decat sa dea 500.000 de lei pe o inregistrare cu Solti.
care,fie vorba intre noi, e la fel de proasta

).decat sa dau 50 de parale pe un sidiu dirijat de gheorghe stern mai bine imi apgradez abonamentul la internet

)
nici eu nu sunt contra sidiurilor best of crap,am gasit multe versiuni interpretate de anonimi care imi plac mai mult decat inregistrarile "clasicilor"
dar ma amuz pe seama lor,case de discuri celebre precum "powder classics",hai sa fim seriosi.
ciuhandrule,in general toata opera zdrangane si urla,mai ales sopranele,si o spun cu toate ca imi place muzica moderna,unde mai toate vocile sunt tipate.
din pacate wagner a revolutionat,dar la capitolul soprane nu s-a descurcat prea bine.
o soprana canta atunci cand canta ceva trist sau lent,in orice alt caz urla,zbiara,screme,zgarie,scrasneste etc..
in bufoneriile lui strauss(si aici sunt indulgent) soprana(si sunt cu carul) poate fi inlocuita cu un cui care scrijeleste o tabla.
la verdi nu mai e suficient 1 cui,trebuie vreo 50 de cuie.
cu zdranganitul ai dreptate,wagner a poruncit ca in inel sa fie construite nu stiu cate foi de aluminiu sau nu stiu ce metal,care,cu diverse ocazii sa fie zdranganite.
din fericire,numai d'alde solti recurg la astfel de cretinisme(zic eu) altii,prefera sa transfere aceste energii asupra timpanilor,si sunetul este mai omenesc..
nu spun ca foile de metal n-au rostul lor,dar nu zdranganite aiurea pt ca nu se mai intelege nimic,o data,un pocnet de efect este binevenit,pt ca asa se lasa foaia aia sa vibreze in voie,pe cand daca taberi pe ea cu vreo 50 de lovituri de ciocan o sa iasa numai o simpla harmalaie
recent am ascultat niste fragmente dintr-o opera de dan dediu...hmm,verdi-ul secolului xxx,orchestra saracacioasa(orchestra e mult spus,mai precis cvintet) si soprane isterice,per total o senzatie acuta de voma profunda.