Am primit un peste de la un prieten care avea pe el un fel de mucoasa alba.
Pestele incepuse sa inoate din ce in ce mai greu si parca isi pierdea echilibrul.
Dupa cateva zile pestele mi-a murit nestiind despre ce este vorba.
Pana cand mi-am dat seama ca pestele este bolnav, l-am tinut impreuna cu ceilalti pesti.
Acum ma intreb, daca este o boala care se poate transmite si la ceilalti pesti?
Poate cineva sa ma ajute sa tratez aceasta boala in caz ca se extinde si la ceilalti pesti?
Stie cineva despre ce boala este vorba?
Multumesc.
O boala ciudata.
6 mesaje
• Pagina 1 din 1
Dupa parerea mea e boala numita Saprolegniaza sau mucegaiul pestilor), cumpara niste verde de malachit (nu de paris) si pune cateva picaturi in acvariu(scrie pe ambalaj cat sau cum). Verde de malachit gasesti la majoritatea persoanelor(magazinelor)care vand pesti&co.
- Ioas(Ovi)
- Junior Member
Initial trimis de Ioas(Ovi)
Dupa parerea mea e boala numita Saprolegniaza sau mucegaiul pestilor), cumpara niste verde de malachit (nu de paris) si pune cateva picaturi in acvariu(scrie pe ambalaj cat sau cum). Verde de malachit gasesti la majoritatea persoanelor(magazinelor)care vand pesti&co.
Multumesc pentru ajutor.
Sti daca boala este contagioasa pantru ceilalti pesti?
- e_marian
Initial trimis de e_marian
Multumesc pentru ajutor.
Sti daca boala este contagioasa pantru ceilalti pesti?
Daca e boala aia, nu stiu sigur, da' cam asta pare din diescrierea ta, e cam sami-contagioasa, adica intra in pesti da' nu se manifesta imediat, sau poate nu se manifesta deloc, depinde de conditiile din acvariu, de hrana, de temp, etc....
Oricum trateaza pesti cu verde de malachit preventiv, o sticluta mica nu costa mult(~ 20k) si nu le face nici un rau la pesti.
Ceti spun e dupa minetea mea, nu din carti luate asa ca nu o lua ca regula. Io doar te-am informat!!
poate se mai baga cineva pe fir cu ceva sfaturi!!
- Ioas(Ovi)
- Junior Member
e chiar asa de greu sa cititi ANUNTUL ?
va propun continuarea discutiei la http://forum.acvariu.ro/
va propun continuarea discutiei la http://forum.acvariu.ro/
Initial trimis de Ioas(Ovi)
hai ma, nimeni nu se baga, ce naiba, si sareati toti cu sfaturi..., si asta acu' o saptamana...
- duduloi
- Junior Member
6 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim