Confesiunea unui miraj
26 mesaje
• Pagina 1 din 1
Confesiunea unui miraj
Anul asta am avut uimirea sa cunosc un personaj caruia nu aveam sa-i reprosez nimic. Era tot ce-mi doream eu. Era departe de a fi perfect insa defectele erau din categoria celor cu care as fi putut sa-mi "configurez" singurica jumatare, in cazul in care as fi avut o asemenea tentativa. (N-am incercat niciodata sa-mi imaginez, in acest sens, un personaj si sa-l conturez, pentru ca am gandit mereu ca, atunci cand voi cunoste persoana potrivita pentru mine, voi sti.)
Am fost surpinsa sa descopar un asemenea om. Consideram ca va trebui sa fac anumite compromisuri in legatura cu partenerul de viata si nu m-am gandit ca am sa cunosc vreodata pe cineva caruia sa nu-i pot reprosa nimic. N-am reactinat in nici un fel la ceea ce a urmat in viata mea. Am simtit ca e o poveste a carei finete si unicitate trebuia sa o savurez.
Am 23. Are 28. O aparitie inalta, nu tocmai atletica. Are ceva germanic si rece, indraznet si siret. Te duce cu gandul la extreme si totusi e suprinzator de prevazator : mi-a indus o senzatie de securitate totala.
Un personaj si valurile marii. Nopti pe plaja si jocuri fascinante. De la jocuri ale mintii, ale sufletului pana la jocuri de manipulare pe care le-am savurat impreuna, ca adversari sau coechiperi. Minunat.
Suntem doi oameni atat de diferiti, atatea nuante: rationament dar parca nu, simtire; actiune ferma si sigura, dar parca undeva e si ezitare si nesiguranta. Nuante necunoscute, subtile, indescifrabile. Si o placere sa le percepi si sa vezi cum le percepe si cel de langa tine. O intelegere reciproca dincolo de cuvinte.
Tot asa am inteles si ca mai mult de atat nu vom lasa sa fie intre noi. Si asta inca de atunci, desi totusi am incercat sa contiunuam ulterior relatia.
Am inteles ca el, eu, acele momente, acel loc, au colaborat si au conturat acea iluzie a perfectiunii . A fost cel mai deplin sentiment de fericire pe care am putut sa-l experimentez pana acum. Si am stiut ca e bine sa se termine acolo unde a inceput : intr-o vacata la mare. Cat ne-am cunoscut unul pe altul ma face sa cred ca in alta conjunctura cursul evenimentelor ar fi fost altul.
Cineva a vrut sa-mi arate ce frumoasa poate fi viata. Parca a fost serbare a fericirii ce a trecut pe langa mine. Am facut parte din ea si m-a prins complet. A fost desavarsita astfel incat, atunci cand am vazut asta, m-am simtit impacata. Sa incerc sa o retin si sa fi reusit...nu mai era nimic..ar fi devenit doar o amintire care ar fi degenerat in banal si anost, si dupa cate banui, in multa suferinta pentru amandoi.
Nu m-am chinuit sa inteleg, nu m-am inteles complet nici pe mine. A urmat o perioada foarte incarcata in viata mea, cu multe experiente noi si interesante. Nu m-am intors sa inteleg, sa ma inteleg. Am incercat acum, in aceasta confesiune, dar dupa cate vad tot ce pot sa spune e ca am trait un miraj. La plecare mi-a zambit: il voi mai simti.
Asta a fost confesiunea mea. Are vreo noima, pentru tine, cititorule?
Am fost surpinsa sa descopar un asemenea om. Consideram ca va trebui sa fac anumite compromisuri in legatura cu partenerul de viata si nu m-am gandit ca am sa cunosc vreodata pe cineva caruia sa nu-i pot reprosa nimic. N-am reactinat in nici un fel la ceea ce a urmat in viata mea. Am simtit ca e o poveste a carei finete si unicitate trebuia sa o savurez.
Am 23. Are 28. O aparitie inalta, nu tocmai atletica. Are ceva germanic si rece, indraznet si siret. Te duce cu gandul la extreme si totusi e suprinzator de prevazator : mi-a indus o senzatie de securitate totala.
