/soups/tarhana.jpg
gaga

Mesajde gaga » Joi Mai 04, 2006 12:50 pm

retetele urmatoare au la baza felii de carne de vitel/vita batute, sarate, piperate si lasate la rece peste noapte intr-un baitz din vin, ulei de masline si ceva condimente (salvie am ales eu).

Medalioane de vita

Se taie feliute de aceeasi marime din carne si felii de bagheta.
Se incinge unt + ulei in tigaie, se prajesc feliile de carne la foc mic. Cand se intorc se pun si feliile de bagheta in tigaie pana absorb zeama lasata, iar pe carne se pun felii de branza mucegaita (blue de la hochland am pus eu).

Se pun crutoanele pe farfurie, cate o felie subtire de rosie, carnea cu branza topita si se servesc.

din aceeasi carnita faceti snitele de vita in aluat ca de clatite mai gros cu sare, piper, bere si parmezan.

cam atat.
gaga

Mesajde jeorj » Joi Mai 04, 2006 1:59 pm

io am executat din nou un pui la sticla dupa varianta explicitata pe undeva peaici, cu noutatea ca in zama din oala , spre final, am adaugat niste felii de cartof ceva ceapa galbena(adica frunze de ceapa dinaia veche care-o apucat sa incolteasca si sa creasca la intuneric in pivnita:D) si le-am lasat pana so facut cartofii, adaugand cate-un pic de apa pentru orice eventualitate. alta noutate e ca o trebuit sa jupoi complet sarmanu pui ca comerciantii io facut niste insertii subcutanate foarte suspecte:nervos:, asa ca pentru mai multa siguranta am preferat sal las fara epiderma din dotare.
binenteles ca iti trebuie nerv serios la stomac ca sa nu dai in boli ascunse din cauza mirosului cand incepe sa se rumeneasca.
jeorj
Junior Member

Mesajde Djinn » Lun Mai 08, 2006 10:28 am

Ieri eram cu foamea-n glanda si cu niste mujchi de porc prajit de bunica si pus la borcan in ulei (cand am vazut "opera" de conservare am simtit ca-mi fuge ficatu :D da' am fiert bucatile unpic dupe ce le-am scos din ulei, in ideea ca se mai duce din pericol.)

Asadar trebea garnitura. Pentru care am scotocit in frigider/camara/etc si am extras asa:
- fro 5-6 ciumperci uriase, absolut apetisante - le-am curatat si le-am taiat bucati mari, cu picioare cu tot.
- fro doi morcovei (carote) - curatati si taiati in rondele mari.
- fro doi catei mari de usturoi - curatati si taiati sferturi.

Toate astea le-am pus intr-o cratita larguta, presarate cu sare, piper, busuioc si ceva cimbru (nu prea mult, sa nu ia din aroma ciumpercilor), cu un pic de apa, si le-am bagat la cuptior. Cand s-au facut aproximativ, am pus dasupra niste bulion diluat cu apa si-am mai lasat un pic la cuptior.
N-a fost rau :)

ps - acelasi tip de ciumperci uriase fusesera executate cu o seara inainte in stil gratar -> umplut cu branza de burduf -> pus pe capac -> bagat la cuptior => very yum.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde gaga » Mie Mai 10, 2006 7:34 pm

Thai night :D

de diverse inspiratii a iesit o traba cam asa

Tom yam
.

Mai intai am facut o supa tzapana de pui cu legumele ei acolosha. Deaia limpede, daca ramane ii bag taitzei si fac supa normala.
Pt tom yam (fara marine) am luat o cantitate si am fiert in ea lemon grass, lemon leaves, cateva ciuperci uscate si ghimbir.

Am calit in ulei ardei iute, ceapa verde, ardei gras, ceva morcovi si tofelu de legume, la foc rapiduletz (nu steaua, nu sportu') si am stins legumele cu concentratul. Taitei am fiert si am dat la masa separat. Isi pune fiecare in parfurie. (de fapt nu am facut decat sa pregatesc astea ca in boluri le pun la sosirea comesenului, ultimele pregatiri la botu' calului se fac.

Satay

astea sunt niste frigarele thai dintr-o carte de a mea, arata cam ca niste acadele astea:
http://www.malaysatayhut.com/menu_large/Satay.jpg

am trecut la pept de pui ca baza ca sa mearga iute treaba, am insirat frigaruile si le-am marinat in doua sosuri (unul din revista mea ca inspiratie, altul din o dracie).
ambele le-am facut punand toate ingredientele (pentru fiecare pe rand fireste, in blender sau cum ii zice).

sos unu:
usturoi uscat si verde (juma de legatura si juma de catzel),
coriandru uscat
chimen
pudra curry
sos soya
sos de stridii
ulei (nu de mazline ca ingheatza la frigi)
zahar brun

al doilea sos a fost:
miere
ulei
pasta de ardei deala criminal de la tafun
un ardei iute tocat marunt
sos soya
sos hoysin.

am scaldat frigaruile separat si acu' asteapta la frigi (miroase dementzial mai ales primu sos).

ca garnitura o sa bag taitzei de orez si insotitor un sos mai lejer facut din:
ananas tocat marunt (cu mezzaluna nu la mixer ca se face pilaf), ardei iute tocat mic, zahar brun, soya (coriandru ciuciu).

cam atat :D
gaga

Mesajde memetshot » Mie Mai 10, 2006 11:06 pm

Ieri eram cu foamea-n glanda si cu niste mujchi de porc prajit de bunica si pus la borcan in ulei (cand am vazut "opera" de conservare am simtit ca-mi fuge ficatu da' am fiert bucatile unpic dupe ce le-am scos din ulei, in ideea ca se mai duce din pericol.)

flufo...nu mai zice dastea bre, ca rade curcile de tine.
memetshot

Mesajde mindrulita » Joi Mai 11, 2006 9:03 am

gaga,
n-am comentarii la descrierea ta la Tahai night, da' cite persoane au halit bunatatile tale ?
eu am o jale cind tre sa tai legumele betisoare, ptr. portia mea ma sacrific, dar ptr. trei sau mai multe persoane... incep sa fac comentarii cu strigaturi
saptamina viitoare imi trimite sor-mea o razatoare de-aia care face bete legumele si cartofii, om vedea atunci ce mare afacere e
mindrulita
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Mai 11, 2006 5:40 pm

mindrulita, numai doua ca nu am facut cantitati industriale.

am mai modificat la tom yam in ultima clipa am adaugat si o rosie taiata si la final frunze de salata verde si ceapa tot verde.

tzeapa a fost ca desi a iesit bun, nu a fost destul de iute ardeiul iute.
gaga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante