Comentarii la concursul de creatii literare

Mesajde Djinn » Sâm Iul 01, 2006 2:57 pm

multzam :)

acu mie nu mi s-a parut ca portretul de personaj trebuie sa fie neaparat in dulcele stil clasic: "x are 2 ochi, 2 urechi, o gura si-un nas. ba, mai mult, pe langa astea, mai are si 2 picioare, 2 maini si cate 10 degete la fiecare" :D

dar asta e, dorinta de a iesi din tipare se plateste.

Kantemire, te-a ofticat faptu ca a trebuit sa "extragi" datele? lol. pai ce, doar nu voiai sa-ti dau mura-n gura... tocmai aia n-am vrut, sa fie simplu si banal; trasaturile personajului reies din "povestire" (care, nush daca ati optservat, ie spusa de un autor omniscient si prezent, manifestat prin acel "priviti-l" de la inceput - asta asa, ca mica observatie tehnica :P ).

chestia cu ca tie nu-ti place in ce lumina l-am prezentat pe necuratu nu poate intra la tehnic, eventual la impresie artistica, insa e o treaba atat de subiectiva incat ma intreb daca ar trebui sa conteze intr-o jurizare... la urma-urmei, esti jur, nu cititor pur si simplu. ma rog.

aiule, la aia cu repetarea lui "ca", da, ai dreptate, puteam sa bag de exemplu un precum. Dar sa mor daca inteleg ce nu ti-a placut la "chipul i-e impietrit" si de ce suna a cemeu?!

Si chiar trebuia ca portretul sa prezinte in amanunt fiecare trasatura a personajului?! portretele pot fi de multe feluri, io zic ca e suficient sa surprinzi esenta, nu trebuie neaparat sa bati campii pretz de cateva pagini. Ma rog, eu am capatat o aversiune fatza de scriiturile incarcate cu informatii inutile si poate d-asta am aceasta opinie (si stilul aferent :D ).
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde Necko » Sâm Iul 01, 2006 3:38 pm

bre, a zis gini sa ntreb, ca alfel ramin nelamurita. iaca ntreb: cum ii, domnilor si domshoarelor jurati? ce parere avetz despre (capod)opera neckoniana? aplauze si fluieratauri, va rog! fara mila!

cu toate ca io m-am cam lamurit den note cam care fu treaba, nu strica un comentariu doo acolosha.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

Mesajde Unleashed » Sâm Iul 01, 2006 4:29 pm

m-am estimat corect, da' se poate si mai biine. am scapat de stress, deci uatchaut :)
A mai tare semnatura de la X incoa.
Unleashed

Mesajde piskeshu » Sâm Iul 01, 2006 6:08 pm

Daca are cineva nelamuriri cu privire la notarea mea, va rog sa scrieti aci, ca altfel nu dau explicatii ca n-am timp.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde eyewitness » Dum Iul 02, 2006 5:49 am

chipul i-e impietrit

fluf, zi-mi ce esprima "i-e" ?

necko, fii mai clara, ce nota, la ce lucrare si care jurat consideri ca tresa-ti dea lamuriri
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Necko » Dum Iul 02, 2006 6:58 am

uite sunt mai clara. chiar nu vreau sa stiu ceva cu orice pret. in mare, notele dpdv tehnic au fost relativ asemanatoare la toti jutatii. difera impresia artistica, ceea ce e perfect normal.

singura mea problema e ca, asa cum spunea si gini, sunt usor de recunoscut, chiar si sub pseudonim. nu stiu daca asta e de bine sau de rau. oricum, asta e problema mea si o sa tin cont de ea in continuare.

in rest, salutari si multumiri juriului si, vorba romanului, tineti-o tot asa!
aizzz&co
Necko

Mesajde eyewitness » Dum Iul 02, 2006 7:05 am

necko, sa muara miraculosu de lipsa de calciu daca io jtiam ca participi efectiv la concurs. erau initial fro 15 concurenti deci abarnaveam care din iei au trimis. in plus, cand corectez, nici nu-mi pun problema a cui ie lucrarea, ma detasez conplet de forum, in fata lucrarea si-n dreapta tabelu cu baremuri :D
eyewitness

Mesajde Necko » Dum Iul 02, 2006 7:25 am

gud ! asa si trebe.

in alta ordine de idei, pacat! mare pacat ca sunt doar atit de putini concurenti, mai ales ca s-au anuntat atitia.
aizzz&co
Necko

Mesajde Shaki » Dum Iul 02, 2006 1:04 pm

Necko scrie:
singura mea problema e ca, asa cum spunea si gini, sunt usor de recunoscut, chiar si sub pseudonim.
necko, nu shtiu daca o sa ma crezi da... nu ie asha, uite eu una abarnaveam shi nici n-ash fi banuit k jurnalul erotic cu titlul "3 februarie" itzi apartzine, shi am fost fuarte uimita shi surprinsa placut, chiar mi-a placut fuarte mult lucrarea aceea (nu shtiu daca ar trebui s-o spun, oricum laudele la adresa talentului tau la scris sunt cam de prisos :)), pentru k mi s-a parut singura de la erotice care avea o fortza, putere de sugestie... pacat doar k nu a fost unpic mai elaborata... adik vroiam mai mult :D dar la portret da, te-am prins :)
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde Necko » Dum Iul 02, 2006 1:58 pm

shaki, cu astfel de scrieri ca cea de la jurnalul erotic nu ma mai prinzi curind. si asa am facut un efort foarte mare sa scriu si cit am scris, d'apoi s-o mai si elaborez. nu e genul la care sa pot spune ca ma simt confotabil cind scriu. oricum, multzam de apreciere.
aizzz&co
Necko

Mesajde eyewitness » Dum Iul 02, 2006 2:02 pm

vorbind de jurnal si mai departe de jurnal erotic, dupa parerea mea, singura lucrare care se incadreaza in tema si in cerinte este fila179 de altista, restu fiind in opinia mea nijte povestiuare cu tenta erotica mai mult sau mai putin reusite.

dintre jurati, numai pijkej si cu mine am vazut lucrarea fila 179 mai buna decat 3 februarie. fara sa supar pe nimeni, cel putin tehnic, lucrarea fila 179 este superioara, apruape impecabila, creionasu meu rosu inregistrand duar fro 4-5 virgule, fro 3 greseli de tastare si un luceafar scris cu "l" mic, in rest lucrare aerisita, cursiva, directa, fara arabescuri si zorzonele, exact cum ar scrie cineva, inca in pat, dupa ce s-a trezit, memorand pe hartie evenimentele noptii trecute. in plus, finalu cu ideea unui transsexual postoperatoriu a fost interesanta (speram de la primu concurs sa vina cineva cu ea) si intreaga lucrare este presarata cu un umor bun. critici: unu, lucrare prea lunga pentru un jurnal si doi, un ts postoperatoriu nu poate avea orgazm

oricum, brava flufa, din puntu meu de vedere esti canpioana la proba asta :D
eyewitness

Mesajde Djinn » Dum Iul 02, 2006 3:16 pm

eyewitness scrie:fluf, zi-mi ce esprima "i-e" ?

prescurtarea de la "ii este" adicatelea "chipul ii este..."

sarna mult pentru aprecierile de la erotice :) (chit ca, cum zice si necko, nu este un gen literar cu care sa ma simt bine, eu nu scriu asa. De-aia am lasat personajul sa preia totul, inclusiv tonul, stilul, everything ;) si se pare ca am facut bine)

ps 1 - acu, nu cred ca lungimea e problema, pentru ca atunci cand te apuci sa scrii in jurnal nu tii socoteala pe cate pagini te insiri. parerea mea

ps 2 - stiu ca un ts postoperatoriu nu are orgazm, d-aia am bagat la inceput referirea temporala cum ca se intampla totu peste fro doojda ani, ca poate pana atunci se descopera transplantu de clitoris, de exemplu ~p deci e si un pic sefe, nu s-a precizat ca n-are voe sa fie sefe :D

da' restu juratilor ce fac? dorm in front?
Djinn

Mesajde eyewitness » Dum Iul 02, 2006 3:42 pm

prescurtarea de la "ii este" adicatelea "chipul ii este..."

flufa, merluc, da-mi un citat dintr-o opera literara sau frun ezenplu din frun indreptar de gramatica unde ai intalnit tu prescurtarea asta. poate gresesc, da io sincer n-am mai vazut-o si inca consider ca nu ieczista

nu cred ca lungimea e problema, pentru ca atunci cand te apuci sa scrii in jurnal nu tii socoteala pe cate pagini te insiri

flufa, vorbim de-un futai nu de pe drumuri de munte a lu hogas

d-aia am bagat la inceput referirea temporala cum ca se intampla totu peste fro doojda ani

o fi gresit ienbiemu, data filei de jurnal la mine e 28 mai 2006

deci e si un pic sefe, nu s-a precizat ca n-are voe sa fie sefe

eh, acu daca taceai aveai sanse sa ramai in randu filosofilor, ma faci sa-mi para rau de note. jurnal erotic sf, mai da-o-n plm de specie literara :D
eyewitness

Mesajde Shaki » Dum Iul 02, 2006 3:52 pm

Djinn scrie: p deci e si un pic sefe, nu s-a precizat ca n-are voe sa fie sefe :D
~p
djinn, jurnalu tau erotic nu e sefe pe nicaeri, puate a lu whatever sa aibe nishte elemente cu ochiul ala care iese shi ce se mai intampla pe-acolo...

Shaki

Mesajde Djinn » Dum Iul 02, 2006 3:59 pm

bre, cu treaba aia gramaticala n-am de unde sa-ti dau exemplu acu, dar o sa caut.... ma rog, poate stie nebeme, sau kantemir sau maestru afex....

eyewitness scrie:flufa, vorbim de-un futai

pai nah, in sensu asta putea sa fie si doar "azi mi-am bagat-o si mi-am scos-o. ah, ce bine a fost." ~p

data filei de jurnal la mine e 28 mai 2006

~p ~p ~p
ce mi-am luat-o la faza asta :D am uitat sa schimb data. eh.

jurnal erotic sf, mai da-o-n plm de specie literara :D

ba nu, ie foarte misto. si putea sa fie si jurnal erotic al unui alien ~p nu s-a specificat nicaieri ca n-aveam voie... asa voila si cyber-sexu lu whatever, cum zice shaki....
Djinn

Mesajde eyewitness » Dum Iul 02, 2006 4:10 pm

bre, cu treaba aia gramaticala n-am de unde sa-ti dau exemplu acu, dar o sa caut

io merg mai departe pe ideea ca nu exista "i-e" pentru "ii este" sau "ii e". deci n-am intalnit inca si mi se pare o agramaticalitate :D

cu lungimea n-ai dreptate, nu mai fora aiurea in argumente jenibile. o iei pe urmele lu ayala si cu lunjimea si cu sefeu tau. fii inteleapta si pune punt aici
eyewitness

Mesajde Djinn » Dum Iul 02, 2006 4:34 pm

eyewitness scrie:io iei pe urmele lu ayala si cu lunjimea si cu sefeu tau. fii inteleapta si pune punt aici

deci la faza asta chiar m-ai jicnit.

ps - eu doar discut aci, din placerea de a discuta. nu contest notele sau mai stiu eu ce. dar fie, cum vrei tu.
Djinn

Mesajde eyewitness » Dum Iul 02, 2006 5:36 pm

imi cer scuze, dar ia putin cerintele probei, macar cele prezentate de ienbiemu daca nu cele din alte surse referituare la notiunea de jurnal ca specie literara si ia-o putin pe firu lojic si esplica cum ai putea face un jurnal sf jtiind definitia jurnalului?
eyewitness

Mesajde Djinn » Dum Iul 02, 2006 8:40 pm

as putea dac-as fi paranormala (ceea ce-mi doresc, dar din pacate is ingrozitor de normala). sau sa inventeze astia calatoria in timp :D
Djinn

Mesajde kant emir » Lun Iul 03, 2006 6:01 am

te-a ofticat faptu ca a trebuit sa "extragi" datele?

nu papusha, nici vorba (da' la secsuase ce n-AI ocolit-o atata?), numai ca accentul vizibil al povestii tale nu cade pe portret, ci pe drama personagiului; sa te citez? ia vez:
Ma rog, eu am capatat o aversiune fatza de scriiturile incarcate cu informatii inutile

apoi imi reprosezi:
chestia cu ca tie nu-ti place in ce lumina l-am prezentat pe necuratu nu poate intra la tehnic, eventual la impresie artistica, insa e o treaba atat de subiectiva incat ma intreb daca ar trebui sa conteze intr-o jurizare...

n-am pomenit nimic despre asta, unde am zis eu ca nu-mi place lumina cu pricina? numai ca nu face decat sa deturneze atentia; daca tu, in calitate de profa mea de literaturi, mi-ai fi cerut sa comentez portretul respectivului personaj, era o chestie (era o tema care sa ma oblige), dar asa? tu ai avut o tema de care nu te-ai tzinut (adica ai prestat si necesarul, insa numai asa, in treacat; grosul scriiturii a pedalat pe altceva)