Un personaj si valurile marii. Nopti pe plaja si jocuri fascinante. De la jocuri ale mintii, ale sufletului pana la jocuri de manipulare pe care le-am savurat impreuna, ca adversari sau coechiperi. Minunat.
Suntem doi oameni atat de diferiti, atatea nuante: rationament dar parca nu, simtire; actiune ferma si sigura, dar parca undeva e si ezitare si nesiguranta. Nuante necunoscute, subtile, indescifrabile. Si o placere sa le percepi si sa vezi cum le percepe si cel de langa tine. O intelegere reciproca dincolo de cuvinte.
Tot asa am inteles si ca mai mult de atat nu vom lasa sa fie intre noi. Si asta inca de atunci, desi totusi am incercat sa contiunuam ulterior relatia.
Am inteles ca el, eu, acele momente, acel loc, au colaborat si au conturat acea iluzie a perfectiunii . A fost cel mai deplin sentiment de fericire pe care am putut sa-l experimentez pana acum. Si am stiut ca e bine sa se termine acolo unde a inceput : intr-o vacata la mare. Cat ne-am cunoscut unul pe altul ma face sa cred ca in alta conjunctura cursul evenimentelor ar fi fost altul.
Cineva a vrut sa-mi arate ce frumoasa poate fi viata. Parca a fost serbare a fericirii ce a trecut pe langa mine. Am facut parte din ea si m-a prins complet. A fost desavarsita astfel incat, atunci cand am vazut asta, m-am simtit impacata. Sa incerc sa o retin si sa fi reusit...nu mai era nimic..ar fi devenit doar o amintire care ar fi degenerat in banal si anost, si dupa cate banui, in multa suferinta pentru amandoi.
Nu m-am chinuit sa inteleg, nu m-am inteles complet nici pe mine. A urmat o perioada foarte incarcata in viata mea, cu multe experiente noi si interesante. Nu m-am intors sa inteleg, sa ma inteleg. Am incercat acum, in aceasta confesiune, dar dupa cate vad tot ce pot sa spune e ca am trait un miraj. La plecare mi-a zambit: il voi mai simti.
Asta a fost confesiunea mea. Are vreo noima, pentru tine, cititorule?
- Crilia
- Junior Member
Crilia scrie:Asta a fost confesiunea mea. Are vreo noima, pentru tine, cititorule?
Nu prea are ...........
Ai scris frumos to acolo, dar totusi cred ca ai avea nevoie de cineva langa tine.......parerea mea fatzi un prieten..

Abiously you have no idea whom you're fucking to !
-
t_marian - Junior Member
Consideram ca va trebui sa fac anumite compromisuri in legatura cu partenerul de viata si nu m-am gandit ca am sa cunosc vreodata pe cineva caruia sa nu-i pot reprosa nimic. N-am reactinat in nici un fel la ceea ce a urmat in viata mea. Am simtit ca e o poveste a carei finete si unicitate trebuia sa o savurez
sa se termine acolo unde a inceput : intr-o vacata la mare.
A urmat o perioada foarte incarcata in viata mea, cu multe experiente noi si interesante. Nu m-am intors sa inteleg, sa ma inteleg.
Care-i smenu'? :con: L-ai cunoscut la mare, te-ai indragostit lulea de el, el a plecat si tu ti-ai continuat viata...clasic...ce e de inteles? iubirea nu se poate intelege, nu se deduce prin calcule matematice la fel cum nu apare cand vrei tu si nu cu aceeiasi intensitate de fiecare data. Ai mai fost indragostita pana acum?
La plecare mi-a zambit: il voi mai simti
:hehe: Unde? :o
-
Love2Fly - Junior Member
[quote="Love2Fly"]Care-i smenu'? :con: L-ai cunoscut la mare, te-ai indragostit lulea de el, el a plecat si tu ti-ai continuat viata...clasic...ce e de inteles? iubirea nu se poate intelege, nu se deduce prin calcule matematice la fel cum nu apare cand vrei tu si nu cu aceeiasi intensitate de fiecare data. Ai mai fost indragostita pana acum?
Trebuie sa fie un "smen'" neaparat?
Am mai fost indragostita, dar totusi a fost o experienta mult altfel decat celelalte.
