de SOD » Joi Aug 15, 2002 2:58 pm
Era toamna.Seara.Afara ploua marunt si vantul batea in rafale.Deodata,pe straduta din spatele blocului meu se aude o bufnitura ingrozitoare.Sar ca ars si ma duc pe balcon sa vad ce s-a intamplat.Off,m-am linistit.E Gigi,vecinu' de la 2,sparge o dacie ca sa-i ia casetofonul.Nu il condamn.Saracu,are 8 copii si nu munceste nicaieri.Cu ce sa-i creasca?
Ma bag iar in patucul meu caldut si visez cu ochii deschisi.Oare n-ar fi bine sa fac o laba?Sau mai bine nu?Dar poate ca totusi.... .Soneria ma scoate din starea de letargie in care ma afundasem.Ma duc sontac,sontac si bag ochiul pe vizor.Bagami-as,e tanti Florenta,vecina de la 6.Ce dracu' o vrea si asta?
Inchid usa si ma gandesc la d-l Pantaze care tocmai ce a murit.Asa mi-a zis tanti Florenta.Trebuie sa ma duc la priveghi.Doar am fost prieteni.Saracu pantaze,ce soarta a avut!
Oare mai am vodka in camara?Si pisicutele mele mai au ce manca?Ma uit in oglinda.Chelia mea nu se mai vede de psoliazis,iar par mai am doar pe la ceafa.Macar e lung!
Ma sterg cu dosul palmei pe gura dupa dusca de vodka si ma bag iar in pat.Garsoniera mea din Ferentari m-i se pare din ce in ce mai mica.Sau o fi de vina bautura?Mai bine dorm.Imi scot proteza si o bag intr-un pahar de apa.Sta mai bine acolo.Mai am pana la priveghi 4 ore.Pot sa atipesc nitel.Da doamne sa se opreasca ploaia ca-mi mucegaieste covorul pe care l-am primit la ultima pomana!
Visez la vremurile frumoase!Ce vremuri!