"chipul i-e impietrit"

asta este corect, n-am dubii
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde Djinn » Lun Iul 03, 2006 9:17 am

breh, deci din drama personagiului se extrage si portretu. La o adica, in momente de restriste si mari probleme se reveleaza adevaratul caracter al omului (sau ingerului, in cazul de fatza :D ). Acum il vedem despuiat de puteri, aureola si tati alea care ne-ar fi putut loa ochii... intzeleji matale? il vedem zbuciumat si framantat, aratandu-ni-se astfel ca dincolo de aparentzele de inger maretz (nemuritor si rece :doh: ) se ascunde totusi un... suflet.

Parerea mea de autor.
Djinn

Mesajde kant emir » Lun Iul 03, 2006 9:31 am

da bre, ie bun, naoz ca ie bun? numa ca nu e portret (desi se poate desprinde si un portret) - or tu asta slujba ai avut de prestat: sa faci (tu, tu, si numai tu!) portretul, nu sa-l extrag io (ca atunci se cheama ca il facem impreuna)

numa ca nu posa scrii doo randuri de "trasaturi fizice si morale" si porma sa pui de-o biblie-ntreaga de povesti si framantari - parerea mea (de d-ala cu picsu roshu-n mana)

da' lasa, nu fi trista, ca la urma facem un paraconcurs (cea mai populara scriere, sau nah, cel mai nushcum portret) unde promit io sa-ti dau numa zece si numa tie - merge?
kant emir

Mesajde Unleashed » Lun Iul 03, 2006 9:48 am

Staaai bre kantemire, vreau si io zece ca si alpinistu' meu e tzaka oleaca :D ki ki ki
A mai tare semnatura de la X incoa.
Unleashed

Mesajde Djinn » Lun Iul 03, 2006 10:10 am

uof, kantemire, ca nu ma-ntzeleg cu tine :D
asta e, avem diferente ireconciliabile sau cum le-o zice. da' sa-mi dai zece, da?
Djinn

Mesajde kant emir » Lun Iul 03, 2006 10:11 am

iti dau, mah, si tie! numa sa fie la alta categorie, ca "al mai nushcum portret" e deja arvunit
editu pt flaf: io-s convins ca te poti intelege, si ca multe se pot concilia, reconcilia si rasconcilia - numa rabdare, tutun si cafea sa ai (pentru mine; observa ca nu cer bere!)
kant emir

Mesajde nbm » Lun Iul 03, 2006 12:40 pm

dragii mei,

primo, mai sunt doar doua zile pina cind ar trebui sa-mi transmiteti lucrarile pentru a doua etapa a concursului. mi-as dori sa am inbocsul ceva mai aglomerat :)

secundo, mi-as dori ca si ceilalti concurenti sa ceara mai multe detalii legate de notarea lucrarilor, mai ales daca au ceva nelamuriri, nu numai fluffy (care nu are nelamuriri, ci nemultumiri ~p)

terzo, as mai vrea sa vad si comentarii din partea juriului care sa contina ceva sugestii pentru concurenti, in perspectiva probelor urmatoare.

nu in ultimul rind, promit ca o sa-mi fac timp sa fac si un clasament pe useri, dupa primele trei probe

multumesc pentru atentie
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde memetshot » Lun Iul 03, 2006 1:30 pm

io in primu rand multumesc pentru locu 3 de la personaje :D (mai ales ca am locu 1 de la nocturna, care creca inca nusi revine din soc).
in al doilea rand, imi cer scuze, da de la proba doi o sa libsesc. romania nu ma ajuta la inspiratiunea poetico artistica
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde kant emir » Lun Iul 03, 2006 1:47 pm

de la proba doi o sa libsesc. romania nu ma ajuta

poi nu mai bine mai libsejt de la rumania?
kant emir

Mesajde Shaki » Lun Iul 03, 2006 2:54 pm

memetShol scrie:(mai ales ca am locu 1 de la nocturna, care creca inca nusi revine din soc).

nici io :D puteam sa jur k eshti dana, asha, din profil ~p
daca itzi trimit muza o blonda cu sase mari, te vedem shi la proba urmatuare? :D

Shaki

Mesajde memetshot » Lun Iul 03, 2006 3:04 pm

poi deja proba sa ternat...cand sa mai scriu?
oricum nam inspiratii muzatice :D
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Concursuri creatii literare