Daca a trait cineva ceva asemanator, stie. E cineva?
Trebuie sa fie un "smen'" neaparat?
Am mai fost indragostita, dar totusi a fost o experienta mult altfel decat celelalte.
Daca a trait cineva ceva asemanator, stie. E cineva?
- Crilia
- Junior Member

-
Love2Fly - Junior Member
Crilia scrie:Asta a fost confesiunea mea. Are vreo noima, pentru tine, cititorule?
Are... dar nu am inteles niciodata astfel de relatii: "ne iubim amandoi, totul este atat de frumos incat nu mai avem nevoie de nimic... hai sa ne despartim ca sa nu sticam ce avem... sa ramanem cu amintiri frumoase". Nu, asta nu am inteles ;a . Sa zicem ca sunt eu mai greu de cap... dar... sincer... nu m-am indragostit de prea multe ori in viata si nici nu am cunoscut prea multe persoane de care sa ma pot indragosti.
Parearea mea: cand gasesti pe cineva asa cum spui tu, daca si el/ea simte la fel pentru tine... pai despre asta citim si in razboiul Troiei, si balcoanele lui Shakespeare. Cum poti renunta la asta doar de frica de a avea o relatie de lunga stabile (pana la adanci batraneti) :confused: ?
- miHaimm
- Junior Member
Amandoi avem personalitati puternice si conceptii mult diferite in anumite privinte, importante de altfel. Pe termen lung nu putem exista ca si cuplu. Si, la o adica,tocmai asta face ca acele clipe sa fie atat de unice: ele nu mai sunt posibile sau repetabile intre noi doi sau vreodata ( pentru ca sunt sanse infime sa se intruneasca conditiile de atunci: personaj si circumstante).
In gandul meu de final imi exprimam siguranta interioara ca voi mai avea astfel de experiente neobisnuit de placute, nu neaparat pe plan amors, desi se spune ca nimic nu se compara cu trairile ce ti le da dragostea.
Stii ce e mai bizar? Cum am zis, nu aveam sa-i reprosez nimic, dar am avut ocazia sa vad ca intruchiparea idealului masculin, in cazul meu, nu este concret compatibila cu mine. Pana la urma, cred ca a face compromisuri in legatura cu partenerul de viata e ceva normal si favorabil pana la un anumit punct.
In gandul meu de final imi exprimam siguranta interioara ca voi mai avea astfel de experiente neobisnuit de placute, nu neaparat pe plan amors, desi se spune ca nimic nu se compara cu trairile ce ti le da dragostea.
Stii ce e mai bizar? Cum am zis, nu aveam sa-i reprosez nimic, dar am avut ocazia sa vad ca intruchiparea idealului masculin, in cazul meu, nu este concret compatibila cu mine. Pana la urma, cred ca a face compromisuri in legatura cu partenerul de viata e ceva normal si favorabil pana la un anumit punct.
- Crilia
- Junior Member
Cum te invarti in cerc Crilia draga... crede-ma! Nu spun din rautate ci pentru ca am reusit sa privesc obiectiv tabloul zugravit asa de frumos... si pe undeva ma regasesc in ceea ce ai postat tu. Dar lasa-ma inca sa cred ca daca dragostea aia, aia unica... ideala cum o fi a aparut si ai langa tine materializat intruchiparea idealului masculin atunci asa-zisul compromis n-are cum sa se nasca... sau eu sunt pe cel mai inalt pisc al idealizarii dragostei...
Ca poveste a fost frumos ce spuneai tu... si n-ar trebui sa fim rautaciosi cautand "smenurile" ci cel mult obiectivi.
S-auzim de bine!
Ca poveste a fost frumos ce spuneai tu... si n-ar trebui sa fim rautaciosi cautand "smenurile" ci cel mult obiectivi.
S-auzim de bine!
...realitatea nu exista... totul este o iluzie, in timp ce nimic nu este intamplator...
- Delphyna
Te las sa crezi in dragoste, nu pentru vreau sa crezi in ceva frumos, ci pentru ca exista pentru fiecare dintre noi cineva care poate sa reprezinte totul si fara de care sa simtim ca nu mai putem respira.Foarte importanta e reciprocitatea aici. Si lucrul asta avem dreptul sa-l cerem si sa-l si primim. E dragoste. Si o poti considera ideala in masura in care nu-ti inseala niciodata asteptarile (diferite de la om la om) .
