(spre deosebire de cele 2-3 persoane ce cumparau inghetata si bere Stella fara alcool - cu care m-am multumit eu).
ayrtoane, se vede treaba ca ai stat in tribune. in sectorul A, cozile erau similare (si foarte lungi), dar la buda se intra relativ lejereanu...
in alta ordine de idei, nici eu nu am fost macar iubitor de DM, in perioada lor de glorie, desi de ceva timp au inceput sa-mi placa, in special ultimele albume, care - IMHO - au un sunet mult mai apropiat de rock decit cele din anii '80. cu toate acestea, insistenta consoartei si curiozitatea mea inerenta m-au facut sa fiu printre primii cumparatori ai biletelor la concertul din bucuresti. sincer, nu regret absolut deloc, ba chiar am fost incintat
am ajuns pe stadion pe la orele 19:15, dupa un drum extrem de aglomerat - de la unirii am facut circa 45 de minute, plus vreun sfert de ora cautat loc de parcare. ar fi interesant ca cineva sa faca o statistica cu numarul de masini care au fost parcate in zona, pe perioada concertului, dat fiind ca - la plecare - am pierdut o gramada de timp pentru a ajunge inapoi in centru.
ajuns la stadion, intrarea a decurs fara probleme - peste asteptarile mele, fiindca ma asteptam ca jandarmii sa fie mult mai agresivi la controale si sa permit mult mai greu accesul. ca nu au fost asa, s-a vazut din multimea de blitzuri
dupe care mi-am luat frumos locul la o coada de care vorbeam mai sus, unde am stat peste doojde minute in plin soare - ceea ce mi-a taiat chefu de orice. din fericire, am ajuns in fine in fatza si am loat de la bun inceput doo beri (fara alcool, bleah) ca n-as mai fi stat inca odata.
partea buna e ca m-am intilnit cu suficient de multi cunoscuti, astfel incit sa nu simt cum trece timpul.
si a inceput suie paparude. slab de tot, si ca sonorizare si ca prestatie. urmati de sistem - la fel... si cind ma gindesc cit de mult i-am asteptat, poate mai mult decit pe DM, deoarece se anuntase ca vor cinta impreuna, iar combinatia lor mi se parea super deosebita. pare-se ca nu s-au inteles sau noi am inteles greshit, whatever... inca ma mir cum niste tipi cu peste 20 de ani de concerte in spate au energie si pofta de a lucra cu publicul, iar niste tineri, abia lansati, nu stiu acest lucru.
poate ca nu venisera inca suficient de multi spectatori, poate ca nimeni nu astepta opening-act-urile... cine stie
dupe care a urmat o pauza prea lunga pentru toti cei din jurul meu. f interesanti baietii care urcau pe scari de fringhie sa mai aranjeze cite un reflector - au facut deliciul celor din primele rinduri, care de plictiseala izbucneau in urale cind il vedeau pe "spiderman".
si in fine, dupe orele 21:30 trecute fix, un sunet puternic mi-a golit plaminii de aer. din cite am inteles, au fost 200.000 de wati, iar eu stateam cam la 15-20 de metri de boxe. de-aici nu ar fi foarte multe de spus. nu m-a interesat playlist-ul, nu stiam toate melodiile, dar m-am trezit fredonind cintece de mult uitate, laolalta cu toti cei din jurul meu.
publicul, din ce am vazut eu, a fost extraordinar. la putine concerte la care am fost prezent am vazut o asemenea participare a spectatorilor la show. plecind de la displayurile de telefoane pe post de brichete la balade (deh, tehnologia) si pina la corul de voci pe melodii mai mult sau mai putin cunoscute.
trupa a fost nu mai putin extraordinara. foarte energica pe toata durata concertului (adica aprox. 2 ore), dar si sensibila cind era cazul. nu mai vorbesc de dave gahan care parca a uitat ce virsta are si se invirtea cu stativul de la microfon ca un dement. de martin gore care mi s-a parut hipnotizat de audientza la cele doua balade cintate (sau macar la ultima dintre ele). de fletcher care, de la inaltimea clapelor sale, mai facea din cind in cind cite un semn de incurajare si zimbea, spargind astfel imaginea de sfinx pe care o afisa de obicei.
de cameramanul dement care se ocupa de proiectiile de pe cele sase ecrane si care a scos niste imagini extraordinare, dupa parerea mea.
pe scurt, ca sa-l parafrazez pe un amic, chiar daca ma asteptam la un concert oarecum nostalgic pentru depesistii de la inceputul anilor '90, am avut parte de un show total (ce-mi place mie limba de lemn

), cu un public pe masura. creca media de virsta a audientei era de 26-30 de ani, dar am avazut si o gramada de pustani, probabil veniti pentru a se relaxa inainte de bac, ca sor'mea
nici nu mai conteaza ca la plecare, am facut mai bine de un sfert de ora pina sa iesim din parcul stadionului si inca juma de ora sa ies din cartierul balta alba
ar mai fi ceva de spus, am uitat ceva? a, da, v-am zis de public?
domle, exceptional, jos palaria pentru toti cei prezenti pe stadion. desi poate parea patetic, m-am simtit mindru ca sunt roman si ca am luat parte la un spectacol extraordinar. si mai am speranta ca nu va fi ultimul

GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!