Ma gandesc:nu aveam sa-i reprosez nimic ca barbat, ca individ separat de mine.
Mda. Daca era totul era asa de minunat de ce nu a mai continuat?
In conditii concrete, nu suntem perfecti, iar orice aspect, mai ales legate de natura umana, e ca o moneda. Aspecte pozitive, fara de care nu as fi recunoscut un barbat deplinatatea "conceptului", se pare ca implica aspecte, nu neaparat negative, dar incompatibile cu personalitatea mea.
Am pus accentul mai mult pe acea conjunctura.
N-am zis ca a fost dragoste ideala. Am pus accent pe tairi.
...Hai sa spun ca s-a simtiti cum cred ca teoria ar defini trairile unei iubiri ideale. Am beneficiat de trairi, nu de tot conceptul.
Ma gandesc:nu aveam sa-i reprosez nimic ca barbat, ca individ separat de mine.
Mda. Daca era totul era asa de minunat de ce nu a mai continuat?
In conditii concrete, nu suntem perfecti, iar orice aspect, mai ales legate de natura umana, e ca o moneda. Aspecte pozitive, fara de care nu as fi recunoscut un barbat deplinatatea "conceptului", se pare ca implica aspecte, nu neaparat negative, dar incompatibile cu personalitatea mea.
Am pus accentul mai mult pe acea conjunctura.

...Hai sa spun ca s-a simtiti cum cred ca teoria ar defini trairile unei iubiri ideale. Am beneficiat de trairi, nu de tot conceptul.
- Crilia
- Junior Member
Draga Crilia, eu nu imi dau inca cu parerea, pana nu aflu si o ultima necunoscuta a ecuatiei: te-ai culcat cu el?
- Sopra Tutt1
- Junior Member
mdeah - un fel de ciri-biri...
Adaug si eu putina sare - oricum asa incet am impresia ca idea initiala s-a dus naibi. Trairile tale sunt se pare inca atat de intese si fresh incat uiti de un singur lucru. Oare gandesti destul de clar si distant? CA totul a fost roz, sau frumos, mirific sau unic - nu mai conteaza. Ca ai avut poate parte sa zaresti "fericirea" iarasi nu conteaza. Comparand: daca bei un cocktail sau doua te simti la fel de bine (din partea mea sa fie si iarba ca exemplu dat) - insa masura te poate da cu capul de pereti. ASa ca termina cu dulcegariile astea. Cred ca fiecare poate in povestea ta sa-si regaseasca o aventura asemanatoare: un chef, o tabara, o betie, s.a.m.d. Daca vrei un raspuns serios atunci formuleaza o intrebare serioasa. Eu unul nu am inteles daca iti lipseste ceva sau daca acel moment a ramas inca nedepasit (sexual, cerebral etc).
Vorba mea - ori hoitz, ori cia! Una din do´o!
Bafta!
Vorba mea - ori hoitz, ori cia! Una din do´o!
Bafta!
- Mr_Jiggle
- Junior Member
Nuuuuuuuu... nu! Nu cred ca e vorba de repros nici de autoinvinovatiri ulterioare... e pur si simplu dooor... o rememorare a unor momente frumoase. Am dreptate? Asta din punctul meu de vedere bineinteles!
...realitatea nu exista... totul este o iluzie, in timp ce nimic nu este intamplator...
- Delphyna
Crilia a primit un cadou de la cineva de acolo de sus care o iubeste.... acel miraj. Totul e foarte simplu. E la fel ca si cum in noatea care a trecut ai visat ceva foarte frumos. Un vis minunat, dar care a fost doar vis. Nu poti interveni in nici-un fel in derularea lui, dar dimineata cind te trezesti, ti-l amintesti, zimbesti si apoi te gindesti din cind in cind, pe parcursul zilei la el. Acel vis iti face ziua frumoasa. La fel si mirajul Criliei... asa a fost sa fie. Doar atit, dar suficient pentru a-i face intreaga viata frumoasa. Orice s-ar intimpla de acum in colo, atunci cind va dori, se va gindi la mirajul ei, doar al ei, fara sa stie nimeni ca in acel moment gindul ei este acolo, va zimbi si va merge mai departe.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
-
Necko - Mesaje: 4348
Necko scrie:Crilia a primit un cadou de la cineva de acolo de sus care o iubeste.... acel miraj. Totul e foarte simplu. E la fel ca si cum in noatea care a trecut ai visat ceva foarte frumos. Un vis minunat, dar care a fost doar vis. Nu poti interveni in nici-un fel in derularea lui, dar dimineata cind te trezesti, ti-l amintesti, zimbesti si apoi te gindesti din cind in cind, pe parcursul zilei la el. Acel vis iti face ziua frumoasa. La fel si mirajul Criliei... asa a fost sa fie. Doar atit, dar suficient pentru a-i face intreaga viata frumoasa. Orice s-ar intimpla de acum in colo, atunci cind va dori, se va gindi la mirajul ei, doar al ei, fara sa stie nimeni ca in acel moment gindul ei este acolo, va zimbi si va merge mai departe.
----
hmmm... tu se pare ca mai crezi in sexul perfect langa o lumanare la o sticla de sampanie si nu la o eliberare sexuala prin placere. Discutii la lumina focului. Ce pana mea aveti mey, discutii si labareli. Cat timp crezi ca o sa compari visul asta la fluxul vietii tale? Un vis - cat de des ti-l amintesti si pana cand!? Haide mey - scuteste-ma cu teKsTu asta. Daca ea a vazut un miraj - ok. Dar nu e un regret sau termen de comparatie pentru viata ei. Nu are loc in timpul vietii asa ceva. :yD
- Mr_Jiggle
- Junior Member
Mr_Jiggle scrie:----
hmmm... tu se pare ca mai crezi in sexul perfect langa o lumanare la o sticla de sampanie si nu la o eliberare sexuala prin placere. Discutii la lumina focului. Ce pana mea aveti mey, discutii si labareli. .... Daca ea a vazut un miraj - ok. Dar nu e un regret sau termen de comparatie pentru viata ei. Nu are loc in timpul vietii asa ceva. :yD
Daca eu am 45 si inca mai cred in minuni, inseamna ca tu ai 80 si stii precis ca asa ceva nu este posibil, cum ai spus? ...in timpul vietii.
aizzz&co
-
Necko - Mesaje: 4348
Buna!
Ceea ce am scris eu a fost o rememorare.
Da, experienta a fost un cadou. Un vis, desi nu stiu daca doar el imi va face toata viata frumoasa. Voi zambi insa, intr-adevar, de fiecare daca cand gandul mi se va intoarce inapoi.
De depasit am depasit-o din toate punctele de vedere, domnule pragmatic Mr Jiggle, desi problema nu astfel.
"ideea initiala s-a dus naibii". Ideaa initiala era o confesiune a unei experiente deosebite.
Sa vedem de ce "s-a dus naibii".
"CA totul a fost roz, sau frumos, mirific sau unic - nu mai conteaza. "
Serios? Pentru mine conteaza ce culoare are ansamblul evenimentelor pe care le traiesc, de sunt roz sau de sunt intunecate. Tu afirmi ca pentru tine nu are. Asa o fi, nu pot eu sti.
"Trairile tale sunt se pare inca atat de intese si fresh incat uiti de un singur lucru. Oare gandesti destul de clar si distant?"
M-am lasat intr-adevar prinsa in rememorarea trecutului, asta insa nu diminueaza cu nimic unicitatea experientei pentru mine, dimpotriva, dupa atat de mult timp o confirma. Si asta in conditiile in care sunt destul de entuziasmata de viata mea in momentula actual - vad ca insinuezi anumite lucruri.
"Ca ai avut poate parte sa zaresti "fericirea" iarasi nu conteaza."
Tu vezi ce ai scris? No comment!
"ASa ca termina cu dulcegariile astea."
Aici simt si imbufnare...
"Cred ca fiecare poate in povestea ta sa-si regaseasca o aventura asemanatoare: un chef, o tabara, o betie, s.a.m.d."
In cele mai neasteptate imprejurari putem trai clipe unice, corect, totusi cu iuluzia fericirii descoperita prin betie da-mi voie sa nu fiu de acord.
"Daca vrei un raspuns serios atunci formuleaza o intrebare serioasa."
Intrebarea mea: "Are vreo noima pentru tine, cititorule?", e o intrebare cat se poate de serioasa.
Si pentru tine are noima ce am povestit eu, iar semnificatia este: "relatie ratata si regrete tardive ce determina idealizarea experentei si perceperea amplificata a valorilor si sentimentelor trecute" sau poate chiar "stare de surescitare prelungita pe fondul unor diferite substante".
Vezi: fiecare gaseste o noima. A ta e mai altfel, sa zic asa. Cred ca esti un om care poate a suferit si a devenit "pragmatic', asta pentru ca nu vreau sa cred ca sunt oameni insensibili.
Mercic pentru pareri. M-am bucurat sa le citesc.
Ceea ce am scris eu a fost o rememorare.
Da, experienta a fost un cadou. Un vis, desi nu stiu daca doar el imi va face toata viata frumoasa. Voi zambi insa, intr-adevar, de fiecare daca cand gandul mi se va intoarce inapoi.
De depasit am depasit-o din toate punctele de vedere, domnule pragmatic Mr Jiggle, desi problema nu astfel.

"ideea initiala s-a dus naibii". Ideaa initiala era o confesiune a unei experiente deosebite.
Sa vedem de ce "s-a dus naibii".
"CA totul a fost roz, sau frumos, mirific sau unic - nu mai conteaza. "
Serios? Pentru mine conteaza ce culoare are ansamblul evenimentelor pe care le traiesc, de sunt roz sau de sunt intunecate. Tu afirmi ca pentru tine nu are. Asa o fi, nu pot eu sti.
"Trairile tale sunt se pare inca atat de intese si fresh incat uiti de un singur lucru. Oare gandesti destul de clar si distant?"
M-am lasat intr-adevar prinsa in rememorarea trecutului, asta insa nu diminueaza cu nimic unicitatea experientei pentru mine, dimpotriva, dupa atat de mult timp o confirma. Si asta in conditiile in care sunt destul de entuziasmata de viata mea in momentula actual - vad ca insinuezi anumite lucruri.
"Ca ai avut poate parte sa zaresti "fericirea" iarasi nu conteaza."
Tu vezi ce ai scris? No comment!
"ASa ca termina cu dulcegariile astea."
Aici simt si imbufnare...
"Cred ca fiecare poate in povestea ta sa-si regaseasca o aventura asemanatoare: un chef, o tabara, o betie, s.a.m.d."
In cele mai neasteptate imprejurari putem trai clipe unice, corect, totusi cu iuluzia fericirii descoperita prin betie da-mi voie sa nu fiu de acord.
"Daca vrei un raspuns serios atunci formuleaza o intrebare serioasa."
Intrebarea mea: "Are vreo noima pentru tine, cititorule?", e o intrebare cat se poate de serioasa.
Si pentru tine are noima ce am povestit eu, iar semnificatia este: "relatie ratata si regrete tardive ce determina idealizarea experentei si perceperea amplificata a valorilor si sentimentelor trecute" sau poate chiar "stare de surescitare prelungita pe fondul unor diferite substante".
Vezi: fiecare gaseste o noima. A ta e mai altfel, sa zic asa. Cred ca esti un om care poate a suferit si a devenit "pragmatic', asta pentru ca nu vreau sa cred ca sunt oameni insensibili.
Mercic pentru pareri. M-am bucurat sa le citesc.
- Crilia
- Junior Member
ademeneste-o la tomis si fa-i vant pe rulante si cade sigur , parca n-ai stii 

If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Crilia, m-ai rugat pe mine sa-l sterg? Cind? Unde? Esti sigura ca ai vorbit cu mine? Ca eu te ajutam. Mai ales daca imi promiteai vreo poza, ceva...da nu in tzitzele goale, ca nu-s pervers ca moshu!
Eye-ule, cum sa-i fac asa ceva fetei, ca nici nu o cunosc...inca.
Eye-ule, cum sa-i fac asa ceva fetei, ca nici nu o cunosc...inca.

-
Nicholas_Alex - Junior Member
26 mesaje
• Pagina 1 din 1